Dodaj do ulubionych

Pomóżcie Pati79-proszę,ona potrzebuje pomocy !

19.05.05, 13:12
Witajcie

Piszę w imieniu pati79 gdyż nie posiada ona internetu a bardzo potrzebuje
waszej pomocy.
Zamieszczam tu tego posta gdyż to jedyny sposób w jaki mogę jej podziękować.
Sama ma tragiczną sytuację a chce pomóc nam wysyłając kilka rzeczy dla mnie i
dla Hubercika.Naprawdę podziwiam takie osoby,w swym nieszczęściu i biedzie
nie zapominają o innych.Piękny gest.

Pati ma 500 zł alimentów i jest w trakcie sprawy rozwodowej...
Chyba najlepiej zacytuję jej smsy do mnie :

"Jestem w trakcie rozwodu.Od ślubu w roku 99 zaczął się nade mną znęcać.A
teraz ma wyrok w zawieszeniu.Mieszka u rodziców od 7 miesięcy.
Syn ma 5,5 roku córka ma 2,5 roku.Ja 26.Co jeszcze potrzeb ? Odp."

a oto czego im brakuje

"Dresy,koszulki,bluzy,spodnie,inne rzeczy na 128 dla syna i buty nr 31-32,dla
córki cokolwiek na 92-104,buty nr 22-24,pampersyod 8-18 kilo.
Przyjmę wszystko.Podaj mój nr innym.OK? "

A więc podaje numer Patrycji i mam nadzieję że coś się dla nich znajdzie od
was drogie mamy.
Pozdrawiam

505 97 57 91
Obserwuj wątek
    • ewelina1122 Re: Pomóżcie Pati79-proszę,ona potrzebuje pomocy 19.05.05, 15:46
      czy ona jest z Halinowa?
    • aqua696 Re: Pomóżcie Pati79-proszę,ona potrzebuje pomocy 19.05.05, 17:03
      jesli ma zasadzone alimanty to nalezy jej sie rowniez zasilek dla samotnej
      170zl-niemusi miec rozwodu, wystarczy wyrok o alimentach i zaswiadczenie z
      sadu o sprawie rozwodowej, plus rodzinne 43. Jesli twgo jej odmawia urzad
      idzie do MOPS jej dochod alimenty nie przekracza kwoty 632zl w tej chwili co
      upowaznia ja do zasilku z opieki okresowego w maksymalnej wysokosci 418zl.
    • aqua696 Re: Pomóżcie Pati79-proszę,ona potrzebuje pomocy 19.05.05, 17:04
      sorrki nie doczytalam musialaby przekroczyc na 3 osoby dochod 944zl.
      • kobietka281 Re: Pomóżcie Pati79-proszę,ona potrzebuje pomocy 19.05.05, 21:01
        przepraszam...czy kobieta "pati79" była by taka biedna i mieszkałaby w m_4...?
        znam ja wiec mysle ze są inne bardziej potrzebujace kobietki na tym
        forum...prosze ludzie bez jaj ..Coniektorzy ludzie naprawde potrzebuja
        pomocy...wiec nie okłamujcie mamusiek..
        a patrycje znam i jej synka i corcie Marte ..wiec .....eh
        Jeszcze raz prosze nie oszukujmy się....
        pozdrawiam uczciwych
        • kobietka281 Re: Pomóżcie Pati79-proszę,ona potrzebuje pomocy 19.05.05, 21:54
          ..
          • mama.poznan Do kobietki 21.05.05, 20:35
            Witaj
            Patrycji nie znam osobiście ale odniosłam wrażenie że to uczciwa osoba sad
            Czy mogłam się tak pomylic ? Napisała mi że prześle ciuszki dla Hubercika i dla
            mnie ale muszę jej wysłać pieniążki na przesyłkę...Z trudem uciułałam 10 zł i
            przelałam na jej konto i teraz się boję...Kobietko napisz czy Patrycja jest
            zdolna do tego by mnie oszukać ? Nie kupiłam Hubercikowi kremiku do pupki by
            wysłać te pieniążki i chyba się załamię jeśli na próżno...
            Proszę,odpowiedz.
            2 dni nie było mnie w domu wiec dopiero teraz przeczytałam wasze wypowiedzi.
            Zaczynam rozumieć jakie to głupie uczucie być oszukanym...
            • l.e.a Re: Do kobietki 22.05.05, 18:32
              A osoby mieszkające w 4 pokojach nie mogą być biedne ? Pani Ewa ( której
              poprzez forum staram się pomóc ) ma ogromne mieszkanie, a jest osobą jak
              najbardziej potrzebującą !
              • ajlii Re: Do kobietki 23.05.05, 08:14
                Lea, to chyba kwestia wielkości miasta. W Warszawie opłaty są tak wysokie, że osoba o niskich dochodach lub żadnych nie byłaby w stanie mieszkać w 4-pokojowym mieszkaniu. W mniejszych miastach opłaty są niższe, nawet za duży metraż. Mam porównanie - obecnie mieszkam w Warszawie, a pochodzę z małego miasta na Pomorzu. Czynsz w moim obecnym mieszkaniu (1 pokój) jest wyższy niż mojej rodziny w 2-pokojowym na Pomorzu... (250 zł a niecałe 80 zł...)
                • l.e.a do ajlii 23.05.05, 08:53
                  Napewno masz rację, ale może ta osoba mieszka w kamienicy ? wtedy takie
                  mieszkanie jest najtańsze w opłatach. Może mieszka w mieszkaniu gdzie trzeba
                  palić węglem, albo mieszkanie wymaga remontu i nikt nie chce się zamienić ?
                  Kurcze nie wiem ale najpierw należy sprawdzić zanim się kogoś oskarży.
                  • ajlii Re: do ajlii 23.05.05, 11:11
                    Lea, ale ja nikog nie oskarżam!!! Zwróciłam tylko uwagę na dysproporcję w cenach w kosztach opłat w różnych miastach, bo mam wrażenie że wszystko pakuje się do jednego worka - utrzymanie mieszkania dużego jest drogie, a małego tańsze... a to naprawdę zależy i od wielkości miasta i od "wieku" domu i wielu różnych czynników.
            • magar1 Re: Do kobietki 24.05.05, 00:52
              A ja niestety nie mam dobrego zdania o Patrycji, nie znam jej co prawda osobiście i nie obchodzi mnie włąściwie w ilu pokojach mieszka ale po sposobie przyjmowania pomocy wywnioskowałam, że nie szanuje cudzych pieniędzy i jest mało przejmującą się osobą. Nie chcę tu decydować oczywiście czy jest osobą potrzebującą czy nie? Mam po prostu na jej temat swoje zdanie.
              Zerknij może na mój wątek na temat jej postępowania
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=615&w=19537809
              dość dokładnie to tam wyjaśnilam.
              Pozdrawiam
              Marzena
              • magar1 przepraszam, to wyżej to do mama.poznań 24.05.05, 00:53

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka