kkkasiaaa1 11.06.08, 11:29 Co z tymi wynikami rerutacji. Stronka nie działa a mialy byc dzis. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewelinaxxi Re: wyniki - przedszkola 11.06.08, 11:33 Wyniki mają być dziś o 12-tej. Odpowiedz Link Zgłoś
wrorka Re: wyniki - przedszkola 11.06.08, 11:40 Cierpliwości /choć mi o nią dziś trudno/ o 12.00 stronka mam nadzieje dzialac bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinaxxi Re: wyniki - przedszkola 11.06.08, 12:15 Stronka działa - wyniki już są!!! Odpowiedz Link Zgłoś
martamartam pomocy 11.06.08, 12:14 niestety zgubiłam hasło do systemu, które to, owy system wygenerował. czy ktoś ma jakiś pomysł co teraz począć? Odpowiedz Link Zgłoś
agula82 Re: pomocy 11.06.08, 12:18 zadzwon do przedszkoli i dowiedz sie osobiscie. powodzenie, my sie nie dostalismy nigdzie((/aga Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinaxxi Re: pomocy 11.06.08, 12:29 Ja przed chwilką dostałam e-maila z wynikiem rekrutacji... Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiazion Re: wyniki - przedszkola 11.06.08, 12:22 hahaha wchodze na stronke loguje sie a tam "Brak dziecka w bazie o podanym peselu i haśle" No zesz, jak to nie ma!!!!!????? O co chodz??? Odpowiedz Link Zgłoś
jamajka1612 Re: wyniki - przedszkola 11.06.08, 12:26 A dziecko nie jest przypadkiem z 2006r ? Podobno od razu wyrzucali z systemu. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiazion Re: wyniki - przedszkola 11.06.08, 12:30 Moje dzecko jest z marca 2005, a z jakich powodów mogli jeszcze wywalac z systemu skoro jej wogle niby nie ma!!!!! Ale jestem wkurzona..... normalnie mnie nosi..... Odpowiedz Link Zgłoś
beann Re: wyniki - przedszkola 13.06.08, 14:26 A zaniosłaś podpisany wydruk karty zgłoszeniowej do przedszkola 1-go wyboru? Jeśli tak - to wg mnie jest to wina dyrektorki tego Przedszkola, że nie zaakceptowała Twojego wniosku w systemie elektronicznym. Odpowiedz Link Zgłoś
mita7 Re: wyniki - przedszkola 11.06.08, 12:26 Mój synek się nie dostał Ciekawe jak były przyznawane te punkty Odpowiedz Link Zgłoś
anet2lucek Re: wyniki - przedszkola 11.06.08, 12:46 moj maly sie dostal ale ulga pozdrawiam wszystkie mamy 3-latkow Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiazion Re: wyniki - przedszkola 11.06.08, 12:59 Dostała sie łojeeeeeee, az nie wierze!!!! Na Zaspie na Pilotów Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinaxxi Re: wyniki - przedszkola 11.06.08, 13:06 A mój się dostał na Zaspie na Meissnera Odpowiedz Link Zgłoś
kasiuula15 Re: wyniki - przedszkola 11.06.08, 17:57 Moja też sie dostała na Pilotów Odpowiedz Link Zgłoś
annie_2 Re: wyniki - przedszkola 11.06.08, 13:23 Mój Adas sie dostał!!!!!!!!!!! Cieszę się bardzo, bo to przedszkole pierwszego wyboru!!!! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
galanina Re: wyniki - przedszkola 11.06.08, 14:07 Moj 4 tatek byl na liscie w przedszolu(drukowanej wg dyrektor o 8 rano) a juz w systemie sie nie dostal nigdzie...Pani twierdzi ze sie nie pomylila ateraz jak weszla do systemu to juz bylo ze sie nie dostal....Ten system to super sciema... Odpowiedz Link Zgłoś
olala111 Re: wyniki - przedszkola 11.06.08, 15:11 martyna też się dostała hura na kołobrzeska Odpowiedz Link Zgłoś
dorota2bb Re: wyniki - przedszkola 11.06.08, 17:35 Witam Podobnie było dziś z wynikami u nas o 12 wisiała lista na ktorej mała dostala się do przedszkola (wskazanego jako 3 w kolejnosci) a po 14 wisiala juz nowa lista gdzie ona i wiele innych dzieci sie juz nie dostalo Odpowiedz Link Zgłoś
rybuska Re: wyniki - przedszkola 11.06.08, 15:17 Moja córcia się nie dostała. To był trzeci rok, gdy się nie dostała. Na przyszłą wiosnę będę walczyła o miejsce dla drugiej. A teraz chcę z powrotem moje pieniądze z podatków, by móc opłacić opiekunkę lub niepubliczne przedszkole w "prorodzinnym" kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
martamartam Re: wyniki - przedszkola 11.06.08, 19:04 witam a czy dostałyście na maila info o tym,że wasze dzieci się nie dostały? Bo ja niestety nie. Wiem już że mała nie dostała się do żadnego przedszkola ale musiałam osobiście je odwiedzić, no chyba,że na maila informowali tylko tych przyjętych. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiareczka do mam dzieci, które się nigdzie nie dostały... 11.06.08, 20:45 jaką macie alternatywę? zostajecie w domu? wynajmujecie opiekunkę? szukacie prywatnego przedszkola?? czy moze cos innego... moje bliźniaczki co prawda startują za rok, ale już mam pełne portki strachu że sie nie dostaną... nie mam pojęcia co wtedy zrobie... opiekunki nie chca przyjśc do bliźniąt, w domu nie zamierzam zostac, bo dopiero co wróciłam do pracy, babcia nie daje rady z dwójką... prywatne przedszkole dla dwójki to koszt przynajmniej 1200zł.... koszmar (na razie moje bąble chodzą do żłobka) wyobrażam sobie Wasze rozczarowanie, ciekawi mnie co Wy teraz zrobicie? Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiazion Re: wyniki - przedszkola 11.06.08, 20:51 Do mnie email przyszedł, ze sie dziecko dostało kolo 14 a do mojej kolezanki juz o 12.15 Do tych co dzieci sie nie dostały chyba nie wysyłaja emaili (( Wspolczuje, mam nadzieje ze jednak dla wszystkich dzieci forumowych Mam znajda sie te miejsca!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wrorka Re: wyniki - przedszkola 11.06.08, 22:03 No niestety, moj syn do przedszkola na Suchaninie sie nie dostał. Do tych z drugiego i trzeciego priorytetu zreszta tez nie Odpowiedz Link Zgłoś
galanina do dorota 2bb 12.06.08, 19:45 hej!czy nie uważasz ze ktos musial grzebac w tym systemie?bo skoro rano wg dyrektorki syn byl na liscie(rowniez dostal sie do 3 przedszkola),lista wisiala co najmniej godzine bo bylam po 13...i przeraza mnie to ze wcale to nie jest takie uczciwe jak mialo byc bo i tak ktos kto ma dostep do systemu (administrator,wydzial edukacji itp.)po prostu wciskal znjome dzieci,mimo ze listy byly zamkniete...wczoraj mialam takie cisnienie zeby tam w Urzedzie zrobic rozrobe ale sobie odpuscialm...przy okazji jakie to bylo przedszkole? nr 15? Odpowiedz Link Zgłoś
galanina Re: do dorota 2bb 12.06.08, 19:47 a jak to nie bedzie nr 15 tylko inne jeszcze to normalnie dzwonie ze ktos zhakowal system!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dorota2bb Re: do dorota 2bb 13.06.08, 07:58 wyniki byly wywieszone na drzwiach p. 37 mala miala sie dostac do p.65 wczoraj przy sprawdzaniu w przedszkolu mala dalej ma w bazie info ze jest przyjęta do 65 ale na listach z systemu jej nie ma a to jest wiążace . Jasne ze smierdzi mi to strasznie .... a cale ich tłumaczenie jest smieszne... Odpowiedz Link Zgłoś
galanina Re: do dorota 2bb 13.06.08, 09:57 dzwonie do wydzialu edukacji!dam tu znac!na pewno to nic nie zmieni i trzeba czekac do 20 na ew. wolne miejsca ale nie sie chociaz tym zajma! Odpowiedz Link Zgłoś
beann Re: do dorota 2bb 13.06.08, 14:33 Zróbcie fotki tych list, które wywiesiły przedszkola! Bo to chyba jedyny dowód, że są jakieś przekręty. Odpowiedz Link Zgłoś
galanina Re: do dorota 2bb 13.06.08, 15:06 do urzedu to chyba cud sie dowdzwonic albo celowo nie odbieraja... list juz dawno nie ma...ja bylam taka zakrecona ze wisi lista i Mlody na niej jest ze mi do glowy nie przyszlo zeby np. zrobic zdjecie komorka...nie ma zadnego dowodu na to ze w ogole przy drukowaniu list w ogole byl na nich bo przy mnie dyr wchodzila na swoj profil w systemie i juz bylo napisane ze dziecko niezakwalifikowane....pozniej zadzwoilam do tego przedszkola gdzie niby sie dostal i u nich juz go na liscie nie bylo...totalny przekret..a przy okazji czytajac tu na forum ze jedna dziewczyna dowiedzial sie ,ze jej dziecko sie nie dostalo juz we wtorek zrobilam to samo i dyr. o godz 1605 w wtorek czyli przed oficjalnym ogloszenie wynikow powiedziala mi ze u nich sie nie dostal ale nie widzi ze w ogole sie nie zakwalifikowal...reasumujac ile bylo znajomych ,pociotkow itp. z urzedu miasta ktorzy wiedziei juz wczesniej o wynikach... Odpowiedz Link Zgłoś
agastrusia Re: wyniki - przedszkola 14.06.08, 15:41 Miś się nie dostał do żadnego z dwóch wybranych przeze mnie przedszkoli (28 i 63) Odpowiedz Link Zgłoś
jagodasoft2 A może ktoś na Śląską? 16.06.08, 20:03 jest ktoś do przedszkola na Śląską? My już umowe podpisałyśmy. 26 i 27,06 to dni zapoznawcze idziemy trochę sie pobawić żeby było co chwalić przez wakacje i minimalizować trud rozląki Odpowiedz Link Zgłoś
phantomka Re: a'propos przekretow 17.06.08, 00:03 Na liscie w przedszkolu, do ktorego dostalo sie moje dziecko, bylo 23 dzieci. Dzisiaj p. dyrektor mowi, ze w grupie bedzie 25 a moze i 26 dzieci - ciekawe, skad ta 3 sie nagle wylonila? Ponoc to dosc powszechna praktyka, zostawiania sobie kilku miejsc dla znajomych, ale moze te mamy, ktorych dzieci sie nie dostaly, rusza ten temat, jezeli maja jakies podstawy. Odpowiedz Link Zgłoś
apax Re: a'propos przekretow 17.06.08, 08:16 Moja mała nie dostała się nigdzie. Walczymy teraz o przyjęcie jej gdziekolwiek. Zobaczymy co sie da zrobić, ale z tego co widziałam w przedszkolu pierwszego wyboru małej, było 21 miejsc i tyleż dzieci jest na liście. Napisałam odwołanie, nie wiem skąd biora się miejsca dla ewentualnych dzieci z odwołań. Może to są właśnie te dodatkowe 3 czy 4 miejsca. Gdybyście wiedziały coś o małym obciążeniu w Waszych przedszkolach, dajcie znać. Pozdrawiam Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
phantomka Re: a'propos przekretow 17.06.08, 10:19 U nas tez na stronie maja 23 miejsca, na liscie tez byly 23 miejsca, ale dzieci ma byc w porywach do 26. Mysle, ze jedynym wyjsciem, jak zwykle jest szukanie znajomosci. Odpowiedz Link Zgłoś
marta-pioro Re: wyniki - przedszkola 27.06.08, 09:47 Ja złożyłam podanie w przedszkolu na Chełmie tam było najwięcej wolnych miejsc. Nie mam nadziei, że coś z tego wyniknie. Apeluję do wszystkich rodziców - piszmy do tych naszych radnych, do urzędu miasta. W przyszłym roku czeka wszystkich powtórka z rozrywki, brak miejsc w przedszkolach dla czterolatków (w przedszkolach zostaną dzisiejsze trzylatki). To samo czeka rodziców obecnych dwulatków. To jakiś bezsens, żeby nikt w Urzędzie Miasta nie policzył że jest rodzi się więcej dzieci w Gdańsku. Wkurza mnie takie gadanie pana z Wydziału Edukacji UM, że miejsc w przedszkolach publicznych jest mało i ktoś musi odpaść! Przeciętna rodzina powinna mieć możliwość umieszczenia dziecka w przedszkolu publicznym. Tymczasem jesteśmy zmuszeni do szukania miejsc dla naszych dzieci w prywatnych przedszkolach, robionych w tym roku na szybko - większość z nich dopiero powstaje. Wkurza mnie to, że Rada Miasta poświęca czas na "Bolka" a nie ma czasu na zastanowienie się nad systemem edukacji maluchów. Jeśli nie będziemy mówić o tym, pytać osób odpowiedzialnych za te sprawy, to nic się nie zmieni. A może jakaś grupa rodziców się zbierze i pójdziemy na najbliższe spotkanie z panem prezydentem, którego dziecko szczęśliwie kończy edukację przedszkolną i zapytamy o faktyczną realizację programu "Gdańszczanin 2020" i edukację naszych dzieci? Na razie napisałam do radnych, którzy mieli podane na stronie Urzędu Miasta maile. Odpowiedziało mi dwóch. Zapewniali, że złożą zapytania w sprawie przedszkoli. Zróbmy coś w tej sprawie razem! Odpowiedz Link Zgłoś