Dodaj do ulubionych

ROZPÓRKA MIĘDZY BIODERKA

02.03.05, 22:55
witam!-może któraś z Was drogie mamy ma już niepotrzebną rozpórkę (taką
usztywnianą i na szelkach) muszę pieluchować mojego synka,ale gdy wloze mu
pieluchy flanelowe to ma ciasne ubranka a nowe kupuje stopniowo...wiem ze coś
takiego zakłada sie na ubranko-no i sie nie zagina i az tak nie uwiera.
pozdrawiam
Ania - Olsztyn nr gg 8715476 a kom.505-456-586
Obserwuj wątek
    • katse Re: ROZPÓRKA MIĘDZY BIODERKA 02.03.05, 23:25
      a zalecil Ci ortopeda rozporke???

jesli tak, to najczesciej wypozyczaja.
      jesli zalecil i kazal kupic to podaj mi jaki rozmiar zapisal.

Ale pamietaj, ze aparat powinien zalecic lekarz i w zasadzie ustawic ja do
      dziecka.

poki co poczytaj o pieluchowaniu. dziewczyny mialy mase sposobow.

K
      • piekielkoe Re: ROZPÓRKA MIĘDZY BIODERKA 03.03.05, 10:55
        ja mam dwie takie poduszki ortopedyczne, to się nazywa Frejka, w sklepie
        kosztuje ok 40 zł /niestety musiałam kupić/.Jedna ma szerokość 16 cm druga 20
        cm.Mogę zamienić za jakąś drobnostkę dla synka.Proszę o kontakt na priva
        piekielkoe@op.pl
        • agusia_o Re: ROZPÓRKA MIĘDZY BIODERKA 03.03.05, 11:09
          piekielkoe napisała:

> ja mam dwie takie poduszki ortopedyczne, to się nazywa Frejka, w sklepie
          > kosztuje ok 40 zł /niestety musiałam kupić/.Jedna ma szerokość 16 cm druga 20
          > cm.Mogę zamienić za jakąś drobnostkę dla synka.Proszę o kontakt na priva
          > piekielkoe@op.pl

po pierwsze poduszki ortopedyczne a pieluchowanie i rozpórki to trzy różne
          rzeczy. każdą z osobna zaleca ortopeda i nie można dziecku zakładać ich bez
          diagnozy bo można udzkodzić stawy biodrowe na całe życie i zrobić z dziecka
          kalekę, poza tym szerokośc ustawienia rozpórki między nóżkami ustawia także
          lekarz i to przy kazdej wizycie inaczej. Jeśli masz takiego lekarza to idź do
          niego, on da cie skierowanie i recepte do sklepu ortopedycznego, a jeśli nie
          masz takiego lekarza, to napisz do mnie na priv i bedac z warszawy dam ci adres
          do swietnego specjalisty II stopnia ortopedy z zamiłowania lekarz i z powołania
          • bogdanka04 Re: ROZPÓRKA MIĘDZY BIODERKA 03.03.05, 11:44
            już wyjaśniam-bardziej chodziło o poduszki-ja to nazwałam rozpórką...po drugie
            lekarz zalecił pieluchowanie i dopasowanie pieluchy do rozstawu między nóżkami.
            skoro wszystkie takie "udogodnienia" zaleca lekarz to najpierw sie z nim
            skontaktuję. pomyślałam o tym poniewaz moja koleżanka dostała coś takiego od
            znajomej. Poinformuję ją jednak że bez konsultacji nie wolno tego zakładać.
            odezwe sie po rozmowie z lekarzem - pozdrawiam
            Ania Olsztyn
    • anek.anek Re: ROZPÓRKA MIĘDZY BIODERKA 03.03.05, 12:56
      Tak jest Bogdanko, musisz uważać, czasem można przedobrzyćsad Zapytaj ortopedy.
      • piekielkoe Re: ROZPÓRKA MIĘDZY BIODERKA 03.03.05, 13:07
        tak,nam poduszkę zalecił ortopeda- coś było nie tak z bioderkami.I to ortopeda
        ustala szerokość takiej pieluszki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka