alkud 02.11.09, 22:20 czyli o ciemniejszej stronie bogobojnych muzułmanów: religiapokoju.blox.pl/2009/11/Egipt-od-seksu-do-zbrodni-i-zamieszek.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rades29 Re: Do czego zdolny jest muzułmański motłoch? 02.11.09, 22:25 Bite i wykorzystywane (Verstummelt, geschlagen, missbraucht / Maimed, Beaten, Abused) Różne formy przemocy wobec kobiet to przestępstwa najczęściej popełniane, a jednocześnie najrzadziej karane. Kobiety narażone są na przemoc we wszystkich krajach i warstwach społecznych - w codziennym życiu, w czasie wojny i w czasach powojennych. Ten wstrząsający film przedstawia pięć przykładów stosowania przemocy wobec kobiet i podaje przerażające dane statystyczne dotyczące rozmiarów tych zjawisk. W Indiach, Chinach, Pakistanie i Bangladeszu usuwa się płody płci żeńskiej, gdyż dziewczynki uważane są za mniej wartościowe, a ich utrzymywanie jest nieopłacalne: w chwili ślubu trzeba im zapewnić wysoki posag, a po ślubie muszą zamieszkać w domu męża. Aborcje płodów płci żeńskiej praktykowane są zarówno w zamożnych, jak i ubogich rodzinach. Usunięcie 10 mln żeńskich płodów w ciągu ostatnich 20 lat doprowadziło w Indiach do zachwiania równowagi między płciami. Według szacunków z tego powodu brakuje już ok. 50 mln kobiet. Znane są wiec przypadki sprowadzania kobiet z ubogich rejonów Indii i wydawania ich za mąż za kilku braci jednocześnie. W ten sposób kilku mężczyzn korzysta z jednej kobiety. Niestety, rząd niewiele robi, by przeciwdziałać tym patologiom, gdyż ludzie u władzy podzielają przekonania większości społeczeństwa. W krajach afrykańskich co roku ponad 2 mln dziewczynek w wieku od 4 do 12 lat poddaje się okrutnemu zabiegowi obrzezania, co powoduje często tragiczne skutki dla ich zdrowia: chroniczne infekcje, bolesne dolegliwości podczas menstruacji, stosunków płciowych i porodów. Oprócz dolegliwości fizycznych powoduje też problemy psychiczne. Ta tradycja ma ponad 3 tys. lat. Chociaż w większości krajów afrykańskich takie okaleczanie kobiecego ciała jest zakazane, nadal się je praktykuje. Wraz z falą imigrantów zwyczaj ten przeniósł się także do Europy i Ameryki Północnej. Handel kobietami uważany jest za interes niezbyt ryzykowny i bardzo opłacalny, wedle szacunków przynosi 7 - 10 mld dolarów zysku rocznie. Gatunek: Film dokumentalny Kraj: Niemcy Rok produkcji: 2006 Czas trwania: 45 minut Odpowiedz Link Zgłoś
rades29 Re: Do czego zdolny jest muzułmański motłoch? 03.11.09, 09:56 www.doku-planet.com/2009/07/verstummelt-geschlagen-missbraucht.html Odpowiedz Link Zgłoś
alkud Gwałty zbiorowe w Anglii... 07.11.09, 22:51 religiapokoju.blox.pl/2009/11/Anglia-fala-zbiorowych-gwaltow.html Odpowiedz Link Zgłoś
lusia-2 Re: Gwałty zbiorowe w Anglii... 08.11.09, 10:33 we dwoje fajnie sie uzupełniacie, jesteście nie do pobicia.Może napiszecie cos ze swojego doświadczenia, nie podpierając sie żadnymi odnosnikami? A tak na marginesie , nie czytam żadnych waszych linkow. Odpowiedz Link Zgłoś
sniezynka1984 Typowa pusta panna z tego forum 08.11.09, 10:52 lusia-2 napisała: > we dwoje fajnie sie uzupełniacie, jesteście nie do pobicia.Może > napiszecie cos ze swojego doświadczenia, nie podpierając sie żadnymi > odnosnikami? A tak na marginesie , nie czytam żadnych waszych > linkow. Nie czytasz? Jeszcze czegoś byś się dowiedziała. A później rozpacz, że habiś okradł czy oszukał, a przecież wszystko co wygadują ludzie to tylko rasistowskie stereotypy:-) Odpowiedz Link Zgłoś
jasneniebo Re: Typowa pusta panna z tego forum 08.11.09, 12:49 Gdyby czytała ze zrozumieniem, to miałoby jeszcze jakiś sens - a tak IGNORANCJA , budowa zdań złożonych przysparza trudności więc trudno wymagać lektury odnośników, długie teksty i czasem w obcych językach.Ponadto bywając tu na forum można wysilić się odpisując na post i zauważyć,że piszący - a ich krytykuje to mężczyźni.Jeden jest autorem bardzo ciekawego bloga- ale to zbyt duży wysiłek.... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
lusia-2 Re: Typowa pusta panna z tego forum 08.11.09, 16:02 Jaśnie pani czepia sie wszystkich ktorzy pisza nie po jej mysli . Budowa zdań ci nie odpowiada? Wystarczy ,że pisze ze zrozumieniem. do tej pory wszystko rozumiesz co ja pisze . Nie muszę czytać wszystkiego co inni piszą.NIe narzucaj mi swojej woli.Ignorancja to twoja pierwsza twarz, druga to egoizm.Ekspertka od p...ych arabow.Przeczytala koran i uwaza sie za super eksperta. Odpowiedz Link Zgłoś
jasneniebo Re: Typowa pusta panna z tego forum 08.11.09, 16:22 Tak jednoznacznie obiektywna ocena i jak zwykle intelektualnie niebotyczny poziom. Gratulacje. Jeśli chodzi o ocenę mojej wiedzy to jeszcze ci bardzo daleko.....nie do mnie ale do możliwości oceniania- nie maasz nie tylko wiedzy ale klasy i kultury- co jak na kobietę niestety bardzo źle o tobie świadczy, na szacunek swoimi wypowiedziami nie zapracowałaś zdecydowanie sama sobie wystawiłaś ocenę. Odpowiedz Link Zgłoś
lusia-2 Re: Typowa pusta panna z tego forum 08.11.09, 16:52 Kto dał ci prawo obrażania ludzi? Czujesz się kimś lepszym ? NIe piszę takim językiem jak ty , ale pisze po polsku .Twoj język jest bardzo kwiecisty, ale po co ? Piszesz takim językiem do ignoratki?Pewnie mnie nigdy nie zablokujesz bo nie bedziesz miala na kim pokazać swojej wyższości,kultury i klasy.Oceniasz ludzi po budowie zdań. Gratulacje. Odpowiedz Link Zgłoś
jasneniebo Re: Typowa pusta panna z tego forum 08.11.09, 18:56 Nie mogę zmienić sposobu pisania, tak mnie nauczono,widzę jednak ,że to również cię denerwuje.Nie obraziłam cię - odpowiedziałam na twój sarkastyczny post. Nigdy nie pisałam jaki jest poziom mojej wiedzy , wnioski wyciągnęłaś sama. Nie zauważyłaś również,że nie tylko ja mam wątpliwości dotyczące zawartości twoich wypowiedzi? Nie oceniam ludzi, bardzo dokładnie czytam co piszą- to jest miara ich wartości. Odpowiedz Link Zgłoś
yamyam Re: Typowa pusta panna z tego forum 09.11.09, 20:43 a niech sobie bedzie jaka chce;pusta, inteligentna, frywolna czy rozwazna...niech pisze pojedynczymi zdaniami lub zlozonymi-jej sprawa, jedno mi sie tu nie podoba - oceniacie dziewczyne w sposob malo elegancki, a pozniej wytykacie jej, ze wyraza sie tak a nie inaczej, Jasna - ty powinnas najbardziej rozumiec jak bardzo potrafia puscic nerwy, gdy czasami czyta sie co tu stoi napisane, i krew zalewa i noz sie w kieszeni otwiera...trzeba jej oddac racje, ze sa tu faceci, ktorzy lubuja sie w umieszczaniu linkow bez wlasnego komentarza, po ktoryms linku RADESA na temat wlochow, na forum o facetach z egiptu, tez juz sobie dalam spokoj z ich czytaniem... wiecej wyrozumialosci pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
jasneniebo Re: Typowa pusta panna z tego forum 09.11.09, 21:25 Witaj, Zgadzam się z Tobą ale wyrozumiała mogę być nawet bardzo ale osoba o nicku lusia-2 cały czas wypowiada się w taki sposób żeby wzbudzić awanturkę. Rades ma swoją misję - nie zawsze podaje tylko link, pisał,że ma kłopot z pisaniem po polsku, bo mieszka za granicą. Krytyka kogoś bez czytania jest ignorancją-prawda? Nie chce niech nie czyta -ale niech nie krytykuje , bo brak argumentów jast widoczny. A nerwy puszczają to fakt. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
yamyam Re: Typowa pusta panna z tego forum 09.11.09, 23:09 "Autor: lusia-2 08.11.09, 10:33 we dwoje fajnie sie uzupełniacie, jesteście nie do pobicia.Może napiszecie cos ze swojego doświadczenia, nie podpierając sie żadnymi odnosnikami? A tak na marginesie , nie czytam żadnych waszych linkow. " ignorancja ignorancja, ale akurat w tym poscie chyba nikogo nie obrazila, a wypowiedz tez do "zaczepnych" bym nie zaliczyla :) a to ze Rades irytuje niektorych samym kopiuj/wklej to chyba fakt niezaprzeczalny (nie tylko LUSIA o tym pisze, sama tez chcialam ale chyba sie powstrzymalam :P juz nie pamietam ) nie ma co popadac w przesade i wylewac na kazdego wiadro "czegos tam" przy kazdej jego wypowiedzi :) w tym poscie, jak dla mnie, bylo calkiem niewinnie i bez krytyki, raczej zauwazam zachete do szerszej wypowiedzi oprocz linkow :)(od razu wyjasnie - nie sledze wszystkich wpisow Lusi, moja wypowiedz tyczy tego jednego tematu) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jasneniebo Re: Typowa pusta panna z tego forum 09.11.09, 23:30 Może napiszecie cos ze swojego doświadczenia, nie podpierając sie żadnymi odnosnikami? A tak na marginesie , nie czytam żadnych waszych linkow. " Mnie też nie podoba się wklejanie linków bez komentarza, jednak autor bloga wkleja odnośniki do swoich tekstów wiec krytyka bez czytania to krytykanctwo, poza tym w tej wypowiedzi rades napisał nie wklejał odnośników i jeszcze jedno, ma niesamowitą zdolność do wyszukiwania ciekawych rzeczy ( nie mam tu na myśli włoskich historii), pytałam Go nawet o to. Poczytałam sobie wszystkie wpisy "l" nie tylko na tym forum ale na facetach z Tunezji też- jak na osobę związaną z "habisiem"- nie znoszę tego określenia- wypowiedź o Arabach jest obraźliwa , a polemika z alkudem bez względu na całą resztę to ignorancja. Myślę,że możemy darować sobie dalszą dyskusję. Między nami nie ma sporu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rades29 Re: Typowa pusta panna z tego forum 10.11.09, 10:45 yamyam, czyzbys twierdzila ze sekturystki wybieraja tylko kraje arabskie? Lepszy Arab od Polaka Co ciekawe, tak rozbudowanej oferty seksualnej nie otrzymują cudzoziemki. Podając się za Hiszpankę, która razem z dwiema koleżankami chce się zabawić, zadzwoniłam do kilku krakowskich agencji towarzyskich. Profesjonalnie "obsłużona" zostałam tylko w jednej. Miły męski głos zaproponował: "Czemu chcecie przyjeżdżać, może to my was odwiedzimy?". W trzech burdelach w ogóle nie mogłam dogadać się po angielsku. W kolejnym moja prośba wywołała ogólne zadowolenie. - Chłopaki, ona chce facetów. - Hehe, ja mogę z nią nawet za darmo! - Ale o co jej dokładnie chodzi? - słyszałam po drugiej stronie niedokładnie zakrytej ręką słuchawki. Wreszcie dostałam propozycję: - Przyjedźcie, to pogadamy. W ostatnim lokalu rozwiano resztki mojej nadziei: - Przykro mi, ale z mężczyznami w Krakowie jest bardzo duży problem. Raczej ich nie znajdziecie. - Nic dziwnego, nie ma podaży, bo nie ma popytu. Polscy mężczyźni nie wpisują się w stereotyp "macho", jak Włosi, Hiszpanie, namiętni Amerykanie czy przodujący w rankingach męskości Arabowie. Stąd seks-turystki wybierają kraje południowe - komentuje Alina Henzel-Korzeniowska. turystyka.interia.pl/news/do-polski-po-seks,967997,,2 Odpowiedz Link Zgłoś
yamyam RADES 10.11.09, 17:01 posluchaj, ja rozumiem, ze nie mieszkasz w Polsce i mozesz miec problemy ze znajomoscia jezyka (gdzies to wyczytalam - chyba ze sie pomylilam co do osoby, ktorej to tyczylo), ale nie jest chyba trudnym pojac co mam na mysli- napisalam ci juz gdzies wczesniej- gdy pisze, iz jest to forum o facetach z egiptu , a nie o facetach z wloch, o facetach z wloch pisz na forum o facetach z wloch, a ty w zaparte czynisz to nagminnie na tym forum (to mnie irytuje, bo uczono mnie iz "zasmiecanie" netu nie jest zaleta uzytkownika, lecz wada)...i wogole, gdzie ja twierdze ze sexturystki wybieraja kraje arabskie???????????????? wkladasz mi cos w usta czego nie powiedzialam i nie napisalam - jak masz problem z czytaniem ze zrozumieniem, to moze warto troche poczekac z pisaniem na necie i podciagnac sie w tej umiejetnosci, a wszystkim bedzie zapewne latwiej :) pozdrawiam PS wytlumacze ci jeszcze jedno, moj wpis w tym temacie tyczyl wklejania przez ciebie linkow do roznych stronek (moze i ciekawych) bez zadnego komentarza z twojej strony, powiem dobitnie - WPIS NIE DOTYCZYL SEXTURYSTYKI - mam nadzieje, ze zrozumiana jestem w tym momencie (czytaj ze zrozumieniem i nie domniemywaj co autor mial na mysli, bo mial na mysli dokladnie to co napisal ) Odpowiedz Link Zgłoś
rades29 Re: RADES 10.11.09, 23:25 Dziewczynko , 25 lat spedzilem zagranica. widzialem tyle na wlasne oczy co wiele osob przez cale zycie nie bedzie widziec. Wyuczylem sie posugiwac biegle w mowie i w pismie w kilku jezykach. Dziewczynko a wogole wiesz na czym polega zwiazek mieszany i roznice kolturowe? wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,7231397,Ebi_ma_wrocic_do_Holandii__Do_ojca.html wyborcza.pl/1,75480,7144879,W_imie_dziecka.html polonia.wp.pl/title,Bulgaria-dramatyczna-walka-Polki-o-dzieci,wid,11176001,wiadomosc.html?ticaid=1914c miasta.gazeta.pl/kielce/1,35255,7234322,Nieludzkie_prawo__Dzieci_zabrane_matce.html www.mmtrojmiasto.pl/6754/2009/9/6/iza-sokolowska--najpierw-ofiara-raka-teraz-meza?category=news polskalokalna.pl/wiadomosci/podkarpackie/rzeszow/news/oddaj-mi-moje-dzieci,1318573,229 Odpowiedz Link Zgłoś
yamyam Re: RADES 10.11.09, 23:34 ja o chlebie ty o niebie...mozna tak dlugo, bo mimo tego iz duzo widziales to ze zrozumieniem niestety czytac nie potrafisz :) Odpowiedz Link Zgłoś
rades29 Re: RADES 11.11.09, 00:17 yamyam napisała: > ja o chlebie ty o niebie...mozna tak dlugo, bo mimo tego iz duzo > widziales to ze zrozumieniem niestety czytac nie potrafisz :) Dziewczynko wlasnie nie potrafie czytac . Moze mnie uswiadomisz o czym to: www.amanjordan.org/articles/index.php?category=14 www.alaslam.org/vb/showthread.php?p=114901 roukana.maktoobblog.com/page/2/ www.pezeshk.us/?p=2899 edalat2010.blogfa.com/post-5.aspx www.inroozha.com/news/009323.php humnty.blogfa.com/ kabulpress.org/maghala_23hamal85.htm afplut.blogfa.com/author-afplut.aspx Odpowiedz Link Zgłoś
yamyam Re: RADES 11.11.09, 10:09 ty jakis uraz z dziecinstwa chlopaczku wyniosles, ze nie rozumiesz co ja pisze? jak masz problem ze zrozumieniem textu pisanego to zwroc sie do swojej mamusi, moze ci poczyta i wytlumaczy...jaki ty jestes irytujacy z tymi linkami i pisaniem nie na temat :/ nie odpowiadaj na ten wpis bo i tak wiem co w nim bedzie :/ Odpowiedz Link Zgłoś
alkud Re: Typowa pusta panna z tego forum 08.11.09, 18:24 > Gdyby czytała ze zrozumieniem, to miałoby jeszcze jakiś sens - a tak IGNORANCJA wbrew pozorom to ma głęboki sens... selekcja naturalna działa kiedy chce i jak chce... >Jeden jest autorem bardzo ciekawego bloga merci chociaż ponoć blog ów jest faszystowski/rasistowski/syjonistyczny, więc lepiej uważać :) Odpowiedz Link Zgłoś
jasneniebo Re: Typowa pusta panna z tego forum 08.11.09, 19:04 alkud napisał: > chociaż ponoć blog ów jest faszystowski/rasistowski/syjonistyczny, więc lepiej > uważać :) Witaj, Myślę,że jaki jest każdy oceni - dla mnie jest ciekawy i bardzo dobrze pisany. Nie zawsze ze wszystkim co piszesz się zgadzam ale nie mogę odmówić Ci konsekwencji i ciekawego doboru tematów, szczere gratulacje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rhoxer Ten habis byl tykajaca bomba 08.11.09, 20:27 To nie zaden zolnierz, ktoremu odwalilo, tylko zwykly terrorysta powiazany z zamachowcami z 11 wrzesnia. wiadomosci.onet.pl/2074492,12,11_wrzesnia_i_tykajaca_bomba-_sensacja_ws_masakry_w_usa,item.html 11 września i "tykająca bomba"- sensacja ws. masakry w USA Nidal Malik Hasan był powiązany z zamachowcami, którzy zaatakowali USA 11 września 2001 roku - pisze "Sunday Telegraph". Z kolei osoba, która miała okazję poznać Hasana, określiła go mianem "tykającej bomby zegarowej". Wojskowy psychiatra zastrzelił w czwartek 13, a ranił 30 przypadkowych osób w bazie wojskowej Fort Hood w Teksasie w USA. Nidal Malik Hasan odprawiał religijne obrzędy w budzącym kontrowersje meczecie Dar al-Hijrah w Great Falls (Virginia, USA). Działo się to w 2001 roku - w tym samym czasie bywali też tam dwaj mężczyźni, którzy potem dokonali zamachu na World Trade Center i Pentagon - dowiedział się "Sunday Telegraph". W tym czasie imamem w meczecie był radykał Anwar al-Awlaki. Urodzony w Jemenie obywatel Stanów Zjednoczonych. Uroczystości pogrzebowe matki miały miejsce w Dar al-Hijrah Dodatkowo, pogrzeb matki autora masakry w Fort Hood odbył się w maju tegoż roku właśnie w tej świątyni. Wskazuje to na bliskie związki Nidala Malika Hasana z kontrowersyjnym meczetem. Wspomniany duchowny, Anwar al-Awlaki, był "doradcą duchowym" trzech spośród terrorystów z 11 września. Charles Allen, b. podsekretarz ds. wywiadowczych w Departamencie Obrony, tak charakteryzuje imama: - Jest zwolennikiem Al-Kaidy i był "doradcą duchowym" trzech zamachowców z 11 września. Co ważne, w nagraniach umieszczanych w internecie imam nawoływał amerykańskich muzułmanów do dokonywania kolejnych ataków terrorystycznych. Jak pisze "Sunday Telegraph", trafił on do Dar al-Hijrah w styczniu 2001 roku. Potem zjawili się tam Nawaf al-Hamzi i Hani Hanjour. Kolejny, trzeci już terrorysta miał kontakt z al-Awlakim jeszcze w stanie Kalifornia, przed przenosinami do Wirginii. Hasan to "tykająca bomba zegarowa" Policja potwierdziła już, że w krytycznym czasie, przed zamachami na WTC, po nauki do radykalnego imama przychodził także Nidal Malik Hasan. Obecnie FBI stara się ustalić, czy sprawca masakry w Fort Hood kontaktował się ze sprawcami największego zamachu terrorystycznego w dziejach USA. - Byłem zszokowany, ale nie zaskoczony informacjami o ataku - tak tę tragedię komentuje dr Val Finnell, który miał okazję poznać poglądy Hasana podczas szkolenia na przełomie 2007 i 2008 roku. Inny uczestnik tegoż szkolenia - po tym jak usłyszał o wojowniczych poglądach psychiatry nt. zamachów samobójczych - doniósł służbom wojskowym. Stwierdził przy tym, że Hasan jest "tykającą bombą zegarową". wiadomosci.onet.pl/2074492,12,11_wrzesnia_i_tykajaca_bomba-_sensacja_ws_masakry_w_usa,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
rades29 Re: Ten habis byl tykajaca bomba 08.11.09, 21:10 Poki co nie ma zadnych dowodow Odpowiedz Link Zgłoś
rhoxer Habis szukal zony 09.11.09, 16:47 Niestety w Teksasie malo Polek:-( wyborcza.pl/1,75477,7231314,Rzeznia_majora_Hasana.html Hasan miał też kłopoty zupełnie osobiste. Desperacko szukał żony - o tym, że zwracał się o pomoc w jej znalezieniu, mówili imamowie z meczetów koło Waszyngtonu i w Fort Hood, a także właściciel sklepu 7- Eleven w forcie, do którego Hasan często przychodził rano na kawę i ciastko. Zrobił tak też w czwartek, w dniu zamachu, około 6.30 rano. Sklepikarz, też pochodzenia muzułmańskiego, opowiadał CNN, że Hasan kilka razy nagabywał go, by ten w piątki więcej się modlił. Kiedyś wyrażał też swą niechęć do pojechania na wojnę, bo "nie chciał zabijać ani szkodzić muzułmanom". W czwartek rano major Hasan przyszedł do sklepu po kawę w tradycyjnym białym stroju muzułmańskim, ale "zachowywał się normalnie, był zupełnie spokojny". Potwierdza to zapis z kamery wideo w sklepie. Odpowiedz Link Zgłoś
rhoxer Habis stracony 11.11.09, 08:49 W zakładzie karnym w stanie Wirginia wykonano karę śmierci na Johnie Allenie Muhammadzie, nazywanym "snajperem z Waszyngtonu", który w październiku 2002 r. wraz z partnerem sterroryzował stolicę USA oraz jej okolice, zabijając 10 przypadkowych osób. wiadomosci.onet.pl/2076096,12,usa_egzekucja_snajpera_z_waszyngtonu,item.html en.wikipedia.org/wiki/John_Allen_Muhammad Odpowiedz Link Zgłoś
rhoxer Wiekszosc wiezniow we Francji to habisie 11.11.09, 10:42 Do 70 tys. aktów "przemocy miejskiej" doszło już w tym roku we Francji "Nique la police!" (olej policję) - słychać zewsząd. Kordon funkcjonariuszy zderza się z masą uzbrojonych w kamienie Murzynów i Arabów z podparyskich miejscowości. Jeden z nich w agonii trafia do szpitala. W odwecie ginie policjant. Spirala nienawiści się nakręca. W takim klimacie rozgrywa się "Nienawiść" Mathieu Kassovitza. Obsypany nagrodami film zachwycił Francuzów, ale niczego ich nie nauczył. Wydarzenia, które się rozegrały w podparyskim Clichy-sous- Bois, są jakby żywcem przeniesione z "Nienawiści". Do takich zajść dochodzi we Francji od dawna - o tych ostatnich tyle się mówi, bo rozgrywają się na większą skalę. W tym roku doszło prawie do 70 tys. aktów "przemocy miejskiej" - jak policja określa agresję tłumu. Prawie w połowie wypadków były to podpalenia samochodówSpołeczeństwo motłochu Trwające ponad tydzień zamieszki wybuchły w 28-tysięcznym Clichy- sous-Bois, po tym jak dwóch nastoletnich Arabów zginęło porażonych prądem (trzeci trafił do szpitala), ukrywając się przed policją w transformatorze. Stopniowo rozszerzyły na inne miejscowości w departamencie Seine-Saint-Denis. Auta płonęły też m.in. na przedmieściach Dijon w Burgundii. Nie tylko scenariusz, ale i podłoże wydarzeń w Seine-Saint-Denis przypomina "Nienawiść". Kassovitz z dokumentalną precyzją pokazuje świat podparyskich przedmieść: bohaterowie filmu nie mają pracy, szwędają się między blokami, paląc haszysz i załatwiając nielegalne interesy. Motywem przewodnim ich rozmów jest nienawiść do policji. Tak samo było w Clichy-sous-Bois. Trójka Arabów uciekała, bo popełniła przestępstwo. Mimo to nikt ich nie potępił - w społeczności, w której żyją, jest to czyn normalny. Za ich śmierć obwiniono policję, bo starała się pilnować przestrzegania francuskiego prawa. Według policji, we Francji jest 750 blokowisk takich jak Clichy-sous- Bois. Prasa określa je jako "tereny utracone republiki", rządzące się własnymi prawami, a na próby zewnętrznej ingerencji reagujące agresją. Za początek starć policji z imigrantami uważa się "rodeo" na ulicach Minguettes pod Lyonem w 1981 r. Do kolejnych incydentów doszło na początku lat 90.: rozruchy w Vaulx-en-Velin (też koło Lyonu), w Tarterets pod Paryżem (we wrześniu tego roku znów doszło tam do starć), w Tuluzie i Strasburgu. W połowie lat 90. sytuacja się uspokoiła, ale od siedmiu lat liczba aktów "przemocy miejskiej" rośnie - w 2004 r. było ich prawie o 20 proc. więcej niż rok wcześniej. Nicolas Sarkozy, minister spraw wewnętrznych, o rebeliantach nie mówi inaczej jak "motłoch". www.wprost.pl/ar/82818/Powstanie-paryskie/?I=1197 Odpowiedz Link Zgłoś
alkud Czy muzułmanin może przyjaźnić się z... 11.11.09, 14:43 niemuzułmaninem? :) Streszczenie poniższego wpisu: "nie" http://religiapokoju.blox.pl/2009/11/Czy-muzulmanim-moze-przyjaznic-sie-z.html Odpowiedz Link Zgłoś
alkud poprawny link 11.11.09, 14:44 religiapokoju.blox.pl/2009/11/Czy-muzulmanim-moze-przyjaznic-sie-z.html Odpowiedz Link Zgłoś
alkud Kto gwałci pijane kobiety? 14.11.09, 17:47 tytułem ostrzeżenia... religiapokoju.blox.pl/2009/11/Kto-gwalci-pijane-kobiety.html Odpowiedz Link Zgłoś
rhoxer Habisie sie radykalizuja 18.11.09, 17:10 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,7263426,Sztokholmski_zydozerca.html Odpowiedz Link Zgłoś
lusia-2 Re: Habisie sie radykalizuja 21.11.09, 13:20 wp.tv/i,Afganki-coraz-czesciej-sie-podpalaja,mid,459060,klip.html Odpowiedz Link Zgłoś
alkud Będą pogromy chrześcijan? 27.11.09, 22:41 habisie pokazują na co ich stać... religiapokoju.blox.pl/2009/11/Egipt-muzulmanie-atakuja-chrzescijan.html Odpowiedz Link Zgłoś
rubio.3 Re: Będą pogromy chrześcijan? 28.11.09, 09:47 Co za hipokryci z tych muzułmanów. I oni twierdzą , że nic nie mają do chrześcijan ba a nawet , że ich lubią. Właśnie widać tę wielką miłość Odpowiedz Link Zgłoś
alkud Re: Będą pogromy chrześcijan? 28.11.09, 11:02 > Co za hipokryci z tych muzułmanów. hipokryzja + poczucie totalnej bezkarności = mieszanka wybuchowa, vide "Zresztą wystarczy przypomnieć drugą masakrę w Kosheh z 2000 roku. Pod koniec 1999 roku jakiś muzułmański klient pokłócił się z chrześcijaninem-sprzedawcą. No i się zaczęło: rodzinka klienta zaczęła rozróbę a całość podchwycili inni muzułmanie, którzy zaczęli rabować, niszczyć i palić chrześcijańskie domy i sklepy. Policja opanowała sytuację na dwa dni, ale później zamieszki wybuchły od nowa. I wtedy muzułmanie poszli na całość: zamordowano 21 chrześcijan a ponad 40 osób zostało rannych. 260 sklepów, domów i kiosków zostało spalonych lub zniszczonych. Częstokroć oficerowie policji sami brali udział w morderstwach. Jak skończyła się ta sprawa? Ano aresztowano kilkudziesięciu muzułmanów z zarzutami morderstwa i... i... wszystkich wypuszczono. Jedyna skazana osoba to muzułmanin który przypadkowo zastrzelił innego muzułmanina. Tak więc żadnemu z morderców 21 chrześcijan nie spadł nawet włos z głowy. A sześć dni po uwolnieniu oskarżonych spłonęły jeszcze cztery chrześcijańskie domy." podsumowując: ludzie z takiego kręgu religijno-kulturowego to idealni kandydaci na mężów i kochanków :D Odpowiedz Link Zgłoś
goldsztajn Re: Będą pogromy chrześcijan? 29.11.09, 11:15 Po slynnym meczu Algieria- Egipt watahy francuskich Algierczykow dewastowaly Marsylie(40% ludnosci mzulmanskiej), habisie podpalaly sklepy,rabowali i niszczyli samochody, a takze tlukli sie z policja. To nie Bliski Wschod, to Francja. www.tvn24.pl/0,1628748,0,1,wielka-bitwa-po-meczu,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
rhoxer Re: Do czego zdolny jest muzułmański motłoch? 03.12.09, 20:57 wyborcza.pl/1,75477,7323495,Irakijki_w_piekle_prostytucji.html Odpowiedz Link Zgłoś