Dodaj do ulubionych

gdzie o pomoc

23.11.06, 18:49
mam pytanie czy znacie organizacje gdzie można sie zgłości o pomoc w formnie
żywności.jestem z gdańska była bym wdzieczna

pozdrawiam magda
Obserwuj wątek
    • foretka Re: gdzie o pomoc 23.11.06, 19:01
      Zapytaj moze na forum trojmiejskim, dziewczyny beda najlepiej zorientowane.
      Ja zaraz tez czegos poszukam.

Pozdrawiam, 3maj sie
      ~ foretka ~ mama Paulinki (13.09.2004r.)
      zapraszam na forum Zakątek Szczecińskich MaMsmile
    • maria_rosa Re: gdzie o pomoc 23.11.06, 19:12
      MOPS, CARITAS....
    • emamma Re: gdzie o pomoc 23.11.06, 20:16
      może spróbuj dowiedzieć sie w fundacji "Pan Władek" siedziba: Gdańsk ul. Makuszyńskiego 5/B/10 tel/fax (58) 342-55-80, tel kom. 0 603 371 274
      • 112p Re: gdzie o pomoc 24.11.06, 11:11
        pan włodek zajmuje sie rodzinnami wielo dzietnymi a ja mam jedno dziecko i
        dzisiej sie dowiedziałam ze mała musi miec diete niesko cókrowom.ma dodatek ma
        atopowe zapalenie skóry i problemy z nerkami.w caritasie byłam juz majom limit
        wyczerpany na ten rok na piniażki z mopsu czekam az bedzie 200zł na cały misiac.
        jestem załaman bo niemam za co kupic rzeczy dla małej do jedzenia bo moze jesc
        tylko rzeczy dla cókrzyków.

pozdrawiam magda
        • maja_sara Re: gdzie o pomoc 24.11.06, 16:05
          Ja myslę, że narobiłaś przez wiele miesięcy tyle zamieszania wokól swojej
          osoby, udowodniono Ci na niektórych forach kilka kłamstw, zostałaś też na innym
          forum "zbanowana", że już chyba mało kto Ci wierzy.
        • pablisia Re: gdzie o pomoc 24.11.06, 17:16
          Jeśli dziecko jest faktycznie chore, postaraj się o orzeczenie o
          niepełnosprawności. Wiem, że to niesprawiedliwe wobec innych naprawdę
          niepełnosprawnych dzieci, ale otrzymanie takiego orzeczenia zależy od osoby,
          która zasiada w komisji i jeśli ona zadecyduje, że twoje dziecko jest faktycznie
          chore, to otrzymasz zasiłek pielęgnacyjny, a to otwiera Ci drogę do założenia
          sobie subkonta w Fundacji i zbierania środków na leczenie dziecka oraz na
          opłacenie jej diety. Chociaż akurat w przypadku diety niskocukrowej, to żadnych
          drogich produktów chyba kupować nie musisz, po prostu wyeliminuj cukier z
          posiłków. Co innego gdyby to była dieta bezglutenowa. Skoro nie możesz liczyć na
          pomoc Caritasu czy MOPSU, a to są właśnie instytucje stworzone po to żeby
          pomagać, to musisz niestety walczyć o zdrowie dziecka sama, nie ma co liczyć, że
          ktoś będzie Ciebie i Twoją rodzinę utrzymywał, bo sama nie jesteś w stanie. I
          pisanie wzbudzających litość postów też nie ma sensu, bo mało kto jest w stanie
          udzielać pomocy długofalowej i to pomocy typowo finansowej.
          • maja_sara Re: gdzie o pomoc 25.11.06, 01:11
            Dokładnie tak, jak piszesz.
            Dieta niskocukrowa to podstawa i nie potrzeba tu ŻADNYCH specjalnych specyfików
            ani leków, aby żyć.
            Koleżanka próbuje z nas zrobić głupsze niż w rzeczywistości jesteśmy...wink

Co do "kłopotów z nerkami"...wypowiem sie tu na ten temat, bo czuje, że muszę.
            112p jeszcze kilka tygodni temu przekonywała nas, że jej mała zaledwie
            półtoraroczna córeczka potrafi aż do 4 godzin(!!!!!) wstrzymać się z
            siusaniem. / tak na marginesie - czy któraś z obecnych tu mam też
            tak "eksperymantuje" na swoim małym dziecku?? toż to przemoc jak nic/
            Rozpoczęła naukę sikania na nocnik bardzo drastycznie-po prostu "zero" pieluch
            przez 24 godziny, czyli także na noc. Myślę, że w tym wypadku "problemy z
            nerkami" to po prostu nietrzymanie moczu w nocy, kiedy dziecko śpi - co
            właściwie biorąc pod uwagę wiek dziecka- jest jak najbardziej stanem
            fizjologicznie normalnym.
    • zwiatrem Re: gdzie o pomoc 24.11.06, 19:02
      112p zanim coś napiszesz no pomysl troszkę, pomysl, na ten przykład pisałaś
      kiedyś że opiekia Ci pomaga i załatwili Ci licznik energetyczny o sepcjalnej
      taryfie, więc udaj się do nich z prośbą o wskazówki- zresztą skoro mieszkaksz w
      pustostanie to jednak mogłabyć zacząć jakieś procedury by to zmienić!!- a
      Caritas nigdy nie ma wyczerpanych limitów, jak dziecko głodne dostaniesz
      jedzenie
    • papuzka_gda Re: gdzie o pomoc 24.11.06, 21:06
      dzie dokladnie mieszkasz? Jaka dzielnica? Nowy Port?
      • zwiatrem Re: gdzie o pomoc 24.11.06, 21:21
        pisała wielokrotnie, że mieszka w Nowym Porcie w pustostanie, bez prądu i bez
        ciepła (licznik jakiś taryfowy zawdzięcza opiece społecznej)
      • foretka Re: gdzie o pomoc 24.11.06, 21:29
        Papuzko, a moze bys podskoczyla do niej? Wtedy moglabys opisac sytuacje.

Pozdrawiam serdecznie
        ~ foretka ~ mama Paulinki (13.09.2004r.)
        zapraszam na forum Zakątek Szczecińskich MaMsmile
        • papuzka_gda 112p 24.11.06, 23:37
          Jezeli podasz mi swoje namiary, chetnie Cie odwiedze...co Ty na to?
          • arwena_11 Re: 112p 26.11.06, 21:01
            Ja a propo siusiania. To że mała w nocy nie trzyma moczu, to moze być po prostu
            brak wysadzania w nocy. Ja swoje dzieci jak odzwyczajałam od pieluch to zawsze
            w nocy ok 24 wysadzałam przez sen na nocnik i był prawie pełny. A syn miał rok
            jak wyszedł z pieluch a córka ok 1,5 roku. I wcale nie było to znęcanie sie nad
            dzieckiem.
            • maja_sara Re: 112p 26.11.06, 21:43
              Ale zapewne nie kazałaś półtorarocznemu dziecku cztry godziny z rzędu
              wstrzymywać siku. To jest znęcanie się i taką sytuację miałam na myśli.
              • papuzka_gda Re: 112p 26.11.06, 22:48
                Moja pomoc przyjeta czy odrzucona? Przepraszam, bo ja wolnego czasu za wiele w
                nadmiarze nie posiadam, zyje z kalendarzem w ręku.
    • zwiatrem Re: gdzie o pomoc 27.11.06, 21:19
      to może podam Wam nr telefonu do 112p, pisała go kiedyś na forum jak oddawała
      zlewozmywak
    • maja_sara Re: gdzie o pomoc 27.11.06, 21:55
      Ale ona najwyraźniej już nie potrzebuje pomocy...
      • papuzka_gda Re: gdzie o pomoc 28.11.06, 08:19
        Sadze,ze jesli 112p potrzebuje nadal pomocy to bedzie potrafila napisac do mnie
        na prv - tym bardziej, iz w sigu mam inny adres mailowy niz gazetowy.
        A 112p chyba zglaszala dzieci do akcji mikolajowej, ciekawe jak ktos ma do niej
        dotrzec...hmmm...no, chyba ze oprawdziwy Mikolaj wink Ten wie wszystko wink
        Milego dnia
        • babcia_marysia Re: gdzie o pomoc 15.03.07, 15:22
          czy ktoś wie jak ma na imię córka 112p...jest mi to pilnie potrzebne
          • arwena_11 Re: gdzie o pomoc 15.03.07, 16:02
            Kasia
            • babcia_marysia Re: gdzie o pomoc 15.03.07, 16:19
              dziękuje
              • papuzka_gda Re: gdzie o pomoc 15.03.07, 17:17
                Marysiu a cos sie znowu dzieje?

Nazwisko tez potrzebujesz?
                • babcia_marysia Re: gdzie o pomoc 15.03.07, 20:24
                  nie,nazwisko nie jest mi potrzebne....chciałam tylko przyrównać imiona,ale widze
                  ze chodzi o dwie różne osoby
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka