twinsy07 03.05.08, 22:04 W przyszłym roku będę zapisywać moje maluchy do przedszkola i zastanawiam się, gdzie jest naprawdę dobrze? Które przedszkole polecacie? A od którego trzymać się jak najdalej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
robkar Re: Gdynia, które przedszkole najlepsze? 05.05.08, 19:16 nikt nie odpowie bo nie chce zmiejszać szans swojego dziecka Ja takowe mam ale jest oblegane i dlatego nie powiem które to Odpowiedz Link Zgłoś
tabaluga0 Re: Gdynia, które przedszkole najlepsze? 05.05.08, 22:21 z tego co slyszalam to na sandomierskiej, na biskupa dominika, na wladyslawa4, sa tam dzieci niepelnosprawne i uchodzi za lekko integracyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
twinsy07 Re: Gdynia, które przedszkole najlepsze? 06.05.08, 07:54 dzięki za info. Z drugiej strony dziwnie, że ludzie tak podchodzą. Każdy sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
aaniagdynia Re: Gdynia, które przedszkole najlepsze? 06.05.08, 08:17 wiesz co bo moze w Gdyni jest dużo przedszkoli i ciężko jest jednoznacznie stwierdzic jakie jest najlepsze. Te co dla jednego bedzie atutem przedszkola, dla drugiego niekoniecznie, zależy czego sie oczekuje. Jedno dziecko będzie się czuło dobrze w danym przedszkolu, drugie dziecko nie bedzie. No i zeby ocenic i porównac przedszkola trzeba by miec z nimi jakies doświadczenie a nie codziennie przepisuje się dzieci do innych przedszkoli. Dla mnie najlepsze jest przedszkole na moim osiedlu bo jest najblizej, dzieci mają IMO dobrą opieka i dobrze się w nim czują Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
robkar Re: Gdynia, które przedszkole najlepsze? 06.05.08, 20:24 sorry jeżeli cię uraziłam, ale pytanie od czasu do czasu się powtarza i nikt na nie odpowiada, ja przez 3 lata starałam się o pryjęcie syna do "mojego" przedszkola, ma dobrą zasłużoną opinię i nie muszę podawać numeru i każdy w mojej okolicy wie jaki to numer, co roku odrzucają górę podań... Mogę natomiast powiedzieć że przedszkole nr 14 w orłowie koło cmentarza jest ok ale bez rewelacji, jako że grupą zajmują sie 2 panie zawsze tylko 1 była ok. U 3 latków wóczas pani LIdzia i pani Magda świetne 3 pani nie była ok, to samo w grupie starszej( nie pamiętam imion zresztą to nie jest istotne bo panie się zmieniają) Pozdrawiam, i proszę nie mieć mi za złe że nie mam ochoty szukać przez 3 lata miejsca w przedszkolu dla młodszego syna Odpowiedz Link Zgłoś
jogaj Re: Gdynia, które przedszkole najlepsze? 08.05.08, 19:51 Ja tez znam przedszkole, gdzie co roku odrzucaja gore podan,ale to wcale nie znaczy,ze to dobre przedszkole, po prostu w okolicy nie ma innego a wokol mnostwo rodzin z dziecmi, ja tam nie chcialabym zapisac moich chlopakow. Ale tylko z opowiadan znam to przedszkole. Jola Odpowiedz Link Zgłoś
jogaj Re: Gdynia, które przedszkole najlepsze? 06.05.08, 18:32 Wedlug mnie to sie nie da odpowiedziec na to pytanie, wiele czynnikow wplywa na to czy przedszkole dobre czy nie,bo kazdy z nas ma inne wymagania. Ciezko tak naprawde ocenic przedszkole jesli dziecko tam nie chodzi. Moim zdaniem bardzo dobre przedszkole jest w Redlowie, jestem bardzo zadowolona. Jola Odpowiedz Link Zgłoś
twinsy07 Re: Gdynia, które przedszkole najlepsze? 07.05.08, 07:55 Dziękuję serdecznie za odpowiedzi. Nie czuję się urażona, ale zdziwiło mnie to bardziej. Dziękuję za szczerość Nie czuję tego na własnej skórze. JESZCZE. I nie wiem, jak to jest, jak "walczysz" o przedszkole dla dziecka. Domyslam się, że jest okropnie, bo to przecież dotyczy kochanego maluszka Odpowiedz Link Zgłoś
robkar Re: Gdynia, które przedszkole najlepsze? 07.05.08, 14:23 cieszę się i życzę powodzenia w walce o przedszkole no i oczywiście znalezienia swojego wyśnionego przedszkola, a naprawdę jest ich sporo Odpowiedz Link Zgłoś
natkare Re: Gdynia, które przedszkole najlepsze? 08.05.08, 22:47 Mieszkamna Wzgórzu , tak wiec puki co mam rozeznanie w dwóch przedszkolach. Mam troje dzieci , najstarszy chodził przez 2 lata do tego na Biskupa, bylo super - także jezeli chodzi o przygotowanie dzieci do dszkoły , był w zerówce przedszkolnej a do tej pory nie ma z niczym przoblemów( chodzi o czytanie , pisanie). Córka przez rok chodziła do przedszkonla na Harcerskiej , ale bardziej podobało mi sie przedszkole na Biskupa i tam ja po roku przeniosłam. Najmłodszy synejk tez juz chodzi do przedszkola , zaczął w wieku 2,5 lat od wrzesnia. Polecam przedszkole na Biskupa z całego serca. No ale ja k juz nie musze się martwić o to że nie znajdzie się miejsce dla moich dzieci , spełniamy kryteria i tylko przedstawiamy dokument o kontynuacji. Dodam ze synek juz w marcu skończył 3 latka i zostawiam go w grupie maluchów. Odpowiedz Link Zgłoś
tabaluga0 a jak to jest z dziecmi niepelnosprawnymi? 09.05.08, 10:35 jak takie dziecko zapisac do przedszkola, moj synek ma orzeczenie o niepelnosprawnosci ze wzgledu na wzrok, reszta wszystko ok. Czy bede miala problemy zeby go zapisac? Odpowiedz Link Zgłoś
mamka2004 Re: Gdynia, które przedszkole najlepsze? 31.05.08, 22:41 Ja jestem zadowolona z Pluszowego Misiaczka na Kapitańskiej. I każdemu chętnie polecam. Moja córka uwielbia chodzić do przedszkola i kocha wszystkie Panie A to przecież najważniejsze Jeżeli pracujesz to wybierając przedszkole pomyśl o tym, że do godziny 17 (większość przedszkoli) trzeba malucha odebrać. Ja szukając przedszkola szukałam blisko pracy, a nie domu. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś