Dodaj do ulubionych

Wycieczki Fakultatywne HURGHADA EGIPT (SONIA)

IP: 195.117.138.* 13.01.04, 16:56
Cześć Wszystkim !
W dniach od 1 do 8 stycznia 2004 roku byłem z kumplem na urlopie w
Hurghadzie. Poleciałem tam z Biurem Podróży Scan Holiday. Polecam wszystkim
to biuro. Wszystko jest dobrze zorganizowane bez żadnych oszustw. To co
kupicie macie na miejscu. Niestety wyczieczki fakultatywne organizowane przez
Scan Holiday są na miejscu bardzo drogie w porównaniu z innymi ofertami. Jest
tam Polka (nazywają ją Sonia), która organizuje wraz ze swoim mężem
(egipcjanin) wycieczki fakultatywne dla Polaków i nie tylko. Ofertę Soni
można zobaczyć przed wyjazdem na stronie www.hurghada.pl Słuchajcie ja
zapłaciłem 70 USD łącznie za Cair, Luxor, Safari (pustynia), Wyspa Bananowa,
Wyspa Giftun, Rafy Koralowe. Gdybym miał to wszystko kupić w Scan Holiday
zapłaciłbym prawie 150-170 EUR. Powiecie pewnie, że płaci się za poziom
usługi ? Na miejscu mieliśmy porównanie, gdyż część Polaków, która bała się
organizować wyciewczki z Sonią, ciężko żałowała swojej decyzji. Wycieczki
niczym się nie różnią. Sam się dziwiłem skąd taka różnica w cenach. Okazuje
się, że w Scan Holiday musi jeszcze zarobić rezydent, egipskie biuro podróży,
hotel itd. itd. Naprawdę polecam wszystkich zwiedzanie Egiptu z Sonią. Gdyby
ktoś miał jakieś wątpliwości lub pytania najlepiej wejść na stronkę
www.hirghada.pl A wiecie skąd otrzymałem adres tej stronki ??? Od Koleżanki,
która pracuje w Scan Holiday !!! Gdyby co walcie z pytaniami

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: control Re: Wycieczki Fakultatywne HURGHADA EGIPT (SONIA) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.04, 19:24
      Też byłem z Sonią (w Luksorze) - było ok.
      • Gość: katarzyna Re: Wycieczki Fakultatywne HURGHADA EGIPT (SONIA) IP: 62.135.35.* 17.02.04, 18:27
        slyszalam wiele o wycieczkach z sonia ale musze stwierdzic jedno ludzie wy nie
        jezdzicie do doliny krolow tylko krolowych nie dajcie sie nabrac inaczej nie
        starczyloby czasu na wyspe bananowa bilety sa dwa razy tansze w dolinie
        krolowych niz krolow poza tym wiekszosc informacji ktore posiada to informacje
        z przewodnika a nie z innych zrodel a ksiazke kazdy potrafi otworzyc i
        przeczytac na wiele pytan moich przyjaciol niestety nie potrafila udzielic
        odpowiedzi
        pozdrawiam
        kasia
        • Gość: Grzesiek Re: Wycieczki Fakultatywne HURGHADA EGIPT (SONIA) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.04, 22:08
          Po co takie głupoty wypisujesz? W czwartek byłem z Sonią w Luxorze i GWARANTUJE
          Ci że bylismy w dolinie królów, służe zdjęciami bo o ile wiesz kamery nie wolno
          tam wnosić.
          Wycieczki z Sonią są REWELACYJNE a ceny bajeczne. Polecam jej usługi z całą
          odpowiedzialnością.
          • Gość: katarzyna Re: Wycieczki Fakultatywne HURGHADA EGIPT (SONIA) IP: 217.29.140.* 27.02.04, 15:18
            sluchaj moze tobie sie udalo ja wiem jedno moi znajomi nie byli w dolinie
            krolow tylko krolowych poza tym moge ci podac cene biletu do doliny krolowych
            kamer video tez nie mozna wnosic znajomi zawiedzeni wiecej wiedzieli od
            przewodniczki czyli soni poza tym jazda nieklimatyzowanym busem tez nie
            nalezala do przyjemnosci zwlaszcza w taki goracy dzien no coz nie nastawia to
            zbyt optymistycznie na wykupywanie u niej wycieczek po tych doswiadczeniach
            stwierdzili ze lepiej byloby dla nich pojechac z ich rezydentem bo ludzie
            wrocili bardzo zadowoleni i z duza iloscia informacji ktorych moi znajomi nie
            otrzymali od soni a nie wiadomo czy jeszcze kiedys wybiora sie do egiptu
            pozdrawiam
            katarzyna
            • derduch Re: Wycieczki Fakultatywne HURGHADA EGIPT (SONIA) 27.02.04, 16:26
              Z Sonią w Luxorze byłem 12.02.2004. Autokar był świetny, cichutki, czysta
              toaleta, klimatyzacja sprawna. Byliśmy w Dolinie KRÓLÓW a nie królowych. Sonia
              jako przewodniczka sprawdza się rewelacyjnie, nie ciągała nas jak inni do
              fabryki papirusa zeby dostać prowizję od sprzedaży lecz popłyneliśmy na wyspę
              bananową. Polecam jej usługi z całym przekonaniem
              • Gość: mada Re: Wycieczki Fakultatywne HURGHADA EGIPT (SONIA) IP: 62.114.154.* 28.02.04, 02:00
                ale kasia przeciez pisze z egiptu (ja tez zeby nie bylo watpliwosci:) wiec juz
                wszystko jasne! poza tym przyznajcie sie wszyscy kochani posrednicy - nie bede
                po imieniu poprostu przyznajcie sie - z kim wysylacie swoich ludzi na wycieczki
                (bo ja wiem ze wszyscy z sonia)?!

--------mozecie to sprawdzic -
                • Gość: Dociekliwy... Re: Wycieczki Fakultatywne HURGHADA EGIPT (SONIA) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.04, 08:08
                  Tak sobie myślę: Nicka Mada i pisze z Egiptu... Czy to przypadkiem nie Magda
                  Szulecka rezydentka Selectour? :-)
                  Mam kupować u rezydentów wycieczki? Pogieło Cię?
                  Policzmy w moim przypadku, 2 osoby dorosłe i dziecko wycieczka do np do Luxoru:
                  Cena Selectours 60$ za dorosłego i 30 za dziecko sumie 150$ w tym przejazd ich
                  firmowym busikiem bez toalety.
                  U Soni za tą samą wycieczkę zapłaciłem 60$ za nas troje.
                  Co tu można porównywać?
    • lila16 Re: Wycieczki Fakultatywne HURGHADA EGIPT (SONIA) 13.01.04, 19:25
      Sprawdź kolego jaka cena stoi na biletach wstępu np do świątyni Hatszepsut.
      Moje doświadczenie z Sonią: zebrała od ludzi w autobusie po 30 funtów a bilet
      wstępu kosztuje 10. Zachwycaj się dalej chyba że to inna Sonia ale tamta też
      miała "męża " Egipcjanina - Czy czarnowłosa z Katowic?
      • Gość: control Re: Wycieczki Fakultatywne HURGHADA EGIPT (SONIA) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.04, 19:33
        Cholera wie, czy z Katowic. "Moja" Sonia nie zbierała żadnych pieniędzy na
        bilety wstępu. Raz się płaciło za wycieczkę (50% ceny oferowanej przez biuro
        podróży ecco holiday)i to były wszystkie koszty.
      • odpowiedzialna Re: Wycieczki Fakultatywne HURGHADA EGIPT (SONIA) 14.01.04, 16:46
        Z tego co się orientuję to wycieczka do Hatszepsut jest wycieczką dodatkową i
        kosztuje 5 dolców. Opłaca się więc nie tylko bilety wstępu
      • Gość: casyeel Do lila16 IP: 212.76.35.* 13.02.04, 09:48
        a powiedz mi z kim tam jechalas? kto wynajal autokar, kto zaplacil za konwoj
        kto poniosl wszystkie organizacyje?????? Latwo jest kogos opluc, prawda.!!!
        Nastepnym razem jedz sama do luksoru i sama sobie wszystko zalatw, bedzie
        taniej.
        Przeciez to jest jej praca!!1
    • Gość: Kasia Re: Wycieczki Fakultatywne HURGHADA EGIPT (SONIA) IP: *.euro.mmm.com / 212.160.140.* 14.01.04, 15:27
      Zgadzam się z Radkiem - wycieczki z Sonią są jak najbardziej OK. A tak przy
      okazji: chyba jechaliśmy obok siebie na wycieczkę do Luksoru 2 stycznia?
      pozdrawiam wszystkich.
      • Gość: Ola Re: Wycieczki Fakultatywne HURGHADA EGIPT (SONIA) IP: 62.12.118.* 16.01.04, 04:29
        wycieczki z Sonią są jak najbardziej.....0000,to jest tylko reklama.
        • odpowiedzialna Re: Wycieczki Fakultatywne HURGHADA EGIPT (SONIA) 16.01.04, 14:41
          W wątku o Soni piszesz jako Ola, że to reklama, a wątek o Ali Babie
          podnosisz (i to bezczelnie podpisujesz się Sonia). I kto tu się reklamuje?!!!!
          Godziny wejścia na wątek o Soni to 4.29 rano. W tym samym czsie podnosisz ten
          wątek i ten sam adres IP: 62.12.118.*

inetnum: 62.12.96.0 - 62.12.125.127
          netname: MENANET-FREENET
          descr: MenaNet Communications is a large Internet service
          country: EG
          admin-c: EM59-RIPE
          tech-c: BS484-RIPE
          status: ASSIGNED PA
          notify: emohamed@menanet.net
          mnt-by: MENANET-MNT
          changed: emohamed@menanet.net 20020418
          source: RIPE

route: 62.12.118.0/24
          descr: MenaNet Communications
          origin: AS15834
          changed: emohamed@menanet.net 20030318

person: Ehab Mohamed
          address: 51 Beirut St, Heliopolis 11341, Cairo, Egypt.
          phone: +2 02 416 6200
          fax-no: +2 02 416 6204
          e-mail: emohamed@menanet.net
          nic-hdl: EM59-RIPE
          remarks:
          notify: emohamed@menanet.net
          changed: emohamed@menanet.net 20011009

person: Bassel Safwat
          address: 51 Beirut St, Heliopolis 11341, Cairo, Egypt.
          phone: +2 02 416 6200
          fax-no: +2 02 416 6204
          e-mail: bassel.safwat@menanet.net
          nic-hdl: BS484-RIPE
          remarks:
          notify: bassel.safwat@menanet.net
          changed: emohamed@menanet.net 20020126

Z Hanim byłam w Luksorze we wrześniu i było naprawdę extra. Ale coś ostatnio
          nie ma dobrych opinii, chociaż może znowu się poprawiło, ale tego nie wiem.
          A wszystkim życzę udanych wycieczek po Egipcie, ale przymykajcie czasami oko
          na reklamy na tym forum.
          • Gość: olusia Re: Wycieczki Fakultatywne HURGHADA EGIPT (SONIA) IP: *.astra.com 16.01.04, 15:45
            Witam,
            jeśli obserwujecie troszeczkę to forum i zaglądacie na stronkę
            www.hurghada.republika.pl to napewno zauważyliście, że oferta Ali Baby zniknęła
            z tej strony i pojawiła się Sonia. To chyba coś znaczy.
            A wiem, że Agnieszka-moderator strony o Hurghadzie naprawdę szuka najlepszych,
            najwyraźniej Ali Baba coś nawala.
    • Gość: agusha7 Re: Wycieczki Fakultatywne HURGHADA EGIPT (SONIA) IP: 62.114.154.* 24.01.04, 18:21
      Od 12 grudnia br, wszyscy ktorzy wykupia wycieczki u Soni dostana karte
      rabatowa na rachunki w Bonanzie 10 procent. Bonanza jest sponsorem serwisu
      www.hurghada.pl, wiec bedzie tam wiele imprez dla Polakow.
      Juz niedlugo wiecej niespodzianek:)))!!!!
      • Gość: agusha7 POMYŁKA - od 12 LUTEGO!!! IP: 62.114.154.* 29.01.04, 15:49
        Od 12 lutego osoby, które kupują wycieczki u Soni dostaną kupon rabatowy;
        Za pomyłkę przepraszam;
        Pozdrawiam;
        Agnieszka
    • Gość: Siemek Re: Wycieczki Fakultatywne HURGHADA EGIPT (SONIA) IP: *.espol.com.pl 25.01.04, 19:46
      Również byliśmy w Hurghadzie pomiędzy 11 i 18 stycznia 2004 i korzystaliśmy z
      usług Soni i jej przesympatycznego męża Sameha (prowadziliśmy z nim długie
      rozmowy i wam też to polecam, wiele dowiecie się o egipskiej mentalności od
      człowieka o bardzo otwartym umyśle). Sonia jest solidna, uczciwa i oczywiście
      jej oferta jest o wiele tańsza od rezydenckich propozycji. Wizyta w Hatszepsut
      i na Wyspie Bananowej jest rzeczywiście płatna dodatkowo 5$ lub 30 wariatów,
      ale o tym uczciwie jesteście uprzedzani. Ktoś napisał w jednej z wypowiedzi, że
      bilety wstępu do tych miejsc są tańsze niż żądana kwota. Tylko co w tym
      dziwnego. Jeżeli ktoś sam wie jak tam dojechać lub dopłynąć, ma własny środek
      transportu i osobę, która o danym miejscu mu opowie i go oprowadzi to nic nie
      stoi na przeszkodzie, aby zapłacił jedynie za bilet. Mnie nie dziwi fakt, że
      ktoś za swoje usługi i wiedzę pobiera opłaty, każdy z nas to robi świadcząc
      jakąś pracę więc na co tu się obrażać. Sonię mogę spokojnie polecić wszystkim,
      którzy nie chcą ryzykować lub przepłacać. I zapewniam, że nie jestem jej
      współpracownikiem. To poprostu niezwykle sympatyczna i uczynna osoba więc nic
      nie stoi na przeszkodzie aby w ten sposób jej pomóc. W razie pytań od osób,
      które wybierają się do Hurghady po raz pierwszy chętnie podzielę się swoją
      wiedzą w miarę jej posiadania na dany temat (juztywieszkto@wp.pl)
      • herald5 Re: Wycieczki Fakultatywne HURGHADA EGIPT (SONIA) 31.01.04, 01:16
        UWAGA NA TĄ SONIE: jesteśmy znajomymi z Polski jeszcze ze szkoły.Sonia
        zostawiła męża w Polsce i wyjechała by tyrać dla jakiegos tam Sameha, żaden
        to mąż, tylko wyzyskiwacz, a ona na niego zarabia. To nie jest przewodniczka.
        Pośredniczy zeby naraić jego firmie klientow. Skad ta reklama na stronie o
        Hurgadzie u Agnieszki? Chyba dlatego ze jest ona wlascicielka tego baru
        Bonanza i go w ten sposob popiera. A więc popierajcie sie tylko nie mowcie że
        są to dobre wycieczki. Jak się kupi pakiet za 70 usd, trzeba od razu zapłacić
        i nawet jeśli cie dopadnie zemsta faraona to nie oddadza pieniedzy. czyli
        cwaniactwo polskie zagnieździło się już w Hurgadzie. Opinie pochlebne to
        reklama, nie wierzcie. wszyscy wiedza że biuro Orbit oszukuje.
        • Gość: agusha7 Re: Wycieczki Fakultatywne HURGHADA EGIPT (SONIA) IP: 62.114.154.* 31.01.04, 02:46
          Drogi Heraldzie no 5: proszę o przesłanie nazwiska na moje konto e-mail, żebym
          mogła potwierdzić,że napewno byłeś na wycieczce z Sonią (myślę, że byłeś skoro
          tyle wiesz)...
          Jednym z warunków, dla których Sonia może się reklamować na mojej stronie jest
          lista osób (nazwiska, daty i e-mail), które zgłaszają się do niej na
          wycieczki, którą to listę Sonia musi mi wysłać jeszcze przed ich przyjazdem do
          Egiptu. Pozytywne i negatywne opinie osób, których nazwiska nie figurują na
          tej liście nie są przeze mnie uwzględniane. Żeby oferta zniknęła z mojej
          strony wystarczą tylko 3 negatywne opinie na 10 dobrych....:)
          >>> Lepszym sposobem na zysk jest podnoszenie jakości swoich usług od
          antyreklamy konkurencji:)
          Pozdrawiam;
          Agnieszka

