katarzynabobak 09.11.03, 18:22 Już parę miesięcy czekam na wiadomość ze szkoły Helen Doron czy będą zajęcia dla maluchów teraz już 15 miesięcznych.Czy ktoś jest zainteresowany takimi zajęciami w Gdyni lub Wejherowie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
apniunia Re: Angielski dla roczniaka 12.11.03, 12:37 moja córa ma 2,2 latka i też chętnie bym uczestniczyła w takich zajęciach jest grupa w Rumi, jeśli Ciebie to interesuje i mają takie maluchy, a przynajmniej tworzyli tam taką grupę niestety przerażają mnie koszty i musiałam zrezygnować, może gdzie indziej byłoby taniej, chociaż w to wątpię Odpowiedz Link Zgłoś
dagbe Re: Angielski dla roczniaka 13.11.03, 12:47 Mój Misza (obecnie w wieku 17 miesięcy) chodzi na zajęcia z dziećmi 2-3 letnimi na kurs "English for Infants". Na pierwszym spotkaniu pan tłumaczył, że nie organizują specjalnych grup wiekowych dla roczniaków a małe dzieci są "doczepiane" do starszych, żeby widziały jak się śpiewa i mówi na zajęciach, chociaż same jeszcze słabo mówią. I muszę powiedzieć, że to się sprawdza w przypadku mojego dziecka. Chodzimy na Niedźwiednik. Pani z Gdyni się do nas nie odezwała po lekcji próbnej Pozdrowienia, Dagmara Odpowiedz Link Zgłoś
amadores Re: Angielski dla roczniaka 13.11.03, 14:28 Witaj! Mieszkam na Morenie i chetnie chodziłabym z moja 16 miesieczna coreczka na takie zajecia. napisz prosze cos wiecej i prosze o namiary na szkole! pozdrawiam a amadores@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
dagbe Re: Angielski dla roczniaka 13.11.03, 15:49 GDAŃSK - Niedźwiednik ul. Podkarpacka 13 tel. 058/ 342 61 99 e-mail: gdansk@helendoron.com.pl Chodzimy w piątki na 16:15. Zajęcia trwają pół godziny. Niestety nie pamiętam, ile zapłaciłam za pierwszy semestr (chyba około 200pln), do tego trzeba kupić "tornister" z kasetami/płytą CD i książeczkami za około 140pln (na 4 semestry). Takie małe dzieci uczestniczą w zajęciach z opiekunem (mamą, babcią, tatą). Do dzieci przez ten czas należy mówić wyłącznie po angielsku (co czasem bywa trudne . Zabawy są bardzo zmienne, dynamiczne. Pani nauczycielka rozdaje samochodziki mówiąc "This is a car", dzieci chwilę się bawią i trzeba oddać autko - tego dzieci nie lubią... Ale zaraz jest następna zabawa i brzdąc zapomina, że miał się awanturować o samochód. Ja ze sobą biorę kilka zabawek, żeby w awaryjnych sytuacjach odwrócić uwagę Michała - ale staram się ich nie używać zbyt często, żeby Michu jednak uczestniczył w lekcji. Mój synek narazie jeszcze nie bierze czynnie udziału w zabawach, ja mu pomagam lub robię za niego. Jednak zaczął już obracać się na hasło: "Turn around!". Podsumowując: jesteśmy zadowoleni. Pozdrowienia, Dagmara Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynabobak Re: Angielski dla roczniaka 16.11.03, 15:07 Dla nas Gdańsk to trochę za daleko, do Wejherowa mamy 10 minut samochodem,jeszcze do Gdyni moja Mała jakoś znosi podróż, ale dłużej czasem marudzi, myśle, że zajecia po długiej drodze nie miałyby sensu.Narazie słuchamy kaset z piosenkami w domu. A z Helen Doron nawet nas nie zaprosili na próbną lekcję. Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
agnicha1 Re: Angielski dla roczniaka 26.11.03, 14:12 nas tez nie zaprosili . Chce spróbowaxć jeszcze raz w lutym lub we wrzesniu. raczej we wrześniu świnie Odpowiedz Link Zgłoś