bezstress 18.11.05, 17:52 Chciałabym zamówić tort na pierwsze urodziny córeczki. Możecie polecić mi cukiernię , w której można zamówić SMACZNY i oryginalny tort dla dziecka? Najlepiej z okolic Wrzeszcza, Moreny lub Gdańska. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
renik.w Re: Tort urodzinowy - Gdańsk 18.11.05, 17:56 polecam cukiernie delicje - mają filię na czarnym dworze www.delicje.xcom.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
bezstress Re: Tort urodzinowy - Gdańsk 18.11.05, 18:02 Byłam nas stronie, torty prześliczne, ale niestety niebardzo orientuję się gdzie jest ulica Czarny dwór Odpowiedz Link Zgłoś
renik.w Re: Tort urodzinowy - Gdańsk 18.11.05, 19:48 cukiernia jest na nowym osiedlu (invest komfortu) zaraz przy wejściu na molo na Zaspie Odpowiedz Link Zgłoś
bezstress Re: Tort urodzinowy - Gdańsk 18.11.05, 21:28 Dzięki bardzo, to akurat niedaleko teściów więc bardzo mi pasuje Odpowiedz Link Zgłoś
martens8 Re: Tort urodzinowy - Gdańsk 20.11.05, 23:46 Moja coreczka 2 dni temu obchodziła pierwsze urodzinki. Zamowiłam tort u Pellowskiego (jest np, na Podwalu Staromiejskim koło hali i obok Wielkiego Młyna na Rajskiej). Torty mają przepyszne, szczegolnie polecam "Czarnolas" ( z wiśniami). Dodatkowo zamowiłam dekorację z kaczorkami i kaczuszkami, prześliczne, mała była zachwycona (teraz jest na etapie miłości do "kwa", "kwa"). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bezstress Re: Tort urodzinowy - Gdańsk 23.11.05, 15:44 witam, serdeczne życzenia dla Twojej córeczki, dużo zdrówka i radości A można wiedzieć ile się czeka na tort tzn o ile wcześniej trzeba złożyć zamówienie? I jeszcze ile zapłaciłaś za tort? Odpowiedz Link Zgłoś
martens8 Re: Tort urodzinowy - Gdańsk 24.11.05, 14:00 Zamowiłam w środę na piątek, ale dzień wcześniej też będzie ok. Tort nie był najtańszy, bo ok. 60 zł z dekoracją (2 kg), ale nie wiem dokładnie, bo zamawiałam też takie rożnorodne małe babeczki zamiast innych ciast (sprawdziły się super, były atrakcją uroczystości). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wilk.w.owczej.skorze Re: Tort urodzinowy - Gdańsk 09.02.14, 23:32 No nie wiem. Ja raz skusiłam się na Róg Wojskiego, chociaż mam do cukierni bardzo daleko. A że mam znajomych na osiedlu Mickiewicza, to pomyślałam, że skuszę się i na urodziny dziecka zamówię, przy okazji odwiedzę znajomych. Torcik wyglądał imponująco, kolorowy, bajeczny. Ale w środku był paskudny. Mdły, suchy. To nie był tort tylko wielka pomyłka. Nie dało się tego jeść. Z własnego doświadczenia z Gdańska polecam torty Czernisa. Pychotka!! Odpowiedz Link Zgłoś