PS Heraldzie5: Twój post jest jedynym postem jaki napisałeś na tym Forum i na
          wszystkich forach gazety (2003 i 2004 r), podobnie jak zalogowany hub_zz,
          który wysłał swojego posta 20 minut wcześniej "Sonia załatwiła mi urlop"
          (godz.24.56, kiedy nie ma prawie wcale "ruchu" na tym forum). Zbieg
          okoliczności?
          I jeszcze jedno: skąd wiesz,że Bonanza jest moim barem? Oprócz Soni wiedziały
          (do tej pory:))) o tym tylko 2 osoby...
          ----
          Przewodnik po Hurghadzie:
          www.hurghada.pl
          • Gość: agusha7 Re: Wycieczki Fakultatywne HURGHADA EGIPT (SONIA) IP: 62.114.154.* 31.01.04, 02:53
            sami oceńcie, zobaczcie posty z okolicy tej samej godziny na forum
            www.egipt.pl
        • Gość: Neon Re: Wycieczki Fakultatywne HURGHADA EGIPT (SONIA) IP: *.elblag.dialog.net.pl 01.02.04, 23:30
          Witam.
          Naprawde nieelegancko (to eufemizm) jest grzebac w prywatnosci innych osob a
          juz w ogole "fuj" jest klepac takie paszkwile na otwartym forum.
          Poziom wycieczek Soni jest bardzo wysoki. Bylismy razem w Luksorze nie dalej
          jak tydzien temu, i mam nadzieje, ze fakt, iz nie jestem Soni znajomym jeszcze
          z przedszkola nie umniejsza wiarygodnosci moich odczuc co do jej pracy.

"Opinie pochlebne to
          reklama, nie wierzcie. wszyscy wiedza że biuro Orbit oszukuje."

A takie teksty (vide powyzej), to juz chyba po prostu nieuczciwa walka o
          klienta.

• Gość: Iwona Re: Wycieczki Fakultatywne HURGHADA EGIPT (SONIA) IP: 212.244.162.* 13.02.04, 01:55
            Nie znam Soni i nigdy, nie mialam z nia kontaktu.Weszlam na to forum ,po raz
            pierwszy.Jestem oburzona informacja ,dotyczaca zycia osobistego tej Pani.Osoba,
            ktora zmiescila ta informacje, wystawila sobie najgorsze swiadectwo, dla mnie,
            jest to ,zero intelektualne.Ludzie, zacznijcie zyc zyciem swoim ,a nie cudzym.
            28 lutego wyjezdzam do Egiptu.Weszlam do Forum ,w celu zdobycia adresow biur
            podrozy,przerazilam sie opiniami, na temat uslug biura, ktore reprezentuje Pani
            Sonia.Wlasnie ,ta niska wzmianka ,o prywatnym zyciu Pani Sonii, utwierdzila
            mnie w przekonaniu, ze powinnam skorzystac z jej uslug.Mam odczucie, ze
            pozostale, niepozytwywne opinie ,sa wlasnie na poziomie osoby, ktora napisala
            taki paszkwil.Dzieki temu paszkwilowi, polubilam Pania, pani Soniu.Pozdrawiam
            Iwona Ch.
            • skaza10 Re: Wycieczki Fakultatywne HURGHADA EGIPT (SONIA) 13.02.04, 08:35
              moje pytanie - czy Pani Sonia umożliwia zakup organizowanych przez siesbie
              wycieczek w Hotelach Makadi Beach, jeżeli tak to gdzie-którym, do kogo się
              zwrócić.
              • Gość: Maryla Re: Wycieczki Fakultatywne HURGHADA EGIPT (SONIA) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.04, 09:54
                Na stronie www.hurghada.pl znajdziesz wszystkie informacje. Jesli napiszesz
                zgloszenie Sonia sie z toba skontaktuje po przyjezdzie na miejsce.
            • Gość: Marcin Re: Wycieczki Fakultatywne HURGHADA EGIPT (SONIA) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.04, 17:00
              Witam. Jestem zaskoczony tymi negatywnymi opiniami na temat SONII. Wycieczki
              przez Nią i Sameha są organizowane na wysokim poziomie i wszystko jest dopięte
              ma ostatni guzik. Mogę w ten sposób się wypowiadać, ggyż razem z przyjaciółmi
              korzystaliśmy z usług SOMI. Wcale nie miałbym interesu, żeby SONIĘ reklamowaći
              pochwalać, gdybym po prostu nie był zadowolony. A jak wiemy, najlepsza reklama
              jest przez znajomych. I właśnie moi zanjomi /jeszcze w starym roku/ byli na
              paru wyprawach z SONIĄ, i od nich miałem namiary. Zaraz po wylądsowaniu w
              Hurghadzie zadzwoniłem do SONI i już na drugi dzień omawialiśmy interesujące
              nas wycieczki. Ale za dużo już opowiadań, bo zaczynają wracać wspomnienia.
              Gorąco polecam wycieczki organizowane przez SONIĘ i wiem, że następnym razem
              też z nich skorzystam.- tel do SONI +20103065170- można wysłać sms, to również
              odpowie.
              Pozdrawiam.
        • Gość: casyeel Do herald5 !!!!!!!!!!! IP: 212.76.35.* 13.02.04, 09:57
          Co z ciebie z szmatlawiec!!!!!! Co!!!! Brak mi slow na okreslenie, mysle ze sam
          sobie wystawiles/las ocene.
          Poznalem Sonie i jej meza i mysle ze skoro obrazasz ich to ja czuje sie rowniez
          obrazony!!!!!! Wiec uwazaj na slowa!!!!!
          Pozdrawiam
          Artur
          p.s. Ciewka jestem dlaczego sie nie podpisales/las tylko kryjesz sie za nickiem.
          p.s.2 pozdrowienia dla Soni, Sameh`a. Nie martwcie sie. Macie tu przyjaciol!!!
        • Gość: Mariusz Re: Wycieczki Fakultatywne HURGHADA EGIPT (SONIA) IP: 195.205.44.* 13.02.04, 10:17
          czlowieku dla mnie ona moze miec 10 facetow na kazdym kontynencie i robic z
          nimi na co ma ochote bo to jej osobista sprawa
          mnie to nie interesuje, przeciez nie place jej za to co robi w prywatnym zyciu
          tylko za usuluge turystyczna
          czy ty jestes wyslannikiem radia maryja ze interesuja cie towarzystkie
          doswiadczenia tej pani ?
          jesli tak to rozumiem jak nie to wybacz ale inne okreslenie niz debil mi sie
          nie nasuwa
          LUDZIE
        • Gość: Mariusz Re: Wycieczki Fakultatywne HURGHADA EGIPT (SONIA) IP: 195.205.44.* 13.02.04, 10:18
          czlowieku dla mnie ona moze miec 10 facetow na kazdym kontynencie i robic z
          nimi na co ma ochote bo to jej osobista sprawa
          mnie to nie interesuje, przeciez nie place jej za to co robi w prywatnym zyciu
          tylko za usuluge turystyczna
          czy ty jestes wyslannikiem radia maryja ze interesuja cie towarzystkie
          doswiadczenia tej pani ?
          jesli tak to rozumiem jak nie to wybacz ale inne okreslenie niz debil mi sie
          nie nasuwa
          POWIEDZCIE SKAD SIE TACY BIORĄ
        • Gość: ortop57 Re: Wycieczki Fakultatywne HURGHADA EGIPT (SONIA) IP: 212.244.162.* 14.02.04, 19:35
          Kochany Heraldzie5 myślę, że te 5 to twój iloraz inteligencji!!! Jestem
          przekonany, że w Instytucie transplantologii Twojego mózgu nikt nie odróżniłby
          od Whiskas (nawet niezłej paczki). Zastanawiam się, pomimo wszystko, jak to się
          stało, że mając Whiskas, można jeździć za granicę - myślę, że to "niewątpliwa
          zasługa rodziców" Radzę, jedź na Antarktydę - tylko nie wpieprzaj!!!! żółtego
          śniegu!!!!!! Pozdrawiam i życzę okresowych obstrukcji - to pomaga myśleć.
          Janusz S.
          • Gość: gruba Re: Wycieczki Fakultatywne HURGHADA EGIPT (SONIA) IP: 62.135.62.* 27.02.04, 18:12
            jak nie ma mozliwosciu porownac wiadomosci profesjonalnych pilotow to sie
            chwali co sie ma, tak jak pisala Kasia-wiadomosci z przewodnika kazdy moze
            przeczytac, a wiekszosc z Was jedzie tylko po to, zeby zrobic zdjecie, a nie
            sie czegos dowiedziec, ale wybor nalezy do Was
      • Gość: Machoni Re: Wycieczki Fakultatywne HURGHADA EGIPT (SONIA) IP: *.elblag.sdi.tpnet.pl 08.03.04, 13:35
        W 100 % popieram Siemka. Kupiliśmy wycieczki u Soni i Sameha - było swietnie.
        Po za tym znależli dla nas czas, aby spotkać się już na prywatnej stopie.
        Ciekawe wiadomości przekazał nam Sameh o islamie i Koptach. Czytając post
        Heralda5 przypomina mi się dowcip o piekle. Kotła dla Niemców pilnuje diabeł,
        kotła dla Amerykanów pilnuje diabeł, kotła dla Polaków nikt nie pilnuje.
        Dlaczego? Bo jak się który tylko z kotła wychyla, to zaraz reszta ściągnie go z
        powrotem. Polskie piekiełko jest naszym najlepszym towarem eksportowym - nawet
        do Egiptu. Pozdrawiam
        • Gość: a. Re: Wycieczki Fakultatywne HURGHADA EGIPT (SONIA) IP: 62.114.154.* 13.03.04, 01:39
          up
    • Gość: up up IP: 62.114.154.* 07.03.04, 13:20
      up
      • Gość: up Re: up IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.04, 20:47
        up
        • pc_maniac Herald5 = brak kultury 08.03.04, 14:59
          Mieszanie spraw osobistych (choc wątpliwe byś pisał prawdę) wystawia Ci
          Heraldzie5 bardzo negatywną opinię.
          Więc wydaje mi się, że jeśli piszesz również negatywnie o interesach, to każdy
          czytający spokojnie może potraktować to jako reklamę, a nie antyreklamę.
          Jeśli głupek mówi o kimś "głupi", to znaczy, że jednak zazdrości mu
          inteligencji ;o)

Po Twoim poście zaś widać, że zazdrościsz innym kultury, więc próbujesz
          zeszkalować ich imię. Tyle, że sam siebie najbardziej usmarowałeś
          tym "g^&#@$nkiem" przy jego rzucaniu na innych.
          • Gość: cs Re: Herald5 = brak kultury IP: 195.215.5.* 08.03.04, 15:03
            Mimo wszystko wydaje sie, ze sporo osob dobrze wie, kto to jest Herald5.
    • zis Re: Wycieczki Fakultatywne HURGHADA EGIPT (SONIA) 27.03.04, 12:20
      Witam
      Wczoraj wrocilem z Hurghhady (Oasis, Desert Rose). W czasie pobytu
      zafundowalismy sobie z zonka 3 wycieczki u Sonii - Luxor, Quady, Giftun i
      podsumowywujac (bo wlasciwie opisy sie tu juz pojawialy) to szczerze polecam
      wlasnie wycieczki z Sonia bo za 50% ceny ma sie dokladnie taki sam poziom uslug
      jak za wycieczki kupowane u rezydentow.
      Oczywiscie zawsze mozna by pomarudzic ze Luxor to bieg przez miasto ... ale
      tyle tam tego jest ze nie sposob posiedziec tam dluzej (osobiscie wybiore sie
      tam jeszcze raz ale na 3-4 dni tylko do Luxoru) ... ze autobus byl starszawy
      (ale klima dzialala) tyle ze jak obserwowalem inne autobusy w konwoju i inne
      wycieczki to wszyscy lapali sie na podobne pojazdy i na taki sam program.
      W kazdym razie ja bylem zachwycony ... no moze jedynie wycieczka na Giftun
      okazala sie za malo Giftun wlasnie bo spodziewalem sie ze bedziemy tam plazowac
      a w zamian za to kierownik wycieczki pognal nas w dwa mniej ciekawe miejsca
      (jedno to przystanek na jedzenie przy jakiejs wysepce tak jakby nie mozna bylo
      zjesc na Giftunie albo obok, a drugie to niezbyt ciekawa rafa przy wraku no i
      sam wrak) ale tak czy owak rowniez z Giftunu bylem bardzo zadowolony glownie
      widokiem rafy przy tej wyspie.
      Reasumujac ... polecam :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka