Dodaj do ulubionych

potrzebuje pracy by utrzymac siebie i synka

26.06.13, 19:15
Witam
Mieszkam z 6 letnim synkiem w Krakowie.
Zostaliśmy sami, tata dziecka się wyprowadził.
Potrzebuje dorywczej pracy w godzinach , kiedy Jaś jest w przedszkolu ,albo w domu, pracy chałupniczej.
Nie mam z kim Jasia zostawiać ani, nie mam takiej osoby do której mogłabym Jasia zawieźć. Moja mama nie żyje a z ojcem nie mam kontaktu.
Mam wykształcenie wyższe pedagogiczne .
Jestem solidna , uczciwa i rzetelna .
Podejmę się każdej pracy uczciwej .
Obserwuj wątek
    • mawitka Re: potrzebuje pracy by utrzymac siebie i synka 26.06.13, 20:16
      Jeżeli masz wykształcenie pedagogiczne to jesteś nianią idealną. Jezeli nie mozesz pracować na pełny etat to kilka godzin dziennie: wiele mam wraca po macierzyńskim na pół etatu. Możesz też się ogłosić jako opiekunka do dzieci w nietypowych godzinach: gdy rodzice chcą się np. wybrać do kina. Nic nie stoi na przeszkodzie, żebyś dzieckiem zajmowała się u siebie w domu opiekując się jednocześnie swoim synem.
      Teraz też powstaje masa prywatnych przedszkoli i bawialni więc tam też mogłabyś uderzyć.
      Alimenty dostajesz?
      • bergamotka77 Re: potrzebuje pracy by utrzymac siebie i synka 26.06.13, 22:12
        Czy pracowalas w ciagu tych 6 lat? Masz jakies doswiadczenie? W jakich godzinach jest dziecko w przedszkolu? 6-latek to duze dziecko, pomysl o regularnej pracy a nie chalupnictwie, bo to strasznie niedochodowe. Poza tym wiele mam po pracy pelnoetatowej odbiera dziecko z przedszkola, to da sie pogodzic.
        • isabelka20 Re: potrzebuje pracy by utrzymac siebie i synka 26.06.13, 22:59
          dokładnie, ja również woziłam dziecko do żłobka (bez auta, ponad 20 minut komunikacją miejską i 10 minut piechotą), a następnie do przedszkola. Dałam radę przy pełnoetatowej pracy. Da się, także nie można przysłaniać się przedszkolem, bo to akurat jest stały tekst osób korzystających ze wszelkiej pomocy jako usprawiedliwienie braku pracy (albo przedszkole albo jego brak).
          • bergamotka77 Re: potrzebuje pracy by utrzymac siebie i synka 26.06.13, 23:55
            poza tym troche dziwne jest to konieczne dopasowanie pracy do pobytu dziecka w przedszkolu a nie odwrotnie gdy nie ma sie srodkow do zycia. Potem bedzie szkola i co kolejny pretekst aby nie pracowac? Bo dziecko w szkole ma niewiele lekcji na poczatku...
    • bruy-ere Re: potrzebuje pracy by utrzymac siebie i synka 27.06.13, 06:44
      Przedszkola są czynne przeważnie 7-17. Trzeba szukać pracy 8-16. Pomysł opiekunki tez nie jest zły, pewnie udałoby się na pełny etat. Zarobisz znacznie wiecej niż na chalupnictwie. Z Twoim wykształceniem + fakt posiadania dziecka da ci większa niż normalna stawkę.
      • edytamariqa Re: potrzebuje pracy by utrzymac siebie i synka 28.06.13, 16:38
        napisałam o pracy w domu z tego powodu ze gdy Jaś zachoruje muszę z nim być w domu , nie mam nikogo kto mógłby z nim zostać
        tata dziecko ciężko pracuje cały czas i nie ma możliwości....
        jako niania muszę być dyspozycyjna codziennie do opieki nad maluszkiem
        przez ostatnie 3 lata pracowałam jako ankieterka w smgkrc
        była to praca dorywcza czasem nawet dochodowa jednak wymagająca samochodu którego nie posiadam nie wspominając o ogromnym stresie w tej pracy
        o alimenty dopiero złożyłam wiec czekam na rozprawę
        nie liczę na wysokie bo partner nie kwapił się nigdy do dawania pieniędzy
        chce dawać sobie rade sama przynajmniej tak jak potrafię

• bruy-ere Re: potrzebuje pracy by utrzymac siebie i synka 28.06.13, 20:54
          Z tego wynika, ze żadnej stałej pracy nie chcesz podjąć, bo syn może zachorować. Tylko dorywcza i to taka, którą można odwołać na życzenie (czyli w przypadku choroby dziecka). To może sprzątanie? A może zapytaj może w tej firmie badawczej o pracę zdalną np. wklepywanie danych.
          Jednak na twoim miejscu wolałabym mieć stałą pracę. A na choroby dogadać się jakąś niedrogą nianią, np. emerytką, studentką. Wiem, to koszt, jednak stała praca to stałe dochody wyższe niż dorywcze jakieś tam dorywcze to tu, to tam.
        • agus-ka Re: potrzebuje pracy by utrzymac siebie i synka 28.06.13, 22:15
          przy umowie o prace można brac zwolnienia lekarskie.
          Czy składając alimenty zlożyłas tez o zabezpieczenie na czas trwania procesu? Na rozpatrzenie tego wniosku sad ma 7 dni.
          • edytamariqa Re: potrzebuje pracy by utrzymac siebie i synka 29.06.13, 23:37
            złożyłam o zabezpieczenie alimentów
            a stała prace tez chce mieć
            mówiłam tylko ze muszę mieć prace w godzinach przedszkola bo po przedszkolu nikt mi jasia nie odbierze a 6 latek jeszcze sam do domu nie wróci
    • matthia Re: potrzebuje pracy by utrzymac siebie i synka 30.06.13, 16:29
      Jesli masz jakies cv i moglabys cos wiecej o sobie napisac prosze o szczegoly na maila gazetowego. Szukam pomocy do biura w Krakowie.
      • hugo43 Re: potrzebuje pracy by utrzymac siebie i synka 04.07.13, 07:57
        No przeciez napisala wyraznie,ze na gazetowego meilasmile
    • madziulec Re: potrzebuje pracy by utrzymac siebie i synka 30.06.13, 17:12
      Nie chciałabym sie wymądrzac, ale wg mnie masz bardzo dobre wykształcenie i nie wiem dlaczego w duzym mieście nie umiesz sobie znaleźć pracy.

Rozumiem Twoje problemy, że przedszkole, że godziny otwarcia, bo wszystkie samodzielne matki sie z tym borykają. Taka jest prawda.
      Ja szukałam chałupniczej pracy, ale to z reguły trudno jest znaleźc coś, co rzeczywiście da rozsądny dochód. Opowieści o adresowaniu kopert czy cos takiego to bajka. Dzis usłyszałam o wprowadzaniu adresów, ale to praca rzędu 12 zł za godzinę i adresów z danymi pełnymi trzeba wprowadzić ok. 100 na godzine. Taka prawda.

Tak jak Ci napisały dziewczyny, niania to praca dla Ciebie. Oczywiście, że ciężka, ale pewnie dałoby się pogodzić z tym, że masz własne dziecko, a to dla Ciebie bardzo wazne.
      • madziulec Re: potrzebuje pracy by utrzymac siebie i synka 30.06.13, 17:14
        Aha. Jeszcze jedno. Każdy chce miec stałą pracę. Najchętniej umowę na czas nieokreslony, pakiet socjalny z ubezpieczeniem medycznym, służbowy laptop, komóre, samochód.
        Problem, że nie zawsze, a raczej rzadko kiedy to dostaje.

Z reguły cieszymy się, my matki samodzielne, gdy dostajemy jakąkolwiek prace, bo właśnie mamy środki na utrzymanie siebie i dziecka.
      • isabelka20 Re: potrzebuje pracy by utrzymac siebie i synka 30.06.13, 18:46
        Madziulec, a gdzie ta oferta z wprowadzaniem adresów jest ?
        • madziulec Re: potrzebuje pracy by utrzymac siebie i synka 30.06.13, 20:04
          W Warszawie własnie moja koleżanka coś tam pisała.
          Problem, że mało kto jest w stanie podołac te 100 adresów na godzinę, gdzie sporo danych do jednego "rekordu".

Nie za bardzo się tym interesowałam przyznam.
      • izzi123 Re: potrzebuje pracy by utrzymac siebie i synka 03.07.13, 00:40
        Madziulec, czy ty moze pracujesz w mopsie, ze piszesz jakbys była uposledzona? Czytam to denne forum i mam niezła bekę. Od kiedy to po pedagogice człowiek ma bardzo dobre wykształcenie? Chyba w sensie swietnego ugruntowania się jako zawodowy bezrobotny... Moze poczytaj kiedys jakiś artykuł w o rynku pracy? Teraz znacznie większe szanse na pracę maja absolwenci zawodówek niz ci po studiach, a pedagogika jest wymieniana jako top 1 w skali beznadziejnosci przy poszukiwaniu pracy... Obecnie na kazda oferte typu sprzatanie czy opieka nad dzieckiem 200 chetnych, prace biurowe to ok. 500 osób na 1 miejsce. Więc jasne, znalezienie pracy bez zadnych umiejetnosci to bułeczka z masłem. Buachachacha... Byłam w podobnej sytuacji jak autorka, i tez próbowałam opieki nad dzieckiem majac własne, i szybko zrozumiałam, że majac ograniczenia czasowe ma sie minimalne szanse powodzenia. Praca opiekunki wymaga ogromnej dyspozycyjnosci, z reguły jest to warunek numer jeden, bo kazdy chce miec opiekunkę co w razie czego wpadnie i posiedzi, nie tylko w godzinach pracy, a i one to czesto 10 godzin, bo jeszcze rodzic musi dojechac w jedna i druga. W takiej sytuacji raczej opieka nad osobami starszymi, czyli gotowanie, zakupy, takimi co są częsciowo samodzielne...
        A co do tych większych mozliwosci w duzych miastach to jeszcze jeden mit, co z tego ze ofert więcej jak 500 chetnych na 1 miejsce.. Beznadziejne to forum, zero intelektu, rady w tyłka wyjete, chyba po to zeby sie ponabijac z ludzi w ciezkiej sytuacji
        • madziulec Re: potrzebuje pracy by utrzymac siebie i synka 03.07.13, 09:22
          Ach wink Czytasz denne forum i wreszcie odważyłaś się napisać wink) Jeden pościk? I po to założyłaś superastego nicka????

Gratuluje odwagi wink

Coś Ci powiem plastikowa panienko ze słownictwem spod budki z piwem. Pedagogika może nie jest kierunkiem umożliwiającym znalezienie OFICJALNEJ pracy, ale sporo moich znajomych szukało niań dla swoich autystycznych dzieci lub z zaburzeniami rozwoju własnie osób po psychologii lub pedagogice. Nie szewca, nie fryzjerki, nie kosmetyczki z dyplomem szkoły dla dorosłych ukończonej w wieku 35 lat. I przedziwne, bo mają z tym problem.

Co d beznadziejności to jak widać, sama jesteś beznadziejna wink Ale zwykle osoby jednopostowe są sfrustrowane wink
          • izzi123 Re: potrzebuje pracy by utrzymac siebie i synka 03.07.13, 17:31
            Tak sie składa, że wiem sporo o dzieciach autystycznych i z zaburzeniami rozwoju i ja osobiscie gdybym miała szeroki wybór zatrudniłabym do takiego dziecka rehabilitanta, ew. terapeute albo studenta podobnego kierunku, na pewno nie padagogiki, psychologii tez niekoniecznie. Znam osoby po pedagogice i wiem jakich bzdur sie uczą na tym chorym kierunku. Po tych studiach ludzie są takimi głąbami, że nie potrafia powiedziec nawet czy to norma, czy nie, że dziecko zaczyna siadac np. dopiero w wieku roku- jedna moja znajoma tego nie wiedziała...bo jak tłumaczyła, egazmin z faz rozwojowych miala 6 tygodni temu i zapomniała kiedy dziecko zaczyna siadac i chodzic... więc nie wiem do czego miałby byc przydatny taki wykształcony głab, co nawet nie zna podstawowych faz rozwojowych... Jest tez niestety faktem, oczywiscie wielu bedzie protestowac bo prawda w oczy kole, ale pedagogika to kierunek na który ida ludzie nie z powołania, ale dlatego ze to najlatwiejsze studia, jak ktos sobie z niczym nie radzi i brak mu inteligencji na ciezsze studia, to idzie na pedagogikę.
            Takze skończcie z wypisywaniem tych bzdur, bo nie idzie juz tego czytac...
            • madziulec Re: potrzebuje pracy by utrzymac siebie i synka 04.07.13, 09:20
              A co chcesz rehabilitowac u dziecka autystycznego?
              To nie dziecko z porażeniem, gdzie musisz prowadzić ćwiczenia. Czy dziecko np. z problemami z napięciem mięsniowym. Tu chodzi często o pracę z motoryka małą, pracę z zachowaniem. I wybacz, ale duby smalone prawisz, bo rehabilitant wie tyle o tym, co świnia o gwiazdach.

Fajnie, że sporo wiesz o dzieciach autystycznych. Zapewne ta wiedza ogranicza się do tego, że autyzm spowodowany jest szczepionkami i że jest to schizofrenia.

I tyle dyskusji z głąbami wink
              • izzi123 Re: potrzebuje pracy by utrzymac siebie i synka 04.07.13, 21:39
                buachachachachaaa...
                Dobra jestes, widze ze kompletna ignoracja idzie u ciebie w parze z wrodzona skromnoscią...
                Nie mam tendencji do pisania o ludziach wyimaginowanych rzeczy, ty jak widze oceniłas nawet juz mój wygląd nigdy mnie nie widzac.... Naleza ci sie brawa.... chyba niepotrzebnie oceniłaś mnie po sobie tzn własnej ignorancji... Dzieci autystyczne sie jak najbardziej rehabilituje, i to całkiem intensywnie. Cwiczenia fizyczne stymuluja bowiem półkule mózgowe, na tym opiera sie m. in. metoda Dennisona, najb znana i stosowana w szkołach metoda ruchu rozwijajacego W. Sherborne- która ma za zadanie rozwijanie swiadomosci własnego ciała, i ogólne usprawnianie, jest ponadto terapia stymulacyjna, terapia integracji sensorycznej - majaca za zadanie naprawienie zaburzonych receptorów, które odpowiadaja za błędne przetwarzanie wrazeń zmysłowych u tych dzieci ... jest tez przeciez dogoterapia, hipoterapia, cwiczenia nie tylko rozwijają mózg stymulujac półkule, ale takze pomagaja w nawiazaniu kontaktu z otoczeniem, wzmagaja pewnosc siebie i poczucie bezpieczeństwa mozna zreszta pisac o tym godzinami, ale chyba nie ma sensu, wszystkie panny tu sa przeciez tak madre, że kazdy sie przy nich chowa... Szkoda ze tylko jakos tego nie widac
                • madziulec Re: potrzebuje pracy by utrzymac siebie i synka 04.07.13, 22:02
                  najb????? Ciekawe słowo?

asperger.info.pl/rodzaje-terapii/ poczytaj o terapiach, bo chyba wiesz niewiele i sporo przyda sie nadrobic.
                  Aha - dziecko z autyzmem nie zawsze musi miec terapię si. Ale to pewnie ekspertko już wiesz wink I jesli chodzi o dzieci z autyzmem to spore efekty daje cos, co się nazywa terapia behawioralna a nie W. Sherborne czy Dennison.

Co co tego co widać, pewnie niewiele widac, gdyż jak pewnie może nie dociera do Ciebie jest to FORUM, a więc forma PISANA. Niezbyt tu duzo zobaczyć mozna wink
                  • izzi123 Re: potrzebuje pracy by utrzymac siebie i synka 04.07.13, 23:01
                    Spore efekty to daje głównie leczenie metoda biologiczna u lekarza DAN, większosc znanych mi osób narzekała na efekty terapii, u wielu dzieci nie dała ona kompletnie nic.... Czytam o autyzmie i innych zaburzeniach od lat bo sama mam niepełnosprawne dziecko, przeczytałam większosc tego co jest w polskim i angielskim internecie... Naprawdę to co piszesz jest juz smieszne, nie masz sie czego przyczepic, to piszesz od rzeczy ze dziecko nie zawsze musi miec konkretny rodzaj terapii, chyba to jest jasne, ciemna maso, ze terapia jest ustalana indywidualnie... sad
                    Z głupimi faktycznie nie ma co dyskutowac. Zegnam i bez odbioru...
                    • madziulec Re: potrzebuje pracy by utrzymac siebie i synka 05.07.13, 12:01
                      No jeszcze większe daje leczenie wlewkami z wybielacza. Nie słyszałaś??? To tak samo skuteczna metoda.

Znajdź mi osobę, u której DAN i metoda biologiczna cos dała. Będe wdzięczna. Ja nie znam żadnej. Dziekuję.
                      Aha, jesli powołasz sie na Kaufmanów to prosze Cie nie ośmieszaj się, bo ludzi enauki właśnie podniesli, że ich syn miał prawdopodobnie złą diagnozę.
                      I jeszcze jedno. Nie wiem co ma do tego tego wszystkiego posiadanie niepełnosprawnego dziecka. Czy to jakoś pokazuje, że masz rację? Ugruntowuje pisane przez Ciebie bzdury????
                      • izzi123 [...] 06.07.13, 14:24
                        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                        • madziulec [...] 07.07.13, 12:33
                          • bj32 Moje panie... 07.07.13, 13:03
                            Rozumiem, że koleżanka Izzi z kafeterii, to i poziom wypowiedzi przestaje dziwić. Wróć, serce, na kafe. I podpieranie się tym, że ktoś coś w necie napisał, a szczególnie na kafe... No cóż, ja czytałam, że pewna zauroczona baśniami dziewczynka napiła się kiedyś wody ze stawu w parku w Katowicach i 15 lat później, będąc w szczęśliwym związku, urodziła drukarkę.
                            Tak czy owak tutaj mi nie będziesz forumek od debili wyzywać.

Madziulec, wiesz, za co dostałaś odznakę, prawda? Nie muszę Ci tego wyjaśniać?
            • isabelka20 Re: potrzebuje pracy by utrzymac siebie i synka 04.07.13, 16:44
              u izzi nieźle mówisz o swoich znajomych "głąby". Co do głąbów po pedagogice, to widzisz ja również ją skończyłam jako studia II stopnia, skończyłam też parę innych kierunków i śmiem twierdzić, że jestem od Ciebie zdecydowanie mądrzejsza (inteligentniejsza), chociaż jak piszesz "głąb".
              Także czasem jak nie masz nic mądrego do napisania lepiej się powstrzymaj.
        • bj32 Izzy, 05.07.13, 11:50
          czy Ty aby nie jesteś zawiedzioną petentką MOPS? Ja tam Madziulec kochać nie muszę, jako i większość jej nie kocha, ale:
          a) najgłupszy znany mi pracownik MOPS jest znacznie inteligentniejszy od Ciebie;
          b) skoro forum jest denne, to idź na onet;
          c) nie wszczynaj pyskówek, bo kolejna poleci w śmietnik.
          Rozumiemy się?
    • anna.wasil 01.09.2013 zacznie się rok szkolny :) 02.07.13, 01:20
      I dziecko w wieku 6 lat pójdzie do szkoły,a po zajęciach na świetlicę.
      I wtedy mama może podjąć pracę na cały etat.
      Pozdrawiam smile
      • edytamariqa Re: 01.09.2013 zacznie się rok szkolny :) 03.07.13, 06:24
        może tylko musi mieć te prace na etat a co za tym idzie możliwość pójścia na chorobowe
        nie jestem malkontentka
        jak zostałam sama stałam się realistka
        odpisałam na wiadomość odnośnie pracy biurowejsmile
        • edytamariqa [...] 03.07.13, 06:38
          • bj32 Nie podawaj 08.07.13, 19:47
            swojego numeru telefonu. Czubki tylko na to czekają i będą Ci dyszeć w słuchawkę.
        • madziulec Re: 01.09.2013 zacznie się rok szkolny :) 03.07.13, 09:24
          A to nie wiesz, że skłądkę mozna sobie samemu opłacić???

Tak to będziesz czekać, czekac i wybrzydzać.
          Rozumiem, że z zawodu jesteś dyrektorem
          • edytamariqa Matthia 04.07.13, 07:47
            jestem bardzo zainteresowana Twoja propozycja pracy
            podaj mi na maila mojego adres gdzie mam wysłać cw
            przez 10 lat prowadziłam własna działalność
            myślę ze sprawdziłabym się
            • malinowe_lody Re: Matthia 04.07.13, 08:07
              Matthia napisała, żeby wysłać informację na gazetowego. Wchodzisz na swoją pocztę dajesz utwórz i wpisujesz adres mailowy: matthia@gazeta.pl
              • edytamariqa Re: Matthia 05.07.13, 10:32
                dziekismile
                juz wysłałamsmile
    • bj32 Re: potrzebuje pracy by utrzymac siebie i synka 05.07.13, 11:55
      Po pedagogice możesz pracować również w przedszkolu. Zostaw swoje CV w placówce, do której chodzi syn - niewykluczone, że Cie zatrudnią i będziesz mieć bonusy. Ooooczywiście w razie czego syna będziesz traktować na równi z innymi dziećmi smile
      • bei !! 07.07.13, 15:35
        Odezwij się, napisalam maila.
    • bei Re: potrzebuje pracy by utrzymac siebie i synka 07.07.13, 15:38
      Oj, musisz aktywowac profil...

Albo napisz do mnie na gazetowego, skontaktuję się z Tobą.
      • edytamariqa Re: potrzebuje pracy by utrzymac siebie i synka 08.07.13, 18:29
        napisałam na gazetowegosmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka