Dodaj do ulubionych

pomoc dla dzieci na święta

27.11.14, 19:50
witam mam na imię Małgosia jestem mamą trójki dzieci wieku 9,7,5 lat same dziewczynki w tym roku mamy trudna sytułację rodzinną maż od 2 mies nie ma pracy utrzymujemy się z zasiłku rodzinnego 398zł i mopsu 591zł w tym roku nie stać nas na zorganizowania świąt ani prezentów dla dzieci jesteśmy normalną rodziną tylko w potrzebie zwracam się do ludzi z dobrym sercem dziecią przydałyby się przybory do szkoły ,owoce,słodycze na święta czy nawet zabawki ja bym prosiła tylko naprawde by dzieci miały godne te swięta bo nawet nie mamy choinki dlatego zwracam się do was to jest mój mejl jak by ktoś chciał nam pomuc mały gest a usmiech na buzi dzieci. malgos83@buziaczek.pl
Obserwuj wątek
    • pitahaya1 Re: pomoc dla dzieci na święta 27.11.14, 20:33
      Małgosiu,

1. na górze masz wątek o zasadach korzystania z tego forum
      forum.gazeta.pl/forum/w,615,155056510,155056510,Zasady_korzystania_z_pomocy_.html
      Takie życie. W innych miejscach może takich zasad nie ma, ale u nas są.

2. Gdzie występowałaś z apelem o pomoc? To dla nas ważne, bo może się okazać, że pomoc wyśle Ci osoba, która sama za wiele nie ma a Ty dostaniesz paczki z kilku źródeł.

3. Okres przedświąteczny i żadne z Was nie ma pracy? Nawet przy myciu okien czy sprzątaniu domów? Żadnej?
      • malgosia83g Re: pomoc dla dzieci na święta 27.11.14, 20:45
        właśnie tu napisałam mieszkam w niewielkim miasteczku nie ma tak pracy mąż teraz stracił pracę jest wtrakcie szukania u mnie dzieci często chotują mają często atopowe zapalenie skóry są allergikami i asme ma moja Gabrysia 7 l tego już w poście nie pisałam urzędy mnie wysyłały jeden do drugiego z mopsu zostało mi przyznane tylko 591zł gdzie inne rodziny lub pojaki dostają wiencej nie wiem czy ktoś by chciał by być w takiej sytułacji ja kiedyś tak nie miałam gdybym nie była w potrzebie wogóle bym nie pisała to mam wystawic dzieci na ulicę by mi je zabrano wźyciu pieteszy raz w życiu napisałam prosząc się o coś dla dzieci jest ten pos nie jedtem naciągaczką wysłałam wam moje zaświadczenia
        • pitahaya1 Re: pomoc dla dzieci na święta 27.11.14, 20:49
          1. Link Ci podałam. Tam są pytania.
          2. Jakie zaświadczenia i komu wysłałaś? Mnie z pewnością nie.
        • pitahaya1 Re: pomoc dla dzieci na święta 27.11.14, 20:54
          malgosia83g napisał(a):

pieteszy raz w życiu napisałam prosząc się o coś dla dzieci jest
          > ten pos nie jedtem naciągaczką wysłałam wam moje zaświadczenia

A to nie Ty?

"małgosia
          ja zwracam się o pomoc na święta dla dzieci wszędzie wszyscy mnie spławiają jak mogą nswet napisałam do gazety żeby moje dzieci miały godne święta nikt nie chce pomuc jestem załamana a nie chciałam dużo tylko paczkę dla moich dzieci by się cieszyły bo mnie nie stać w tym roku mąż stracił prace dzieci są wieku 9,7,5lat mam same dziewczynki jeśli jest ktoś chętny podam mejla by się zemną skontaktował malgos83@buziaczek.pl mam nadzieję że ktoś okaże serce dla moich dzieci"

Wysłane 23 godziny temu.
          • malgosia83g Re: pomoc dla dzieci na święta 27.11.14, 20:57
            i zero odezwu to jest ta gazeta
            • malgosia83g Re: pomoc dla dzieci na święta 27.11.14, 21:00
              i tu jest forum
            • kielbasia Re: pomoc dla dzieci na święta 27.11.14, 21:01
              jesli potwierdzisz swa sytuacje i oplacisz koszty wysylki to mam nowa choinke na zbyciusmilechetnie oddam,
              • malgosia83g Re: pomoc dla dzieci na święta 27.11.14, 21:55
                jaka duża jest ta choinka jak mozna wiedzieć i ile by miejwięcej by wyszedł taki koszt przysyłki pytam ponieważ naprawdę mam teraz ciężko a choinka by mi się przydała
                • atena12345 Re: pomoc dla dzieci na święta 27.11.14, 22:03
                  tu masz malutką choineczkę za 16 zł z wysyłką
                  allegro.pl/50-choinki-choinka-jodla-sztuczna-na-pniu-50-cm-i4818028967.html
                  zawsze tez można zrobić stroik świąteczny własnoręcznie.
                  To takie granie na uczuciach: "idą święta, a my nie mamy nawet choinki".
                  • malgosia83g Re: pomoc dla dzieci na święta 27.11.14, 22:10
                    też tak pomyślałam do lasu mam niedaleko
            • pitahaya1 Re: pomoc dla dzieci na święta 27.11.14, 21:06
              Jeszcze raz.
              1. pytania z wątku,
              2. gdzie Ty te zaświadczenia wysłałaś?? Może one gdzieś widnieją opublikowane a Ty nie wiesz o tym,
              3. i zero odzewu?? Rany koguta. Żeby Ci wysłać paczkę ludzie pracują. Nie siedzą z rękami w kieszeni i nie czekają na takie osoby, jak Ty, żeby im paczki wysłać.

Ty jesteś zaskoczona, że zero odzewu a ja jestem zaskoczona, że po raz kolejny odpisujesz a ani razu na temat.

• malgosia83g Re: pomoc dla dzieci na święta 27.11.14, 21:17
                piszę z telefonu dlatego są te błędy
                Zgadzam się z tobą AZS nie występuje cały rok tylko gdy dziecko jest uczulone na coś po zjedzeniu między innymi .
                Nie byłam kiedyś biedna też pomagałam innym teraz jak napisałam to w sumie jest trochę poniżające dobrze się z tym nie czuję zaświadczenia wysłałam na forum do tej redakcji z up zaświadczenia z mopsu rodzinnego
        • bergamotka77 Re: pomoc dla dzieci na święta 27.11.14, 21:01
          1.Tak nagle zaczelas pisac z bledami i w niechlujnym stylu?
          2. Kto pisze ze jestes naciagaczka? pitahaya uprzejmie podala ci zasady forum
          3. Wszystkie dzieci choruja mniej lub bardziej - AZS nie miewa sie czesto, ale ma lub nie bo to stale schorzenie skory, nie sciemniaj. Moi synowie maja i normalnie funkcjonuja, sa alergikami ale chodza do przedszkola i szkoly od wieku 3 i 2,5 roku. Alergia jest meczaca ale moze byc pod kontrola, nie jest to niepelnosprawnosc.
          4. Nie musisz wystawiac na ulice ale troche pomyslec gdy starasz sie o gromadke i nie masz z czego jej utrzymac. Wtedy lapiesz sie kazdej pracy, nawet dorywczej bo to nie sa juz niemowleta.
          5, Czy pracujesz teraz czy pracowalas kiedys?
          • malgosia83g Re: pomoc dla dzieci na święta 27.11.14, 21:21
            pracowałam kiedyś a że mam trójkę dzieci tak wyszło ale nie żałuję ze je mam bo są moją podporą codzienności jest dla kogo wstawać rano kocham je nad życie
            • malgosia83g Re: pomoc dla dzieci na święta 27.11.14, 21:29
              z miłą chęcią bym poszła do pracy tak jak kiedyś gdyby mąż nie stracił pracy a pracował na odlewni u nas tu by mnie nie było była rekrutacja u niego w pracy i zostało zwolniono 200 osób i nikomu nie było do śmiechu tylko do płaczu
            • zebra12 Re: pomoc dla dzieci na święta 05.12.14, 16:54
              Też mam 3 dzieci i NIE MAM męża. Sama pracuję i utrzymuję je od 10 lat. Więc nie wierzę, że się nie da. Wierzę, że może nie wystarczać, bo zarobki są jakie są. Ale, żeby sobie pozwolić nie pracować to trzeba mieć naprawdę finansowy luz.
              • malgosia83g Re: pomoc dla dzieci na święta 05.12.14, 18:19
                witam cię pare miesięcy temu nie miałam takiej złej sytułacji teraz mam jak mąż stracił pracę wobecnej chwili szuka teraz na zimę jest ciężko znaleść nawet na budowę nie mamy swojego pojazdu żeby się ruszyć mieszkamy w małym miasteczku nawet na ekspedientke wiem ile kosztuje utrzymanie 3 dzieci
              • malgosia83g Re: pomoc dla dzieci na święta 05.12.14, 18:35
                gdybym miała luzik finansowy to by mnie tu niebyło,i nie prosiła o opomoc
    • atena12345 Re: pomoc dla dzieci na święta 27.11.14, 21:37
      1. Dzieci są już duże, chodzą do szkoły, więc Ty możesz do pracy.

2. Mąż nie ma pracy od dwóch miesięcy, 3 miesiące trwa rok szkolny, a Ty już prosisz o przybory?

3. Pisz gramatycznie, a przynajmniej używaj interpunkcji, bo nie da się czytać kolejnych postów pisanych "ciurkiem"

4. Alergia, astma... to bardzo powszechne choroby, żyje z nimi ok. 25% populacji (szacunki), sama mam, doskwiera, ale da się całkiem dobrze funkcjonować.

5. Zastosuj się do zasad forum jak wskazała Ci już pitahaya1
      • malgosia83g Re: pomoc dla dzieci na święta 27.11.14, 21:49
        1.tak są w miarę duże ale ja mieszkam w takiej mieścinie że cięzko jest z pracą jak mi się uda po nowym roku pójdę jako ekspediętka do sklepu ,każdy jak ma pracę trzyma się rękami i nogami a w marketach często się wymieniają
        2 tak prosiłam o przybory z tego względu że w przedszkolach i szkołach cały czas coś trzeba
        3 staram się pisać w miarę dobrze ,nie wygodnie jest mi pisac z tel.
        4 tak z astmą idzie żyć ma kieszonkowy wziewnik
        5staram się trzymac zasad
        • atena12345 Re: pomoc dla dzieci na święta 27.11.14, 21:53
          zasady masz określone tu
          forum.gazeta.pl/forum/w,615,155056510,155056510,Zasady_korzystania_z_pomocy_.html
          zastosuj się więc.
        • pitahaya1 Re: pomoc dla dzieci na święta 28.11.14, 10:39
          Z uporem maniaka pytam, gdzie wysłałaś te zaświadczenia.
          Pytam również dla Twojego dobra, bo może gdzieś sobie wiszą w necie lub wysłałaś komuś, komu wysyłać nie powinnaś.
          Sprawdziłam przed chwilą i DO MNIE na
          pomocne_dokumenty@gazeta.pl
          niczego nie wysyłałaś.
          • malgosia83g Re: pomoc dla dzieci na święta 28.11.14, 12:40
            do waszej redakcji nie są one opublicznione a może pomyliłam jakomś literkę prześlę jeszcze raz
            • pitahaya1 Re: pomoc dla dzieci na święta 28.11.14, 12:46
              Do redaktora naczelnego wysłałaś?
              Możesz podać adres e-mail, bo aż mnie zaintrygowałaśsmile

W linku przeze mnie podanym masz pytania. Jeśli chcesz skorzystać z pomocy, odpisz na nie, nie w formie słowotoku, tylko po kolei.

• malgosia83g Re: pomoc dla dzieci na święta 28.11.14, 16:56
                mój mejl malgos83@buziaczek.pl napiszę resztę troszkę póżniej
            • penelopa40 Re: pomoc dla dzieci na święta 28.11.14, 13:28
              Pani Małgosiu,
              proszę iść do biblioteki lub gdzieś gdzie jest komputer z internetem, przeczytać dokładnie regulamin forum, zasady udzielania i otrzymywania pomocy, zeskanować dokumenty lub sfotografować telefonem i przesłać na podany adres mailowy, a potem odpowiedzieć w punktach, powoli, spokojnie i dokładnie na pytania umieszczone w szpilce (tym nagłówku z czerwoną kropką na górze strony forum), odpowiedzi należy zamieścić na forum, bez podawania nazwy miejscowości, adresu, telefonu , nazwiska itp.
              forum jest społecznością prywatnych osób na nim piszących, pomagających oraz proszących o pomoc, my tu żadnej redakcji nie mamy, jedna z nas jako wolontariusz przyjmuje te papiery i potwierdza ...
    • oteczka Re: pomoc dla dzieci na święta 28.11.14, 13:23
      A nie zapisałaś się przypadkiem do szlachetnej paczki ? kurcze wszyscy co tu zaczynają pisać i prosić o pomoc od razu udają analfabetów i tego że nie umieją posługiwać się internetem ,plaga jakaś czy co ?
      • malgosia83g Re: pomoc dla dzieci na święta 28.11.14, 16:58
        nie nie zapisywałam się do szlachetnej paczki
        • kuiad Re: pomoc dla dzieci na święta 29.11.14, 19:28
          A do akcji gwiazdka na forum? Prezenty dla dzieci mialabys glowy smile
          • malgosia83g Re: pomoc dla dzieci na święta 29.11.14, 21:22
            zgłaszałam ale się nie dostały
            • anka7961 Re: pomoc dla dzieci na święta 29.11.14, 23:28
              A czemu dzieci nie dostały się do akcji gwiazdka?
              • malgosia83g Re: pomoc dla dzieci na święta 30.11.14, 00:20
                Nie ma daroczyńców ,i dzieci są przydzielone i żebym miała na uwadze że paczek nie będzie
                • renata.36 Re: pomoc dla dzieci na święta 30.11.14, 09:16
                  Czy wysłałas wszystkie stosowne dokumenty?
                  • malgosia83g Re: pomoc dla dzieci na święta 30.11.14, 10:45
                    tak wysłałam jeszcze muszę dosłać moje z UP jutro zadzwonię by mi przysłali to na wtorek będę miała zaświadczenie i będzie już cały komplet
                    • kuiad Re: pomoc dla dzieci na święta 30.11.14, 12:27
                      Czytajac slowa ze dzieci sie nie dostaly bo nie ma darczyncow az mnie zatelepotalo ze zlosci. Czy tylko na tej podstawie odmowiono ci wpisania dzieci na liste?
                      • malgosia83g Re: pomoc dla dzieci na święta 30.11.14, 12:56
                        wysłałam papiery do nich i miałam dosłać moje zaświadczenie z UP tak samo jak na te forum ale nawet jak wyśle tam moje zaświadczenie to nie dostaną tak jak pisałam powyżej
                        • mati.2010 Re: pomoc dla dzieci na święta 30.11.14, 13:19
                          A przeczytałaś regulamin dot gwiazdki 2014?
                          • pitahaya1 Re: pomoc dla dzieci na święta 30.11.14, 13:32
                            Dostałam dokumenty nieczytelne. Poprosiłam Małgosię o dosłanie czytelnych.
                            Dostałam też bardzo konkretny opis sytuacji i poprosiłam autorkę o wrzucenie go tu na forum.
                            Jeśli tego nie zrobi, sama wrzucę, bo nie ma tam danych wrażliwych, jest za to opis punkt po punkcie.
                            • claudel6 Re: pomoc dla dzieci na święta 30.11.14, 15:08
                              pitahaya, co z tą akcją Gwiazdka? czemu się nie dostała?
                              • atena12345 Re: pomoc dla dzieci na święta 30.11.14, 15:12
                                claudel6 napisała:

> pitahaya, co z tą akcją Gwiazdka? czemu się nie dostała

pitahaya1 nie jest koordynatorką tegorocznej akcji, sprawdza tylko dokumenty proszących na forum smile
                              • pitahaya1 Re: pomoc dla dzieci na święta 30.11.14, 17:29
                                W tym roku skład jest całkowicie inny. Nie wiem kto prowadzi akcję, bo zamiast nicków są imiona. Ale Bj z pewnością Ci powie.
                                smile
                          • malgosia83g Re: pomoc dla dzieci na święta 30.11.14, 14:14
                            tak
                        • malgosia83g Re: pomoc dla dzieci na święta 30.11.14, 13:46
                          Moje zaświadczenie doślę ponieważ UP nie znajduję w mojej miejscowości
                          1.Moja sytuacja ciężka trwa od 2 miesięcy,gdy mąż stracił pracę .Potrzebowałabym kurtek na zimę dla dzieci ,butów i zabawek
                          2.Pochodzę z zachodniopomorskiego z Recza
                          3.Moje wykształcenie jest zawodowe o profilu sprzedawca
                          a)nie pracuję obecnie ,
                          b)mąż obecnie nie pracuje , jest w trakcie szukania pracy
                          c)-
                          d)raz poszedł do kolegi na budowę za to dostał drzewa na zimę
                          e)nie posiadamy własnego pojazdu na dojazdy
                          f)-
                          g)nie mogę liczyć na pomoc rodzinny z powodu że męża rodzina odwróciła się od niego i dzieci moja jest na emeryturach
                          h)mąż szuka pracy
                          4.tak korzystam MOPS mam decyzję od września do grudnia zasiłek okresowy
                          5.nie korzystam
                          6.-
                          7. moje rodzinne wychodzi 398zł ,zasiłek okresowy 591 zł stypendium jest po 85 zł na jedno dziecko mam na dwoje to jest 170zł ,razem dochód to 1159zł ,opłacam mieszkanie 600 zł ,to tego prąd i woda ja płacę tyle ile zużyje czyli ja płacę miesięcznie prąd miałam 180KW*0,5307=98,71 wodę ze ściekami miałam 12 kubików *9,03=108,36 ,śmietnik jest u nas 9zł za osobę 9*5=45zł internet 50zł ogółem opłat mam 902,07gr
                          8.wynajmuję mieszkanie
                          9.dzieci wieku 9 lat 7 lat i 5 lat
                          a)ciuchy rozmiar 150,135,122, rozmiar buta 38,35,28
                          lubią pisać ,malować ,układać klocki ,czytać książki śpiewać
                          b)młodsza chodzi do przedszkola, a starsze do 1kl i 3 kl szkoły podstawowej na starsze córki mam stypendium
                          c)nie posiadają

• renata.36 Re: pomoc dla dzieci na święta 01.12.14, 20:41
              Zgłaszałam ale się nie dostały -to twoj post Małgosiu a potem jest drugi, w którym nic nie piszesz o liście rezerwowej.
    • sylwia8999 Re: pomoc dla dzieci na święta 30.11.14, 14:11
      Witaj.
      Mam buciki zimowe rozmiar 28. Mogłabys zmierzyć stopke i podac długość?
      • malgosia83g Re: pomoc dla dzieci na święta 30.11.14, 15:10
        witam corcia ma dł stopki 18 cm
        • kuiad Re: pomoc dla dzieci na święta 30.11.14, 15:45
          Nie wiem jak wasze zdanie ale to jest forum i ja przedstawie swoje. Do akcji powinny się kwalifikować potrzebujące dzieciaki a po zakonczeniu przyjmowania zgłoszeń będziemy się martwić skąd wytrzasnąć darczyńców. Nie może byc tak że kto pierwszy ten lepszy jeśli termin zgłaszania jeszcze nie minął.
          Mój post nie ma za zadanie nikogo obrażać.
          • renata.36 Re: pomoc dla dzieci na święta 30.11.14, 17:07
            Z całym szacunkiem Kuiad ale nie do końca sie z tobą zgadzam.
            Było już tak na tym forum,że w okolicach gwiazdki mnożyło się potrzebujących.Niejednokrotnie z zerowym dorobkiem forumowym.Gdyby iść twoim tokiem myslenia i przyjmowac cięgiem wszystkich , którzy sa w potrzebie to zrobiłiłaby sie dość długa lista, wierz mi.
            Nie można przyjąć a potem sie dopiero martwic.Nic dobrego z tego nie wyniknie raczej.Zrobi sie tylko ludziom nadzieję niepotrzebnie.Informowanie,że dzieci są na liście rezerwowoej ale może sie zdarzyć,że darczyńców zabraknie jest jak najbardziej w porządku.
            Nie zapominaj,że w wielu przypadkach na paczki składa sie 2-3 osoby (lub więcej) bo pojedyńczych osob może poprostu nie być stac na taki wydatek.

Dlatego mnie, w przeciwieństwie do ciebie, wcale nie zatelepało ze złości.dziewczyny uczciwie uprzedziły,że paczek może nie byc.Tym bardziej,że Małgosia jest nowa, nie do końca sprawdzona.
            Nie żebym miała cos przeciwko prezentom dla jej dzieci.Bron Boże,Idealnie byłoby gdyby wszystkie dzieci tutaj zgłoszone takowe otrzymały.Do tej pory chyba sie udawało.
            Zamiast oburzenia może warto skrzyknąć znajomych zeby sie dołączyli do akcji.
            • malgosia83g Re: pomoc dla dzieci na święta 01.12.14, 20:23
              tu zgodzę się z tobą poinformowały wrazie w by nie było rozczarowania i tu szacun dla nich
        • sylwia8999 Re: pomoc dla dzieci na święta 30.11.14, 16:04
          To w takim razie raczej beda pasować. Mam jeszcze kopciuszki, rozmiar 29 i 30, skandalki 29. Przydadzą sie? Ciuszkami nie poratuje bo moja 122 nosi.
          • malgosia83g Re: pomoc dla dzieci na święta 30.11.14, 16:12
            oczywiście że może być
            • sylwia8999 Re: pomoc dla dzieci na święta 30.11.14, 16:30
              To poproszę o adres, postaram sie jutro wysłać. smile
          • malgosia83g Re: pomoc dla dzieci na święta 30.11.14, 17:02
            jak mam podać pani adres proszę o podpowiedż bo nie wiem
            • sylwia8999 Re: pomoc dla dzieci na święta 30.11.14, 17:04
              Moj mail sylwia-b4@wp.pl
              • malgosia83g Re: pomoc dla dzieci na święta 30.11.14, 17:15
                dziękuje
    • atena12345 Re: pomoc dla dzieci na święta 30.11.14, 16:50
      adres podaje się na priv
      • malgosia83g Re: pomoc dla dzieci na święta 30.11.14, 16:52
        a jak to sie robi
        • malgosia83g Re: pomoc dla dzieci na święta 30.11.14, 16:53
          a jak mam stad adres usunąć prosze o podpowiedż
    • bj32 Nie wpadać w panikę. 30.11.14, 21:12
      Jest rodzinny i okresówka. Czekamy na decyzję o zarejestrowaniu koleżanki w PUP, a nie "prezentów nie będzie".
      Na zgłaszanie jest jeszcze tydzień. Dojdą dokumenty - znajdą się i Darczyńcy.
      • kuiad Re: Nie wpadać w panikę. 30.11.14, 21:18
        Z calym szacunkiem dla organizatorek i ciebie Renatko smile Ale dzieciaki powinny być przydzielane po mikolaju lub po zakonczeniu zapisow na paczki. Wtedy wiemy na czym stoimy. Bo widzialam w tabelce ze niektore paczki juz poszly. Jesli bedzie potrzeba to ja jestem w stanie zorganizowac jeszcze paczkę czy dwie.
        • bj32 Re: Nie wpadać w panikę. 30.11.14, 21:32
          Pozwól, że Ci coś wyjaśnię: jak zaczniesz organizować akcje i ustalać ich regulaminy, to będziesz mogła ustalać je jak tylko zechcesz: zebrać 6 miliardów dzieci jak leci, choćby i bez sprawdzania, 10 grudnia przydzielić im Darczyńców, robić im zapisy w testamencie czy co tam sobie zechcesz.
          Póki co - nie ustalasz reguł. Chcesz? Zgłoś się na Darczyńcę. Po 6 grudnia.
          Koleżanka zostanie zakwalifikowana jak dostarczy dokumenty, o które została poproszony, a Ty, jeśli masz uwago do akcji - pisz na maila akcji albo do mnie bezpośrednio.
          Bo mnie zawsze cieszą reformatorzy, którzy sami niewiele robią, ale wiedzą, jak inni powinni funkcjonować.
    • pomocne_dokumenty Dokumenty 01.12.14, 13:31
      Dokumenty, jakie dostałam:

1. Zasiłek rodzinny - 3 dzieci.
      2. Dodatek do zasiłku z tytułu rozpoczęcia roku szkolnego - 3 dzieci.
      3. Dodatek z tytułu wielodzietności - 1 dziecko.
      4. Stypendium szkolne socjalne - 2 dzieci.
      5. Zasiłek okresowy z powodu bezrobocia - IX - XII 2014 r.
      6. Z PUP - zaświadczenie o bezrobociu i braku zasiłku.

• kuiad Re: Dokumenty 01.12.14, 18:14
        Bj moj post nie mial na celu nikogo atakowac smile bedzie potrzeba to sie zglosze. Nie mam 10 lat. Wiem jak wyglada pomaganie. Byle do swiąt smile
        • bj32 Re: Dokumenty 01.12.14, 18:25
          Wierzę, że nie miał.
          Niemniej mam odruch nieposłuszeństwa, kiedy ktoś "uważa, że powinno być inaczej". Oraz ma receptę jak.
          Przez 6 lat działałam intensywnie na PE i zawsze było, że źle, że nie tak, że powinno być inaczej.
          No to sobie poszłam i zrobiło się lepiej.
          To samo było z akcjami. Wiec teraz jednak zrobię po swojemu i nie będę słuchać, jak byłoby lepiej.

Serio - to nic osobistego. Po prostu odróżniam efekty mojego "źle" od cudzego "lepiej" i wolę moje.
          • anka7961 Re: Dokumenty 01.12.14, 19:16
            Widzę subtelną różnicę pomiędzy: dzieci nie dostały się, a dzieci są na liście rezerwowej smile
            • bj32 Re: Dokumenty 01.12.14, 19:23
              Jest równie subtelna jak między "Przyślij dokumenty takie i takie" a "Nie masz? Zdarza się - bierzemy jak leci".
              No, ale ktoś musi być ten zły, co dzieciom nie da wink
              • malgosia83g Re: Dokumenty 01.12.14, 20:13
                Ja nikomu nie powiedziałam że jest zły nie ja zaczełam ten temat
                • bj32 Re: Dokumenty 01.12.14, 20:56
                  Małgosia, kompletnie nie chodziło i o Ciebie smile
                  • malgosia83g Re: Dokumenty 01.12.14, 21:13
                    troszkę się zmartwiłam wink
            • malgosia83g Re: Dokumenty 01.12.14, 20:31
              oczywiście ze jest różnica ale ja nie napisałam że się nie dostał tylko przydzielone i tam miało być na listę rezerwową
              • renata.36 Re: Dokumenty 01.12.14, 20:43
                Zgłaszałam ale się nie dostały -to twoj post Małgosiu a potem jest drugi, w którym nic nie piszesz o liście rezerwowej.
                • malgosia83g Re: Dokumenty 01.12.14, 21:11
                  Tak tu się zgadza bo przez pomyłkę złe zaświadczenie wysłałam a póżniej wysłałam poprawne i było że nie będzie a póznie dostałam wiadomość że jest dobrze i jeszcze moje zaświadczenie jak dosle moje zaświadczenie to dodadzą je na listę oczekująca ja nie chcę robić tu jakiegoś szumu ani sobie ani nikomu zaszkodzić naprawdę
                  • bj32 Re: Dokumenty 01.12.14, 21:19
                    Super.
                    W takim razie temat Gwiazdki proponuję kontynuować na mailu Gwiazdki smile
      • pomocne_dokumenty Re: Dokumenty 10.12.14, 10:57
        Dostałam też zaświadczenie z PUP o bezrobociu i braku zasiłku. Tym razem na nazwisko autorki wątku.
    • malinowe_lody Re: pomoc dla dzieci na święta 05.12.14, 13:01
      Będę miała ubrania dla dziewczynek 122 i 134. Jeśli potrzebujesz, prześlij adres na mail gazetowy
      • malgosia83g Re: pomoc dla dzieci na święta 05.12.14, 15:47
        dziękuje bardzo oczywiście że tak
        • sylwia8999 Re: pomoc dla dzieci na święta 11.12.14, 12:28
          Gosiu znalazłam ogłoszenie

olx.pl/i2/oferta/zatrudnie-na-pelny-etat-w-sklepie-w-reczu-CID4-ID4bjkR.html#:57e1849c83
          • malgosia83g Re: pomoc dla dzieci na święta 11.12.14, 12:46
            dzięki dowiem się jaki to sklep
    • aneczka1237 Re: pomoc dla dzieci na święta 11.12.14, 13:17
      To do pracy proszę OSC z mężem a nie prosić tylko o pomoc i zebrać. .rada dla pani taka nie tutaj proszę się ogłaszać z tad pani nie dostanie pomocy do pracy proszę iac . sama mam 8 dzieci i tez mi tak napisały do pracy OSC .to jest chamskie nieprosze to o pieniądze prosilam tylko o dwie kurtki i buty .
      • sylwia8999 Re: pomoc dla dzieci na święta 11.12.14, 14:25
        Aneczka chodzi Ci o to, że pokazałam ogłoszenie? Mam z Gosią kontakt i to, że podałam ogłoszenie, nie było z mojej strony złośliwe. Wiem, że szukają pracy. Być może tego ogłoszenia nie widzieli. A nóż się uda... I już bedzie im lżej...
        • malgosia83g Re: pomoc dla dzieci na święta 11.12.14, 14:44
          już wiem co to za sklep tam się zmieniają jak rękawiczki 1 błąd i nie masz wypłaty, tam odpowiadasz za alkoholików kradną i ciebie straszą już kiedyś tam byłam nie dasz piwa i to na swój koszt ,nie zyczę nawet wrogowi ,bo możesz za 1 piwo dostać kosę pod żebra idąc ulicą a ja mam jeszcze dla kogo żyć
      • malgosia83g Re: pomoc dla dzieci na święta 11.12.14, 14:46
        z sylwią mam kontakt nie jest złośliwa uwierz mi ,jest wporządku
    • malinowe_lody Re: pomoc dla dzieci na święta 15.12.14, 08:30
      Jutro wysyłam do was paczkę kurierem. Są w niej ubrania dla dziewczynek, książeczki, gra, trochę słodyczy
      • malgosia83g Re: pomoc dla dzieci na święta 15.12.14, 09:03
        dziękuje bardzo
    • claudel6 Re: pomoc dla dzieci na święta 15.12.14, 13:00
      koordynatorki Gwiazdki - z tabelki widzę, ze malgos się załapała na Gwiazdkę, mozecie prosze potwierdzić?
      • malgosia83g Re: pomoc dla dzieci na święta 15.12.14, 14:55
        tak dostaly się
      • gwiazdka_2014 Re: pomoc dla dzieci na święta 16.12.14, 12:57
        Tak. Malgosia83g dostała się do akcji.
    • claudel6 Re: pomoc dla dzieci na święta 22.12.14, 23:17
      hej malgosia, mam troche ubrań dziewczęcych na 146-152, podaj mi adres na priv, to Ci wyślę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka