Dodaj do ulubionych

jesli ktos jest w stanie mi pomoc to bardzo prosze

28.12.05, 15:02
o pomoc jaka kolwiek...Mam na imie Asia mam 22 lata jestem w 6 miesiacu ciazy
jest mi bardzo ciezko poniewaz jestem sama moj chlopak mnie zostawil.Rodzice
zosawili mnie i rodzenstwo kiedy bylismy mali zaopiekowala sie nami babcia
ktora ma teraz 85 lat i ma raka. chwilowo dorabiam w sklepie przy rozkladaniu
towaru ale juz nie dlugo poniewaz szef powiedzial ze tylko do 8 miesiaca moge
to robic odkladam kazdy grosz .narazie nie mam pojecia z czego wychowam tego
dzieciaczka boje sie ze z renty babci i z pieniazkow za nasze wychowanie
wszyscy nie wyzyjemy do tego jeszcze male dziecko... boje sie ze bede musiala
je oddac jesli jestescie mi wstanie pomoc bede wdzieczna napewno dostane
jakies pieniazki za urodzenie oraz jako samotna matka ale do tego jest
potrzebne duzo rzeczy aby wychowac male dziecko... jesli macie cos nie
potrzebnego to chetnie bym przyjela wszystko bo narazie nie mam prawie nic
kilka ubranek od kolezanki tylko
Obserwuj wątek
    • vaniliaa1 Re: jesli ktos jest w stanie mi pomoc to bardzo p 28.12.05, 15:07
      napisz skad jestes
      • joanna_221 Re: jesli ktos jest w stanie mi pomoc to bardzo p 28.12.05, 15:15
        kontak co masz na mysli adres emeil czy tel? w domu tel nie mamy siostra ma
        tylko komorke
    • joannakrakow Re: jesli ktos jest w stanie mi pomoc to bardzo p 28.12.05, 15:07
      Skąd jesteś Asiu?
      • joanna_221 Re: jesli ktos jest w stanie mi pomoc to bardzo p 28.12.05, 15:13
        Jestem ze Szczecina....nie lubie prosic o pomoc... moja siostra troszke mi
        pomaga poniewaz pracuje w sklepie tesco ma staly dochod tez niewielki i dzieki
        niej mamy internet i komputer wziety nas raty. wiem ze sa osoby w gorszej
        sutacji nizx ja ale jesli ktos bedzie chcial mi ofiarowac choc kilka rzeczy
        bede bardzo wdzieczna... postaram sie pokryc koszt przesylki
        • mamaroksany napisałam na priv-odbierz pocztę gazetową 28.12.05, 15:17

• zwiatrem Re: napisałam na priv-odbierz pocztę gazetową 28.12.05, 15:48
            odbierz e-mail gazetowy i odpisz koniecznie
    • roksana.cz Re: jesli ktos jest w stanie mi pomoc to bardzo p 28.12.05, 15:09
      podaj jakiś kontakt do siebie
      • gabi683 Re: jesli ktos jest w stanie mi pomoc to bardzo p 28.12.05, 15:18
        Asiu moje kolezanki cos dla Ciebie zorganizuja jesteśmy ze Szczecina tak jak
        TysmileNasz dokladnie czego potrzebujeszsmile
        Gabi
        • joanna_221 Re: jesli ktos jest w stanie mi pomoc to bardzo p 28.12.05, 15:32
          wszytsko potrzebuje co jest potrzebne takiemu maluszkowi
    • mamaroksany zacznij procedurę alimentacyjną 28.12.05, 17:27
      napewno dostaniesz wyprawkę z MOPS, nie wiem czy legalnie pracujesz ponad pół
      roku to bedzie macierzyński potem mozesz sie starac o wychowawczy na dwa lata
      płatnego, ale alimenty załatwiaj i to szybciutko bo zanim sie nie obejrzysz
      dzieciątko bedzie na świecie smile)
    • foretka Re: jesli ktos jest w stanie mi pomoc to bardzo p 28.12.05, 20:04
      Hej Asiusmile

Jestem ze Szczecina, bardzo chetnie sie z Toba spotkam i pomoge przy sprawach
      formalnych (alimenty, zasilki itp). Mysle, ze bede miala tez dla Ciebie male
      ubranka i moze jeszcze jakies akcesoria. Napisz mi na priva (foretka@gazeta.pl)
      gdzie mnie wiecej mieszkasz i czy masz ochote na spotkanie.

Pozdrawiam Cie serdecznie
      ~ foretka ~ mama Paulinki (13.09.2004r.), która ma juz ...
    • raczek47 Re: jesli ktos jest w stanie mi pomoc to bardzo p 28.12.05, 21:11
      Mam pieluchy tetrowe (kilkanascie sztuk, stan bdb)chetnie Ci oddam, może coś
      jeszcze wyszukam, napisz do mnie na gazetowy.
    • maria_rosa Re: jesli ktos jest w stanie mi pomoc to bardzo p 29.12.05, 11:59
      joanno,
      przypominam iż na forum logujemu się jednym nickiem.Tymczasem:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=615&w=34088976
      Prosze o wyjaśnienie,

pozdrawiam,
      • maria_rosa Re: jesli ktos jest w stanie mi pomoc to bardzo p 29.12.05, 12:00
        Proszę wszystkich o wstrzymanie się z pomocą do czasu wyjasnienia przez Asię
        powyższego.
        • vaniliaa1 Re: jesli ktos jest w stanie mi pomoc to bardzo p 29.12.05, 12:03
          coz... pod tym drugim nikiem, nie wyglada na biedna osobe crying
          przykre sad w kazdym razie czekamy na wyjasnienia sad
        • zwiatrem ok czekam 29.12.05, 14:14
    • joanna_221 Re: jesli ktos jest w stanie mi pomoc to bardzo p 29.12.05, 17:28
      a wiec kozystamy we trzy z jednego komputera niewiem czy to grzech czy co?? mie
      rozumiem kazda z nas ma inne potrzeby ja grzecznie poprosilam o pomoc nikogo o
      to nie blagam ani nic.. jesli niemacie ochoty mi pomoc to ja nic na to nie
      poradze... jestem jaka jestem trudno zawsze wszyscy mnie zostawiaja.... trudno
      jakos sobie poradze...... jestem osoba uczciwa i nigdy bym nie sklamala w
      takiej sytuacji ale nie kazdy moze wierzyc w moja uczciwosc i w to ze
      potrzebuje pomocy...sa ludzie w gorszej sytuacji wiec skoro nie jestem osoba
      godna zaufania to pomozcie komu innemu Ale Dziekuje
    • mircea kwestia wyjaśnienia.... 29.12.05, 19:40
      Joanno, nie jest problemem, że 3 osoby korzystaja z tego samego momputera,
      natomiast pozostaje kwestią wątpliwą, że używają one tak zbliżonych nicków
      podając się przy tym za osoby o zupełnie odmiennym statusie materialnym.

Aby wyjasnić wątpliwości proponuję Ci spotkać się z którąkolwiek mamą ze
      Szczecina (odezwała się już w tym wątku Gabi i Foretka proponując swoją pomoc) -
      one na pewno potwierdzą Twoją wiarygodność.

I nie ma się co oburzać - to jest forum internetowe i jak zawsze w internecie
      obowiązuje zasada ograniczonego zaufania dla dobra wszystkich użytkowników. Tak
      już jest i chyba nie trudno to zrozumieć, prawda?
      Pozdrawiam.
      • mamaroksany Re: kwestia wyjaśnienia.... 29.12.05, 20:43
        ja również napisałam do ciebie i prosiłam o potwierdzenie twojej sytuacji
        materialnej bo chciałam ci pomóc
        twój styl kogoś mi przypomina ale to insza inszość a co ty mi odpisałaś na maila???
        zastanów się czy dziewczyno czego chcesz bo jak na razie to ja się zraziłam
        chociażby twoim mailem
        Agnieszka
    • joanna_221 Re: jesli ktos jest w stanie mi pomoc to bardzo p 29.12.05, 23:09
      przeciez napisalam ci tylko ze jest mi ciezko o tym pisac kazdemu z osobna..i
      spytalam jak mam ci przeslac dowody.....to chyba nic zlego...przykro mi ze
      robicie zemnie jakias klamczuche jak tak ma byc to Dziekuje za mile checi dla
      wszystkich ktorzy chcieli mi pomoc..jakos sobie poradze..
      • mamaroksany obrażalska 29.12.05, 23:11
        fee tak zachowują sie dzieci w przedszkolu, a ty masz mieć dziecko więc pomyśl
        nad tym i postaraj się udowodnić ze naprawdę potrzebujesz pomocy
        zaproś kogoś z forum niech uwiarygodni histoyjkę to zobaczysz ze z całą
        pewnością znajdziesz tu przyjazne dusze
    • joanna_221 dziekuje za mile checi 29.12.05, 23:11
      joanna_221 napisała:

> o pomoc jaka kolwiek...Mam na imie Asia mam 22 lata jestem w 6 miesiacu ciazy
      > jest mi bardzo ciezko poniewaz jestem sama moj chlopak mnie zostawil.Rodzice
      > zosawili mnie i rodzenstwo kiedy bylismy mali zaopiekowala sie nami babcia
      > ktora ma teraz 85 lat i ma raka. chwilowo dorabiam w sklepie przy rozkladaniu
      > towaru ale juz nie dlugo poniewaz szef powiedzial ze tylko do 8 miesiaca moge
      > to robic odkladam kazdy grosz .narazie nie mam pojecia z czego wychowam tego
      > dzieciaczka boje sie ze z renty babci i z pieniazkow za nasze wychowanie
      > wszyscy nie wyzyjemy do tego jeszcze male dziecko... boje sie ze bede musiala
      > je oddac jesli jestescie mi wstanie pomoc bede wdzieczna napewno dostane
      > jakies pieniazki za urodzenie oraz jako samotna matka ale do tego jest
      > potrzebne duzo rzeczy aby wychowac male dziecko... jesli macie cos nie
      > potrzebnego to chetnie bym przyjela wszystko bo narazie nie mam prawie nic
      > kilka ubranek od kolezanki tylko
      • mircea Joanno - KOMU dziekujesz za mile checi? 30.12.05, 00:15
        Joanno, po co to obrażanie się? To trochę dziecinne, nie uważasz?

Podałam Ci prosty i skuteczny sposób na uzyskanie pomocy i wyjaśnienie sprawy -
        skontaktuj się z Gabi albo Foretką - one są ze Szczecina. W najgorszym wypadku
        ja się mogę z Tobą spotkać, jak będę w Szczecinie u rodziców, ale to dopiero za
        czas jakiś będzie.

Wyjaśnienie sprawy na pewno będzie tylko z korzyścią dla Ciebie.
        Pozdrawiam.
    • vaniliaa1 Re: jesli ktos jest w stanie mi pomoc to bardzo p 30.12.05, 08:09
      a mi jakos ciezko uwierzyc ze we 3 maciue na imie Asia sad
      • foretka Re: jesli ktos jest w stanie mi pomoc to bardzo p 30.12.05, 08:24
        Ja zaproponowalam Joasi spotkanie w pierwszym mailu oprocz tego zaproponowalam
        jej pomoc w kwestiach formalnych (alimenty, zasilki)- dostalam odpowiedz, ze o
        alimenty to chyba nie bedzie skladac bo chlopak chce jej placic 400zl i chce
        sie tylko dowiedziec o zasilki. O spotkaniu nic.

Napisalam drugiego maila, ze jesli maja byc zasilki, to musza byc zasadzone
        zalimenty i dalej o spotkaniu.

Kolejnej odpowiedzi nie dostalam a z tego co widac, Joasia byla w sieci i
        odpisywala. W miedzy czasie pojawil sie kolejeny post, podobnej autorki, bardzo
        podobnie napisany (dosc charakterystycznie), gdzie pytano o zasilki ale juz dla
        dla malzenstwa.

Ja chetnie podjade i potwierdze sytuacje jesli autorka bedzie sobie zyczyla.

Natomiast, jak dla mnie sytuacja na chwile obecna jest bardzo niejasna.

Pozdrawiam
        ~ foretka ~ mama Paulinki (13.09.2004r.), która ma juz ...
        • vaniliaa1 Re: jesli ktos jest w stanie mi pomoc to bardzo p 03.01.06, 09:49
          www.noworodek.pl/child/phpBB2/viewtopic.php?p=1037940#1037940
          • ach41 Re: jesli ktos jest w stanie mi pomoc to bardzo p 03.01.06, 09:53
            po wymianie maili z marią_rosą zapodaję lekturkę do poczytania
            www.noworodek.pl/child/phpBB2/viewtopic.php?t=24818
            • ach41 Re: jesli ktos jest w stanie mi pomoc to bardzo p 03.01.06, 09:57
              widze że Magda mnie wyprzedziła
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka