Dodaj do ulubionych

Do osób, które się złożyły na transport kuchenki

22.03.05, 14:36
Kochane jest kłopot i to poważny

Dziś rano skontaktowałam się z Panem T. w celu odebrania od nie go kuchenki
dla Pani Ewy. Niestety Pan T. jest osobą, z którą się ciężko współpracuje i
dogaduje. Więc chciałam dziś zamówić kuriera aby jutro mógł odebrać kuchenkę
i przywieźć Pani Ewie. Ale kurier poinformował mnie, że kuchenka, ponieważ
jest duża i ciężka , musi być odpowiednio przygotowana, czyli musi stać na
palecie i tu zaczyna się kłopot, gdyż Pan T. nie ma palety i nie wie jak ją
zabezpieczyc i zaczyna się powoli chyba wycofywac z tego przedsięwzięcia sad
Czekam teraz na jego dezycję. Ale co zrobimy jeżeli stwierdzi,że on nie jest
w stanie w taki sposób tej kuchenki zabezpieczyć ? Co wtedy ?

Macie pomysł ? A może jest ktoś wśró Was, kto mógłby pojechać po ta kuchenkę ?
proszę napiszcie coś, doradźcie ... na dzień dzisiejszy mamy 150zł

dzis wpłynęły 2 wpłaty:
30zł - Monika W z Łodzi
20zł - Agnieszka R z Zakopanego
Obserwuj wątek
    • malgog Re: Do osób, które się złożyły na transport kuche 22.03.05, 14:51

Gdybym tylko mieszkała trochę bliżej ....
      Z W-wy niewiele mogę pomóc.

A może zapropnować Panu, że kupimy paletę.
      Kosztuje 10-20 zł i można kupić podobno w każdej firmie transportowej albo
      pożyczyć.

Ja mam paletę ale w W-wie sad((((((((
      Jeśli ktoś przyjedzie i ją ode mnie weźmie.
      Niech się tylko na litość Boską nie wycofa z tej kuchenki.

A może wystarczy tylko oświadczenie dla firmy kurierskiej, że nie będzie
      roszczeń w przypadku ewentualnych uszkodzeń w czasie transportu ????

Lea spróbuj zapytać czy zgodzą się przetransportować bez palety na Twoją
      odpowiedzialność ?????
      • trautlusia Re: Do osób, które się złożyły na transport kuche 22.03.05, 15:09
        moge pomóc napisałam do l.e.a na piva
    • trautlusia Re: Do osób, które się złożyły na transport kuche 22.03.05, 15:00
      l.e.a - napisałam na poczte gazetowa przeczytaj i odpowiedz
      • l.e.a Re: Do osób, które się złożyły na transport kuche 22.03.05, 15:36
        odpisałam Ci smile trzeba szybko działać aby Pan T się przypadkiem nie rozmyślił.
        • trautlusia Re: Do osób, które się złożyły na transport kuche 22.03.05, 15:50
          Możesz go zapewnić że mój mąż jutro rano odbierze kuchenkę, do usłyszenia na
          telefonie
          l.e.a napisała:

> odpisałam Ci smile trzeba szybko działać aby Pan T się przypadkiem nie rozmyślił.
          • babcia_marysia Re: Do osób, które się złożyły na transport kuche 22.03.05, 16:55
            kurcze,przeczytałam wątek lei i aż żołądek mnie rozbolał,ale teraz doczytałam wszystkie odpowiedzi i aż kamień z serca mi spadł.....trautlusia,wielkie dzięki dla twojego męża ....już myślałam,że pani Ewa zostanie na święta bez kuchenki
            • takandrynka Re: Do osób, które się złożyły na transport kuche 22.03.05, 18:14
              Super...chyba bedzie jeszcze jedna kuchenka po swietach w gdansku...kolezanka
              ma 10 letnia gazowa w niezlym stanie oraz zlewozmywak i czeka na wymiane mebli
              w kuchni. jesli sie nie rozmysli to bedzie mozna komus oddacsmile
              • mamagucia Re: Do osób, które się złożyły na transport kuche 22.03.05, 19:00
                Arleta, jeśli się nie odezwie Magdalenki1, to ja bym wzięła dla Marcelki2004,
                tzn. pokryłabym koszty transportu do Krakowa, jeśli oczywiście transport będzie
                mozliwy, bo jak widać wyżej są z tym kłopoty. Magdalenki1 chciała odstapić
                kuchenkę pani Ewie, ale tu już była kuchenka kupiona, więc napisałam do niej
                czy oferta nadal aktualna (dla Marcelki2004). Jeśli nie, to wtedy bym się
                zgłosiła do Ciebie i Twojej koleżankismileZ tego co wiem Marcelka potrzebuje
                wszystkiego do kuchni. Pozdrawiam serdecznie, Aga
                • l.e.a Re: Do osób, które się złożyły na transport kuche 22.03.05, 19:30
                  uff dzięki trautlusi i jej mężu kuchenka jutro zostanie odbrana - uff dzięki smile
                  • takandrynka Do Agnieszki-mamagucia 22.03.05, 21:52
                    Aga, nie ma problemu - bede trzymala po prostu reke na pulsie - Bogusia ma do
                    oddania kuchenke gazowa i zlew - jak co, to dam znac - oby sie udalo. jak
                    bedzie trzeba wyslac z Gdanska to postaram sie cos tutaj namieszac z
                    transportemsmile
                    Aga, bede dzwonila do Ciebie jutro wieczorem0-teraz jestem u rodzicowsmile papa
                    Ola dziekuje za Wielkanocnego ZajaczkasmileDzis doszłosmile
                    • trautlusia Kuchenka odebrana!!!!!! 23.03.05, 10:45
                      jak wyżej, właśnie dostałam sms od mojego męża kuchenka jedzie już do Katowic,
                      przygotowana zostanie do wysyłki i wysłana. UFF udało się
                      • mamagucia Re: Kuchenka odebrana!!!!!! 23.03.05, 11:01
                        Brawo!!!smile
                        • l.e.a Re: Kuchenka odebrana!!!!!! 23.03.05, 15:46
                          hurraaaa taaak się cieszę !!! Asiu dziękuję !!!!
                          • justinka_27 Re: Kuchenka odebrana!!!!!! 23.03.05, 15:49
                            smile))
                            • trautlusia Kuchenka wyjechała - kurier ja zabrał!!! 23.03.05, 17:16
                              smile
                              • dondon Re: Kuchenka wyjechała - kurier ja zabrał!!! 24.03.05, 12:33
                                choc nic z siebie nie dalam tez bardzo sie ciesze.Moze uda mi sie pomoc przy
                                innej okazji ale jestescie wielkiesmileto zaszczyt byc moderatorem tego forum.
                                • trautlusia do l.e.a 24.03.05, 12:40
                                  Edytko daj znać jak kuchenka dotrze do Pani Ewy.
                                  • l.e.a Re: do l.e.a 25.03.05, 18:44
                                    Kochani smile

Kuchenka wczoraj dotarła smile transport kosztował 102 zł, mam dowód od kuriera
                                    dla chętnych, kuchenka juz podłączona, dziś wieczorem lub jutro rankiem Pani
                                    Ewa upiecze po raz pierwszy swoim dzieciom ciasto - jesteście kochani !!!
                                    Zostało troche pieniążków, mam nadzieję,że nie pogniewacie się, jeżeli za nie
                                    kupię produkty spożywcze i zaniosę Pani Ewie.

Jeszcze raz Wam wszystkim z całego serca dziękuję smile
                                    • babcia_marysia Re: do l.e.a 25.03.05, 19:25
                                      Edytko ,ogromnie się ciesze...teraz pani Ewa może ugotować obiad w święta i upiec dziewczynkom ciasta...
                                      Teraz moge przyznać ,że jak rozpoczynałam temat braku kuchenki u pani Ewy ,to nie wierzyłam ,że wogóle coś ruszy...teraz wiem ,że z wami dziewczyny wspólnymi siłami możemy zdziałać dużo......Dziękuję wszystkim za pomoc pani Ewie
                                      • trautlusia Re: do l.e.a 25.03.05, 21:26
                                        smile Ogromnie sie ciesze smile
                                        • rybkaisia Re: do l.e.a 25.03.05, 21:57
                                          Wszyscy się cieszymy, że znowu coś się udało razem zrobićsmile
                                          Edytko, jak najbardziej kup z "reszty" jedzonko - coś trzeba do tego pieca
                                          włożyć!
                                          Pozdrawiam
                                          Rybkaisia
                                          • mischell Re: do l.e.a 25.03.05, 23:29
                                            smile
                                    • monikka102 super 30.03.05, 22:05
                                      Wspaniale!! moc forum jest wielka smile!! Hurra!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka