kicialov 01.01.06, 19:11 Mam pytanie- jestem w 29tc i zastanawiam sie czy warto zaczac chodzic do szkoły rodzenia- jeśli tak to gdzie najlepiej? aha i czy wszystkie są płatne? bo u mnie jakoś z pieniązkami to cieńko.. z góry dziękuje za odpowiedzi pozdrawiam /Marta Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agula82 Re: szkoła rodzenia? cd 01.01.06, 19:27 polecam szkole w szpitalu na zaspie.jest darmowa(chyba,ze chodzisz z mezem,to chyba 50zl)i juz smialo mozesz zaczynac,ale musisz miec skierowanie od swojego lekarza./pozdrawiam i zycze szczesliwego nowego 2006roku/aga i wik Odpowiedz Link Zgłoś
kicialov do agula82 01.01.06, 19:34 a po co skierowanie? niemoge iść bez niego? narazie to do końca stycznia to i tak odpada szkoła rodzenia bo do 31.01 mam kursy codziennie po 5-8godzin i to w roznych godzinach.. Odpowiedz Link Zgłoś
majatusia Re: do agula82 01.01.06, 20:24 To co musisz wziać od lekarza to bardziej ząswiadczenie że nie ma przeciwskazań do tego iż możesz uczestniczyć w zajęciach. Prowadzaca zajecia musi być pewna że ćwiczenia któe bedziesz wykonywac w czasie zajęć nie zaszkodzą Twojemu maleństwu. A tak poza tym ..to z opni róznych koleżanek wnioskuję iż najlepszą szkołą rodzenia w Gdańsku jest szkoła "Na dobry początek" - niestety płatna 200 zł . Moja koleżnaka po zajęciach w szkole na Zaspie nawet nie nauczyła się prawidłowego oddechu. Odpowiedz Link Zgłoś
marik19 Re: do agula82 01.01.06, 20:39 Dobry Początek to też nic dobrego.Szkoła rodzenia to tylko coś co poprawi Ci samopoczucie. Odpowiedz Link Zgłoś
balbina16 Re: do agula82 01.01.06, 21:17 Dlaczego uważasz, że nie jest to dobra szkoła? Ja tam chodziłam, byłam bardzo zadowolona i naprawdę wiele się nauczyłam, a przede wszystkim, dzięki zdobytej tam wiedzy poród przestał być dla mnie czymś strasznym. Ponadto chodziły tam też dziewczyny, które miały rodzić już swoje któreś z kolei dziecko i też bardzo pozytywnie wypowiadały się o zajęciach. Do tego również po porodzie mogłam się zwrócić z jakimkolwiek problemem do Pań prowadzących zajęcia i nigdy nie odesłały mnie z kwitkiem. Naprawdę to dobra szkoła, polecam. P.S.A tak na marginesie, to samopoczucie to też bardzo ważna sprawa, zwłaszcza u kobiety w ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
bea.bea Re: szkoła rodzenia? 01.01.06, 23:47 porównywałam szkoły...a własciwie kolezanki i ich wiadomosci po róznych szkołach ...i poszłam do szkoły przy przychodni...skrzyzowanie ..Kopernika i legionów...w Gdyni....jesli bede miała drógie dziecko ...to nie wyobrazam sobie innej szkoły... cudowna pani Ela.....była ze mną przez cały poród( duchem) słyszałam jej "wdech wydech"..jej " nie przyj ....... serdecznie polecam... nigdzie nie usłuzysz tetna swojego malucha przed zajeciami i po zajęciach...tylko u pani eli... Odpowiedz Link Zgłoś
esterka8 Re: szkoła rodzenia? 03.01.06, 20:45 no jakoś ja chodziłam nie do Pani Eli i przed każdymi zajęciami słyszałam tętno swojego synka... więc chyba nie tylko u pani Eli. Polecam szkolę rodzenia na Zaspie, jeżeli chce sie tam rodzic. Zapoznaje się z oddziałem, położnymi, jest bardzo dobrze. Mi dużo pomogła szkoła rodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
tres_ka Re: szkoła rodzenia? 02.01.06, 13:05 Warto chodzić, naprawdę warto. Nauczysz się co to jest poród, nauczysz sie oddychać, nabierzesz pewności, łatwiej będzie Ci na porodówce. No i mąż się dużo dowie )) Ja chodziłam na Morenę, nie wiem czy jeszcze prowadzą tam szkołę rodzenia, to było 6 lat temu. Zadzwoń, zapytaj. Była właściwie bezpłatna i bez żadnych skierowań. Obecność mężów była mile widziana Odpowiedz Link Zgłoś
ilonaak Re: szkoła rodzenia? 02.01.06, 13:58 Ja sie niczego wyjatkowego nie nauczylam. CHodzilam do "Dobry Poczatek". 3 prowadzace, kazda inaczej uczyla oddychac Zapisalam sie glownie dla meza, chcialam, zeby sie czegos dowiedzial bo nie bardzo chcial sluchac mnie. Ale nie zaluje, ze chodzilam. Na porodowce trafilam na jedna z poloznych wlasnie ze szkoly. Mysle ze zupelnie inaczej sie rodzi w obecnosci kogos znajomego. I podejrzewam ze ona tez mnie potraktowala troche lepiej dlatego ze sie juz znalysmy. A po drugie dzieki kontaktowi z Paniami po urodzeniu dziecka dostalam namiar na swietna polozna mieszkajaca obok mnie, ktora pomagala nam w problemach z karmieniem (a bylo naprawde beznadziejnie). Poza tym dzownilismy kilka razy z pytaniami do poloznej juz po urodzeniu sie maluszka. Takze ja polecam szkole rodzenia ze wzgledu na kontakty. Dobrze miec takie znajomosci. Odpowiedz Link Zgłoś
megi76 Re: szkoła rodzenia? 19.01.06, 13:47 Ja również bardzo polecam szkołe 'dobry poczatek'. Ma ona swoja strone www.dobrypoczatek.boo.pl Ja, jak i mój mąż barzdo się uspokoilismy ) Odpowiedz Link Zgłoś
m.kotarska Re: szkoła rodzenia? 19.01.06, 22:17 Oj Tylko nie pomyl szkoły przy szpitalu na zaspie ze szkołą na majewskich. byłam 3 razy na majewskich.( bo było za darmo. koszmar. jak by to był początek ciązy to chyba bym myślała o abrocji. Pierwsze zajęcia: poród koniecznie bez znieczulenia!!! i pamiętajcie to jest ból jakiego sobie nie można wyobrazić. tyle pamiętam z pierwszych zajęc. potem chodziłam do redłowa, do iwonki guć. Po prostu rewelacjia!!! www.macierzynstwo.info albo gucie.pl Kobita cudowna!!! tyle wiedzy i tyle "antydepresantów" w ciągu godziny, że warto nawet parę razy zajrzeć Odpowiedz Link Zgłoś