Dodaj do ulubionych

zakup na all....

16.01.14, 09:08
Witam, może podpowiecie mi co zrobić. Kupiłam na alleg.. kuwetę dla kota ,w poniedziałek i ja przyniósł listonosz. Przy rozpakowywaniu okazało się że z tyłu jest pęknięta i ma dziurę.Sprzedający powiedział że można reklamować na poczcie i ona tez jak chcemy może złożyć reklamację. Pani na poczcie powiedziała że mam 7 dni od odbioru na złożenie reklamacji, mam opisać na karteczce wszystko i jak mogę dołączyć zdjęcia ale ( i moje zdanie tez takie jest) kuweta była źle zapakowana. Sprzedający owinął ja tylko folią ( strecz), mogła być opisana ostrożnie lub chociaż jakby boki maiła zasłonięte kartonem. Wiem, że reklamacja na poczcie nic nie da, co mam dalej zrobić żeby odzyskać 57 zł ( 40 kuweta i 17 przesyłka). jeśli ktoś może mi coś podpowiedzieć to będę wdzięczna sad
Obserwuj wątek
    • 70upartykrasnal Re: zakup na all.... 16.01.14, 09:41
      a jaki był faktycznie poniesiony koszt przesyłki ? sprzedający zapłacił te 17 zł na poczcie bez opcji " ostrożnie" tylko jak za zwykłą paczkę ? To najpierw bym sprawdziła.
      • karolina198001 Re: zakup na all.... 16.01.14, 09:54
        tyle ja zapłaciłam sprzedającemu, oni zapłacili za paczkę 11 zł tyle jest na tym blankiecie co był przy przesyłce sad
        • penelopa40 Re: zakup na all.... 16.01.14, 11:13
          z całym szacunkiem to chyba nie jest odpowiednie forum do tego typu sprawy...
      • zona_mi 70upartykrasnal 17.01.14, 16:08
        Proszę usunąć reklamę z sygnaturki.
    • karolina198001 Re: zakup na all.... 18.01.14, 19:17
      przepraszam jeśli tutaj nie można, myślałam że możne któraś z Pan mi podpowie co dalej mogę zrobić sad
      • pablisia Re: zakup na all.... 18.01.14, 20:25
        Zadaj pytanie na forum Cafe pomoc na Allegro:
        cafe.allegro.pl/forumdisplay.php?65-Cafe-Pomoc
        Tam powinnaś uzyskać pomoc.
        Moim zdaniem poczta reklamacji nie uzna, czytałam o przypadkach, że nawet jeśli została opłacona opcja ostrożnie, to oni i tak nie poczuwają się do winy. Sprzedawca nie opłacił tej opcji, bo jej koszt to 21 zł, więc byłby stratny. Ale jego obowiązkiem jest spakować przedmiot tak aby dotarł w całości, tym bardziej, że doliczył sobie sporą nadwyżkę na ewentualne bezpieczne opakowanie.
        Jeśli masz możliwość złożenia reklamacji na poczcie, zrób to, moim zdaniem jednak wina leży po stronie sprzedawcy i on powinien ponieść pełne konsekwencje.
        • karolina198001 Re: zakup na all.... 19.01.14, 08:59
          pablisia napisała:

> Zadaj pytanie na forum Cafe pomoc na Allegro:
          > cafe.allegro.pl/forumdisplay.php?65-Cafe-Pomoc
          > Tam powinnaś uzyskać pomoc.
          > Moim zdaniem poczta reklamacji nie uzna, czytałam o przypadkach, że nawet jeśli
          > została opłacona opcja ostrożnie, to oni i tak nie poczuwają się do winy. Sprz
          > edawca nie opłacił tej opcji, bo jej koszt to 21 zł, więc byłby stratny. Ale je
          > go obowiązkiem jest spakować przedmiot tak aby dotarł w całości, tym bardziej,
          > że doliczył sobie sporą nadwyżkę na ewentualne bezpieczne opakowanie.
          > Jeśli masz możliwość złożenia reklamacji na poczcie, zrób to, moim zdaniem jedn
          > ak wina leży po stronie sprzedawcy i on powinien ponieść pełne konsekwencje.
          Dziękuję za wiadomość, zaraz tam napiszę. Na poczcie złożyłam reklamację w piątek ale sama tez tak myślę że niewiele to da.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka