Dodaj do ulubionych

Prosze o pomoc

09.04.14, 08:09
Z powodu sytuacji w jakiej obecnie się znalazłam,chciałabym prosić o pomoc żywnościową-na zbliżające się
święta oraz pomoc w postaci ubranek i butów dla moich dzieci.

Z pomocy forum korzystałam ok 2 l temu pod innym nickiem którego byłam zmuszona zmienić o czym została poinformowana bj32,
zostały przesłane także dokumenty potwierdzające sytuacje, jeśli ktoś by chciał wiedzieć z jakiego powodu zmieniłam nick chętnie odpowiem na pytania na @.

Od przeszło miesiąca jestem mamą samotnie wychowująca dwoje dzieci-11 lat i 3 lata .
Z powodu opieki nad młodszym dzieckiem obecnie nie pracuję,nie mam tez prawa do zasiłku wychowawczego.
Utrzymuję się ze świadczeń
Mam również dożywianie dla syna w szkole.Staram się dorabiać.
Dość wysokie koszty utrzymania mieszkania w którym mieszkam z dziećmi powodują iż niewiele pozostaje mi na Zycie.
Muszę jakoś dotrwać do września,kiedy córka pójdzie do przedszkola.
Bardzo byłabym wdzięczna za wsparcie w tym trudnym dla mnie i moich dzieci czasie.
Obecnie potrzebuję… bucików dla dziewczynki 14.5 cm, dla chłopca butów 21 - 22cm.
Bluzeczek spodni na dziewczynkę 86 cm, i spodni dla chłopca 146 cm.
Gdybym ktoś był wstanie poratować żywnością też bylibyśmy wdzięczni.
Obserwuj wątek
    • atena12345 Re: Prosze o pomoc 09.04.14, 08:14
      Poproszę na maila Twój poprzedni nick.
    • bj32 Mam zaktualizowane dokumenty n/t 09.04.14, 08:34

• celina553 Re: Prosze o pomoc 09.04.14, 09:27
      Mam buciki dla Twoich dzieciaczkow nie sa nowe bo po moich dzieciach ale nic nie zniszczone bedzie kolo 5 par wiec podaj dane do wysylki na moj meil
      mare_anka@interia.pl
    • pitahaya1 Re: Prosze o pomoc 09.04.14, 09:44
      To może napisz, jakie to świadczenia. Bo nick zmieniony, świadczenia są. Alimenty masz na dwójkę dzieci, czy w tych świadczeniach są tylko zasiłki?
      • bj32 Re: Prosze o pomoc 09.04.14, 09:50
        Alimenty będą, jeszcze nie ma. A o szczegółach sama zaproponowałam, żeby Koalee nie pisała - są powody chwilowo.
        • bergamotka77 Re: Prosze o pomoc 09.04.14, 11:50
          czerwone korale

Moge ci podeslac rzeczy dla dzieci - akurat mam 4-latka i 12-latka. Podaj namiary na gazetowego i podaj pls nicka dawnego.
    • bj32 Re: Prosze o pomoc 09.04.14, 13:59
      Napisałaś do wszystkich osób, do których miałaś napisać i z zaznaczeniem, czemu wyjaśniasz?
    • bj32 Koleżanki! 09.04.14, 15:08
      Postawiłam krótko termin na załatwienie jednej sprawy przez Koralee. Poczekajmy do świąt, OK? I nie piszmy czegoś, co może się okazać szkodliwe.
      • miedzymorze Re: Koleżanki! 10.04.14, 23:42
        Mówisz i masz, aczkolwiek osobiście uważam, że zmienianie nicków to dziecinada i chowanie pod kocyk niewygodnych tematów.

pozdr,
        mi
        • bj32 Re: Koleżanki! 11.04.14, 08:17
          Dla mnie też, ale różnych miewamy tatusiów i mamusie się boją, że taki tatuś znając wcześniejszy nick - wykorzysta go dla udowodnienia sądowi niewydolności materialnej.
          Ja wiem, że to absurd, ale prosząca w życiu w to nie uwierzy, więc niech będzie, tylko ma ewentualnych zainteresowanych poinformować o faktach - czyli poprzednich darczyńców o zmianie nicka i jej powodach. Moim zdaniem tak jest OK, ale przystanę na inne pomysły.
          • atena12345 Re: Koleżanki! 11.04.14, 15:26
            autorka wątku poproszona przeze mnie podała mi stary nick na priv, więc nie ma problemu
    • claudel6 Re: Prosze o pomoc 09.04.14, 23:49
      mam buty dla dziewczynki roz. 25 - adidaski - 2 pary. jeśli jesteś zainteresowana napisz mi swój adres na claudel6@gazeta.pl.
    • malinowe_lody Re: Prosze o pomoc 10.04.14, 08:19
      Mam ubranka na rozmiar 86 dla dziewczynki i buciki rozmiar 22 - wkładka ma ponad 14 cm. Mogę wysłać w przyszłym tygodniu - poproszę adres na gazetowy
      • sympatyczna1980 Re: Prosze o pomoc 11.04.14, 18:21
        a co bedzie jak wejdzie w wątek ktoś nowy i poprosi potrzebującą o nick na priv i tym kimś , który prosi o nick okaże się mąz, partner czy ktoś tam jeszcze.... ? Zmienianie nicków to żaden sposób ale rozumiem oczywiście ewentualne powody.
        • szary-ludz Re: Prosze o pomoc 11.04.14, 19:00
          Autorka ma poinformować darczyńców jeśli takowych miała żeby wiedzieli z kim mają do czynienia. Reszta ludków powinna przyjąć tą sytuację jako nową osobę, która założyła wątek na PE.
          • atena12345 Re: Prosze o pomoc 11.04.14, 19:33
            szary-ludz napisał:

> Reszta ludków powinna przyjąć tą sytuację jako nową osobę, któ
            > ra założyła wątek na PE.

serio? a dlaczego?
            • szary-ludz Re: Prosze o pomoc 11.04.14, 19:57
              Bo za dużo tu jest takich jak Ty co lubią szukać sensacji tam gdzie ich nie ma. Pasuje?
              • atena12345 Re: Prosze o pomoc 11.04.14, 20:05
                szary-ludz napisał:

> Bo za dużo tu jest takich jak Ty co lubią szukać sensacji tam gdzie ich nie ma.
                > Pasuje?

nie, nie pasuje..
                ale na szczęście nie od Ciebie to zależy
                • szary-ludz Re: Prosze o pomoc 11.04.14, 20:16
                  To szukaj, dłub i szperaj. Może będzie okazja komuś dokopać.
                  • atena12345 Re: Prosze o pomoc 11.04.14, 20:48
                    szary-ludz napisał:

> Może będzie okazja komuś dokopać

mylisz się bardzo
                    pozdrawiam
          • pitahaya1 Re: Prosze o pomoc 11.04.14, 19:58
            Eee, no chyba nie do końca. Dla mnie czym innym jest "jestem tu nowa, mam 3 dzieci, odeszłam od męża..." a czym innym "zmieniłam nick, mam 3 dzieci, odeszłam od męża, wcześniej pięć razy wracałam, trzy razy męża pijaka do domu wpuściłam, pozwoliłam, żeby mnie i dzieciom lodówkę wyczyścił, narobił długów, ale zmieniłam nick, więc jestem nowa...".
            Nie mówię, żeby dziewczyna opisywała tu historię swojego życia, ale traktowanie jej historii jako carte blanche chyba też nie jest dobrym rozwiązaniem.

• dorkam81 Re: Prosze o pomoc 13.04.14, 08:40
      A ja znam taką jedną"biedną,nieszczęśliwą,co to partner i ojciec jej dzieci znęcał sie nad nimi fiz.i psych. i dlatego postanowiła od niego odejść"
      Prosiła tutaj Was,kochane w większości przypadków naiwne kobietki o pomoc w postaci żywnosci i ubrań dla dzieci,a jakże! paczki zaczęły spływac jedna po drugiej a owa Pani smieje sie z Was od ucha do ucha bo nie musi wydac pieniedzy na żarcie,tylko ma na ciuchy,solarium,papierochy i inne uciechy. Aaa i jeszcze konkubent ma sie dobrze,obiecał poprawę i został przyjety z powrotem na łono rodzinki.
      Owa Pani to Marzenka M .... reszty domyślcie sie same smile
      • renata.36 Re: Prosze o pomoc 13.04.14, 10:20
        Rozumiem,że przyglądałas się z oburzeniem jak dziewczyny ślą paczki niejakiej Marzenie i nic z tym nie zrobiłaś.To znaczy w odpowiednim czasie nie napisałas tu na forum jaka jest sytuacja,
        Powiedz dlaczego robisz to teraz?Ma to jakiś cel? Czy sobie ot tak po prostu przypomniałaś, oświeciło cie nagle, "wene" poczułaś i pomyślałaś -NAPISZE!Gratuluje w takim razie.
        • kochmama Re: Prosze o pomoc 13.04.14, 12:29
          Ja tez gratuluje ,zgadzam sie z Renata.36 to po prostu chore trzeba bylo napisac wczesniej.
          Przez takie cos osoby ktore potrzebuja pomocy na prawde ,wiele traca bo darczyncy sa jeszcze bardziej nie ufni .Zal mi Ciebie.
          • mawitka Re: Prosze o pomoc 13.04.14, 15:35
            Dziewczyny, a może zamiast napadać na Dorkam spróbujemy się dowiedzieć czy te zarzuty są prawdziwe? Może wcześniej nie wiedziała, że Marzena prosi tu o pomoc dlatego nie informowała? A może to kolejne bicie piany?
            Ja nie wiem, a chciałabym się dowiedzieć mimo, że nie jestem pewna o którą potrzebującą chodzi.
            A sprawdzić trzeba chociażby ze względu na coroczne akcje PE (gwiazka itd.)
            Także droga Dorkam jeżeli coś wiesz to napisz to albo do moderatorki albo tutaj, ale bez ujawniania danych osobowych.
            • renata.36 Re: Prosze o pomoc 14.04.14, 13:10
              Do mojej sąsiadki równiez przychodza paczki ale nie wiem od kogo, nie pytam, nie moja sprawa.
              Jesli dorkam wie ,że paczki były od osób z forum to musiła być wtajemniczona.Jesli była wtajemniczona i do tej pory milczała, to znaczy ,że kpiła sobie z wysyłających i ich naiwności,
              Bardzo możliwe,że pokłóciła sie z koleżnką Marzenką i w formie zemsty nas tu informuje.

Spodziewam sie "świetego oburzenia" itp ze strony dorkam, bardziej niz odpowiedzi na post mawitki.
              • dorkam81 Re: Prosze o pomoc 14.04.14, 14:13
                renata.36 napisała:

> Do mojej sąsiadki równiez przychodza paczki ale nie wiem od kogo, nie pytam, ni
                > e moja sprawa.
                > Jesli dorkam wie ,że paczki były od osób z forum to musiła być wtajemniczona.Je
                > sli była wtajemniczona i do tej pory milczała, to znaczy ,że kpiła sobie z wys
                > yłających i ich naiwności,
                > Bardzo możliwe,że pokłóciła sie z koleżnką Marzenką i w formie zemsty nas tu in
                > formuje.
                >
                > Spodziewam sie "świetego oburzenia" itp ze strony dorkam, bardziej niz odpowied
                > zi na post mawitki.

Renata,jestes naprawde żałosna,tak,jasne Marzenka mi zaszła za skórę bo nie chciała sie ze mną podzielić makaronem i używanymi galotami i wobec tego postanowiłam zrobic jej koło pióra tongue_out
                Kobieto najpierw pomysl,a potem napisz-nie na odwrót.
                dorkam jest "wtajemniczona" od niecałych 2 tyg a wszystko za sprawą matki konkubenta Marzenki,z którą to pracuję. Marzenka nie jest moją sąsiadką,ba! nawet tej dziewuchy nie widziałam osobiście na oczy,ale "tesciowa" o niej opowiada,m.in to,ze prosiła na jakimś forum o paczki i je dostawała to skojarzyłam to z pomocnymi,ponieważ czasem Was podczytuję. To Wasza sprawa co i komu wysyłacie,to są Wasze pieniądze i czas jak widac w niektórych przypadkach zmarnowane,bo dziewucha sie z Was śmieje i pomimo możliwości podjęcia pracy zarobkowej siedzi w domu i pierdzi w stołek.
                • atena12345 Re: Prosze o pomoc 14.04.14, 14:25
                  czy możesz mi na priv przesłać nazwisko tej Marzeny M.? Albo do moderatorki?
                • renata.36 Re: Prosze o pomoc 14.04.14, 15:16

Nadal uważam,że to CUDOWNY zbieg okoliczności.
            • dorkam81 Re: Prosze o pomoc 14.04.14, 14:19
              mawitka napisała:

> Dziewczyny, a może zamiast napadać na Dorkam spróbujemy się dowiedzieć czy te z
              > arzuty są prawdziwe? Może wcześniej nie wiedziała, że Marzena prosi tu o pomoc
              > dlatego nie informowała? A może to kolejne bicie piany?
              > Ja nie wiem, a chciałabym się dowiedzieć mimo, że nie jestem pewna o którą potr
              > zebującą chodzi.
              > A sprawdzić trzeba chociażby ze względu na coroczne akcje PE (gwiazka itd.)
              > Także droga Dorkam jeżeli coś wiesz to napisz to albo do moderatorki albo tutaj
              > , ale bez ujawniania danych osobowych.

tutaj moge jedynie napisac,ze owa wyłudzaczka(tak trzeba by ją nazwac) ma na imię Marzena i jest z okolić Katowic. Nie wiem,jak jaki ona ma tu nick,nawet nie szukałam jej postu bo to tak jakby szukac igły w stogu siana,ale moze Wy kogoś takiego skojarzycie,komu wysyłałyście paczki o tym imieniu.
              • atena12345 Re: Prosze o pomoc 14.04.14, 14:26
                kojarzymy i dlatego proszę o szczegółowsze dane na atena12345@gazeta.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka