Dodaj do ulubionych

Bardzo Proszę O Pomoc

30.05.14, 07:04
Witam wszystkie Emamy które błagam o Pomoc nie dla siebie lecz dla Jednej z mych Córeczek
Natalka ma 5 lat byłyśmy u lekarza on jednak skierował nas do szpitala z podejrzeniem zapalenia Płuc lub oskrzeli jednak w szpitalu po rendgenie nie stwierdzono ani zapalenia płuc ani zapalenia oskrzeli tylko nie wiadomo co jest przyczyną jej duszności dostaliśmy wypis do domu pod wyjątkiem że Natalka będzie miała robione inchalacje mam recepty ale niestety nie wykupione inchalacje ma mieć przez 2 tygodnie a po tym okresie będzie miała robione badania co powoduje u niej duszności
bardzo bym was prosiła o jaką kolwiek pomoc
nie mam za co jej wykupić inchalatora a co najgorsze nie mamy na życie
mąż dorabia tymczasowo jak jest praca ja dopiero od września pójdę do pracy bo najmłodsza Alicja dostała się do przeczkola a jak na razie nie mam z kim ją zostawić bym mogła podjąć jaką kolwiek prace Dziś idę do MOPSU zOBACZĘ CO DA SIĘ ZROBIĆ ale na dzień dzisiejszy nie mamy nic nie jestem żadną oszustką naciągaczką tylko nie mam już siły i Błagam was o pomoc Wiem że są potrzebne tutaj u Waz potwierdzające dokumenty ale ja takich na razie nie mam możecie mnie odwiedzić zobaczeć przekonać się na prawdę że nic nie posiadam i że nie mam za co wykupić dziecku leków WIĘC BŁAGAM JESZCZE RAZ O POMOC
natalkaalakuba
Obserwuj wątek
    • 1aiwa Re: Bardzo Proszę O Pomoc 30.05.14, 07:56
      jakie leki masz na recepcie, inhalator można wypożyczyć, nie wiem skąd jesteś ale prawie wszędzie jest taka możliwość.
      Byłaś w MOPS ? U nas pomagają w zakupie leków.
      • natalkaalakuba Re: Bardzo Proszę O Pomoc 30.05.14, 08:07
        Jesteśmy z Warszawy do Opieki właśnie dziś się wybieram ale nie wiem czy po pierwszej wizycie coś wskóram a leki na recepcje nie dam rady odczytać Lekarskie pismo
      • madziulec poprzedni wątek z kwietnia 2013 30.05.14, 08:20
        forum.gazeta.pl/forum/w,615,143794246,143794246,_bardzo_prosze_o_pomoc_.html
        • natalkaalakuba Re: poprzedni wątek z kwietnia 2013 do madziulec 30.05.14, 08:45
          Witam cię madziulec
          jak dobrze że znalazłaś ten starszy wątek jak zauważyłabyś pomocy nie potrzebowałam od tamtego razu dostaliśmy pomoc od mopsu dorabiałam gdzie tylko się dało mężowi też zaczeło iść tylko znowu poszło coś nie tak i tym razem prosze o Pomoc DLA DZIECKA nie dla siebie jakbyś to mogła zauważyć ale dobrze że są tu takie osoby jak ty że czuwają rzyczę tobie wszystkiego dobrego
    • malinowe_lody Re: Bardzo Proszę O Pomoc 30.05.14, 08:24
      Na forum obowiązuje zasada przekazania dokumentów potwierdzających sytuację. Powinnaś również odnieść się do pytań zawartych tutaj: forum.gazeta.pl/forum/w,615,127121701,127121701,jesli_oczekujesz_pomocy_przeczytaj.html
      Kiedyś nie mieliśmy inhalatora i chodziliśmy dwa razy dziennie do przychodni na inhalacje. W większości przychodniu mają ten sprzęt, zapytaj w swojej - może nawet wypożyczą.
      • natalkaalakuba Re: Bardzo Proszę O Pomoc 30.05.14, 08:37
        Nie mamy dodatku mieszkaniowego
        Mąż pobiera zasiłek dla bezrobotnych w wysokości 700 zł
        nie posiadam zasiłku wychowawczego
        w szkole dzieci mają dożywianie
        nie mamy żadnej pomocy z innych Forum i Caritasu
        Jesteśmy z Warszawy
        oczekuje jakielkolwiek Pomocy
        Mąż dorabia gdzie tylko się da
        Dzieci nie mają stypendium
        Pomoc z mops była w wysokości 500zł okresowego
    • tol8 Re: Bardzo Proszę O Pomoc 30.05.14, 09:28
      spytaj w przychodni - w gabinetach zabiegowych są inhalatory. Możesz przychodzić z dzieckiem i robić inhalacje na miejscu, ze swoim lekiem. Sprawdziłam na swoim dziecku.
      • hugo43 Re: Bardzo Proszę O Pomoc 30.05.14, 09:48
        Zgadza się,w każdej przychodni jest nhalator.gdy czekalam na swój z apterki internetowej,to po prostu chodzilam do poradni.a jakiej pracy maz szuka? W Warszawie pracy pełno,w waszej sytuacji powinien brać jak leci,bez wybrzydzania.
    • anka7961 Re: Bardzo Proszę O Pomoc 30.05.14, 20:05
      Możesz spróbować rozczytać leki na recepcie? Lub jeśli nie dasz rady, to idź proszę do apteki i poproś farmaceutkę, aby rozczytała ok?
      • kannama Re: Bardzo Proszę O Pomoc 30.05.14, 21:01
        niech odczyta i wyceni
        • natalkaalakuba Re: Bardzo Proszę O Pomoc 31.05.14, 14:33
          Wycena Leków to 30 zł
          A leki to Pulmicort zaw. do inhalacji z nebulizatora
          2 to Berodual płyn do inhalacji z nebulizatora
          • natalkaalakuba Re: Bardzo Proszę O Pomoc 31.05.14, 14:38
            2 recepte mam już wykupionom a leki jakie tam były na niej to
            Antybiotyk Azycyna
            oraz clemasinium Hasco
            • hugo43 Re: Bardzo Proszę O Pomoc 31.05.14, 16:41
              pulmicort dwa tygodnie temu wykupilam dla corki za 3,20pln.
              • natalkaalakuba Re: Bardzo Proszę O Pomoc 31.05.14, 17:11
                Tak zgadza się Pulmicord jest w cenie 3,20 a ten drugi to kosztuje 26,79
                • zawsze.mami Re: Bardzo Proszę O Pomoc 31.05.14, 18:52
                  natalkaalakuba napisała:

> Tak zgadza się Pulmicord jest w cenie 3,20 a ten drugi to kosztuje 26,79
                  Napisz do mnie na priv.podając adres ew.nr konta.wyslę Ci potrzebne pieniązki na wykupienie leków.
                  • natalkaalakuba Re: Bardzo Proszę O Pomoc zawsze.mami 31.05.14, 19:26
                    witam cię zawsze.mami ja nie mam poczty na gazeta pl
                    ale przesylam poczte moją domka25@interia.pl
                    i dziękuję z całego serca
                    • zawsze.mami Re: Bardzo Proszę O Pomoc 31.05.14, 19:56
                      Napisałam na pocztę, pozdrawiam ewa
          • mati.2010 Re: Bardzo Proszę O Pomoc 31.05.14, 22:15
            Zgadza sie berodual kosztuje 26 zł jest na 100%.Moge Ci wysłac my na razie nie potrzebujemy a mamy zapas.
            • zawsze.mami Re: Bardzo Proszę O Pomoc 02.06.14, 20:25
              Pieniążki wysłałam przekazem pocztowym na podany adres.ewa
    • claudel6 Re: Bardzo Proszę O Pomoc 02.06.14, 23:39
      hej, mam damskie ciuchy do oddania - jeszcze nie wiem do końca jakie rozmiary, ale zdaje się, że wszystkiego po trochu. jeśli byłabyś zainteresowana i mogłabyś je odebrać w Warszawie, to na pewno dodałabym Ci też jakieś pieniądze na leki. napisz do mnie claudel6@gazeta.pl
      • natalkaalakuba Re: Bardzo Proszę O Pomoc Dziękuję zawsze.mami 03.06.14, 06:52
        Bardzo dziękuję za Pomoc jak tylko wykupie lekarstwa to prześle zdjęcia że są wykupione iże pieniązki przeznaczyłam właśnie na lekarstwa a na nic innego
      • natalkaalakuba Re: Bardzo Proszę O Pomoc 05.06.14, 06:21
        Dziękuję wszystkim co nam pomogli teraz zbieram na inchalator Natalka jeszcze musi używać przez kolejne dwa tygodnie i może chodzić do szkoły lecz nie może ćwiczyć na w-f oraz się męczyć za bardzo dziękuję jeszcze raz za podpowiedz że mozemy chodzic do przychodni na inhalacje lecz teraz musi mieć swój inhalator dla tego zbieram na niego nawet każda złotówka nam pomoże Dziękuję jeszcze raz
        • mawitka Re: Bardzo Proszę O Pomoc 05.06.14, 07:01
          Może zanim zaczniesz zbierać na inhalator prześlesz skany dokumentów do bj32 i uwiarygodnisz swoją sytuację.
          • mati.2010 Re: Bardzo Proszę O Pomoc 06.06.14, 06:18
            Raz piszesz nie mam nic ,o dokumentach .W kolejnym poście piszesz mąż ma zasiłek dla bezrobotnych to przeciez posiada decyzje ,dzieci maja dozywianie ,była okresówka i zapewne masz też rodzinne, to dlaczego nie chcesz przesłac skanów do Bj piszesz musi mieć swój inhalator a dlaczego? Masz zlecenie .Jeśli tak to mozesz isc do Mopsu po celowke.Poszukaj na Allegro lub Olx mozesz kupic taniej niekoniecznie nowy.
        • prochottka1 Re: Bardzo Proszę O Pomoc 05.06.14, 08:03
          natalkaalakuba napisała
          lecz teraz musi mieć swój inhalator dla tego zbieram na niego nawet każda złotówka nam pomoże

musi miec swöj, bo ???????
        • anka7961 Re: Bardzo Proszę O Pomoc 06.06.14, 02:39
          Jeśli masz zalecenie od lekarza, to spytaj w mops o celówkę na inhalator

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka