Dodaj do ulubionych

pytanie - fundacja

09.10.15, 14:00
Witam, mam pytanie czy orientujecie się gdzie można otrzymać pomoc, do kogo się zwracać w sprawie wpłat na konto fundacji, w której dziecko posiada subkonto?

Nasza terapia, diagnozy i wizyty niestety są płatne, dlatego od niedawna posiadamy subkonto. I moje pytanie dotyczy własnie fundacji.
Dziekuję za jakieś wskazówki.
Obserwuj wątek
    • jak-nie-ja-to-kto Re: pytanie - fundacja 09.10.15, 15:35
      Każda fundacja ma swój regulamin. O jaką Ci chodzi?
      • 0zalamana0 Re: pytanie - fundacja 13.10.15, 07:52
        jak-nie-ja-to-kto napisała:

> Każda fundacja ma swój regulamin. O jaką Ci chodzi?
        >
        Fundacja zdązyć z pomocą. Nie wiem jak pozyskiwać środki, które mogłyby pomóc w rehabilitacji.
        • renata.36 Re: pytanie - fundacja 13.10.15, 18:07
          esz,że macie tam subkonto.Czyli,że zbieraliście 1%?Za terapie i leki masz faktury.Skontaktuj sie z fundacja i powiedza ci wszystko.
          • 0zalamana0 Re: pytanie - fundacja 13.10.15, 21:50
            Nic narazie nie zbieralismy bo konto mamy kilka dni dopiero. Dlaatego nie mam pojecia co sie robi chociaz niby pani tlumaczyla. Ale nie wiem i dlatego pytam.
            • marychna31 Re: pytanie - fundacja 17.10.15, 20:09
              Pisałam już na emamie ale jeszcze tu napiszę. Fundacja nie pomaga w zbieraniu. Ona tylko uwiarygadnia twoje zbieranie. W sezonie rozliczeniowym, czyli w styczniu, zacznij prosić wszystkich z rodziny i znajomych, żeby swój jeden procent przekazywali twojemu dziecku. W tej chwili nikt sie nie rozlicza z fiskusem. Zacznij od stycznia. Środki w ten sposób zebrane zostaną zaksięgowane na twoim koncie dokładnie za rok.
              • miedzymorze Re: pytanie - fundacja 18.10.15, 22:23
                Darowizny na OPP można wpłacać przez cały rok i odliczyć od dochodu (max 6%). Przy rozliczaniu decydujesz na co przeznaczasz 1% podatku.
                pozdr,
                mi
                • 0zalamana0 Re: pytanie - fundacja 19.10.15, 10:02
                  miedzymorze napisała:

> Darowizny na OPP można wpłacać przez cały rok i odliczyć od dochodu (max 6%). P
                  > rzy rozliczaniu decydujesz na co przeznaczasz 1% podatku.
                  > pozdr,
                  > mi

co to jest OPP? i kto to odlicza?
                  • penelopa40 Re: pytanie - fundacja 19.10.15, 12:10
                    OPP to organizacja pożytku publicznego
                    darowizny na konto chorego (twojego) dziecka może wpłacać każdy obywatel zarówno w trakcie roku jako darowizna odliczana od dochodu jak i na wiosnę kiedy wpłaca się 1% przy rozliczaniu PITU (rozliczenie podatkowe) - okres od 1 stycznia do 30 kwietnia,
                    wpłaty fundacje księguje i w swoim czasie rozlicza, to już musisz dopytać w fundacji
                    problem leży w tym żeby nakłonić darczyńców do wpłacania - bo chyba o to ci chodziło w pierwszym poście - akurat na to konto ...
                    reguły nie ma, rodzina, znajomi, ludzie z pracy, ogłoszenia na mieście, w sklepach, instytucjach, każdy zabiega jak może i umie... tych co zbierają 1% podatku jest masa a potencjalni wpłacający mają pensję tylko raz w miesiącu...
                    myślę też że nie ma co się spodziewać zbyt dużo po tych wpłatach przez fundację...
                    • renata.36 Re: pytanie - fundacja 19.10.15, 12:30
                      Załamana,możesz napisać jakie diagnozy , terapie i wizyty?Dlaczego wszystko masz płatne?Pytam, bo troche wiem na ten temat.
                      • 0zalamana0 Re: pytanie - fundacja 21.10.15, 11:56
                        renata, narazie się wstrzymalismy z TUS, ale syn chodzi dp psychologa raz w tyg, terapeuta SI raz w tyg, biofeedback - 1,2 w tyg, pedagog 3 godziny tyg. Ten TUS przydałby się ale narazie skonczymy jedną terapię.
    • 0zalamana0 Re: pytanie - fundacja 21.10.15, 11:59
      w międzyczasie musiałam na cito pozałatwiac zaswiadczenia i badania za które płaciłam. Niestety terminy sa półroczne np neurolog.
      Dodam ze jeszcze czekamy na alergologa juz pół roku i okazuje się ze chyba bede musiała isc prywatnie robić testy. Ahhhh
      • renata.36 Re: pytanie - fundacja 21.10.15, 15:55
        Ale dlaczego za wszystko płacisz?
        • renata.36 Re: pytanie - fundacja 21.10.15, 15:57
          Rozumiem,że neurolog i alergolog na citoi że trzeba iść za kase ale cała terapię?
          • 0zalamana0 Re: pytanie - fundacja 21.10.15, 21:44
            A gdzie jest za free? Bo ja nie znalazlam. Niektore sa dofinansowane. Ale za darmo to nie ma. Chyba ze Tus na NFZ chodzilismy i to byla strata czasu bo syn plakal jak mial tam isc. Podaj namiary gdzie mozna isc za darmo. Nawet przez fundacje sie placi ale taniej. Obdzwonilam wszystkie mozliwe miejsca. Nie slyszalam zeby za darmo gdzies bylo. Syn chodzil na nfz tylko na tus i psycholog gdzie nie moglam go zaciagnac. Ciagle bylo odwolywane albo dzieci sie zmienialy wkolko. Syn to przezywal. My nie mozemy pozwalac na odwolywanie bo nie jest dobrze i porzadna terapia i czesta cos wniesie. Teraz nie na nfz to az chce chodzic.
            • marychna31 Re: pytanie - fundacja 21.10.15, 22:10
              Nie wiem skąd jesteś to nie podpowiem. Ja w Poznaniu mam dla dzieci darmową hipoterapię i zajęcia z fantastycznym pedagogiem specjalnym. Kiedyś miałam też darmową dogoterapię. Wszystko to były programy finansowane przez miasto. Warto poszukać Stowarzyszeń wspierających dzieci i całe rodziny z dziećmi niepełnosprawnymi.
              • 0zalamana0 Re: pytanie - fundacja 22.10.15, 05:36
                Marychna syn bardzo jest zainteresowany dogotwrapia. Ale w Warszawie nie ma bezplatnie. Dzwoonilam caly wrzesien. Niestety prywatnych jest tylko kilka i nie we wszystkich sa miejsca albo poranne godziny. Gdybym noe pracowala to moze bym miala wiecej mozliwosci. Ja moge tylko popoludnia (i tak zwalniam sie z pracy). Jest bardzo bardzo nam ciezko w organizacji i rozplanowaniu tego wszystkiego. Na Tus chodzilismy ale nam podziekowali od wrzesnia bo dzieci sa za male w tej grupie. Zaproponowala terapeutka w soboty ale w prywatnym osrodku. Narazie sie wstrzymalismy bo pn-pt wystarczy. Ilez mozna. Zajecia sa 80min ok 120-150 zl. Razy wszystkie soboty. Zalozylam subkonto bo pensja za mala na bierzace potrzeby a gdzie reszta. I tak zapytalam Was. Moze ktos sie orientuje ten Tus i dogoterapia gdzie jest mozliwosc bezplatnie?
                • renata.36 Re: pytanie - fundacja 22.10.15, 08:41
                  Ja jestem z pipiduwy, do stolicy mam daleko.Ale terapie mam za darmo.Płaciłam na wakacjach za SI.Sa stowarzyszenia ,punkty ,programy gdzie mozna załatwic terapie bezpłatnie.Rzeczywiście ograniczeniem czasowym dla was jest to,że pracujesz .Nie wiem jaką diagnozę ma twoje dziecko ale może napisz na forum Inny Swiat do mam z Warszawy.Wrzuć temat, gdzie mozna cos załatwic.Nie wierze,że pozostanie bez echa.
                  • renata.36 Re: pytanie - fundacja 22.10.15, 09:30
                    Aaaa i przeczytaj, co tam napisała Eagle 1234.Pozdrawiam.

• renata.36 Re: pytanie - fundacja 22.10.15, 18:33
                  Popytałam w kilku miejscach o terapie w Warszawie.Popytałam,bo mi coś tu nie grało.Albo miałas pecha albo jestes roszczeniowa .Rózni ludzie,rózne terapie ,dla dzieci z róznymi schorzeniami mieli na NFZ i ci powiem,że nie narzekają. Ale każdy ma wybór.
                  Wiem o czym pisze, nie jestem laikiem, 7 lat ogarniam temat.
                  • 0zalamana0 Re: pytanie - fundacja 22.10.15, 20:02
                    Podaj namiary, proszę. Co znaczy roszczeniowa? bo nie rozumiem? Ja narzekałam? pomyliłas mnie z kimś. Ja nie mogłam kontynuować bo dzieci były wiekowo młodsze i nie utworzyli grupy dla starszych. Bardzo chciałam za to syn nie chciał słyszeć. Prosze Cię nie oceniaj mnie i nie rozumiem w czym masz problem. Podaj adresy i jesli umówię się tam z dzieckiem to Ci uwierzę.
                    W Warszawie nie ma tych zajęc na które chodzimy. Chyba że są ale czeka się po kilka lat, jak np SI gdzie oczekiwanie ponad 2 lata, ale nie ma juz miejsc na liscie rezerwowej. Na diagnoze czekalismy rok, niestety. I uważasz że ja mam terapię zacząć kiedy? jak syn będzie pełnoletni?
                    Zapytałam i tyle a ty zaczynasz mnie potępiac ze ja zorganizowałam dziecku terapię, jakbyś za to płaciła. pozdr
                    • renata.36 Re: pytanie - fundacja 22.10.15, 20:29
                      Nie potępiam,broń Boże.Ale też nie dowierzam ,że w Warszawie, w takim wielkim mieście, nic , nigdzie nie mozna załatwić.Wybacz. Mieszkam na prowincji głebokiej.Do specjalistów daaaaleko a jednak widzę,że mam wieksze mozliwości.Podałam Ci namiar na forum Inny Swiat.Spróbuj tam popytać. Nie potepiam Cie, tylko sie dziwię.
                      • 0zalamana0 Re: pytanie - fundacja 22.10.15, 20:46
                        renata.36 napisała:

> Nie potępiam,broń Boże.Ale też nie dowierzam ,że w Warszawie, w takim wielkim m
                        > ieście, nic , nigdzie nie mozna załatwić.Wybacz. Mieszkam na prowincji głebokie
                        > j.Do specjalistów daaaaleko a jednak widzę,że mam wieksze mozliwości.Podałam Ci
                        > namiar na forum Inny Swiat.Spróbuj tam popytać. Nie potepiam Cie, tylko sie dz
                        > iwię.

Podaj gdzie jest ta darmowa terapia, bo ja nie znalazłam.
                        Dziecko które jest diagnozowane na NFZ w Warszawie, to jest poradni jakieś 3,4 w całej stolicy. Poradni dla dzieci z autyzmem - NFZ. W tych poradniach, w jednej w której syn diagnozowany był to juz pisałam nie ma TUS. Innych nie ma oprócz zwykłej wizyty lekarskiej. W drugiej poradni syn był diagnozowany specjalnie po to że dzieci są wtedy w poradni w pierwszej kolejności zapisywane na zajęcia. Okazuje się jak pytam czy są zajęcia, a pani psycholog mówi musi pani gdzies sobie poszukać. Trzecia poradnia i czwarta to samo. Zostają prywatne. Niestety. Wystarczy ze rok stracilismy na czekanie na diagnoze, żałuję bo rok mamy w plecy. Napewno byłaby róznica rok wczesniej zacząc terapię.
                        Teraz robimy kolejną diagnozę i okazuje się ze na NFZ za rok. I co mam czekać? nie mogżemy i znów musimy płacić. To jest służba zdrowia poprostu. Jak nie zdiagnozujemy to syn nie moze podjąc terapii nawet płatnej, bo musi byc diagnoza, musza mieć informacje co i jak. Inaczej nie zaczniemy. Najgorsze jest to że czas jaki mamy na terapię to tylko popołudnia, gdzie wszystko jest zajęte nawet prywatnie.
                        • 0zalamana0 Re: pytanie - fundacja 22.10.15, 20:56
                          Musimy jeszcze zrobić trening uwagi słuchowej Tomatisa, albo Johansena i przydałoby się jak najszybciej, ale zbieramy narazie na to. To jest kilka etapów które kosztuja 2,3 tyś jeden. Więc koszt spory.
                          • madziulec Re: pytanie - fundacja 22.10.15, 21:28
                            Tomatis w Kajetanasz jest bezpłatny, o ile dziecko rzeczywiście się kwalifikuje a nie jest to wymysł i kaprys rodziców.
                • madziulec Re: pytanie - fundacja 22.10.15, 21:27
                  www.fundacjadzieciom.pl/dogoterapia.html tu masz adresy dogoterapii.
                  Ja kiedys chodziłam do Fundacji Przyjaciel. Trzeba podzwonic.
                  No wybacz, ale nikt za ciebie nie załatwi
                  • 0zalamana0 Re: pytanie - fundacja 23.10.15, 10:25
                    www.fundacjadzieciom.pl/dogoterapia.html

www.dogoterapia.net/webpage/kontakt.html - tutaj nie ma narazie zajęć ale będa w cenie 100-150 godzina.

www.zwierzetaludziom.pl/ - cena karnetu 370 zł za 6 spotkan grupowych 6-8 latki. Trochę za małe dzieci.
                    Reszta w warszawie nie organizują.Ja już dzowniłam wszedzie. Madziulec nie ma dogoterapii za darmo.

inne miasta nie brałam pod uwage bo daleko.

wiec tak jak mówiłam dogoterapia jest ale sporo płatna
                    • madziulec Re: pytanie - fundacja 23.10.15, 15:33
                      To usiądź w kącie i zacznij wyć. Albo sama nie wiem.
                      Kurde. Czy serio jedynie dogoterapia jest w stanie pomóc?? Z tego co wiem dogoterapia jest jedynie Pet Assisted Therapy, a więc najważniejsza jest tu rola terapeuty a nie wcale samego zwierzaka.

Nie pytaj mnie ile się czeka w Kajetanach. Tomatis nie jest terapią akurat z MEDYCZNYMI DOWODAMI SKUTECZNOŚCI. Więc kurna, weź się w garść i nie pitol mi tu 3 po 3.
                      • 0zalamana0 Re: pytanie - fundacja 23.10.15, 17:32
                        Ale wiesz co ja naprawdr nie rozumiem o co ci chodzi. Powaznie.my mamy terapie i wystarczy. Tylko mowie ze dogoterapii nie ma za darmo ani nic nie ma za darmo. Prosze cie daj mi spokoj bo masz problem i sie czepiasz. Pa
                        • renata.36 Re: pytanie - fundacja 23.10.15, 18:23
                          Nie pisz po raz kolejny,że nic nie ma za darmo.To,że ty nie masz to nie znaczy,że wszyscy płacą.
                          • 0zalamana0 Re: pytanie - fundacja 24.10.15, 05:48
                            Renata i znowu to samo. Nie wskazalas miejsc za darmo ani madziulec. Bo nie ma. Myslisz ze ja jestem nienormalna i z pensja 1500 lece placic za terapie?
                            Mnie nie stac. Szukalam wszedzie. Problwm jest taki ze mozliwe ze rano cos znajdziesz, ja rannych god nie szukalam bo nie moge. A druga rzecz to taka ze np SI robia w poradniach psych-ped ale tylko dla malych dzieci do 10 lat. Nastolatki juz nie. Bylam zbywana, zalamana.
                            Znalezlismy rok temu zajecia tus na nfz. Chodzil syn 8 miesiecy. Na wakacje przerwa. Po wakacjach niestety nie ma grupy dla nastolatkow. Mozna indywidualnie tus albo grupa takich dzieci ale prywatna - taka jest ale w prywatnym osrodku. Dogoterapie syn chcial. Ja wybralam taka rehabikitacje jaka zalecil psychiatra to co musi. Natomiast dogoterapia nie jest najwaniejsza i to nie jest priorytet.
                            • renata.36 Re: pytanie - fundacja 24.10.15, 09:24
                              Przepraszam,rzeczywiście nie doczytałam że to o nastolatka chodzi.Być może z nastolatkami jest pod górkę.Jesli tak jest, to wpłaty na 1% podatku,czy też jakies darowizny pomogłyby sfinansowac terapie.
                              • madziulec Re: pytanie - fundacja 24.10.15, 17:41
                                Renata, pewnie dla nastolatka jest problem. Ale z drugiej strony nastolatek z orzeczeniem ma zajęcia (powinien mieć) zgodnie z przeczeniem w szkole.
                                Jak sama wiesz, bo przeciez kogo jak kogo ale Ciebie nie musze informować - orzeczenie o kształceniu specjalnym i realizacja tych zaleceń w szkole.

Nie wpisze nikt przy zdrowych zmysłach zaleceń pt. dogoterapia. Za to pewnie wpisze SI i jesli nawet nie będzie realizowane w szkole to takie zajęcia będa za darmo, więc nie wiem jaki problem.

Chyba chodzi o wyolbrzymienie problemu.
                                • 0zalamana0 Re: pytanie - fundacja 24.10.15, 17:46
                                  madziulec napisała:

> Nie wpisze nikt przy zdrowych zmysłach zaleceń pt. dogoterapia. Za to pewnie wp
                                  > isze SI i jesli nawet nie będzie realizowane w szkole to takie zajęcia będa za
                                  > darmo, więc nie wiem jaki problem.
                                  >
                                  > Chyba chodzi o wyolbrzymienie problemu.
                                  >
                                  no jasne wyolbrzymiam chorobe dziecka. A co ja mam z tego wogole? ty masz jakies kompleksy dziewczyno.
                                  W szkole to byś za dużo chciała, terapeuta ma być od SI? dla jednego dziecka?
                                  ciekawe. Syn ma z pedagogiem tylko zajęcia organzowane w szkole - to jest subwencja za którą ma te zajęcia. I tyle.
                                  Jakbyś wiedziała to SI musi być terapueta i pomieszczenie specjalnie przygotowane do rehabilitacji - to nie jest rozmowa przy biurku - być moze nie znasz się.
                                  To jest odpowiednia sala ze sprzętem rehabilitacyjnym. I to szkoła ma zapewnic dla jednego dziecka?
                                  • renata.36 Re: pytanie - fundacja 24.10.15, 17:57
                                    Moje dziecko ma w szkole SI.Od tego roku ,Z wyspecjalizowanym terapeuta,który prowadzi go od kilku lat.Szkoła dokupiła trochę sprzetu wg wskazań terapeuty.SI jest na sali gimnastycznej.Pan ma umowę zlecenie ze szkoła i przyjeżdza tylko do mojego dziecka.Jest to wiejska szkoła.Oczywiście opłacane to jest z subwencji.Oprócz tego w szkole ma logopedę i zajęcia rewalidacyjne.Psychologa mamy 1 raz w tygodniu, bezpłatnie.Tomatisa 2 etapy zaliczylismy bezpłatnie. Od stycznia będzie miał zajecia grupowe,bezpłatnie.Z punktu konsultacyjnego mamy zajęcia na basenie, bezpłatnie.
                                  • madziulec Re: pytanie - fundacja 24.10.15, 18:21
                                    Jak napisałas - subwencja.
                                    Ale nie od dogoterapii, którą sobie wymyśliłaś. I nie od Tomatisa - wymyślonego również.

jeśli coś masz w orzeczeni u a nie jest realizowane - pismo do kuratorium że masz orzeczenie o kształceniu specjalnym dla dziecka. Tam zapisane sa okreslone zalecenia, nie są realizowane. Proste.
                                    A nie wymy slanie i pisanie, że szukasz bezpłatnych zajęc, które moga za chwile spowodować przestymulowanie dziecka, bo cos będzie miało realozowane w jednym miejscu, cos na wariata w innym i cos w jeszcze innym.

Nie wiem co z tego masz. Ale sporo matek bardzo duzo ma z tegoo. Czasem własnie pójście na komisję i pokazanie jakie są biedne i jak to kiepsko funkcjonuje dziecko, po to by dalej nei pracować i dostawać świadczenie (a tak, bo spokojnie sobie na czarno pracuje jakieś 80-90% tych "biednych mamusiek").

I w praktycie Ciebie nie obchodzi czy szkołą zapewnić ma terapię tylko dla Twojego dziecka czy więcej. Ma realizować zalecenia z orzeczenia. Wszystko w temacie.
                                    I stań wreszcie na ziemi
                                    • renata.36 Re: pytanie - fundacja 24.10.15, 18:41
                                      No tak,szkoła ma OBOWIĄZEK realizowania zalecen Poradni.
                                      • 0zalamana0 Re: pytanie - fundacja 24.10.15, 20:08
                                        orzeczenie zanosiłam jakis czas temu. W związku z tym SI zdiagnozowano póżniej i tego nie ma w orzeczeniu. Ale teraz orzeczenie konczy sie za pół roku. Czy trzeba zmienić orzeczenie?
                                    • 0zalamana0 Re: pytanie - fundacja 24.10.15, 20:12
                                      madziulec napisała:

> Jak napisałas - subwencja.
                                      > Ale nie od dogoterapii, którą sobie wymyśliłaś. I nie od Tomatisa - wymyślonego
                                      > również.
                                      ale ja nie powiedziałam ze chce tomatisa czy dogoterapię. Rozmyslam tylko.
                                      cały czas chcesz mi wmówić ze to dla mnie najwazniejsze. No co ty.
                                      Syn chciał dogoterapię, a lekarz proponował tomatisa
                                      • madziulec Re: pytanie - fundacja 24.10.15, 21:07
                                        "Re: pytanie - fundacja skasujcie
                                        Odpowiedz
                                        0zalamana0 22.10.15, 05:36
                                        Marychna syn bardzo jest zainteresowany dogotwrapia. Ale w Warszawie nie ma bezplatnie. Dzwoonilam caly wrzesien. Niestety prywatnych jest tylko kilka i nie we wszystkich sa miejsca albo poranne godziny. "

Mój syn zainteresowany jest fantasy. Szczególnie Pratchettem wink Też podzwonię czy mają gdzieś darmo. Ale pewnie w bibliotece wink
                                        • madziulec Re: pytanie - fundacja 24.10.15, 21:08
                                          Swoją drogą nie syn jest od wskazywania terapii, które chce, a specjaliści od tego, co jest dla niego wskazane, niezbędne i dobre dla rozwoju.
                                          • marychna31 Re: pytanie - fundacja 24.10.15, 21:18

> Swoją drogą nie syn jest od wskazywania terapii,

o matko, chyba oczywiste, że dobrze dobrana terapia to też taka, na którą dziecko chętnie chodzi i na której chętnie współpracuje. Jeśli dziecko coś lubi to jak najbardziej należy to wykorzystać w doborze terapii.
                                            • 0zalamana0 Re: pytanie - fundacja 24.10.15, 21:29
                                              marychna31 napisała:

>
                                              > > Swoją drogą nie syn jest od wskazywania terapii,
                                              >
                                              > o matko, chyba oczywiste, że dobrze dobrana terapia to też taka, na którą dziec
                                              > ko chętnie chodzi i na której chętnie współpracuje. Jeśli dziecko coś lubi to j
                                              > ak najbardziej należy to wykorzystać w doborze terapii.

tymbardziej ze jest juz nastolatkiem, nie jakimś dzieckiem 2-5 letnim. Tutaj dziecko też ma zdanie swoje. Jakby nie chciał dogoterapii to nie zaciągnę go przecież. Ale kocha psy i bardzo by chciał.
                                          • 0zalamana0 Re: pytanie - fundacja 24.10.15, 21:26
                                            madziulec napisała:

> Swoją drogą nie syn jest od wskazywania terapii, które chce, a specjaliści od t
                                            > ego, co jest dla niego wskazane, niezbędne i dobre dla rozwoju.
                                            >
                                            >
                                            ale lekarz nie wskazuje tez dogoterapi, to moze sąsiad wskaze, madiluec ja juz tobie nie bede sie tłumaczyc, sory czpeiasz sie jak nie wiem. Masz jakieś problemy ze sobą.
                                            • madziulec Re: pytanie - fundacja 24.10.15, 21:34
                                              TY masz problemy.
                                              TY nic nie wiesz, mimo , że rzekomo masz dziecko z orzeczeniem. Gucio wiesz. NIe masz pojęcia, czy powinnaś ubiegać si ę o nowe orzeczenie, nie wiesz, że w ogóle istnieje coś takiego jak fundacja, subkonto.

To jest Twój PROBLEM i ignorancja.
                                              • 0zalamana0 Re: pytanie - fundacja 25.10.15, 12:59
                                                Moze wiem gucio i dlatego zadaje pytanie. Nie jestem jak ty obeznana bo temat nas dotyczy niecaly rok. Nie wyzywaj mnie bo juz mowilam ze wiecej z toba nie bede dyskutowac. Za 10 lat mozemy porozmawiac tyle co ty siedzisz w temacie. A tak wogole to nie umiesz czytac bo nie wiesz czego dotyczy watek i wypisukesz bzdury. Nie pisz do mnie.
                                              • 0zalamana0 Re: pytanie - fundacja 25.10.15, 13:03
                                                TY masz problemy.
                                                TY nic nie wiesz, mimo , że rzekomo masz dziecko z orzeczeniem. Gucio wiesz. NIe masz pojęcia, czy powinnaś ubiegać si ę o nowe orzeczenie, nie wiesz, że w ogóle istnieje coś takiego jak fundacja, subkonto.

To jest Twój PROBLEM i ignorancja

Naprawde?
                                                Nie wiem czy w ogole istnieje cos takiego jak fundacja?
                                                Co ty wiesz?
                                                Watek dotyczy wlasnie naszego konta w fundacji. Ty nic nie wiesz szukasz zaczepki.
                                                Moja ignoracja? Czego dotyczy?
                                                Moje dziecko ma terapie 8 godzin tygodniowo- nie wiem czy duzo dzieci ma tak wypelniony tydzien. Moje dziecko tyle potrzebuje godzin bo terapeuci tak chcieli. I jaka ignoracja. Prosze cie nie pisz wiecej w tym watku.
                              • 0zalamana0 Re: pytanie - fundacja 24.10.15, 17:42
                                renata.36 napisała:

> Przepraszam,rzeczywiście nie doczytałam że to o nastolatka chodzi.Być może z na
                                > stolatkami jest pod górkę.Jesli tak jest, to wpłaty na 1% podatku,czy też jakie
                                > s darowizny pomogłyby sfinansowac terapie.

niestety jest cięzko dla starszych dzieci.
                            • jak-nie-ja-to-kto Re: pytanie - fundacja 25.10.15, 14:15
                              A orzeczenie KS masz? Jak nie to zrób. A jak masz to tam masz w zaleceniach co dziecko powinno mieć. I MUSI TO MIEĆ !!!!!! I jest to realizowane przez szkołę. Jak w szkole nie ma takiej terapi która jest w zaleceniach to piszesz pismo i wyznaczają Ci prywatną placówkę do realizacji zalecenia i sami MUSZĄ to opłacić.
                              Uwierz mi, siedzę w tym po same uszy i też jestem z Warszawy.
                              • 0zalamana0 Re: pytanie - fundacja 26.10.15, 07:20
                                Cos mi wlasnie wspominal neuropsycholog o tym. A co to jest KS ? Mamy orzeczenie o ksztalceniu. Tylko ze tam nie ma nic wpisanego oprocz pedagoga w szkole ktory ma z synem zajecia. Widzisz teraz dopiero bede wiedziala co robic. Nowe orzeczenie chcialam zrobic jak zrobimy jedna jeszcze diagnoze. Tylko niestety zejdzie sie troche bo terminy maja dlugie w poradni ped-psych. Tamta robilismy 3-4 miesiace
                                • jak-nie-ja-to-kto Re: pytanie - fundacja 26.10.15, 12:58
                                  KS to jest właśnie orzeczenie o potrzebie kształcenia specjalnego. Przeczytaj je na spokojnie jeszcze raz i jak masz chwile to napisz co tam masz napisane, lub wyślij mi zdjęcie tych zaleceń. Może będę mogła Ci jakoś pomóc w ogarnięciu tego. Tak jak pisałam też jestem z Warszawy.
                                  • samawsnach Re: pytanie - fundacja 27.10.15, 10:04
                                    Madziulec, niefajnie odreagowywać swoje problemy na kimś, nawet jeśli to tylko (?) net. Jak można być tak agresywnym, tylko dlatego, że dziewczyna nie wie i pyta? Dowalisz i ci łatwiej, czy jak?
                        • madziulec Re: pytanie - fundacja 23.10.15, 20:45
                          Dogoterapia NIE JEST NIEZBĘDNĄ terapią dla dziecka.
                          Rozumiałabym gdybyś rwała włosy bo dziekco nei ma logopedy a nie mówi, rehabilitanta, a nie chodzi itp. Ale tu pitolisz. Na maksa
                • marychna31 Re: pytanie - fundacja 22.10.15, 22:37
                  Zobacz Fundacja Zdążyć z Pomocą ma trzy ośrodki rehabilitacyjne w Warszawie:
                  abcrehabilitacji.pl/
                  • madziulec Re: pytanie - fundacja 22.10.15, 23:05
                    Płatne.
                    • marychna31 Re: pytanie - fundacja 24.10.15, 07:31
                      dzieciom.pl/aktualnosc/bezplatne-zajecia-w-osrodku-biomicus
    • 0zalamana0 Re: pytanie - fundacja 23.10.15, 07:16
      Sprobuje zadzwonic dzis w sprawie dogoterapii. Niektore osrodki juz obdzwanialam z tej strony i terapia byla platna bo pamietam. Ale jeszcze raz sprobuje moze cos sie znajdzie, moze w innych. Pamietam ze w kilku bylo tylko rano ale prywatnie. Nic za darmo nie bylo. Bo NFZ nie ma dogoterapii finansowanej. Nie wiem czy to wymysl psychiatry ten Tomatis ale terapia jest potrzebna. I nie wiem czy mozna ze skierowaniem od prywatnego lekarza? I ile sie czeka w Kajetanach? Bo syn mial badany sluch w Kajetanach na ktory czekalismy 9 miesiecy. Tutaj moze byc dluzej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka