Dodaj do ulubionych

Potrzebna Pomoc !

09.04.09, 13:51
Witamsmile
Pisze w imieniu Agnieszki z Tarnowskich Gór.Dziewczyna potrzebuje
pomocy,brakuje jej np. żywności,ubrań,pościeli..
Agnieszka ma 31 lat ma pierwszą grupę inwalidzką (porażenie mózgowe).Porusza
się na wózku inwalidzkim,nie ma własnego kąta,przebywa w domu samotnej
matki(tam ją umieściła opieka społeczna) dziewczyna jest samodzielna ,staramy
się jej pomóc w uzyskaniu własnego lokalu mieszkaniowego (czeka już 5
lat).Dziewczyna nie może miec pieniedzy ponieważ jest notorycznie okradana
przez sąsiadów,renty ma 675,10zł z czego musi opłacic pobyt i nie zostaje jej
za duzo na zycie brakuje przedewszystkim żywnosci.Będę wdzieczna za
jakiekolwiek zainteresowanie tą osobą,dysponuje jej dokumentacja tj.orzeczenie
o niepelnosprawnosci i decyzja ZUS-u.Jako że Agnieszka nie posiada
internetu,prosze o kontakt ze mną na adres gazetowy gg 4935930.
Pozdrawiam smile
Obserwuj wątek
    • adasimama Podziękowanie 23.04.09, 08:01
      Dziękuje z całego serducha w imieniu Agnieszki za wsparcie od Trixii i Demonii.
      Pozdrawiam smile
    • adasimama Re: Potrzebna Pomoc ! 23.04.09, 08:03
      W dalszym ciągu jest Potrzebna pomoc Agnieszce.
      Proszę w jej imieniu,sytuacja sprawdzona ,dysponuje jej dokumentacją smile
      Będziemy wdzięczni za każdą pomoc.
      Pozdrawiam smile
      • anka7961 Re: Potrzebna Pomoc ! 23.04.09, 09:20
        A jakie rozmiary tych ubrań są potrzebne?
        • adasimama Re: Potrzebna Pomoc ! 23.04.09, 12:25
          Agnieszka to drobniutka kobietka ma 150cm wzrostu szczuplutka (wyglad 13-to
          latki rozm buta 36.
          Pozdrawiam i dziękuje za zainteresowanie smile
          • ariosso1 Re: Potrzebna Pomoc ! 23.04.09, 16:29
            zrozumiałam że skoro jest w domu samotnej matki to ma dziecko-w
            jakim wieku?
            czemy bedąc w domu takim musi sie sama zywić?takie placówki
            zapewniaja nocleg i wyżywienie przecież--czy ciuszki nA146/152
            by pasowały?
            • adasimama Re: Potrzebna Pomoc ! 24.04.09, 13:04
              Sytuacja Agnieszki jest następująca :
              Agnieszka ok 14 lat temu na wózku inwalidzkim uciekła z domu gdzie była źle
              traktowana,mieszkała wtedy we Wrocławiu.Po ucieczce znalazła się w Tarnowskich
              Górach gdzie opieka społeczna obiecała jej pomoc.Umieszczono ją tymczasowo w
              domu samotnej matki(Agnieszka od 9 lat czeka na mieszkanie z urzędu miejskiego -
              gdzie ciągle sie tłumaczą że nie mają odpowiedniego mieszkania dla
              niej).Agnieszka nie posiada dzieci,w związku z tym opieka społeczna wpadła na
              genialny pomysł wysłania Agnieszki na kursy zawodowe (Agnieszka kończyła szkołę
              w Tarnowskich Górach)mimo 1 grupy inwalidzkiej i nie możności podjęcia
              zatrudnienia - jak już wcześniej wspomniałam Agnieszka jest na wózku
              inwalidzkim,samodzielnie się nie porusza tzn nie na nogach,ma porażenie mózgowe
              ale porażone tylko i wyłącznie kończyny dolne i górne.Agnieszka nie posiada
              komputera,chcę jej pomóc w uzyskaniu takowego z PFRON ale musimy najpierw
              zorganizować pieniążki na te 30% które Agnieszka będzie musiała wpłacić.Ona sama
              żyje z renty ok 700zł i 153 zł zasiłku pielęgnacyjnego.Ja sama kiedyś
              przebywałam w domu samotnej matki w okolicach Tarnowskich Gór i tam tez musiałam
              zapłacić za swój pobyt i wyżywić się na swój koszt,więc wcale mnie nie dziwi że
              Agnieszka musi zapłacić za pobyt.

czy ciuszki nA146/152
              > by pasowały?

Powinny pasować ze względu na to iż Agnieszka jest bardzo drobną kobietką.
              • ariosso1 Re: Potrzebna Pomoc ! 24.04.09, 13:08
                prosze o adres luftar.artur@interia.pl

Macie juz decyzje z PERFON-u?
                30% wpłacacie przy odbiorze komputeru czyli ok 3-4 miesięcy od
                złozenia wniosku
                najwazniejsza tteraz jest proforma faktury za laptop-o ile własnie
                nie macie decyzji
              • annalaura Re: Potrzebna Pomoc ! 24.04.09, 13:10
                Dziewczyny ja takze mialam trafic do domu samotnej matki w
                tarnowskich gorach i dziewczyna ma racje w Żorach przebywajac w
                osrodku interwencji kryzysowej byla dziewczyna ktora tam juz tez
                zawitala tam trzeba oplacic pobyt zakupic samemu jedzenie a malo
                tego jak sie dziewczyny wypowiadaly opiekunki tam prawdopodobnie
                wydzielaja pieniadze na zywienie po ok 50zl tygodniowo to wiem z 3
                zrodla ale trzeba samemu sie wyzywic i oplacac pobyt Pozdrawiam
                • adasimama Re: Potrzebna Pomoc ! 24.04.09, 20:29
                  Jak chodzi o komputer jeszcze nie składaliśmy wniosku,ponieważ najważniejszą
                  priorytetową sprawą jest mieszkanie dla Agnieszki i na razie tym chcemy zająć.
                  • ariosso1 Re: Potrzebna Pomoc ! 24.04.09, 21:09
                    wniosek mona złozyc już-wypelnienie i wypis pro formy to ok 10
                    minut lekarz wypisze -wniosek skladacie-czekacie ok 2-3 miesiące na
                    decyzje-generalnie obie sprawy nie koliduja ze soba.
                    Piszcie pisma do prezydenta miasta ,do wójta, wszędzie -ale musicie
                    być upierdliwe -dopiero wtedy ktos was zauwazy...
                    Czy Aga jest na tyle sprawna ze poradzi sobie sama w domu/?
                    złóżcie wniosek do perfon o turnus rehabilitacyjny-ale to juz trzeba
                    zlozyć-
                    może jechac i 4 razy w roku na 14 dniowe pobyty....zawsze to ja
                    odciazy chociaz psychicznie-jezeli jest pod opieka mopsu to oni
                    dofinansuja jej wkład wlasny do turnusu-
                    • adasimama Re: Potrzebna Pomoc ! 25.04.09, 08:27
                      Nikt do tej pory nie interesował się Agnieszką,poznałam ją przez moich dobrych
                      znajomych są oni ankieterami i kiedyś natrafili na Agę.Okazało się że dziewczyna
                      jest bez środków do zycia wiec zaczęli jej pomagać lecz sami posiadają 3 dzieci
                      z orzeczeniami wiec za dużo pomóc jej nie mogą ,starają się jak się da..
                      Jak chodzi o sprawność Agnieszki to sama sobie radzi w miarę swoich
                      możliwości,jakby miała swoje mieszkanko choćby najmniejsze,dostosowane do osoby
                      na wózku inwalidzkim na 100% da sobie rade,komputera dziewczyna boi się jak
                      ognia ale namawiamy ja na posiadanie takowego aby jej to ułatwiło życie i
                      kontakt z ludźmi.Może wtedy sama się tu odezwie smile
                      • de_la_hoya Re: Potrzebna Pomoc ! 25.04.09, 10:57
                        i może jakąś pracę zdalną by znalazła...
                        • adasimama Re: Potrzebna Pomoc ! 25.04.09, 11:04
                          DLH całkiem możliwe o ile ja przystosujemy do obsługi komputera,może uda się
                          znaleźć jakiś kurs komputerowy
                          • de_la_hoya Re: Potrzebna Pomoc ! 25.04.09, 12:54
                            zastanawiam się nad książkami na temat obsługi różnych programów
                            najpierw by sobie poczytała, potem pewnie udałoby się załatwić jakiś kurs albo
                            ktoś by jej pomógł
                            może z urzędu pracy coś się da wymyślić?
                            po takim kursie może by znalazła jakąś pracę, bo czasem są pracodawcy którzy
                            zatrudniają osoby niepełnosprawne ze względu na ulgi
                            • adasimama Re: Potrzebna Pomoc ! 25.04.09, 19:57
                              DLH całkiem możliwe tyle że Agnieszka nie jest zarejestrowana w RUP poniewaZ ma
                              1 grupę inwalidzką ale dowiem się co i jak,może da się coś zrobić.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka