Dodaj do ulubionych

Uwaga na lala78

02.09.04, 13:06
pierw oddaje,umawiamy sie na prv,podaje sie adres,a po jakim czasie jak jej
wygodnie przesle i potem wysyla maila że prosi o wpłate na konto symbolicznej
sumy ech co za beszczelnośc
niemozna tego załatwić odrazu? powiedzieć no sluchaj ale chce za to tryle i
tyle choćby na prvie?
a co do zainteresowanej- w tej chwili niezapłace
konta nieposiadam wiec nieprzeleje jak juz to poprosze o adres i zrobie zwrot
tego co dostalam.
Obserwuj wątek
    • magdab78 Mam nadzieję żę nie masz mnie na myśli? Pozdrawiam 02.09.04, 13:24
      • saba76 a przedstawiasz sie jako lala78?? 02.09.04, 13:34
        i oddawalas Nowinette?
    • magdab78 Nie źle przeczytałam zamiast lala 78 to lata 78 02.09.04, 13:37
    • magdab78 Ja pisałam do Ciebie w sprawie wykroi ubranek 02.09.04, 13:38
      • saba76 Re: Ja pisałam do Ciebie w sprawie wykroi ubranek 02.09.04, 14:01
        wiem i zastanawiam sie jak to zrobic
        troche boje sie ,ale i niemam czasu
        wyslalabym tobie cala gazete,ale wiem że chce z niej uszyć 2 sukienki dla cory
        i moze jeszcze cos
        i teraz niewiem jak tobie wysle a mi nieoddasz-jaką mam gwarancie?
        Napisz na prv co o tym mysleisz
        ja caly czas bije sie z myślami
        a niemam czasu i checi przerysowywać.
        • katse Re: Ja pisałam do Ciebie w sprawie wykroi ubranek 02.09.04, 14:04
          skseruj, zeskanuj.

pozdrawiam

K
        • sojanka Re: Ja pisałam do Ciebie w sprawie wykroi ubranek 03.09.04, 10:28
          Sukienki dla córki> Myślalam, że masz synka.
          • saba76 Jeśli chodzi o mnie mam 2 cory i można zobaczyć 03.09.04, 15:49
            otwierając poniższy watek
            a mama ktora chciala eykroje ma synka
            czy w 1 żurnalu niemoga być wykroje i dla dziewczynek i dla chlopcow?
            Czy sojanko masz jakieś watpliwości
            2 sprawa mam dyslekcje i ortografie
            bardzio staram sie napisać poprawnie,ale blędow nierobie nikomu na przekór a
            tym bardziej specjalnie.
            • sojanka Re: Jeśli chodzi o mnie mam 2 cory i można zobacz 03.09.04, 17:12
              Napisałaś to tak, że wynikało, że magda ma córkę, a nie synka.
      • driadea WYKROJÓW, nie wykroi 03.09.04, 10:46
        'wykroi' to czas przyszły, liczba pojedyncza, osoba trzecia
        czasownika "wykrajać"
        Pozdrawiam, Aga
        • jarzeebina do driadeyyyyyyy 03.09.04, 13:32
          jaka jestes dokladna.naprawde ci to przeszkadza?
          • driadea Re: do driadeyyyyyyy 03.09.04, 17:35
            Tak, przeszkadza mi. To, jakim językiem będą posługiwały się dzieci zależy
            wyłącznie od tego, w jaki sposób porozumiewają się ich rodzice i jakiego
            używają do tego celu słownictwa. Zasób słów może być ubogi, ważne, by były one
            używane poprawnie. Uważam, że tego wymaga minimum kultury osobistej.

/powinno być 'do driadei'/
            Pozdrawiam, Aga

P.S. Dyslekcja, dysgrafia i wszystkie inne schorzenia to zupełnie inna sprawa.
            • clowiek1 Re: do driadei 03.09.04, 18:03
              teoretycznie masz racje.
              Ale spojrz na to z innej strony. Pisze do Ciebie bez polskich ogonkow i co?
              tzn. ze w domu tak mowie???? Otoz nie. Pisze tak, poniewaz nie kazdy ma
              ustawiana przegladarke tak jak Ty i nie kazdy bedzie mogl odczytac Twoje
              wytykanie bledow.
              Ale fakt ze czasami trzeba uzywac "ogonków" by inni zrozumieli o co biega.
              Poza tym nie kazdy mial szostke z "polaka".
              Nie radze Ci rowniez wytykac innym takich bledow bo rowniez zle to swiadczy o
              Tobie. I sadze ze inni przyznaja mi racja co do tego.
              pozdrawiam
              clowiek

<!
              • driadea Re: do driadei 03.09.04, 22:11
                Czcionka w komputerze to jedno, a nieznajomość podstaw ojczystego języka to
                drugie.
                Poza tym, nie wytykam nikomu błędów, a jedynie wskazuję, że takowy został
                popełniony. Grzecznie i z pokorą. Nikogo nie chcialam urazić.
                Jeżeli zwrócenie komuś uwagi na to, że jawi się jako analfabeta, jest w Twoich
                oczach nietaktem, trudno. Ale jak pomyślę, że moja córka będzie chodziła do
                szkoły z dziećmi rodziców, którzy nie potrafią posługiwać się swoim ojczystym
                językiem, jestem przerażona!
                • jarzeebina Re: do driadei 03.09.04, 22:35
                  sama nie jeden bląd zrobiłaś,a jak dzieci innych mam pojdą do szkoły a Twoimi
                  dziećmi,co nauczysz swoje dopiero wtykania nosa w nie swoje spawy i
                  interesowania sie nie swoimi sprawami.To też jest brak kultury,zapamiętaj.A ja
                  napisałam specjalnie do driadeyyyy zebys się trochę znerwicowała.Widzę że
                  poskutkowało.
                  • driadea Re: do driadei 03.09.04, 22:53
                    Proszę wielce szanownej jarzeebiny, analfabetyzm nie jest "nieswoją sprawą", to
                    sprawa całego społeczeństwa! Nie interesują mnie cudze sprawy i mam szczerą
                    nadzieję, że moja córka także pozostanie na nie obojętna.
                    Pozdrawiam bardzo serdecznie, Agnieszka
        • rakijka Re: WYKROJÓW, nie wykroi 03.09.04, 16:09
          tryb oznajmujacy
          strona czynna
          tongue_outPPPP
          • saba76 a ja jestem dyslektyk:))))))) 03.09.04, 16:19

• zuzka1 przesadzasz............ 03.09.04, 20:58
              Z tymi dyslektykami to już przesada.Jestem nauczycielką i szlag mnie trafia jak
              przychodzą dzieci do szkoły i nie umieją mówić,pisać ,czytać i zamiast brać się
              do nauki to przedstawiają mi zaświadczenia o chorobie.Przecież są słowniki i
              inne pomoce do których można zajrzeć i napisać coś bez błędów--tak samo
              czytanie bo przecież można to ćwiczyć czytając na głos.Ale po co --lepiej
              zdobyć zaświadczenie i mieć spokój.Popieram to co pisze Driadea bo nie lubie
              jak ludzie nie zwracają uwagi na to jak mówią i piszą a szczytem są dla mnie
              błędy ort.i wyrażenia przyszłem ,poszłem!!!!!!!!

P.S
              Postów Saby nie czytam bo nie mogę ich przeczytać mimo ,że znam 2 języki to
              łatwiej mi czytać pismo hebrajskie niż Sabę.
              • saba76 no niewiem 03.09.04, 21:45

• saba76 nie czytaj 03.09.04, 21:46

• saba76 Re: przesadzasz............ 03.09.04, 21:53
                zaswiadczenia niezdobyłam tylko dzieki poloniście w liceum stwierdzono coś
                takiego.
                Czytać lubie i duzo czytam; na głos też bo czytam dzieciom.
                Słownik -no cóż jest,ale niejestem wstanie siedzieć z słownikiem w ręku;
                no i zasady wszystkie znam, tylko pratktyka jest inna.

Pani nauczycielko troche tolerancji-bo to powinien nauczyciel przedstawić
                uczniom
                Miłej lektury pisma hebrajskiegosmile,może dowiesz sie coś o tolerancji.
                Nauczyć i pokazac prawidłową postawe.
              • clowiek1 Re: przesadzasz............ 03.09.04, 22:14
                nauczycielka i taka bez kultury i zrozumienia?? boze w zyciu bym nie chcial
                miec takiej. Kto Ci pozwolil uczyc dzieci???

Skoro nie mozesz rozszyfrowac postow saby to mysle ze z wiekszosia postow masz
                problemy. Jej akurat nie odbiegaja od normy, a np. natalii (bez obrazy
                natalio..) znacznie.. zreszta znajdz i poczytaj, sama zobaczysz. Jako
                nauczycielka bardzo szybko powinnas wychwycic roznice.
                pozdrawiam
                clowiek
                • jarzeebina clowiek masz rację,zgadzam sie z Tobą 03.09.04, 22:38
                  clowiek masz rację,zgadzam sie z Tobą we wszystkich postach jakie czytałam,to
                  jest pierwsza osoba która ma rozum i umie go wykorzystać.Lubię Twoje
                  odpowiedzi.smile)))))))))))))))
                  • clowiek1 Re: clowiek masz rację,zgadzam sie z Tobą 04.09.04, 08:17
                    boooze, az sie zarumienilem jarzeebino.

Chyba zaczne kandydowac do wyborow na prezydenta.....chociaz nie, bo po czyms
                    takim moge stracic swoj maly rozumekwink
                    Ale milo mi. dzieki
                    pozdrawiam
                    clowiek
                • ewula_p Re: przesadzasz............ 03.09.04, 22:53
                  Jeśli moge się wtrącić, to każda z Was ma troche racji. Driadea, mam to samo,
                  az mi się włosy jeżą jak słysze czsem jakie błędy w wymowie ludzie robią. Ale
                  posty saby odczytuje bez problemu, bywały tu osoby piszace znacznie gorzej. A
                  pani nauczycielka powinna wiedzieć, że jesli ktoś ma dyslekcję, to robi błędy,
                  ale nie jest ich świadomy, więc jak ma je sprawdzać w słowniku? Ale taki
                  prawdziwy dyslektyk, a nie taki tylko ze zaświadczeniem.
                  Pozdrawiam
                  Ewa
                  • clowiek1 Re: przesadzasz............ 04.09.04, 08:28
                    zaczyna mnie sie ta dyskusja podobac coraz bardziej, ale ze temat byl inny wiec
                    konczmy to.
                    Mam do Was mamuski tylko jedna prosbe.
                    Nie obrazajcie sie wzajemnie bo to tez swiadczy o Waszej kulturze.

Wtracilem sie tylko, poniewaz bardzo nie lubie jak ktos kogos obraza, nieraz
                    bez zdania racji zreszta.
                    Owszem rozumiem ze sa tu rozne osoby, niektore cos ukrywajace, inne zerujace na
                    Waszej naiwnosci itp. ale to tez ludzie i mysle ze nawet im nalezy ja jakis
                    szacunek.
                    Wyraze sie brzydko. Wszystkie ku... i zlodzieje tez maja swoj honor.
                    pozdrawiam
                    clowiek
                    • zuzka1 Re: przesadzasz............ 04.09.04, 16:16
                      Widzę ,że Clowiek1 to straszny obrońca uciskanych---tylko co z ciebie za
                      mężczyzna co przesiaduje na "babskim"forum?Następny lekko odgięty od pionu i
                      taki zniwieściały chłopinasad
                      • clowiek1 Re: przesadzasz............ 04.09.04, 16:27
                        zara zara a gdzie jest napisane ze to "babskie" forum??? jakos nie zauwazylem...
                        na czacie tez czesto siedze i jakos nikt mnie nie wypedzil jeszcze...

obronca uciskanych dobre.. mam nadzieje ze Ten na gorze to czyta...
                        • saba76 męzczyznom wstęp zbroniony??? czemu?? 04.09.04, 19:06
                          Przeciesz zarówno tatusiowie jak i mamusie, czy ciocie wójkowie, babcie i
                          dziadkowie, mogą tu zaglądać dyskutować, prosić i pomagać.
                          Moda męzczyzny kanapowca ,który tylko pracuje i przychodzi do domu siada z
                          gazetą przed meczem i jeszcze każe wsadzić kapcie na nogi skończyly sie już
                          dawno.
                          Teraz rodzice sa razem na dobre i złe przy kaszce,pieluszce jak i mają swoją
                          prace i pasje.
                          Chyba dobrze ?
                          • driadea Re: męzczyznom wstęp zbroniony??? czemu?? 04.09.04, 19:10
                            Popieram smile
                            Aga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka