jasneniebo 24.11.09, 21:15 To brak obiektywizmu i chwila słabości, ale puściły mi nerwy.Obok toczy się życie, a ja jestem tylko człowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
latika101 Re: Przepraszam wszystkich 25.11.09, 02:10 Niebiańska , wszyskim puszczają newry bo jesteśmy tylko ludzmi ,a za czytanie tego wszytkiego powinnaś dostać nagrode Nobla . Całuje p.s nigdy nie zapomnę jak bardz mi pomogłaś i bardzo Cię proszę nie przejmuj się !!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
alkud Re: Przepraszam wszystkich 25.11.09, 12:43 > To brak obiektywizmu i chwila słabości, ale puściły mi nerwy. relax, to tylko internet :) Odpowiedz Link Zgłoś
alkud w najgorszych chwilach... 25.11.09, 12:44 pociesz się, że Ciebie przynajmniej nie straszą prokuraturą religiapokoju.blox.pl/2009/11/Moj-pierwszy-raz.html :D :D :D Odpowiedz Link Zgłoś
jasneniebo Re: w najgorszych chwilach... 25.11.09, 13:02 Dziękuję, ta niedziela była jakaś obfita....."Ta ostatnia niedziela" Pozdrawiam P.S. Jakby co to służę wsparciem, duchowym i prawnym. Odpowiedz Link Zgłoś
rades29 Re: w najgorszych chwilach... 25.11.09, 17:26 jasneniebo napisała: > Dziękuję, ta niedziela była jakaś obfita....."Ta ostatnia niedziela" > Pozdrawiam > P.S. > Jakby co to służę wsparciem, duchowym i prawnym. A ja mam pytanie. Dlaczego wsrod Polskich prawnikow nie jest znany artykul 13b konwencji haskiej: www.international-divorce.com/grave_risk_harm_defense.htm www.divorcenet.com/states/nationwide/child_custody_international_moves jeannehannah.typepad.com/blog_jeanne_hannah_traver/2009/08/hague-convention-return-refused-undertakings-unavailable-.html www.kentlaw.edu/honorsscholars/2004students/liseminar.htm www.paawareness.org/article.asp?articleid=50 www.casaforchildren.org/site/c.mtJSJ7MPIsE/b.5301321/k.6255/State__Local_Programs.htm#Observation%20of%20violence%20%25against%25mothers www.allbusiness.com/legal/international-law/4112557-1.html www.hg.org/article.asp?id=5968 Odpowiedz Link Zgłoś
jasneniebo Re: w najgorszych chwilach... 25.11.09, 17:39 Myślę, że polscy prawnicy znają dokładnie zapisy Konwencji Haskiej. Nie wiem w jakim aspekcie zadałeś to pytanie.Czy chodzi o sądowy zakaz powrotu dziecka do kraju pochodzenia? Doprecyzuj? Odpowiedz Link Zgłoś
rades29 Re: w najgorszych chwilach... 25.11.09, 17:48 jasneniebo napisała: > Myślę, że polscy prawnicy znają dokładnie zapisy Konwencji Haskiej. Nie wiem w > jakim aspekcie zadałeś to pytanie.Czy chodzi o sądowy zakaz powrotu dziecka do > kraju pochodzenia? Doprecyzuj? a dlaczego Polskie sady pozwalaja na taka patologie: www.rp.pl/artykul/92106,388796_Sadowa__egzekucja__dzieci_w_Kielcach.html Odpowiedz Link Zgłoś
rades29 Re: w najgorszych chwilach... 25.11.09, 18:19 Takie sprawy ktore trafiaja do mediow sa zaledwie czubkiem gory lodowej: www.rmf.fm/fakty,152824,Kolejna,Polka,oskarzona,o,uprowadzenie,dziecka.html Odpowiedz Link Zgłoś
jasneniebo Re: w najgorszych chwilach... 25.11.09, 18:28 Trudno mi odnieść się do konkretnego przypadku jaki pokazałeś, generalnie państwa, które podpisują konwencję, mają obowiązek włączyć jej postanowienia do prawa krajowego. Nie wiem dlaczego sąd wydał taką decyzję, może popełniono błędy formalne. Prawnik wykorzystał przywołamy przez Ciebie w poprzednim poście zapis Konwencji.Sprawa nadal nie jest zakończona. Ponadto sądy popełniają błędy, nie tylko w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
rades29 Re: w najgorszych chwilach... 25.11.09, 18:49 jasneniebo napisała: > Trudno mi odnieść się do konkretnego przypadku jaki pokazałeś, generalnie państ > wa, które podpisują konwencję, mają obowiązek włączyć jej postanowienia do praw > a krajowego. Nie wiem dlaczego sąd wydał taką decyzję, może popełniono błędy fo > rmalne. Prawnik wykorzystał przywołamy przez Ciebie w poprzednim poście zapis > Konwencji.Sprawa nadal nie jest zakończona. Ponadto sądy popełniają błędy, nie > tylko w Polsce. Ja wiem ze sady sie myla i to czesto. Ale we Włoszech te kobiety sa na przegranej pozycji: interwencja.interia.pl/wczoraj/news?inf=1347581 kielce.gazeta.pl/kielce/1,47262,7234322,Nieludzkie_prawo__Dzieci_zabrane_matce.html kielce.gazeta.pl/kielce/1,47262,6328867,Sprawa_malej_Noemi__Rzecznik_radzi_mediacje.html Odpowiedz Link Zgłoś
rades29 Re: w najgorszych chwilach... 25.11.09, 19:49 jasneniebo, powiedzmy ze te moje posty dedykuje wszystkim nie dowiarka ze takie sprawy zdarzaja sie dosc czesto Odpowiedz Link Zgłoś
rubio.3 Re: w najgorszych chwilach... 25.11.09, 19:54 Rades w polskich sądach najczęściej zasiadają ludzie w ogóle niekompetentni, którzy do tego zawodu się nie nadają. Po pierwsze sędzia to zawód zaufania publicznego - nic bardziej mylnego nie powierzyła bym im nawet mojego psa na przechowanie . Jedyne co mają w głowach to kodeksy , kazusy, przepisy , orzeczenia itp. Tego się od nich wymaga na egzaminach sędziowskich to tego się uczą. Żaden pewnie sędzia rodzinny nie ma przygotowania psychologicznego bo mu nie kazali się tego nauczyć. Dla polskiego sędziego takie sprawy są traktowane jak każda inna i nikt nie patrzy na dobro dziecka, bo żeby to stwierdzić to pan sędzia musiał by cokolwiek o psychice dziecka wiedzieć, a niestety w tym mają poważne braki. Celowo napisałam pan sędzia, ponieważ w większości spraw tego typu właśnie faceci są przydzielani do rozpraw. A dlaczego? właśnie dlatego , wiedzą , że mężczyzna nie będzie dochodził komu robi dobrze swoim wyrokiem, tylko wyda szybki wyrok zgodny z konwencją haską , bez zbędnej opieszałości i nie narazi państwa naszego na odszkodowanie. Najwygodniej jest wydać wyrok tak jak w Kielcach dzieci do ojca do Włoch i niech się dalej matka martwi, my jesteśmy w porządku. To nie prawo jest nieludzkie tylko właśnie osoby je wykonujące. Może są jakieś środki , które bezpiecznie pozwolą odwlec wydanie wyroku np: konsultacje lekarskie, psychologiczne itp , które nie narażą na zarzut opieszałości, tylko kto się będzie takimi pierdołami zajmował. Większość sędziów powinna całe życie siedzieć w rejestrze zastawów albo w księgach wieczystych i tam doczekać ciepłej, wczesnej emerytury. A temu z Kielc to się powinna taka Jadwisia z " Seksmisji" przyśnić i uciąć mu w nocy klejnoty. Takie moje zdanie wyrobione po usłyszeniu tego i owego o pracy sądów, aczkolwiek ja mam za sobą udział w trzech rozprawach dotyczących dzieci i muszę powiedzieć , że sędziny , które prowadziły moje sprawy były NAPRAWDĘ DE LUX, może miałam szczęscie do kompetentnych kobiet a może sam fakt że były to kobiety coś znaczy? sama nie wiem , ale były bardzo obiektywne i sprawiedliwe. Czego wszystkim sędziom życzę. Uhh pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rades29 Re: w najgorszych chwilach... 25.11.09, 19:58 rubio.3, a ja jednak najbardziej winie politykow ktorzy nic nie robia. Dajmy tak Pania Radziszewska ktora robi cos wtedy gdy sie odbywaja jakies dni: wyborcza.pl/1,91446,7284846,Radziszewska_przeciwko_przemocy_seksualnej_wobec_kobiet.html A jaskolka jest fakt ze wrescie kobiety przestja sie bac mowic: bialystok.gazeta.pl/bialystok/1,35235,7290091,Kobiety_przestaja_sie_bac.html Odpowiedz Link Zgłoś
rubio.3 Re: w najgorszych chwilach... 25.11.09, 20:24 Polityk, to jest taki ptaszek co po czterech latach kadencji odlatuje do ciepłych krajów i więcej się nie pojawia. A przez te cztery lata ważne , żeby czasem coś zrobić aby nikt nie zarzucił nic nierobienia. Potwierdza się to co wcześniej napisałam, bo sama Radziszewska to mówi , że trzeba przeszkolić w tej tematyce sędziów obojga płci. Zamiast robić wielkie kampanie i platformy na które pójdzie w cholerę pieniędzy, dali by je właśnie tym ośrodkom interwencji kryzysowej. Pożytek był by o niebo większy, a kobiety i mężczyźni , którzy chcą skorzystać z takiej pomocy do ośrodka zawsze trafią. Tylko co z tego że ośrodek da pomoc prawną, lekarską , psychologiczną ale to wszystko za mało, a na resztę środków brak. A co kobiecie ,którą mąż leje co wieczór po poradzie jak się nie ma gdzie z dzieciakiem podziać, w domach samotnej matki miejsc brak trzeba czekać - ale dokąd czekać aż ich mężuś pozabija. To są sprawy bardzo ważne jak widać jest ich mnóstwo, tylko że w naszym kraju ważniejsze jest parcie na szkło i wydawanie durne pieniędzy niż cicha, mrówcza praca w tym temacie. Ja myślę , że kobiety nigdy się nie bały tego problemu tylko ten system tak działa , że w którymś momencie doszły do wniosku , że taka połowiczna pomoc nic nie daje, bo kobieta bez pieniędzy , słaba psychicznie albo wykończona psychicznie jeszcze bardziej się załamie, jak usłyszy , że ma walczyć, nie poddawać się, że ma swoją godność itp. ale co mi po godności jak mam spać na ławce z dzieckiem? Nie o take Polske walczylismy jak by to powiedział Wałęsa. Odpowiedz Link Zgłoś
rades29 Re: w najgorszych chwilach... 25.11.09, 20:41 rubio.3, kazda z tych dziewczyn ktore mecza sie w sprawach z Wlochami wygrala by bez z Polska w Europejskim Trybunale Praw Czlowieka w Strasburgu Odpowiedz Link Zgłoś
rubio.3 Re: w najgorszych chwilach... 25.11.09, 21:26 rades29 napisał: > rubio.3, kazda z tych dziewczyn ktore mecza sie w sprawach z Wlochami wygrala b > y bez z Polska w Europejskim Trybunale Praw Człowieka w Strasburgu mam nadzieję , że chciałeś napisać wygrała by z Polską w Trybunale? Jeśli tak to gdzie tkwi problem, dlaczego to tak ciężko idzie? Odpowiedz Link Zgłoś
rades29 Re: w najgorszych chwilach... 25.11.09, 21:34 rubio.3 napisała: > rades29 napisał: > > > rubio.3, kazda z tych dziewczyn ktore mecza sie w sprawach z Wlochami wyg > rala b > > y bez z Polska w Europejskim Trybunale Praw Człowieka w Strasburgu > > mam nadzieję , że chciałeś napisać wygrała by z Polską w Trybunale? Jeśli tak t > o > gdzie tkwi problem, dlaczego to tak ciężko idzie? Problem tkwi w tym ze te dziewczyny po tralmatycznych przezyciach sa czesto ponizane.Chyba jest cos w mentlnosci Polakow ze takie dziewczyny ktore prosza o pomoc obrywaja forum.niedziela.nl/viewtopic.php?t=28926 www.wloski.ang.pl/Prosze_o_pomoc_sprawa_zycia_i_smierci_35101.html Odpowiedz Link Zgłoś
rubio.3 Re: w najgorszych chwilach... 25.11.09, 22:17 rades29 napisał: Problem tkwi w tym ze te dziewczyny po tralmatycznych przezyciach sa czesto pon > izane.Chyba jest cos w mentlnosci Polakow ze takie dziewczyny ktore prosza o po > moc obrywają Jeśli proszą o pomoc Polaków to bankowo oberwą, bo większość liczy na sensację i dobrą zabawę a nikt sie nie zastanawia co głębiej, większość powie dobrze jej tak zachciało się włocha, arabusa, holendra, Odpowiedz Link Zgłoś
rubio.3 Re: w najgorszych chwilach... 25.11.09, 22:21 CD i ta zaściankowość , że może ktoś miał uczucia i dobre chęci to nic nie znaczy , bo czego nie dotknęliśmy w życiu to nas nie dotyczy! Żenada mało jest w naszym kraju osób otwartych empatycznie na czyjeś nieszczęście i niestety trudno to zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
rubio.3 Re: alkud 25.11.09, 22:23 a jak tam Twój prokurator? odezwał się czy do Afganistanu uciekł pod skrzydła opiekunów? Odpowiedz Link Zgłoś
alkud Re: alkud 26.11.09, 21:49 > a jak tam Twój prokurator? jest czwartek, 21.47 a ja nadal żadnego skanu powiadomienia nie dostałem... a nawet gdyby ów krzykacz takie powiadomienie faktycznie złożył, to stawiam na natychmiastowe umorzenie. Bo 1) blog nie sieje nienawiści religijnej (ale informuje o niewygodnych dla muzułmanów faktach np. "Najdłużej broniło się przed Mahometem w Medynie plemię Banu Kurajza. Zostało ono oblężone, a następnie zmuszone do kapitulacji. Prorok nie miał dla pokonanych litości. Doszło do eksterminacji Żydów. Wszystkich dorosłych mężczyzn spędzono na targ w centrum Medyny, gdzie ścięto im głowy, kobiety i dzieci sprzedano w niewolę, a majątki rozdzielono między muzułmanów." http://religiapokoju.blox.pl/2009/11/Prorok-Mahomet-i-eksterminacja-Zydow.html 2) analiza 1700+ wpisów (w tym wielu przedruków z normalnych gazet + klipów z YouTube) zajęłaby nie wiadomo ile czasu ja tam śpię spokojnie aczkolwiek wkurwiły mnie te pogróżki, fakt :) Odpowiedz Link Zgłoś
jasneniebo Re: alkud 26.11.09, 22:06 alkud (relaks), dasz radę. Jakby co to ja będę Cię bronić do upadłego, mam zmagazynowaną cebulę z poprzedniej burzy, kilka koleżanek o dobrych serduchach choć pyskatych pewnie też pewnie z odsieczą......jakoś Cię odbijemy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
alkud Re: alkud 26.11.09, 22:12 > alkud (relaks), dasz radę. pewnie za tydzień nie będę już o tym pamiętał >...jakoś Cię odbijemy. ja wiedziałem, że tutaj są fajne lasie, ale nie wiedziałem, że bojowe :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
jasneniebo Re: alkud 26.11.09, 22:38 Ach ta nasza polska dusza.......szabelka :)pewnie ,że bojowe. Dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
alkud Re: alkud 26.11.09, 22:45 > Ach ta nasza polska dusza.......szabelka :)pewnie ,że bojowe. współczesna husaria :D dobranoc :) Odpowiedz Link Zgłoś
jasneniebo Re: alkud 26.11.09, 23:00 Bo my kobiety lubimy pióra ( chciałam napisać o husarii ale jakoś nie wiem dlaczego skasowałam) ale się wstrzeliłeś. Dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
damaris-damaris Re: alkud 26.11.09, 23:08 W końcu kiedyś taki dzień musiał nadejść;)to tylko świadczy o popularności twego bloga.Ponoć miarą sukcesu jest liczba posiadanych wrogów;)ale też nie sądzę by ten pan zrobił cokolwiek..A tak na marginesie,czy ty znasz p.Dominiczaka,kwartalnik "Bez dogmatu"? Odpowiedz Link Zgłoś
alkud Re: alkud 27.11.09, 07:28 > Ponoć miarą sukcesu jest liczba posiadanych wrogów;) a chciałem tak dobrze... > A tak na marginesie,czy ty znasz p.Dominiczaka,kwartalnik "Bez dogmatu"? nie, ale skorzystałem z Wikipedii i już wiem kto zacz :) Odpowiedz Link Zgłoś
rades29 Re: w najgorszych chwilach... 25.11.09, 22:22 rubio.3 napisała: > rades29 napisał: > Problem tkwi w tym ze te dziewczyny po tralmatycznych przezyciach sa czesto pon > > izane.Chyba jest cos w mentlnosci Polakow ze takie dziewczyny ktore prosz > a o po > > moc obrywają > > Jeśli proszą o pomoc Polaków to bankowo oberwą, bo większość liczy na sensację > i > dobrą zabawę a nikt sie nie zastanawia co głębiej, większość powie dobrze jej > tak zachciało się włocha, arabusa, holendra, No wlasnie Rubio ta patologia co jest na tym forum wystepuje tez na innych forach. Czasami pojawiaja sie ciekawe artykuly: www.wiatrak.nl/1829/zona-dla-holendra/ Odpowiedz Link Zgłoś
ahmed_salim Re: w najgorszych chwilach... 27.11.09, 09:50 A może tutaj jest jakiś ukryty lobbing. Ja widze to tak. Włochy, Hiszpania, Francja, i cała stara 15 ze współczesnego ZSRR jakim jest Unia mają problemy z przyrostem, a co może onzacząć zachwianie się równowagi w społeczeństwa i zastępowalności pokoleń. Wiadoma rzecz, mało przyszłych aktywnych podatników i dużo emerytów daje zawalenie się systemu emerytalnego, a OFE będzie muesiało być bardzeij wydajne niż dzisiaj. Skoro hiszpanki, czy włoszki nie chcą rodzić dzieciątek to trzeba zabrac kobietom z Europy wschodniej, które to zawarły w małżeństwo mieszane. A ten kto ma kasę ten rządzi, to jest DEMOKRACJA. A stara 15 ma kasy tyle co Grenlandia lodu. To takie moje małe zdanie na ten temecik. Pozdrawiam gorąco ulubione forumowiczki. Buziaczki dla Was Odpowiedz Link Zgłoś
rades29 Re: w najgorszych chwilach... 28.11.09, 22:26 rubio.3 napisała: > rades29 napisał: > > > rubio.3, kazda z tych dziewczyn ktore mecza sie w sprawach z Wlochami wyg > rala b > > y bez z Polska w Europejskim Trybunale Praw Człowieka w Strasburgu > > mam nadzieję , że chciałeś napisać wygrała by z Polską w Trybunale? Jeśli tak t > o > gdzie tkwi problem, dlaczego to tak ciężko idzie? Na pewno ciezko idzie przez nie male koszty: prawo.gazetaprawna.pl/artykuly/334845,europejski_trybunal_praw_czlowieka_moze_zwrocic_skarzacemu_koszty_postepowania.html Odpowiedz Link Zgłoś
rubio.3 Re: w najgorszych chwilach... 28.11.09, 22:44 rades29 napisał: > rubio.3 napisała: > > > rades29 napisał: > > > > > rubio.3, kazda z tych dziewczyn ktore mecza sie w sprawach z Wlocha > mi wyg > > rala b > > > y bez z Polska w Europejskim Trybunale Praw Człowieka w Strasburgu > > > > mam nadzieję , że chciałeś napisać wygrała by z Polską w Trybunale? Jeśli > tak t > > o > > gdzie tkwi problem, dlaczego to tak ciężko idzie? > Na pewno ciezko idzie przez nie male koszty: > prawo.gazetaprawna.pl/artykuly/334845,europejski_trybunal_praw_czlowieka_moze_zwrocic_skarzacemu_koszty_postepowania.html Ale jak widać koszty może zwrócić kto inny tylko dlaczego nasi adwokaci o tym nie informują? Nie wiedzą? Naciągają klientów? A może to pęd za pieniądzem i sprawy za trudne optuję za tym drugim! Odpowiedz Link Zgłoś
rubio.3 Re: rades 28.11.09, 22:49 jak pójdziesz w małej mieścinie do adwokata , który na co dzień zajmuje się podziałem krowy czy konia na miedzy to niestety , że ten człowiek w niczym takiej kobiecie nie pomoże. Wracamy do tematu ośrodków w dużych miastach , które zatrudniają kompetentnych adwokatów sticte od tych spraw Odpowiedz Link Zgłoś
rubio.3 Re: rades 28.11.09, 23:08 Ty działasz Rades w różnych fundacjach i chwała Ci za to tylko , problem jest w kobietach, żeby do nich dotrzeć to potrzeba naprawdę mrówczej pracy. Rozmowy , przekonywanie,podpowiedzi, cokolwiek chcesz a nie możesz zrobić, bo baba zawsze dzieckiem myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
rades29 Re: rades 28.11.09, 23:12 rubio.3 napisała: > Ty działasz Rades w różnych fundacjach i chwała Ci za to tylko , problem jest w > kobietach, żeby do nich dotrzeć to potrzeba naprawdę mrówczej pracy. Rozmowy , > przekonywanie,podpowiedzi, cokolwiek chcesz a nie możesz zrobić, bo baba zawsze > dzieckiem myśli. A ja mysle ze jak juz z jedna sie uda to inne pojda w jej slady Odpowiedz Link Zgłoś
rubio.3 Re: rades 28.11.09, 23:17 rades29 napisał: > rubio.3 napisała: > > > Ty działasz Rades w różnych fundacjach i chwała Ci za to tylko , problem > jest w > > kobietach, żeby do nich dotrzeć to potrzeba naprawdę mrówczej pracy. Rozm > owy , > > przekonywanie,podpowiedzi, cokolwiek chcesz a nie możesz zrobić, bo baba > zawsze > > dzieckiem myśli. > A ja mysle ze jak juz z jedna sie uda to inne pojda w jej slady Jesteś optymistą ale niestety ten schemat tak nie działa. Przykro mi Odpowiedz Link Zgłoś
rubio.3 Re: rades 28.11.09, 23:26 Każda z tych kobiet wymaga indywidualnego podejścia tu prawo serii nie ma miejsca bytu. I właśnie problem w tym , że tego podejścia nie ma , Wszystkie do jednego wora . Zobacz na panie i panów wychowawców w poprawczakach. Nikt się nie stara pomóc dzieciom, każdy patrzy przez pryzmat rodziny z której wyszły a to jest największa głupota jaką w życiu widziałam Odpowiedz Link Zgłoś
rades29 Re: w najgorszych chwilach... 28.11.09, 22:51 > > Na pewno ciezko idzie przez nie male koszty: > > prawo.gazetaprawna.pl/artykuly/334845,europejski_trybunal_praw_czlowieka_moze_zwrocic_skarzacemu_koszty_postepowania.html > Ale jak widać koszty może zwrócić kto inny tylko dlaczego nasi adwokaci o tym > nie informują? Nie wiedzą? Naciągają klientów? A może to pęd za pieniądzem i > sprawy za trudne optuję za tym drugim! A ja czekam za tym czy pierwsza z dziewczyn sie wrescie zdecyduje Odpowiedz Link Zgłoś
rubio.3 Re: w najgorszych chwilach... 28.11.09, 22:57 rades29 napisał: > > > > Na pewno ciezko idzie przez nie male koszty: > > > prawo.gazetaprawna.pl/artykuly/334845,europejski_trybunal_praw_czlowieka_moze_zwrocic_skarzacemu_koszty_postepowania.html > > Ale jak widać koszty może zwrócić kto inny tylko dlaczego nasi adwokaci o > tym > > nie informują? Nie wiedzą? Naciągają klientów? A może to pęd za pieniądze > m i > > sprawy za trudne optuję za tym drugim! > A ja czekam za tym czy pierwsza z dziewczyn sie wrescie zdecyduje Ale nie wiem czy oprócz ostatniej Kasi są tu takie przypadki. Ale jej to też jest inszy problem na razie. Odpowiedz Link Zgłoś
rades29 Re: w najgorszych chwilach... 28.11.09, 23:03 > > > Ale jak widać koszty może zwrócić kto inny tylko dlaczego nasi adwo > kaci o > > tym > > > nie informują? Nie wiedzą? Naciągają klientów? A może to pęd za pie > niądze > > m i > > > sprawy za trudne optuję za tym drugim! > > A ja czekam za tym czy pierwsza z dziewczyn sie wrescie zdecyduje > > Ale nie wiem czy oprócz ostatniej Kasi są tu takie przypadki. Ale jej to też > jest inszy problem na razie. Narazie jest inny . A mi bardziej chodzi o ten przyklad: miasta.gazeta.pl/poznan/1,36037,7123964,Sad_wypuscil_matke_oskarzona_o_porwanie_syna.html Odpowiedz Link Zgłoś
rubio.3 Re: w najgorszych chwilach... 28.11.09, 23:14 Zdaniem śledczych Polka nie powinna zostać aresztowana, gdyż nie popełniła przestępstwa - nie mogła bowiem uprowadzić dziecka, do opieki nad którym ma pełne prawa. Sąd podzielił ich zdanie, choć stwierdził, że zgodnie z prawem Anna powinna oddać dziecko ojcu. Dla mnie to tylko świadczy o tym , że trzeba poznać prawo kraju w którym tatuś stacjonuje , i w którym się dziecko urodziło , bo inaczej to nic nie wskóramy. Albo się godzimy na obcą rzeczywistość co do której mamy pełny dostęp albo nie. Odpowiedz Link Zgłoś
ahmed_salim Re: w najgorszych chwilach... 27.11.09, 09:53 Polityk - to stworzenie z rodziny ssaków i ptaków, bowiem najpierw staje się śinią aby dojśc do koryta z forsą, a jak się nasyci to opuszcza gniazdo i niczym ptaszek odlatuje to ciepłych krajów, jak to Rubio.3 napisała. Całuski :************* wiadomo dla kogo. :) Odpowiedz Link Zgłoś
rubio.3 Re: w najgorszych chwilach... 27.11.09, 13:11 wczoraj w Uwadze był o tym procederze program, dramat połączony z porażką, dwie dziewczyny 14 i 15 lat porwane do Niemiec. Szkoda mi tych kobiet, które chcąc zarobić trochę więcej naiwnie wierzą ogłoszeniom. Ale podejmują taką decyzję same. A tu dzieci , wykorzystane przez jakiegoś kolegę , któremu ufały . I to jeszcze żeby cena była jakaś duża a tu 30 tys. zł. Jak tu nie zarzucić na takich sk...ów plugawym słowem. Odpowiedz Link Zgłoś
rades29 Re: Przepraszam wszystkich 25.11.09, 22:02 jakby ktos chial zaglebic sie w temacie: www.abdn.ac.uk/law/staffmember.php?ID=6 jicj.oxfordjournals.org/cgi/content/full/6/5/1043 www.kidnapped2poland.org/modules.php?name=News&file=article&sid=215 www.hcch.net/index_en.php?act=events.listing&year=2000 Odpowiedz Link Zgłoś