112p 23.11.06, 18:49 mam pytanie czy znacie organizacje gdzie można sie zgłości o pomoc w formnie żywności.jestem z gdańska była bym wdzieczna pozdrawiam magda Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
foretka Re: gdzie o pomoc 23.11.06, 19:01 Zapytaj moze na forum trojmiejskim, dziewczyny beda najlepiej zorientowane. Ja zaraz tez czegos poszukam. Pozdrawiam, 3maj sie ~ foretka ~ mama Paulinki (13.09.2004r.) zapraszam na forum Zakątek Szczecińskich MaM Odpowiedz Link Zgłoś
emamma Re: gdzie o pomoc 23.11.06, 20:16 może spróbuj dowiedzieć sie w fundacji "Pan Władek" siedziba: Gdańsk ul. Makuszyńskiego 5/B/10 tel/fax (58) 342-55-80, tel kom. 0 603 371 274 Odpowiedz Link Zgłoś
112p Re: gdzie o pomoc 24.11.06, 11:11 pan włodek zajmuje sie rodzinnami wielo dzietnymi a ja mam jedno dziecko i dzisiej sie dowiedziałam ze mała musi miec diete niesko cókrowom.ma dodatek ma atopowe zapalenie skóry i problemy z nerkami.w caritasie byłam juz majom limit wyczerpany na ten rok na piniażki z mopsu czekam az bedzie 200zł na cały misiac. jestem załaman bo niemam za co kupic rzeczy dla małej do jedzenia bo moze jesc tylko rzeczy dla cókrzyków. pozdrawiam magda Odpowiedz Link Zgłoś
maja_sara Re: gdzie o pomoc 24.11.06, 16:05 Ja myslę, że narobiłaś przez wiele miesięcy tyle zamieszania wokól swojej osoby, udowodniono Ci na niektórych forach kilka kłamstw, zostałaś też na innym forum "zbanowana", że już chyba mało kto Ci wierzy. Odpowiedz Link Zgłoś
pablisia Re: gdzie o pomoc 24.11.06, 17:16 Jeśli dziecko jest faktycznie chore, postaraj się o orzeczenie o niepełnosprawności. Wiem, że to niesprawiedliwe wobec innych naprawdę niepełnosprawnych dzieci, ale otrzymanie takiego orzeczenia zależy od osoby, która zasiada w komisji i jeśli ona zadecyduje, że twoje dziecko jest faktycznie chore, to otrzymasz zasiłek pielęgnacyjny, a to otwiera Ci drogę do założenia sobie subkonta w Fundacji i zbierania środków na leczenie dziecka oraz na opłacenie jej diety. Chociaż akurat w przypadku diety niskocukrowej, to żadnych drogich produktów chyba kupować nie musisz, po prostu wyeliminuj cukier z posiłków. Co innego gdyby to była dieta bezglutenowa. Skoro nie możesz liczyć na pomoc Caritasu czy MOPSU, a to są właśnie instytucje stworzone po to żeby pomagać, to musisz niestety walczyć o zdrowie dziecka sama, nie ma co liczyć, że ktoś będzie Ciebie i Twoją rodzinę utrzymywał, bo sama nie jesteś w stanie. I pisanie wzbudzających litość postów też nie ma sensu, bo mało kto jest w stanie udzielać pomocy długofalowej i to pomocy typowo finansowej. Odpowiedz Link Zgłoś
maja_sara Re: gdzie o pomoc 25.11.06, 01:11 Dokładnie tak, jak piszesz. Dieta niskocukrowa to podstawa i nie potrzeba tu ŻADNYCH specjalnych specyfików ani leków, aby żyć. Koleżanka próbuje z nas zrobić głupsze niż w rzeczywistości jesteśmy... Co do "kłopotów z nerkami"...wypowiem sie tu na ten temat, bo czuje, że muszę. 112p jeszcze kilka tygodni temu przekonywała nas, że jej mała zaledwie półtoraroczna córeczka potrafi aż do 4 godzin(!!!!!) wstrzymać się z siusaniem. / tak na marginesie - czy któraś z obecnych tu mam też tak "eksperymantuje" na swoim małym dziecku?? toż to przemoc jak nic/ Rozpoczęła naukę sikania na nocnik bardzo drastycznie-po prostu "zero" pieluch przez 24 godziny, czyli także na noc. Myślę, że w tym wypadku "problemy z nerkami" to po prostu nietrzymanie moczu w nocy, kiedy dziecko śpi - co właściwie biorąc pod uwagę wiek dziecka- jest jak najbardziej stanem fizjologicznie normalnym. Odpowiedz Link Zgłoś
zwiatrem Re: gdzie o pomoc 24.11.06, 19:02 112p zanim coś napiszesz no pomysl troszkę, pomysl, na ten przykład pisałaś kiedyś że opiekia Ci pomaga i załatwili Ci licznik energetyczny o sepcjalnej taryfie, więc udaj się do nich z prośbą o wskazówki- zresztą skoro mieszkaksz w pustostanie to jednak mogłabyć zacząć jakieś procedury by to zmienić!!- a Caritas nigdy nie ma wyczerpanych limitów, jak dziecko głodne dostaniesz jedzenie Odpowiedz Link Zgłoś
papuzka_gda Re: gdzie o pomoc 24.11.06, 21:06 dzie dokladnie mieszkasz? Jaka dzielnica? Nowy Port? Odpowiedz Link Zgłoś
zwiatrem Re: gdzie o pomoc 24.11.06, 21:21 pisała wielokrotnie, że mieszka w Nowym Porcie w pustostanie, bez prądu i bez ciepła (licznik jakiś taryfowy zawdzięcza opiece społecznej) Odpowiedz Link Zgłoś
foretka Re: gdzie o pomoc 24.11.06, 21:29 Papuzko, a moze bys podskoczyla do niej? Wtedy moglabys opisac sytuacje. Pozdrawiam serdecznie ~ foretka ~ mama Paulinki (13.09.2004r.) zapraszam na forum Zakątek Szczecińskich MaM Odpowiedz Link Zgłoś
papuzka_gda 112p 24.11.06, 23:37 Jezeli podasz mi swoje namiary, chetnie Cie odwiedze...co Ty na to? Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: 112p 26.11.06, 21:01 Ja a propo siusiania. To że mała w nocy nie trzyma moczu, to moze być po prostu brak wysadzania w nocy. Ja swoje dzieci jak odzwyczajałam od pieluch to zawsze w nocy ok 24 wysadzałam przez sen na nocnik i był prawie pełny. A syn miał rok jak wyszedł z pieluch a córka ok 1,5 roku. I wcale nie było to znęcanie sie nad dzieckiem. Odpowiedz Link Zgłoś
maja_sara Re: 112p 26.11.06, 21:43 Ale zapewne nie kazałaś półtorarocznemu dziecku cztry godziny z rzędu wstrzymywać siku. To jest znęcanie się i taką sytuację miałam na myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
papuzka_gda Re: 112p 26.11.06, 22:48 Moja pomoc przyjeta czy odrzucona? Przepraszam, bo ja wolnego czasu za wiele w nadmiarze nie posiadam, zyje z kalendarzem w ręku. Odpowiedz Link Zgłoś
zwiatrem Re: gdzie o pomoc 27.11.06, 21:19 to może podam Wam nr telefonu do 112p, pisała go kiedyś na forum jak oddawała zlewozmywak Odpowiedz Link Zgłoś
maja_sara Re: gdzie o pomoc 27.11.06, 21:55 Ale ona najwyraźniej już nie potrzebuje pomocy... Odpowiedz Link Zgłoś
papuzka_gda Re: gdzie o pomoc 28.11.06, 08:19 Sadze,ze jesli 112p potrzebuje nadal pomocy to bedzie potrafila napisac do mnie na prv - tym bardziej, iz w sigu mam inny adres mailowy niz gazetowy. A 112p chyba zglaszala dzieci do akcji mikolajowej, ciekawe jak ktos ma do niej dotrzec...hmmm...no, chyba ze oprawdziwy Mikolaj Ten wie wszystko Milego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
babcia_marysia Re: gdzie o pomoc 15.03.07, 15:22 czy ktoś wie jak ma na imię córka 112p...jest mi to pilnie potrzebne Odpowiedz Link Zgłoś
papuzka_gda Re: gdzie o pomoc 15.03.07, 17:17 Marysiu a cos sie znowu dzieje? Nazwisko tez potrzebujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
babcia_marysia Re: gdzie o pomoc 15.03.07, 20:24 nie,nazwisko nie jest mi potrzebne....chciałam tylko przyrównać imiona,ale widze ze chodzi o dwie różne osoby Odpowiedz Link Zgłoś