Dodaj do ulubionych

Niestety nieuczciwość-przeczytaj koniecznie!!!

11.07.03, 16:23
Jestem uzytkownikiem tego forum, a także forum na stronie www.dziecko-
info.com , tam też jest dział potrzebuję/oddam/sprzedam- jak tutaj!
Na forum -sprzedam- niejaka dona sprzedawała ubranka, zamówiła je moja
koleżanka, zapłaciła 100 zł i odebrała je szczęśliwie.Następnie ta koleżanka
przeglądała forum -potrzebuję- gdzie natknęła się na posta niejakiej aty_67,
która prosiła o wsparcie, chcąc poznać jej maila i coś do biednej napisać
kliknęła na jej dane (na dziecko-info logując się podajesz do wiadomości
wszystkich swój adres email)- oto co wyszło:

*oto dane aty, potrzebującej:
www.dzieckoinfo.com/forum/showprofile.php?Cat=&User=ata_67&Board=nic2&what=wwwthreads&page=0&view=collapsed&sb=5

*oto dane dony, sprzedającej:
www.dzieckoinfo.com/forum/showprofile.php?Cat=&User=dona&Board=sprzedam&what=wwwthreads&page=0&view=collapsed&sb=5

mają ten sam adres email, dona go nie podaje, ale z tego adresu
korespondowała z moją koleżanką...to zaniepokoiło ją, zaczęła to sprawdzać,
konsultując się z moderatorami...okazało się ,że obie panie łączą się z tego
samego komputera, mają ten sam adres email i ten dam ADRES DOMOWY!!!!
(aha- no i ata na edziecku loguje się jako Beata a na dziecko-info jako
Donata...)

ata:
Beata Grodecka
Plac Słowiański 5/14
72-600 Świnoujście

dona:
Donata Kotara
Plac Słowiański 5/14
72-600 Świnoujście

Składają się nawet takie drobiazgi jak ten: Donata=dona+ata...
Owszem, dwie koleżanki moga mieszkać razem, mogą mieć jednego kompa, ale
miałyby dwa emaile (w końcu to za darmo) no i dziwnym jest, że mieszkają
razem osoby, z których jedna błaga o pomoc innych a druga sprzedaje ciuszki
z Francji, wózki itp...

Strasznie mi przykro, że coś takiego miało miejsce, wiem o tym od wczoraj i
spać nie mogłam, próbuję to sobie jakoś wytłumaczyć, że szkalujemy niewinną
osobę, ale mi to nie wychodzi...nie ma logicznego wytłumaczenia!
nie myślcie że jestem jakąś aferzystką, ale takie rzeczy trzeba nagłaśniać,
niestety ucierpią na tym prawdziwie potrzebujący, bo przestaniemy ufać...
pozdrawiam
marta michałowska

Obserwuj wątek
    • kasia-b1 Re: Niestety nieuczciwość-przeczytaj koniecznie!! 11.07.03, 19:43
      Cześć
      Uważam, że bardzo dobrze robisz, że o takich rzeczach piszesz i nagłaśniasz.
      Dziękuję i pozdrawiam
      Kasia
      • klaudus1 Re: Niestety nieuczciwość-przeczytaj koniecznie!! 11.07.03, 19:55
        W takim razie cieszę się, że zrezygnowałam z przesłania Beacie paczki po moim
        dziecku. Za to oddałam je osobie z mojego miasta, zawiozłam osobiście i wiem,
        że naprawdę się przydadzą. Pozdrawiam. Klaudia,.
    • bbujak Re: Niestety nieuczciwość-przeczytaj koniecznie!! 11.07.03, 20:35
      Przeanalizowałam oba listy - Aty i tej Iwony, która tłumaczy Beatę, która nie
      jest Donatą. Uff... A może coś pokręciłam?
      Mętlik mam straszny (analizowałam składnię), ale gołym okiem widać, że spacje
      po znakach interpunkcyjnych (czyli ich brak) wszędzie wyglądają podobnie. Może
      to przypadek? Aż żałuję, że nie mieszkam gdzieś w pobliżu, bo jak niewierny
      Tomasz mam ochotę wszystko sprawdzić.

A ja oddaję (niedużo, bo mam dopiero jedno dziecko i myślę KIEDYŚ o następnym)
      niepotrzebne rzeczy do Domu Samotnej Matki.
    • youst Re: Ale jaja!!!!!!!!!!!!!!!!! 11.07.03, 22:48
      Dziewczyny, ale jaja!!!!
      Zadzwoniłam przed chwilą na informację i poprosiłam o numer telefonu Beaty
      Grodeckiej, zam. Plac Słowiański 5 w Świnoujściu.
      Babka mówi, że pod tym adresem nie ma takiego abonenta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      No więc ja pytam, czy może pod tym samym adresem jest abonent pt. Donata
      Kotara. A babka na to - "bardzo proszę" - i podała mi numer
      telefonu.....................................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Cholera jasna, coś mi tu jednak śmierdzi.........

Nie wiem sama, dzwonić, nie dzwonić, a jak tak, to co powiedzieć?????????

Justyna
      • sojanka Re: Ale jaja!!!!!!!!!!!!!!!!! 12.07.03, 10:38
        Czy nie ma mamy ze Szczecina, która mogłaby to jakoś sprawdzić?

Niestety, ta historia nie trzyma się kupy.
        Niedawno ata67 pisała, ze Iwonka wyjechała i sama uruchomiła komputer (znaczy,
        że umiesmile, a wczoraj Iwonka napisała, ze jej powiedziała że komp się zawiesił
        na tyle czasu i ona uwierzyła.
        Poza tym dziwne że Iwonka pod nieobecnośc aty wchodzi na forum pod jej nickiem
        i sobie pisze...
        Jeszcze dziwniejsze, ze adres Beaty i Donaty jest ten sam.
        I myslę sobie, że pomysl Iwonki żebysmy dzwoniły do mamy Beaty, jest debilny.
        Jaki problem poprosić kogoś żeby skłamał?
        Zwlaszcza że ata dziwnym trafem juz dziś wyladowała w szpitalu...

Pamiętam jak na forum pojawili się niejacy marta-piotr i zniknęli kiedy troche
        zaczęliśmy pytać dlaczego na jednym forum proszą o ciuszki, na innym kupują
        firmowe...
        • sojanka Re: Ale jaja!!!!!!!!!!!!!!!!! 12.07.03, 10:40
          Mam pomysł, może najlepiej zadzwonić na poczte obsługujacą rejon i zapytać kto
          odbierał te paczki. na pewno mają jakiś podpis. Względnie poprosił listonosza i
          zapytać czy zostawiał te paczki Donacie czy Beacie i czy może to ta sama osoba.
        • sowa_hu_hu Re: Ale jaja!!!!!!!!!!!!!!!!! 12.07.03, 10:45
          to paranoja jakaś jest!!! ja co prawda jej nie pomagałam ale gdy urodzi sie
          dzidzia mojej koleżanki i wyrośnie z ciuszków które dostała od emam i odemnie
          mamy zamiar przekazac je innej mamie... no ale jak tu komuś zaufać jak sie
          czyta coś takiego???

to naprawde jest bardzo zagmatfane...

jedno trzeba przyznać - panienka umie kłamac skoro nabrała aż tyle osób - bo
          same przyzancie ze oddzew na jej post był ogromny....

a w ogóle to nie wiem jakich słów mam uzyć żeby wyrazic to co mysle o tym
          wszystkim.... grrrrrrrrrrrrrr sad
          • basha Re: Ale jaja!!!!!!!!!!!!!!!!! 12.07.03, 11:45
            Jaja nie jaja, ale moim zdaniem ta dziewczyna powinna odpowiedzieć za to jeżeli
            jest oszustką. Przecież naciąganie to przestępstwo?!
            • sowa_hu_hu Re: Ale jaja!!!!!!!!!!!!!!!!! 12.07.03, 11:59
              poza tym - nawet jeśli sie pomyliłysmy.... to sprawa wygląda na tak zagmatwana
              ze miałyśmy do tego prawo - miałysmy prawo do tego aby pomyślec ze coś jest
              nie tak...

nikogo za ręke nie złapałam ale są pewne rzeczy które trudno wyjaśnić ,
              wytłumaczyć...

dlatego myśle ze iwona (czy jak jej tam...) powinna naprawde podjac pewne
              śrdoki aby wyjaśnić sytuacje , bo pisanie na forum w tym momencie nie ma
              sensu - i tak nikt nie uwierzy...

może zaproś po prostu jakąś emame do siebie jak beata wróci ze szpitala -
              przedstaw je sobie - no i najlepiej zeby jeszcze przy tym była donata...

• smerfetka10 Re: Ale jaja!!!!!!!!!!!!!!!!! 12.07.03, 12:44
                Zastanawiam sie co mam o tym mysleć!
                Tak sobie pomyslałm że może można by było zadzwonić do szpitala w Świnoujściu i
                sprawdzić czy jest tam Iwona czy Beata czy...
                Moze rzeczywiście zaistaniała jakas pomyłka?!

pozdrawiam basia

ps. może mógłby ktos zadzwonić i sprawdzić bo ja raczej nie moge - mam by mnie
                udusiła za rachunek telefoniczny smile
                • sojanka Re: Ale jaja!!!!!!!!!!!!!!!!! 12.07.03, 12:46
                  Dobry pomysł - ja w poniedziałek postaram się sprawdzić pocztę.
                  • sojanka Re: Ale jaja!!!!!!!!!!!!!!!!! 12.07.03, 12:54
                    Ale mi sie oberwie za to,ze uruchomilam kompa bez zgody Iwonki;-( Wpadlam
                    podlac kwiatki no bede musiala sie niezle tlumaczycwinkAniu na pewno by sie
                    kosmetyki i pampersy przydaly,ale dostalam tak duzo ubranek,ze brak mi slow
                    aby wyrazic wdziecznosc wszystkim tym e-mama,ktore zainteresowaly sie moja
                    osoba.Na pewno podziele sie ubrankami z innymi e-mamai. No nie wiem czy
                    powinnam przyjmowac cos jeszcze?,wiem Aniu,ze obiecalas i doceniam to ale czy
                    to nie za duzy klopot w taki upal wlec sie na poczte z paczka?.Pozdrawiam
                    Ciebie serdecznie i dziekuje za pamiec.
                    Beata

Skopiowałam tego posta, bo też daje do myślenia... dziewczyna w potrzebie i
                    nagle nie chce pampersów i kosmetyków???

Dziewczyny, jeśli tylko okaże się, ze zostalysmy oszukane naślę tam ludzi z
                    naszej gazety, jak słowo daję...
                    • deionarra Re: Paskudne małpisko!!!! 12.07.03, 13:27
                      mnie sie użalała na forum Łódź, później przeszła tutaj... buuuuu okropna
                      baba... pewnie wcale nie jest w ciąży tylko interesów jej sie zachciało...
                      niech sie w piekle smaży... dobrze że sie nie zreflektowałam by jej cokolwiek
                      wysłać...
                      beato... dono... ato.. donato... czy jak ci tam... (pisze do ciebie małymi
                      literami bo nie mam grama szacunku dla oszustów)... jestes obrzydliwym
                      babskiem... DAGMARA ZIELIŃSKA
                      • mariajolanta1 Re: Paskudne małpisko!!!! 12.07.03, 13:47
                        ...Czy zauważyłyście że jak to wszystko się wydało to nagle Beata zaczęła
                        plamić, znalazła się w szpitalu!!!
                        Wiecie, już nic nie rozumiem...trzy czy ileś tam osób mieszka w jednym
                        domu..chyba w tym samym mieszkaniu, jedna jest w ciąży i nie ma w co ubrać
                        swoje maleństwo które się ma urodzić a druga osoba która tam mieszka handluje
                        maleńkimi ubrankami..trochę to dziwne.

Mariola
                        • zuzia_i_werka Re: Paskudne małpisko!!!! 12.07.03, 14:55
                          Qrcze najbardziej mnie wkurzylo to,że niepotrzebnie dzieliłam ciuszki na dwie
                          paczki!! Mogłam wszystko wysłać Joasisad Jej by się na pewno przydały! Szkoda:-
                          ( Ale i tak będę pomagać.Oszuści byli i będą niestety
                    • mamamamamama Re: Ale jaja!!!!!!!!!!!!!!!!! 12.07.03, 23:49
                      a moze niech Donata , Beata , ata , Iwona itd. opisze jak przebiegl jej porod
                      jak juz bedzie po???!!
                      Karola+Esterka(08.05.03)
            • mamamamamama Re: Ale jaja!!!!!!!!!!!!!!!!! 12.07.03, 23:27
              Dziewczyny jestem w szoku!!!!!!
              Ja na szczescie mam 2 miesieczna coreczke i moze jedynie tylko dlatego
              nie "pomoglam" tej idiotce.
              Za kazdym razem kiedy wchodzilam tutaj na forum to czytalam tego posta aty z
              blaganiem o pomoc i to jakie macie zlote serca pomagajac "biednej przyszlej
              mamie" .
              Naprawde bylo mi strasznie zal dziewczyny , a tu takie jaja!!!!!!!!
              Moim zdaniem jest ona zwykla ............ no po prostu brak mi slow!!!!
              Pewnie dz...a smiala sie , ze jestescie naiwne i wogole , ale klamstwo zawsze
              wyjdzie na jaw!
              BRZYDZE SIE TA KLAAAAAAAAMCZUCHAAAAAAAAAAAAAAAAAA !!!!!!!!!!!!!!

Pozdrawiam was wszystkie(oprocz Donaty , bo wiem , ze bedzie to czytala)!!
              Karola+Esterka(08.05.03)
    • deionarra Re: Niestety nieuczciwość-przeczytaj koniecznie!! 12.07.03, 15:08
      ...no i co najlepsze... skontaktowłam sie z dziewczyną na forum KRAKÓW i
      okazuje sie że pani beata juz w marcu miała rodzic... takze drogie emamy
      szkoda naszych nerwów... Dagmara
      • sojanka Re: Niestety nieuczciwość-przeczytaj koniecznie!! 12.07.03, 15:21
        Myslę, że nie wolno tego tak zostawić. W poniedziałek zadzwonię do gazety,
        która ma dziennikarza w Swinoujściu i poproszę, żeby złożył wizytę oszustce.
        Myslę, że takie chamstwo i złodziejstwo zasługuje na upublicznienie z podaniem
        nazwiska i twarzy.
        • sojanka Re: Niestety nieuczciwość-przeczytaj koniecznie!! 12.07.03, 15:23
          Wkurza mnie jeszcze coś.
          Jakiś czas po pierwszym poście pojawił się inny, od dziewczyny, której dona-
          Beata skarżyła się, że jeszcze nic nie dostała, a tyle mam obiecało jej pomóc.
          Jak daleko można się posunać w chamstwie i złodziejstwie?
          • ata_67 Re: Niestety nieuczciwość-przeczytaj koniecznie!! 12.07.03, 15:43
            Widzę,że nie ma co z Wami dyskutować.Czytacie nie uważnie to co piszę straszne
            z Was raptusy;-( a czy,któraś z Was zastanowiła się,że takimi słowami
            strasznie krzywdzicie Beatę.Pozostawiam to wszystko bez komentarza.Beata jutro
            jak już(powtarzam się) wychodzi jeszcze na parę dni ze szpitala i proponuję
            abyście napisały same do Niej na maila,którego Jej udostepniłam.Na mnie już
            nie liczcie! Jeśli chodzi o mnie to ja na pewno Beaty do tego forum już nie
            dopuszczę i któraś z Was ma rację nie do zobaczenia.Poza tym co za Kraków co
            za poród w marcu rany!!! co za bzdury!!!A propo gazety piszę do niej artykuły
            tak więc jesli macie coś ciekawego ale wiarygodnego do opublikowania to
            chętnie sie tym zajmę.Do widzenia.
            • sojanka Re: Niestety nieuczciwość-przeczytaj koniecznie!! 12.07.03, 16:06
              Nie rozumiem jak można iśc tak w zaparte. Rozumiesz, ze jedna z nas dzwoniła do
              szpitala? I tam żadnej Beaty o tym nazwisku, na które szły paczki nie ma?

Wyłudzanie jest karalne - niedawno przeknała się o tym oszustka z Wrocławia,
              która pozyczała od ludzi pieniadze, dając w zastaw nic nie warte sztućce.

• iwwo1 Re: Niestety nieuczciwość-przeczytaj koniecznie!! 12.07.03, 17:02
      Zawsze jestem bardzo ostrożna jeśli chodzi o ocenianie innych ale moja droga
      Beato.Ato,Iwona lub Donato chyba po prostu przesadzasz

Jak można wierzyć w to ze tyle e-mam okaze sie idiotkami?Kłamać w żywe oczy ?
      Wstydż się ,chociaż sądzac po tym co robisz na tym forum to wstyd jest bardzo
      odległym Ci uczuciem

I powiedż mi który to szpital ma wypisy w niedzielę ,tuż po krwawieniu

Motasz sie kobieto ,uważaj bo jedna taka panna miała już kiedys sprawę w
      prokuraturze za wyłudzenia na forum

Uważaj życie jest sprawiedliwe

IWo -zła
      • meme1 Re: Niestety nieuczciwość-przeczytaj koniecznie!! 14.07.03, 10:03
        i wlasnie dlatego zawsze gdy cos oddaje lub sprzedaje pisze TYLKO WROCLAW LUB
        OKOLICE.az mnie mdli jak tak mozna klamac.
    • youst Takie moje refleksje......... 13.07.03, 00:06
      Męczy i przeraża mnie ta cała historia od wczorajszego wieczora...
      Przeanalizowałam wszystkie wypowiedzi na ten temat, posprawdzałam linki i posty
      aty? dony? na tym drugim forum, wczytałam się gruntownie w posty "Iwony-
      sąsiadki", przeczytałam raz jeszcze maile, które dostałam od "Beaty" na priva.
      Jak już pisałam, ustaliłam wczoraj na biurze numerów, że pod tym adresem nie ma
      abonentki Beaty Grodeckiej, jest natomiast Donata Kotara... Jak inne
      dziewczyny, ja też zadzwoniłam do szpitala w Świnoujściu - na wszystkich
      możliwych oddziałach ciążowo-noworodkowych nie ma i nie było Beaty Grodeckiej...
      Nie doczekałam się rzeczowych wyjaśnień od przyjaciółki i "adwokatki" Beaty -
      "Iwony-sąsiadki". Dziwne, że osoba, która chciała pomóc biednej koleżance nie
      dąży do wszechstronnego wyjaśnienia tej zawiłej sytuacji. Jeśli ta cała
      historia byłaby prawdziwa, to ja na jej miejscu zrobiłabym WSZYSTKO, aby
      oczyścić przyjaciółkę z tak ciężkich podejrzeń, aby osoby, które ją obdarowały
      nie wątpiły w jej szczerość...
      Obawiam się, że chyba niestety prawda jest brutalna. Chyba wszystkie dałyśmy
      się nabrać cynicznej oszustce. Aż mi się to w głowie nie mieści... Na taką
      skalę??? Jak można!!!
      Na tym drugim forum Donata oferuje do sprzedaży wyprawki dla noworodków, za
      100, za 200 zł ("skompletuję ci wszystko dla maluszka za 100 zł", jakoś tak).
      No to teraz, po tych naszych paczkach będzie mogła takich wyprawek skompletować
      pewnie z 10, albo i więcej...
      A niech się nażre tymi pieniędzmi, wierzę, że sprawiedliwość - czy to życiowa
      czy też w sensie odpowiedzialności karnej - kiedyś wreszcie ją dosięgnie...
      Tak czy siak, myślę, że jednak ostatecznie te rzeczy, które wysłałam "Beacie" w
      końcu trafią do jakiegoś dziecka, za czyimś "pośrednictwem", czy bez.
      Najbardziej mi przykro, że istnieje duże prawdopodobieństwo, że ta wielka paka
      rzeczy (ubranka, dużo kosmetyków, pampersów, kocyk), którą przygotowywałam z
      sercem na dłoni, którą mój mąż taszczył na pocztę, nie trafiła do osoby
      naprawdę tego potrzebującej.......
      Tym bardziej mi przykro, kiedy sobie przypomnę, jak jakieś dwa tygodnie temu
      spotkałam w poradni preluksacyjnej 15-letnią dziewczynę z Domu Samotnej
      Matki... Na pierwszy rzut oka - bieda aż piszczy!!! Była z córeczką, która po
      miesiącu życia ważyła mniej niż mój synek przy urodzeniu i miała wadę serca.
      Rozmawiałam z tą dziewczyną, opowiadała mi jak się żyje w takim miejscu, jak
      tam trafiła itp. Widziałam ją potem w okolicy tego Domu na spacerze z wózkiem.
      Żałowałam, że nie mam już nic, co mogłabym tam zanieść i oddać tej dziewczynie
      i innym tam mieszkającym. Wszystko, w co już nie mieści się mój synek oddałam
      tydzień wcześniej "Beacie".... Gdybym dała to tej dziewczynie, miałabym
      przynajmniej pewność, że trafiło to do kogoś, kto tego naprawdę potrzebuje (bo
      widziałam to na własne oczy)...
      Przykro mi, ale zdecydowałam, że już nikomu nie pomogę "w ciemno". Ta paczka
      była ostatnią, którą wysłałam w ramach podarunku do osoby "poznanej" przez
      internet... Rzeczy po moim synku będę oddawać wyłącznie w pewne ręce, albo po
      prostu sprzedam, w końcu ja też za coś muszę kupić wszystko dla mojego dziecka.
      A tak w ogóle - jeżeli jest prawdą handel Donaty Kotary vel Beaty Grodeckiej
      ubrankami z darowizn - to czyn taki jest przestępstwem z art. 286 par. 1
      kodeksu karnego : "Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną
      osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą
      wprowadzenia jej w błąd (...) podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy
      do lat 8".
      Jedyne, co ewentualnie mogłoby mnie przekonać o prawdziwości tej całej historii
      to zdjęcie ciężarnej Beaty i zdjęcie lub ksero dowodu osobistego - z danymi
      Beaty Grodeckiej, jej adresem i oczywiście zdjęciem. Jeśli oba zdjęcia by się
      zgadzały, to byłabym gotowa odszczekać wszystko, co tu napisałam...
      Jeśli to prawda - cały czas to podkreślam - to już po raz drugi padłam ofiarą
      oszustwa osoby "buszującej" po forum. Chociaż właściwie za pierwszym razem nie
      dałam się ostatecznie oszukać - chodzi mi o Elizę, która niedawno zrobiła
      furorę swoimi ubrankami firmowymi i tysiącem zdjęć... Chciała mi sprzedać body
      licząc 15 zł za sztukę, podczas gdy ja za parę dni identyczne body kupiłam w
      Auchan za - owszem - 15 zł, ale za komplet składający się z 4 sztuk!!! Paczka
      wysłana przez Elizę (o wartości ponad 300 zł - według jej cen oczywiście)
      została do niej odesłana z powrotem, po prostu jej nie odebrałam...
      Zastanawiam się, czy może moderatorzy mogliby coś dalej z tym przypadkiem
      Beaty? dony? zrobić, bo jeśli to prawda, to forum stało się dla niektórych
      miejscem prowadzenia przestępczej działalności...
      A tak w ogóle to może ktoś coś wie, jak się zaczęła i potoczyła sprawa tej
      dziewczyny, która wylądowała w sądzie za wyłudzenia na forum????

Pozdrawiam Was wszystkie, zwłaszcza te jak ja prawdopodobnie wykiwane...
      Justyna

• ata_67 Re: Takie moje refleksje......... 13.07.03, 12:08
        Justyno
        Nie wiem na ile pomoglas Becie ale zapewne pomoglas skoro jestes taka
        zbulwersowana ta cala sprawa i po przeczytaniu twoich refleksji rzeczywiscie
        zastanowilam sie rowniez nad tym wszystkim moze dla innych jest to
        zagmatwane,rzeczywiscie z mojego konta pocztowego korzysta kilka osob i nic z
        tego nie wynika.Obiecalam sobie,ze juz ani ja tu nie zajrze ani Beaty nie
        dopuszcze do tego forum ale moze faktycznie masz racje,ze to ja powinnam ja
        wytlumaczyc(i tylko dlatego odpisuje) chociaz szczerze mowiac nie wiem co
        pisala do Was emam-jak Wy to nazywacie gdyz poczte,ktora Beacie udostepnilam
        nie zagladalam do niej i nadal nie zamierzam,pomimo tego,ze korzysta z mojego
        konta.Co do Beaty fotek w ciazy to chyba jest to awykonalne(chociaz nie
        wiadomo jeszcze) predzej juz z synkiemwinkJest w tej chwili w szpitalu nie w
        Swinoujsciu dzisiaj miala wyjsc lekarz obiecal jej tylko jeden dzien Ona tak
        strasznie boi sie szpitali ale czy wyjdzie nie
        wiadomo.Musialabym skontaktowac sie z Jej mama,nie podam Szpitala bo nie chce
        aby
        inne te mamy niedowiarki robily Beacie jakies przykrosci w tych najbardziej
        przerazajacych chwilach jakim jest porod.Jesli Beata zostanie przywieziona
        dzisiaj ze szpitala to osobiscie Ja do siebie przywioze i zaznaczam tak jak
        powiedzialam do forum Jej nie dopuszcze.O zgrozo gdyby to przeczytala;-( Jesli
        chcesz(chcecie) piszcie do Niej na maila tylko na milosc Boska nie oskarzajcie
        Jej pochopnie,a moze macie ukryty zal,ze oddala czesc ubranek sasiadce swojej
        mamy ?
        Moze przydalaby sie jakas dyplomacja?Na pewno Wam odpisze.Piszesz Justyno,ze
        powinnam bronic Beate...moze,probowalam nie przemawiaja do Was zadne
        argumenty.Jesli chodzi o mnie to mnie to forum absolutnie nie interesuje i jak
        dotad nie czesto tu zagladalam bo i po co ?.
        Tak jak juz wspomnialam mozecie do Beaty pisac jesli bedzie odezwie sie.Jesli
        zostanie w szpitalu no coz dopiero po porodzie.A moze mam Jej cos przekazac
        gdyby musiala w szpitalu zostac? bo tego,ze napisalyscie,ze jest oszustka na
        pewno jej nie powiem.A tak na marginesie... kto oskarza kogos sam czesto bywa
        winny<Balzak>Pozdrawiam Iwona
        • arvena Re: Takie moje refleksje......... 13.07.03, 12:31
          to już zaczyna być doprawdy żenujące...Iwonko ty masz chyba problemy z
          czytaniem i rozumieniem??idziesz w zaparte tak, że aż przykro!!
          To dziwne, że Beata teraz niemoże skorzytsać ze swego/twego konta, bo Donata
          jakoś odpisała przedwczoraj, że nie ma z żadną atą nic współnego...
          pewnie akurat przyjechała ze Szczecina, czy tam z Francji????
          a tak na marginesie to poród nie jest przerażającą chwilą w zyciu, tylko jedną
          z najpiękniejszych...
        • basiaurban Re: Takie moje refleksje......... 13.07.03, 12:50
          Nie jestem bezpośrednio zainteresowana sprawą, nie wysyłałam do Aty (Beaty?
          Donaty?) paczek. Jednak wydaje mi się, że osobom najbardziej zainteresowanym
          NALEŻĄ się wyjaśnienia. Coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że to
          jednak było i jest jedno wielkie oszustwo. Chociażby sprawa pobytu Beaty w
          szpitalu. Nagle, kiedy dziewczyny zaczęły coś podejrzewać pojawiło się
          plamienie, Ata nie leży w świnoujskim szpitalu i nie chcesz powiedzieć w
          którym, bo boisz się karczemnej awantury... Sorry, ale to idiotyczne
          tłumaczenie. Gdyby można było zadzwonić do tego szpitala, w którym Ata jest
          (??) i uzyskać potwierdzenie od lekarza lub pielęgniarki, że taka osoba tam
          faktycznie przebywa, to by choć trochę uspokoiło wiele osób na tym forum. A co
          do zdjęć o które prosi Justyna i ksero z dowodu osobistego... Moim zdaniem dla
          chcącego nic trudnego, tym bardziej dla kogoś, kogo twoim zdaniem, Iwono,
          oczernia się. Zdjęcia po
          porodzie...Maluszka zawse można "pożyczyć" od koleżanki, siostry, kuzynki itp.,
          pstryknąć sobie fotkę z dzidzią i napisać : zobaczcie oto ja uczciwa, a wy mnie
          tu szkalujecie sad((

Basia

ps. tak z ciekawości, Iwona, ty pisujesz artykuły do gazety?! Patrząc na twój
          styl pisania śmiem twierdzić, że jest to gazeta miernych lotów.

• sarpat Re: Takie moje refleksje......... 13.07.03, 15:51
            ja nie przesłałam jej paczki, bo sama szukałam dla dziewczyny wyprawki( ale
            tylko 2 osoby mi pomogły, a właściwie jej)- przykro.ta sprawa z Atą czy jak
            jej tam śmierdzi z daleka.dostała plamienia pod koniec ciąży? dziwne o ile
            wiem to albo się juz rodzi, albo do końca ciąży leży sie na patologii i nie
            wypuszczają nawet na jeden dzień.dzwoniłyście do szpitali tei miejscowości
            gdzie ona mieszka, a iwonka ją tłumaczy że jest w innym szpitalu- to jest
            totalna bzdura, może w szpitalu w okolicach bo jak daleko by jechała z
            plamieniem. po za tym ten post, który wysłała kiedy to przyszła podlać kwiatki
            już wtedy mi nie pasował.szkoda mi tych które się na nią nacieły i przykro mi
            że wszyscy ( aż tyle osób) było zaaferowanych pomocą dla niej jednej nie
            patrząc na inne posty.monika
    • socka2 Re: Niestety nieuczciwość-przeczytaj koniecznie!! 13.07.03, 23:11
      mialam wyslac paczke Beacie po przyjezdzie do Polski...cale szczescie, ze do
      tego nie doszlo...ale najgorsze jest to, ze teraz trudno mi bedzie uwierzyc
      komukolwiek na forum sad(( a juz mam przyszykowane ubranka i kosmetyki...
      ja tylko dodam maly szczegolik dotyczacy calej tej sprawy:w mailu napisalam do
      Beaty, ze albo wysle paczke albo ja podrzuce do Swinoujscia - nie dostalam
      adresu, podala mi go jedna z emam...wydalo mi sie to nieco dziwne...
      Ania
      • maria_rosa Re: Niestety nieuczciwość-przeczytaj koniecznie!! 14.07.03, 10:04
        Czytam to wszystko.sad((((((( czytam, a szkoda słów.

Dziękuję za pomoc użytkownikom innych for.
        • jola-zet Re: Niestety nieuczciwość-przeczytaj koniecznie!! 14.07.03, 11:02
          Ja też to wszystko czytam i oczom nie wierzę. Ja wysłałam do tej kłamczuchy
          wszystkie rzeczy dla malucha jakie miałam. Na szczeście zostawiłam trochę
          sobie, bo mogą mi się przydać. I jeszcze pytałam tego potwora w mailu czy nadal
          coś potrzebuje, bo czytałam na forum, że dużo dziewczyn już jej coś przesłało,
          a ona mi napisała, że tak, przyda się i że najwyżej część odda potrzebującej
          sąsiadce i że dziewczyny na forum dużo obiecują ale mało robią...........!!!
          Wiedziała też, że część z tych rzeczy oddała moja koleżanka, która samotnie
          wychowuje 2 malutkich dzieci i mogłaby to sprzedać, ale korzysta z pomocy mam z
          forum, więc sama też chciała pomóc !!!
          Mój mąż też tachał tą paczkę na pocztę, chory trochę, ale chcieliśmy, żeby
          szybko dotarła.
          Jest mi strasznie przykro i mam nadzieję, że to nie jest prawda.
          Ja też już się więcej nie dam nabrać i już nic nikomu w ciemno nie wyślę.
          A tą wstrętną kłamczuchę pozwijcie do sądu - niech się weźmie za to któraś z
          dziewczyn znających się na prawie.
          JZ
    • jola-zet Re: Niestety nieuczciwość-przeczytaj koniecznie!! 14.07.03, 11:25
      I jeszcze część maila od tej "Beaty". Nie wiem co sądzić.............
      --------------------------------------------
      Od: ata_67@gazeta.pl dodaj do książki
      Data: 2003-07-11 16:05
      Do: jola-zet@gazeta.pl
      Temat: Re: dziekuje

Droga Jolu
      Przepraszam,ze sie nie odzywalam ale jak wiesz nie zawsze mam
      dostep do komputera.Dostalam paczke za,ktora BARDZO BARDZO
      DZIEKUJE !!! (...)
      Acha jurto ide do lekarza i chyba odesle mnie do szpitala poniewaz
      mam zielonkawe uplawy(dzwonilam do Niego powiedzial,ze to przed
      porodem normalne)ale kazal mi jutro przyjsc.Trzymaj za mnie kciuki.
      ---------------------------------------------------------------------
    • brendastar Re: Niestety nieuczciwość-przeczytaj koniecznie!! 14.07.03, 11:39
      To jest rzeczywiście żenujące! Super, że są wsród nas mamy, które mają czas i
      ochotę zając się tropieniem oszustów (poświecając swój czas który mogłyby np.
      spędzić na zabawie z maluchami).

Jeśli nie chcecie być naciągane, oszukiwane i wykorzystywane to oddawajcie po
      prostu rzeczy których możecie się pozbyć do Domów Małego Dziecka.
      Tam wszystko przyjmą. Im się nie przelewa a w każdej większej miejscowości jest
      taki Dom.

Strasznie to przykre, że tak się dzieje...
      Brenda
    • karola40 Re: Niestety nieuczciwość-przeczytaj koniecznie!! 14.07.03, 12:05
      Witam,
      jest mi strasznie przykro i głupio, że dałam się oszukać. A tak chciałam
      pomóc... Również i mój mąż tachał ponad 7 kg paczkę na pocztę z ubrankami,
      kosmetykami, nosidełkiem i gazetami. Mało tego zapłaciłam nawet za przesyłkę
      paczki 14 zł!!! Ale jestem naiwna - a mój mąż mnie ostrzegał...
      Mówiąc szczerze zdziwiło mnie tylko jedno, że po wysyłce nie dostałam od Aty,
      Beaty, Donaty czy innej osoby e-maila z jakimkolwiek odzewem czy doszła paczka,
      nie wspominając już o podziękowaniu. Nawet chciałam napisać do niej, że to nie
      jest ładne z jej strony i powinna swoim darczyńcom indywidualnie podziękować
      ale później doszłam do wniosku, że w sumie zrobiła to bardzo ogólnikowo na
      forum: dziękuję wszystkim mamom.
      Ja już nie wiem z kim ona niby mieszka bo miała mieszkać ze swoją mamą: "gdyby
      nie mama to nie wiem jak by było...".
      Żal mi tych ubranek - były naprawdę w dobrym stanie (nie jedno dziecko by w
      nich jeszcze pobiegało)i mogły znaleźć prawdziwą osobę potrzebującą!
      Nauczka na całe życie - więcej nikomu nic nie oddam jak nie będę miała
      pewności, że ktoś mnie nie wykorzystuje. A ja też bogata nie jestem!!...
      Mam nadzieję, że spotka ją zasłużona kara.
      Brak mi słów - zresztą tak jak i Wam...
      Pozdrawiam
      Karola
      • mama_wiktora Re: Niestety nieuczciwość-przeczytaj koniecznie!! 14.07.03, 14:35
        W piątek wysłałam ponad pięciokilową paczkę... Mam nadzieję że zaszła pomyłka i
        Beacie naprawdę te rzeczy się przydadzą... Nie chodzi o wartość rzeczy w środku
        paczki. Bardziej o to, że nie chcę uwierzyć w nieuczciwość i ewentualną własną
        naiwność. Szkoda gadać...
        gosia
    • biedronaa Re: Niestety nieuczciwość-przeczytaj koniecznie!! 14.07.03, 15:56
      Witam
      Czasami wpadam na to forum, głównie wtedy, gdy mam coś do oddania. Choć też
      zdarzyło mi się kilka razy prosić o pomoc (niekoniecznie dla siebie). Wiadomo
      jak to w życiu jest raz na wozie raz pod wozem.
      Ale to, co teraz tu przeczytałam normalnie mnie zamurowało. Jeżeli Wasze
      podejrzenia są, choć po części prawdziwe to ja już nie mam słów. Sama już dwa
      razy zostałam zrobiona w przysłowiowego balona, ale nadal mam nadzieję, że
      oddaje potrzebującym. Jaka widać coraz trudniej o takich.
      Wiecie co wydaje mi się, że jedynym sposobem na wyeliminowanie oszustów jest
      stworzenie jakiegoś systemu kontroli osób zgłaszających się po pomoc. Wiem, że
      nie jest to łatwe i może nie zawsze da się je do końca sprawdzić, no ale coś z
      tym fantem trzeba zrobić. Może zorganizować regionalne punkty zgłaszania się o
      pomoc. Mamy, które znajda się w potrzebie napiszą do takiego naszego
      regionalnego przedstawiciela on postara się sam lub za pomocą innej mamy
      wybadać sytuację proszącego o pomoc i wtedy na forum to ów przedstawiciel
      poprosi inne mamy o pomoc. Np. o ubranka czy inne akcesoria. Paczki byłoby
      wtedy można wysyłać albo bezpośrednio do potrzebującego albo do
      przedstawiciela. Choć w tym drugim przypadku możliwa byłaby kontrola i
      ewentualne przystopowanie nadmiaru ubranek, lub ich częściowego przekazania dla
      innej mamy.
      Wiem, że byłoby z tym dużo roboty (szczególnie na początku) ale wydaje mi się,
      że zdecydowanie ucięłoby drogę wszelkiego typu naciągaczom. A nam dodałoby
      skrzydeł i chęci do pomocy innym.
      Może macie jakieś inne pomysły. Napiszcie jak widzicie rozwiązanie tego
      problemu.
      Biedrona
      • sarpat Re: Niestety nieuczciwość-przeczytaj koniecznie!! 14.07.03, 21:48
        jak czytam te posty to naprawde aż mi przykro , szczególnie jak się
        naciełyście na tą ate.czytam i 7- mio, 5-cio kilowe paczkki- ludzie przecież
        za tyle paczek to mozna ubrać cały żłobek. ja dla potrzebujacej dziewczyny
        dostałam jakieś 3-4 kilo paczke z ubrankami i tej dziewczynie już nic nie
        potrzeba. czy nikt nie pomyślał po co tyle tych paczek, teraz to rzeczywiście
        moze tym handlować.monika
    • p_swiat Re: Niestety nieuczciwość-przeczytaj koniecznie!! 14.07.03, 22:15
      Dziewczyny!!! popłakałam się nie chodzi tu o paczkę o rzeczy o koszta!!! o to
      że może tam gdzieś obok jest ktoś kto naprawdę potrzebuje, jak można tak
      robić !!!!!!! aż mi sie serce kraje no jak można nawet nie wiem co pisac bo
      tak mi strasznie źlesadsadsad
      POLA
    • kropka Re: Niestety nieuczciwość-przeczytaj koniecznie!! 15.07.03, 08:33
      Jezu! To niemożliwe! Tyle nas dało się zrobić w trąbę???
      Przeczytałam rozpaczliwy apel Beaty na łódzkim forum. Nawet lekko zbluzgałam
      forumowiczów, którzy byli sceptyczni. Odpisałam jej, że jest strasznie fajne
      forum e-dziecko, na którym na pewno znajdzie życzliwość i pomoc. Podałam link.
      I rzeczywiście, po kilku dniach znalazłam tutaj jej post, choć pod innym
      nickiem. Wysłałam dość pokaźną paczkę, dostałam mail z podziękowaniem...
      No cóż... Jeśli nas oszukała, jest to sprawa jej sumienia. Jak mówiła moja
      babcia: Pan Bóg nierychliwy, ale sprawiedliwy.
      A z drugiej strony uważam, że lepiej 10 razy pomóc komuś niepotrzebnie, niż raz
      nie pomóc komuś, kto na prawdę potrzebuje pomocy.
      Ciągle jednak mam nadzieję, że to jakieś wielkie nieporozumienie, choć
      tłumaczenie "sąsiadki" jest tak mętne, że zgrozą wieje.
      Serdeczności dla wszystkich e-mam.
      • meme1 Re: Niestety nieuczciwość-przeczytaj koniecznie!! 15.07.03, 12:43
        mnie ata nazxywala ANIOLEM STROZEM na privie bo zaproponowalam jej kilka
        ciuchow i zaznaczylam ze niektore sa troche zniszczone!strasznie dziwna
        sprawa.jakims cudem chyba cieki mojemu lenistwu nie poslalam jej moich
        ciuchow.wczoraj trafily do fajnej mamy ktora je odebrala osobiscie!
      • meme1 Re: Niestety nieuczciwość-przeczytaj koniecznie!! 15.07.03, 12:44
        acha gdyby ktos chcial przeczytac to chetnie przesle go.
      • maria_rosa Re: Niestety nieuczciwość-przeczytaj koniecznie!! 15.07.03, 12:46
        Zamykam watek.
        Wszyscy mamy już dosyć.
        jeszcze raz dziękuję userom innych stron internetowych za pomoc i listy na
        priv, z informacjami dotyczącymi tej przykrej sytuacji.

pozdrawiam wszystkich serdecznie,

ps. tylko czy nasza wiara w uczciwość innych nie uleciała....?
        no coments

moderator sklepiku edziecko
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka