Dodaj do ulubionych

Dla 5 latka

07.10.04, 18:03
A więc sytuacja wygląda tak .Przychodzi do nas do domu 5 letni chłopiec
upodobał sobie mojego męża jego tata pije i nie ma z synami najlepszego
kontaktu ,rodzina jest biedna .Mały nie ma butów na zimę ani kurtki ,
potrzebne by mu były takze spodnie i czapki. Chciałabym mu jakoś pomóc więc
proszę was jezeli macie coś z tych rzeczy a możecie to oddać to z góry
dziękuje.Mały jest bardzo mądrym chłopczykiem bywa u nas bardzo czesto
zostając nawet na kolacji czy czasem obiedzie.czekam na informacje na
szopki@poczta.onet.pl Ja mam 15 miesiecznego malucha więc z ubrań to nie za
bardzo.gorąco pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • kobietka281 Re: Dla 5 latka 07.10.04, 18:27
      witaj,powiem tak od jakiegos czasu dziewczyna zamieściła ogłoszenie że jej
      koleżanka potrzebuje pomocy zgłosiło sie mase emamć pomogło jej fakt faktem
      potrzebowała ,teraz od dłuższego czasu co niektóre emamy wykorzystuja to pisząc
      ze pommoc potrzebuje koleżanka albo jeszcze w inny sposób to jest nie do
      pojecia aby jeden za drugim kapował co sie tutaj dzieje nie rozumie naprawde
      pozdrawiam
      • saba76 kobietko czy to jakieś "si" do mnie- 07.10.04, 19:05

• saba76 podaj więcej danych, mam dziewczynke 5latke,ale mo 07.10.04, 19:07
        że coś bym znalazł?
        • agaszopa rozmiary 08.10.04, 16:43
          bardzo by się przydała kurteczka na 115 i wieksza a z butami to musze
          wymierzyć a mały nie przyszedł bo chory będe je miała jutro ciepło pozdrawiam
          napisz jakby co na szopki@poczta.onet.pl
      • itonek ??? 07.10.04, 19:10
        przepraszam - ale nie rozumiem dlaczego w taki sposób o tym napisałas
        przeciez jest tyle rodzin które nie maja dostepu do internetu - wiec nie
        rozumiem - dlaczego podważasz chęc pomocy (powidama prawdziwej pomocy - nie
        naciągania) takim rodzinom
        czy to że napisałam posta z prośba o pomoc dla pewnej biednej rodziny to cos
        złego??

no co ty - .....
        • kobietka281 Re: ??? 07.10.04, 19:17
          nie,nie absolutnie nie mam nic do waszych wypowiedzi naprawde przepraszam jak
          uraziłam ale ja tylko wypowiedziałam swoje zdanie ,kazdy ma chyba prawo do
          swojego zdania.
          • itonek nie- nie uraziłas mnie :-) 07.10.04, 19:28

• agniesia33 dziewczyny, pomóżcie, bo post długi, a nikt nie 08.10.04, 10:05
      oferuje pomocy.aga, a skąd jestescie i jaki mały ma wzrost, rozmiar, podaj dane.
      • agaszopa Re: dziewczyny, pomóżcie, bo post długi, a nikt n 08.10.04, 10:48
        dzięki mały ma około 135.moga być i większe będzie miał na dłuzej z góry wam
        dziękuje . Napisz na szopki@poczta.onet.pl a doggadamy się jak z
        przesyłką.pozdrawiam aga i szymonek
        • agaszopa do agnisi 08.10.04, 16:48
          wiesz żle podałam ci rozmiar niewiem co mnie z tym 135 mały ma 115 moze byc i
          większa a z tymi butami to jeszcze nie wiem pozdrowionka
          • agniesia33 to mam bluzeczkę i spodenki, chcesz wiatrówkę letn 08.10.04, 16:52
            • agniesia33 agatko 08.10.04, 16:59
              mam też letnią wiatrówkę nie za specjalną, ale jeszcze się zapina i kapciuszki
              szkolne nr. 30-odezwę sie dopiero w poniedz.pogrzebię jeszcze, bo ostatnio
              oddałam rzeczy zimowe tu na forum
              • agaszopa Re: agatko 08.10.04, 17:53
                bardzo ci dziękuje jemu przyda się wszystko poczekam miłego weekendu
    • agniesia33 agatko, jaki rozmiar bucika? 11.10.04, 10:41
      nie chcę zwrotu za przesyłkę, bo to nie są za specjalne rzeczy i źle bym się
      czuła. poza tym może ktoś będzie miał butki i kurtkę, to wtedy pokryjesz koszty
      przesyłki.
      • agaszopa Re: agatko, jaki rozmiar bucika? 13.10.04, 16:59
        rozmiar 27 dzieki naprawde dzięki
        • arwena_11 Re: agatko, jaki rozmiar bucika? 17.10.04, 18:28
          Cześć
          Sprawdź czy to naprawdę 27, jeżeli tak to chyba nan ciepłe buciki nr 28, ale są
          po moim synku. on ma teraz prawie 4 latka, a nosił je w zeszłym roku. Teraz już
          kupiłam mu na zimę 30. Zmierz chłopcu stopę cm i podaj wielkość, a ja sprawdzę
          te buciki. Pozdrawiam Marta
    • agniesia33 wysłałamspodenki,bluzki-dalej brak kurtki i butów 15.10.04, 14:52
      wróciłam z poczty, przesyłka ma dojść w poniedziałek
      • arwena_11 Re: wysłałamspodenki,bluzki-dalej brak kurtki i b 19.10.04, 11:40
        Cześć
        Sprawdziłaś może długość nóżki chłopca? Bardzo proszę o wymiary, gdyż mam
        buciki 28 ciepłe i nie zniszczone, ale po moim synku z zeszłego roku. Wtedy
        miał 3 latka. Wydaje mi się że 5 latek nie ma takiego małego rozmiaru ale
        napisałaś że 27. Sprawdż dokładnie, bo robi się trochę zimno, więc pewnie butki
        by się przydały. Pozdrawiam Marta
        • agaszopa Re: wysłałamspodenki,bluzki-dalej brak kurtki i b 19.10.04, 17:03
          Marto długość jego stopki to 17 cm wiec dokładnioe nie wiem jak to numeracja a
          na jego butkach w ktorych teraz chodzi nie ma numeru tyle ci moge narazie
          powiedzieć.brdzo dziękuje za okazana pomoc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka