Dodaj do ulubionych

MAKADI BAY-CZERWIEC

04.02.04, 12:22
mam rezerwację na czerwiec w hotelu Makadi Oasis w Makadi Bay. wylot z
katowic z biura TUI.Proszę o wszelkie informacje na temat hotelu(pokoje,
klim.,posiłki,itp) oraz samej miejscowości, rezydenta - każda informacja
która może być pomocna w moim pobycie- wyboieram się z dzieckiem -5 lat.
dziekuję za wszystkie inf.
Obserwuj wątek
    • Gość: Pysia Re: MAKADI BAY-CZERWIEC IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 06.02.04, 11:37
      Bylam w Makadi Oazis w lipcu. Jedzonko super; pokoje ok tylko troche jak to w
      Egipcie slabo wykonczone tzn. klima sprawna tylko troche bardzo dmucha.
      Wpokojach male telewizorki i mini- bar. Nie ma problemu ze stolowki mozna
      wynosic jedzonko do pokoju np. owoce. Jest to kompleks hotelowy umieszczony
      troche jakby na pustyni. Jest tylko kilka sklepikow z pamiatkami. Nie wiem co
      Ci jeszcze napisac? Zadaj konkretne pytanko, a odpowie. Ja wrocilam bardzo
      zadowolona. W amfiteatrze sa fajne show; polecam wampira show aranzacja
      polanskiego; spox - jest tak fajnie zrobiony, ze 5 latek nie bedzie sie nudzil
      (brak przemocy i nie jest straszny); trwa 2,5 godziny
    • Gość: Pysia Re: MAKADI BAY-CZERWIEC IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 06.02.04, 11:41
      Mam do Ciebie prosbe;czy moglabys zawiezc zdjecia do makadi. Mamy tam
      zaprzyjaznionego kucharza Nessera. Przeslala bym je do Ciebie , a ty zabralabys
      do Egiptu. Moj adres int. dorbu@interia.pl
      • skaza10 Re: MAKADI BAY-CZERWIEC 09.02.04, 11:53
        Gość portalu: Pysia napisał(a):

> Mam do Ciebie prosbe;czy moglabys zawiezc zdjecia do makadi. Mamy tam
        > zaprzyjaznionego kucharza Nessera. Przeslala bym je do Ciebie , a ty
        zabralabys
        >
        > do Egiptu. Moj adres int. dorbu@interia.pl

> jezeli chodzi o zdjecia to nie ma sprawy, zabiorę.
        mam pytanie dotyczące pokoju - jak sobie załatwić przydział pokoju niewysoko z
        ładnym widokiem- brak hałasu(dzieciak), jeżeli chodzi o infrastrukturę to jak
        daleko jest do plaży, co z napojami na plaży i czy jest możliwość korzystania z
        basenów sąsiednich hoteli Makadi Bay i Club Makadi - słyszałam że ich zaplecze -
        baseny są ciekawsze -dla dziecka.
        znajomy kucharz- ok - to napisz proszę jakie jest jedzenie, dla mnie są ważne
        wszystkie informacje - rady jakimi zechcesz sie podzielić. dzięki.
      • Gość: Marek Re: MAKADI BAY-CZERWIEC IP: *.legnica.cvx.ppp.tpnet.pl 12.02.04, 20:56
        W jakim hotelu byłaś? Ja wybieram się do Soraya Suits-Pharao Club. Może coś o
        nim wiesz?
    • Gość: Pysia Re: MAKADI BAY-CZERWIEC IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 09.02.04, 13:32
      Z napojami w hotelu i na plazy nie ma problemu; przy basenie jest bar i na
      plazy tez(woda mineralna: gaz. i niegaz., cola, fanta, sprite od 10; piwo od
      11). Na plaże jest kawalek (kolo 200 m), ale idzie sie plaskim , waskim
      chodniczkiem. Ja tylko raz korzystalam z baru w sasiednim hotelu, ale bez
      problemu. Ten hotel niczym nie ustepuje pozostalym, ja uwazam, ze jest lepszy,
      a napewno spokojniejszy (w sasiednich wiecej rosjan). Basen jest tez fajny, z
      wydzielona czescia dla maluchow. W hotelu panuje sympatyczna atmosfera. Jest
      czysto. Jedzenia full. Obowiazek noszenia opasek na rece. 300 metrow od hotelu
      jest niewielkie centrum handlowe (apteka, spozywcze, perfumerie, ciuchy,
      pamiatki, kartki itp.) Wieczorem jest tam ladnie oswietlone, a w centralnej
      czesci pala fajke wodna. Hotel jest b. bezpieczny - wszedzie jest duzo ochrony
      (czesc po cywilnemu). Gdy w srodku nocy poszlismy nad morze, nie minelo 5 min.,
      jak zostalismy skontrolowani. Ja mialam pokoj na parterze przy basenie;
      fantastycznie. Nic nie zalatwialam; tak trafilam. Jak masz jeszcze jakies
      pytanka to z przyjemnoscia odp.
    • Gość: Pysia Re: MAKADI BAY-CZERWIEC IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 09.02.04, 13:43
      Moze przyslalabys na moja poczte swoj adres to wyslalabyn Ci te zdjecia. Boje
      sie, ze stracimy kontakt, bo ja 18.02 na dwa tygodnie lece na Sharm el sheikh.
      Na tych zdjeciach sa moje dzieciaki(7 i 10 lat) z Nesserem - pracuje w glownej
      restauracji. Nesser traktowal ich jak mlodszych braci.
    • Gość: Pysia Re: MAKADI BAY-CZERWIEC IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 09.02.04, 13:55
      Jeszcze najwazniejszego Ci nie napisalam. Dzieciaki do woli zajadaly sie
      lodami, a my pilismy sok z lodem, jedlismy do woli warzyw i owocow (wszystko w
      cenie) i nikt z nas nie chorowal. Na terenie hotelu lod jest robiony z wody
      mineralnej. Jak bedziesz miala jakis pojemnik np. butelke plastikowa to nie ma
      problemu, zeby ja napelnic i wziac do pokoju (np. woda, zeby umyl dzieciak
      zabki). Pozdrawiam.
      • skaza10 Re: MAKADI BAY-CZERWIEC 09.02.04, 14:29
        dziękuję za wiadomości - wylot mam dopiero w czerwcu, jak już pisałam z biura
        TUI tak, że mamy trochę czasu na przesłanie sobie zdjęć - wyślę Ci swój adres
        email - dom.
        Doradź mi proszę jak wybrać pokój, co proponujesz do zwiedzania - tzn.jak
        podejśc do wycieczek proponowanych przez biuro z uwagi na peopozycje zgłaszane
        przez innych uzyt.forum o zakup wycieczek u przedstawicieli biur egipskich(
        b.duża róznica w cenie), jak dużo jest w hotelu Polaków- słyszałam że całe to
        centrum 3 hoteli to głównie Niemcy( mam mieszane uczucia z pobytu w takim
        hotelu ostatnio na Krecie).Co mnie interesuje? praktycznie wszystko czym sie ze
        mną podzielisz na temat hotelu, miejscowości, pobytu.
        Z jakim biurem byłaś w Makadi.
        mag.
    • Gość: Pysia Re: MAKADI BAY-CZERWIEC IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 09.02.04, 16:22
      Ja bylam z Eximem; mialam mieszkac w club makadi, ale poniewaz nie bylo miejsc
      to zaproponowali nam oasis. Pozniej porownalismy te hotele i zdecydowanie
      lepszy jest oasis (w makadi nawet klima w restauracji nie dzialala). Sadze, ze
      mimo tego, ze lecisz z TUI mozesz przejsc sie i na pewno w Makadi jest oferta
      wycieczek, z ktorej moglabys skorzystac. Ja na wycieczki mimo cen jezdze z
      biurem z ktorym wyjezdzam z Polski. Przy wejsciu na plaze jest biuro egipskie -
      ceny nizsze. Moj maz z dzieciakiem byl z nimi na giftunie ( plazowanie,
      nurkowanie, sliczna wysepka, dziewicza) i byli zadowoleni. Bylam na wycieczkach
      jednodniowych do Kairu i do Luksoru. Sa dosc meczace dla dzieci (wyjazd 3 rano,
      a powrot okolo 24.00). Obydwie serdecznie polecam tylko w odstepie czasowym.
      Powiew historii i duzo wrazen. W hotelu niczego ci nie zabraknie. Nawet jesli
      masz dzieciaka, ktory nie wszystko lubi. Zawsze znajdzie sie kurczaczek,
      spagetti-robione z tym na co masz ochote, kotleciki z wolowinki, a wieczorem
      dodatkowo grile. Pieczywo pieczone w hotelu ze 30 rodzajow. W ciagu dnia przy
      basenie w zaleznosci od dnia pizza (sama decydujesz z czym), kebab lub specjal-
      pycha ciasto z serem i rodzynkami i do polania rozne sosy lub kanapeczki. Moje
      dzieciaki zapijaly sie shakami - lody zmiksowane z mlekiem (mleko z kartonu), a
      my z kawa. Nie wiem jaki pokoj Ci doradzic, bo to bardzo trudne. Jak ja bylam
      to w hotelu mieszkalo okolo 20 polakow, reszta to niemcy, rosjanie, anglicy.
      Hotel tak zostal usytuowany, ze nie dociera halas od ulicy; jedynie muzyka, gdy
      jest organizowana potancowka przy basenie (niezbyt glosna do 24.00 chyba dwa
      razy w tygodniu). Potem wszystko jest skladane i zapada bloga cisza do rana.
      Jak ja bylam nie zaobserwowalam głośnych zachowan po 22.00. Pozdrawiam - Dorota
      • skaza10 Re: MAKADI BAY-CZERWIEC 10.02.04, 08:16
        Dorota,DZIĘKUJĘ Ci bardzo, wszystkie informacje które mi przesłałaś są dla mnie
        pomocne.Ja mogę się podzielić z wrażen i uwag(różnych) z pobytu na Krecie h.Eri
        Village-2003.Jeżeli coś sobie przypomnisz to bardzo Cię proszę o przesłanie -
        nawet drobna informacja napewno mi pomoże w pobycie.
        Ja chciałam z uwagi na dzieciaka (klub +itp)zarezerwować pobyt w Family Oasis -
        ale nie było już miejsca.Z forum wiem,że dla dzieciaków najlepsze zaplecze tj
        baseny-są w Makadi Bay,i tutaj moje pytanie czy z uwagi na oferte al- opłaca
        się korzystać z basenów sąsiednich hoteli. I pytanie dla mnie dość ważne po
        wcześniejszych przygodach- o której trzeba wstać, żeby zająć sobie
        leżak+parasol obok basenu lub na plaży.
        Magda.
    • Gość: Dorota Re: MAKADI BAY-CZERWIEC IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 10.02.04, 09:41
      W tym hotelu rowniez jest mini klub dla dzieci; w ciagu dnia sa organizowane
      zabawy;_ w lecie byla nawet czasami polska animatorka - Magda; wieczorem jest
      super dyskoteka dla dzieci w amfiteatrze. Dwa razy w tygodniu animatorzy
      przebieraja sie w super duze maskotki - nie zapomnij wziasc aparatu! Baseny w
      sasiednich hotelach porownywalne; nie zauwazylam wielkiej roznicy. Ten hotel
      mial lezaki oznaczone czerwonymi wstazeczkami. W szczycie sezonu o zadnej porze
      nie brakowalo miejsca na lezakach na plazy. Przy basenach trzeba bylo rzucic
      recznik kolo 9 - sporo lezakow. Jesli moge Ci cos doradzic to kup dziecku
      buciki plastikowe do wody; bo przy brzegu jest skala (czasem ostre brzegi);
      dalej nie ma problemu piasek. Na obiad do restauracji glownej przychodzilo ze
      20 osob. Natomiast na kolacje lepiej przyjsc na poczatek, bo zdarza sie, ze
      czasem brakuje stolikow, bo ludzie dekuja sie i siedza sobie przy winku lub
      piwku. Natomiast jak chcesz super warunki dla dziecka to polecam Turcje, jesli
      bedziesz zainteresowana to cos na ten temat klikne; bylam tam 3 razy.
      • skaza10 Re: MAKADI BAY-CZERWIEC 10.02.04, 11:16
        Dorota - dzięki,jeżeli będziesz miała chwile czasu i coś sobie przypomnisz to
        bardzo Cię proszę o przesłanie tej inform.
        Turcja - czemu nie, zastanawiałam się w zeszłym roku o wyjęździe do tego kraju -
        ostateczne była Kreta. Jestem zainteresoswana nawet bardzo - jeżeli możesz to
        prześlij mi na adres email.
        magda
    • Gość: Dorota Re: MAKADI BAY-CZERWIEC IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 10.02.04, 11:27
      Magda, przeslij mi swoj adres mailowy; bo go nie otrzymalam od Ciebie; powyzej
      masz moj. Dz.
    • skaza10 Re: MAKADI BAY-CZERWIEC 10.02.04, 11:46
      wysłałam swój adres na Twoją skrzynkę, magda
    • Gość: Dorota Re: MAKADI BAY-CZERWIEC IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 10.02.04, 12:09
      Ok otrzymalam; teraz sie spiesze ; odezwe sie wkrotce. Pozdrawiam
      • skaza10 Re: MAKADI BAY-CZERWIEC 10.02.04, 12:34
        czekam na kontakt.
        magda
    • skaza10 Re: MAKADI BAY-CZERWIEC 12.02.04, 09:44
      jeżeli ktoś może coś podpowiedźieć na <temat> to b.proszę .
    • Gość: Voy Re: MAKADI BAY-CZERWIEC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.04, 13:50
      Powiem tak: Absolutnie nie ma sie cdzego bac. Wszystko tak jak ma byc. Nie ma
      nic do dodania, poza potwierdzeniem tego, co juz napisano. Moim zdaniem jeden
      z "najuczciwszych" bufetow obiadowych w Egipcie., no i w miare swieza rafa
      koralowa pod nosem.
      • skaza10 Re: MAKADI BAY-CZERWIEC 14.04.04, 08:29
        .
    • skaza10 Re: MAKADI BAY-CZERWIEC 12.02.04, 14:49
      obawy nie dotyczą bufetu, ale całości pobytu.Każda informacja otrzymana od
      kogoś kto tam był pozwoli mi- każdemu kto to przeczyta, do lepszego poznania
      miejscowości, hotelu i wybrania tej lub innej oferty.
      dzięki
      • Gość: Voy Re: MAKADI BAY-CZERWIEC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.04, 15:09
        Mieszkalem 7 miesiecy w sasiednim Makadi Sun, Oasis znam, bo codziennie w nim
        bywalem, i musze powiedziec ze nasunal mi sie tekst z posilkami, bo wolalem
        robic spacer w sloncu do hotelu obok na obiad niz jadac u siebie....:)

A jako ze nie widzialem tam uchybien, nie wglebialem sie w temat.

Goraco polecam Makadi
        • skaza10 Re: MAKADI BAY-CZERWIEC 12.02.04, 15:18
          dzięki, jeżeli stołowałeś się w Oasis to jak wygląda korzystanie z basenów-
          klubów dla dzieci w innych hotelach(family oasis,makadi beach). czy oasis to
          jeden budynek? jeżeli nie , to który wybradź- doradź coś.
          • Gość: Voy Re: MAKADI BAY-CZERWIEC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.04, 15:24
            Korzystani8e z innych hoteli nie sadze zeby cos sie zmienilo: nie mozna
            korzystac z innych, baseny do zmroku, budynkow jest wiele, sa to dwupietrowe
            ciagi... jak chcesz ciszej to od strony makadi beach (za basenami patrzac od
            strony recepcji). poza tym nie wiem czy w czerwcu bedzie tyle miejsca zeby moc
            przebierac w pokojach. Wez raczej na pietrze jesli mozna, bo dla mnie okna na
            poziomie chodnika sa jakies takie "nie na miejscu na wakacjach".

Obsluga mowi po ang i niemiecku (wiekszosc), animacja (chyba najsilniejsza w
            makadi) tak samo.

Ktos mial racje mowiac ze tam dzuo niemcow: bo to jest hotel nalezacy do TUI
            (zalezny finansowo)
            • skaza10 Re: MAKADI BAY-CZERWIEC 12.02.04, 15:28
              dzięki, jeżeli bedziesz miał chwile czasu i zechcesz coś doradźcić - coś co
              może być pomocne- o czym powinnam wiedźieć to proszę napisz,
              duże dziękuję
              • Gość: Voy Re: MAKADI BAY-CZERWIEC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.04, 15:31
                jadac z dzieckiem wpierw poradz sie lekarza jaki srodek przeciwwymiotny i
                przeciwbiegunkowy jest dla dziecka najskuteczniejszy. Sorry, ale toi sa realia
                niezaleznie od poziomu hotelu. ja polecam immodium.
                To chyba jedyne co moge poradzic w tej chwili.

poza tym nie czytaj za duzo tego forum bo sie zestresujesz, lecisz z TUI i nie
                zapominaj ze to biuro wysyla 30 mln klientow rocznie a nie 100 tys jak
                najlepsze polskie (sorry, nie najpepsze tylko najwieksze:) biura.

Baw sie dobrze!
                • skaza10 Re: MAKADI BAY-CZERWIEC 12.02.04, 15:34
                  dziękuję, czekam mimo wszystko jakieś (wszystkie) informacje.
    • Gość: Dorota Re: MAKADI BAY-CZERWIEC IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 12.02.04, 17:55
      Wiekszosc animatorow to murzyni z Kenii, RPA i Egiptu. Nie mialam klopotu, zeby
      dogadac sie z nimi po ang. Sa przesympatyczni. W 2002 bylam w Golden Five;
      wtedy moj maz zlapal zemste faraona - bez problemu w aptece (nie ma
      koniecznosci recepty) kupilam lokalny specjal streptoquin; podany na poczatku
      choroby dziala blyskawicznie. Cena jego to niespelna 6zl chyba. Apteke w Makadi
      masz 300 metrow od hotelu; poza tym rezydenci zawsze maja specjal w sprzedazy.
      W makadi oasis masz wszystko pod reka. Ja osobiscie wolalam pokoj na parterze;
      latwo rozwiesic pranie na dworze, na tarasie jest stolik i krzeselka. Taki
      blogi spokoj - nic mi nigdy nie zginelo. Dzieciaki same biegaly po napoje, bo
      to naprzeciwko. Ale kazdy ma inne upodobania; i cale szczescie! Pozdrawiam.
      • Gość: Voy Re: MAKADI BAY-CZERWIEC IP: *.teleartom.com.pl 12.02.04, 18:16
        Prawde mowiac rezydenci nie powinni podawac Gosciom zadnych lekarstw, nawet
        aspiryny. Mozna przywiezc z apteki na przyklad... strach pomyslec co moglby
        zrbic klient, gdyby mial np. uczulenie na aspiryne....;(

z drugiej strony ja pare rzeczy zawsze miewalem przy sobie...;)
      • skaza10 Re: MAKADI BAY-CZERWIEC 13.02.04, 08:13
        dziękuję. Dorota czekam na emaila o Turcji( oczywiście jak znajdziesz trochę
        czasu), zdjęcia do Egiptu - zabiorę oczywiście umówimy się "poprzez" pocztę ema.
        Pozdrawiam Magda
    • Gość: Dorota Re: MAKADI BAY-CZERWIEC IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 13.02.04, 11:45
      Napisze Ci o Turcji, ale po powrocie z Sharmu - wracam 3.03, bo teraz mam
      troche pracy przed wyjazdem. Teraz tylko kilka ogolnikow. Bylam w Turcji trzy
      razy. Hotele: Topkapi Palace (b.drogi; Neckerman; ale najfantastyczniejszy
      hotel w jakim bylam; oferta al. inc. obejmuje prawie wszystko: soki za swiezych
      owocow, wodne miasteczko; ze sportow wodnych m.in.banana dla dzieci i
      doroslych;super mini klub;basen z falami itp. swoiste Las Vegas na pustyni -
      bylam w maju; pogoda wymarzona i ceny nizsze), Doganay - fajny, ale troche
      ciasny jak na 4*(Wezyr), i w konakli z GTI w Riva( spoko- cena dopasowana do
      oferowanych uslug; natomiast po przeciwnej stronie ulicy jest miasteczko, w
      ktorym mozna nabyc wszystko po niskich cenach (m.in. ciuchy,buty, wyroby
      skorzane, zloto itp.) - polecam. Magda; odezwe sie do Ciebie na maila po
      powrocie. Jak masz jakies pytanka to klikaj na forum to odp. Pozdrawiam.
      • skaza10 Re: MAKADI BAY-CZERWIEC 13.02.04, 11:56
        dziękuję Ci.
        Dorota życzę miłego pobytu- braku problemów opisywanych na forum.
        ciekawa jestem z jakim biurem i do jakiego hotelu wyjeżdżacie.
        czekam na emaila po powrocie.
        pozdrawiam magda
        • Gość: Dorota Re: MAKADI BAY-CZERWIEC IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 13.02.04, 12:09
          Nie dz. , zeby nie zapeszyc; lece juz trzeci raz z eximem. Lece na Sharm do
          hotelu Iberotelu Fanara Residence tez z oferta al. inc. Moj maz i dzieciaki
          nurkuja, a tam podobno jest jedna z ladniejszych przybrzeznych raf w Egipcie. O
          hotelu napisze Ci po przylocie; ja jakos nie moge na forum nic sie dowiedziec
          na temat tego hotelu - to chyba nowosc w ofercie eximu. Pozdrawiam
          • skaza10 Re: MAKADI BAY-CZERWIEC 13.02.04, 12:20
            Dorota wydaje mi się, że na temat tego hotelu widziałam uwagi na stonie
            prywat.maniac- opisy hoteli. dosyć fajnie też jest on opisany na stronie TUI -
            hotele tj.sieć iberotel.com.na opcjach strony- jeżeli dobrze pamietam to można
            poprzez wybór jednego z lepszych hoteli sieci RUI 5* wejść na strony z sieciami
            hoteli proponowanymi przez TUI i zobaczyć wygląd hotelu -wirtualny. spróbuj się
            doszukać jeżeli masz czas, jest tam też mapa Sharm, itp.
            pozdrawiam magda
      • skaza10 Re: MAKADI BAY-CZERWIEC 11.05.04, 08:16
        .
    • Gość: Dorota Re: MAKADI BAY-CZERWIEC IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 13.02.04, 12:45
      Wielkie dzieki; nie pomyslalam, ze TUI moze miec tez w swej ofercie ten hotel.
      Zaraz poszukam. Pozdrawiam
      Ja makadi tak ogladalam; teraz sobie przypomnialam

• skaza10 Re: MAKADI BAY-CZERWIEC 13.02.04, 12:56
        Dorota hotel jest ale nie w ofercie TUI-Polska, tylkow opisie dostepnych sieci
        hoteli współpracującychz birem TUI (iberotel,rui,
        grecohotel,itp),tj.www.iberotel.com., a później na tej stronie sama zobaczysz.
        magda
      • skaza10 Re: MAKADI BAY-CZERWIEC 13.02.04, 13:09
        Dorota, wejdź przez wyszukiwarkę(najszybciej)google na stronę
        www.tui.de/hotelrundgang - pierwszy link, wybór wirtualnego zwiedzania hoteli w
        różnych krajach - jest też club fanara w sherm.
        magda.
        jeżeli znajdziesz , to napisz co o nim myślisz w porównaniu z oasis.
        wydaje sie że jest fajny.
        magda
    • Gość: Dorota Re: MAKADI BAY-CZERWIEC IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 13.02.04, 15:41
      Wielkie dzieki; bylam na tej stronie jak wybieralam sie do makadi. Mysle, ze
      Makadi wywrze na Tobie wielkie wrazenie. Restauracja i jedzenie jest swietne.
      Ta strona nie odzwierciedla tego co zastaniesz. Po wirtualnym obejrzeniu hotelu
      mialam mieszane uczucia - zastanawialam sie ten czy inny. Sadze, ze dokonalas
      slusznego wyboru. Mam nadzieje, ze o sobie bede mogla powiedziec to samo........
      • skaza10 Re: MAKADI BAY-CZERWIEC 16.02.04, 12:51
        myślę, że Ty też będziesz zadowolona - widok wirt.hotelu jest fajny, reszta
        myśle że także. jeszcze raz miłego pobytu. Napisz proszę po powrocie jak było.
        magda
    • skaza10 Re: MAKADI BAY-CZERWIEC 20.02.04, 08:19
      czy ktoś jeszcze tam był?
    • Gość: Dorota Re: MAKADI BAY-CZERWIEC IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 09.03.04, 11:58
      Zgodnie z umowa pojawiam sie po powrocie z Sharmu. Bylo ok. Iberotel Fanara
      Residence to nowy dwuletni hotel z mila obsluga. Sa dwa podgrzewane baseny o
      czym nie wiedzialam przed wylotem. W Makadi Oasis smaczniejsza byla kuchnia.
      Ogólnie warunki porównywalne. Pozdrawiam
      • skaza10 Re: MAKADI BAY-CZERWIEC 09.03.04, 15:41
        dziękuje Ci,Dorota, myśle że pobyt był udany( exim nie wykręcił jakiegoś
        numeru?)jeżeli chcesz przesłać zdjęcia do h.Oasis to napisz proszę na adres
        email.
        pozdrawiam magda
        • Gość: Dorota Re: MAKADI BAY-CZERWIEC IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 09.03.04, 17:43
          Wcześniej mało Ci napisałam, bo nadrabiam zaległości. Exim po raz trzeci
          sprawdzil sie w 100%. W tym hotelu Iberotel Fanara Residence ponadto pracuje
          przesympatyczna polka jako kierownik do kontaktow z goscmi. Planujemy
          podtrzymac znajomosc. Ten hotel ma swoj charakter przez to, ze jest zbieranka
          wielonarodowościową (anglicy, rosjanie, niemcy, slowacy, spora grupa polakow
          (ok. 30 osob), holendrzy, francuzi, włosi) - takiego mixu jeszcze nigdy nie
          widzialam. Zamiast pokoju z dwoma dostawkami dostalismy 35 metrowe, dwupokojowe
          mieszkanko - bez zalatwiania, po prostu na nas czekalo. Do plazy mielismy okolo
          1 km., bo hotel jest bardzo rozciagniety - ale mysle, ze to i dobrze, byl czas
          na przepalenie zbednych kalorii - jak to na all inclusive. Zatokę tą
          charakteryzuje przepiękna rafa - jedna z najladniejszych w Egipcie. Tak nadal
          jestem zainteresowana, bys zabrala kilka zdjec do Hotelu Oasis. Jutro lub
          pojutrze odezwe sie do Ciebie na maila. Pozdrawiam.
          • skaza10 Re: MAKADI BAY-CZERWIEC 10.03.04, 08:41
            Dorota, czekam na emaila.
            Dprota mam jedno pytanie, po twoich infotm. o h.fanara - tj. czy mieliście
            pokoje w budynku głównym bliżej plaży, czy też w willach oddalonych od morza.
            przyznam Ci się, że jeszcze nie wyjechałam do Makadi, a już "planuję" nastepny
            wyjazd -i ten hotel jest moim wyborem.Z forum i katalogu dowiedziałam się, że
            tak wygląda w nim zakwaterowanie. pokoje w willach są tańsze ale dużo mniejsze
            i dalej od morza, restauracji- słowem mniej atrakcyje.Jeżeli znajdźiesz chwilę
            czasu to odpisz, b.proszę.
            pozdrawiam magda.
            • Gość: Dorota Re: MAKADI BAY-CZERWIEC IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 10.03.04, 10:16
              Ja faktycznie mieszkalam w willi. Exim dysponuje tylko pokojami ulokowanymi w
              willach (za doplata mozna zmienic na budynek glowny). Jak wczesniej Ci pisalam
              z pokoju bylam bardzo zadowolona; w sasiednim bungalowie mieszkali polacy w
              dwojce i nie narzekali na wielkosc. W tej czesci, gdzie sa wille jest lepsza
              restauracja niz przy budynku glownym (sniadania i kolacje). Jest bardziej
              kameralna, spokojniejsza, mniej ludzi, sa stoliki i przy basenie, sprawniejsza
              obsluga nazywa sie La Gazela. Przy tej restauracji jest bilard bezplatny od
              18.00. Przy La Gazeli jest takze basen (zawsze wolne lezaki, choc oblozenie w
              hotelu bylo 80%). Jest to najdalej od morza i od restauracji glownej polozone
              miejsce i nie wiele osob decyduje sie tam isc. Byly dni, ze moje dzieciaki jako
              jedyne plywaly w basenie. Glowna restauracja La Medina jest zawsze tloczna,
              bardzo glosna i slabo klimatyzowana. Pozdrawiam.
              • skaza10 Re: MAKADI BAY-CZERWIEC 10.03.04, 10:41
                dziękuję Dorotko, czekam na "forum"-prywatne na pocztę email.
                pozdrawiam,magda
              • skaza10 Re: MAKADI BAY-CZERWIEC 10.03.04, 10:53
                dziękuję Dorotko, czekam na kontakt email,
                pozdrawiam, magda
    • Gość: i Re: MAKADI BAY-CZERWIEC IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 10.03.04, 01:42
      .
      • skaza10 Re: MAKADI BAY-CZERWIEC 30.03.04, 21:12
        .
    • skaza10 Re: MAKADI BAY-CZERWIEC 11.03.04, 08:37
      ?
      • Gość: Piotrek Re: MAKADI BAY-CZERWIEC IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.03.04, 20:03
        Pytanie do Doroty. Zastanawiam się nad wyjazdem do Hotelu Club Farana z moją
        żoną i córką (8 lat)w czerwcu. Czy jest godny polecenia ? Mieszkałaś w budynku
        głównym czy w rezydencjach ? Czy miałaś all inclusiv snack czy dinner ? I czy
        te dwie formuły żywieniowe mocno się różnią. Jakie warunki dla dzieci (od 2 do
        8 lat) jedziemy w pięć rodzin. Jak z wejściem do morza, rafy od samego brzegu
        czy dalej ?
        • Gość: Dorota Re: MAKADI BAY-CZERWIEC IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 14.03.04, 12:22
          Hotel typowy czterogwiazdkowy; ja lecialam z Eximem; oni w swojej ofercie mieli
          wersje tylko pełne all inclusive. Wille sa połozone w pieknym ogrodzie, ale od
          najdalszej bedzie kolo 1 km. do morza. Najfajniejsze sa pokoje rodzinne -
          ulokowane sa na parterze z tarasem (skladaja sie z dwoch pokoi ok. 40 m2).
          Zbudowane sa dwa lata temu; wiec wszystko czysciutkie i sprzatane codziennie. W
          hotelu woda odsalana z morza - kolor lekko brunatny, ale za to brak zatruc
          pokarmowych. Codziennie cztery razy kursuje bus do old market i do naama baay;
          wystarczy zarezerwowac dzien lub dwa wczesniej - bezplatnie. Caly dzien dla
          dzieci lody, soki z kartonow (mango, guawa, pomarancza) - w barach. Wody
          wszedzie mineralnej do woli, w barze przy recepcji daja w butelkach; zadnych
          problemow z przynoszeniem napoi czy jedzenia do pokoi. Codziennie w amfiteatrze
          dyskoteka dla dzieci, a potem jakis show ( polecam fakira show i oriental
          (tance lokalne i derwisze tanczacy)). Przy Zatoce Fanara polozona jest jedna z
          piekniejszych raf. Dzieciak 2 lata przy brzegu bedzie sie pluskal i nie ma
          problemu. Pojedyncze rafy zaczynaja sie od pasa glebokosci ( jak 8 latek wlozy
          maske i kucnie to nie wyciagniesz go juz z wody - najlepiej popoludniu, gdy
          odplywaja dalej zakotwiczone jachty i stateczki i w morzu robi sie spokojniej).
          Obszar, gdzie plywaja goscie hotelowi jest mocno pilnowany i zaden jacht nie
          moze naruszyc tej strefy - od razu megafony z brzegu. Hotel znajduje sie na
          klifie, wiec nalezy zejsc w dol do plazy (plaza zwirowa); dwie drogi: schodki
          lub spokojne zejscie szeroka droga odpowiednik- mniej wyboiste "kocie łby".
          Plaza dosc ciasna - lezaki bardzo blisko siebie. W hotelu obserwowalam ludzi ,
          ktorzy mieli inne bransoletki - widzialam, ze w barach musieli placic za
          alkohol. Ale o roznicach w obu opcjach musisz zasiegnac jezyka u kogos bardziej
          kompetentnego. Jesli masz jakies pytania to b. prosze pytaj. Pozdrawiam.
        • Gość: Dorota Re: MAKADI BAY-CZERWIEC IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 14.03.04, 12:26
          Mam jeszcze jedna inf. Poznalam tam dziewczyne, ktora jest polka i zatrudniona
          jest jako osoba do kontaktow z goscmi. Moge podac Ci jej adres mailowy i od
          niej na pewno wszystkiego sie dowiesz (jest przesympatyczna). Ma duzy wplyw na
          zakwaterowanie.
        • Gość: Dorota Re: MAKADI BAY-CZERWIEC IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 14.03.04, 12:29
          Sorry wprowadzilam Cie w blad Ty piszesz o clubie FARANA, a nie Iberotelu
          FANARA. FARANY nie polecam; pokoje stare nieremontowalne, Kolo 1-4.03 byl ten
          hotel na forum dyskutowany. Polecam Iberotelu Fanara Club & Residence.
          Pozdrawiam.
          • Gość: Piotrek Re: MAKADI BAY-CZERWIEC IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.03.04, 13:07
            Dzięki za szybką odpowiedź. W takim razie pojedziemy chyba do Hiltona
            Dreams'a, przynajmniej sprawdzony, pewny i w centrum. Brak all inclusive jakoś
            przeżyjemy. Swoją drogą nawet nie zwróciłem uwagi na różnicę w nazwie Farana i
            Fanara. Pozdrawiam
            • Gość: Dorota Re: MAKADI BAY-CZERWIEC IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 14.03.04, 13:37
              Ok. Twoj wybor. Mam nadzieje, ze pomoglam. Jak mialbys jakies pytanko jeszcze
              chetnie odpowiem. Ja bylam w Fanarze z dwojka dzieciakow 7 i 10 lat - byly
              bardzo zadowolone. Ciesze sie, ze zauwazylam, ze nie o ten hotel Ci chodzi, bo
              gdybys pojechal i nie zastal tego co ci nieopatrznie napisalam to pewnie psy
              bys na mnie powiesil; hihihi. Pozdrawiam
              • skaza10 Re: MAKADI BAY-CZERWIEC 15.03.04, 08:27
                cześć Dorotko, ja mam gorącą prośbę o ten adres email polki w Sharm h.iberotel
                w którym byłaś, znajomi mają rezerwację na początku czerwca(nie udało się im
                zarezerwować miejsc w Oasis na ten sam termin co ja, tak naprawdę to ten hotel
                podszepnełam im ja po "dogłębnej"lekturze wypowiedźi na forum.jeżeli możesz to
                prześlij go na moją skrzynkę,
                pozdrawiam magda
                • Gość: Dorota Re: MAKADI BAY-CZERWIEC IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 15.03.04, 08:45
                  Hej Magda! Dzis odezwe sie do Sylwii, sprawdze czy u niej wszystko ok i jutro
                  przesle Ci jej adres. Pozdrawiam
                  • skaza10 Re: MAKADI BAY-CZERWIEC 19.03.04, 13:36
                    dzięki,
                    magda
              • Gość: Dario Re: MAKADI BAY-CZERWIEC IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 30.04.04, 23:30
                Witam Cie Doroto,
                W sierpniu wybieramy sie do Iberotelu Club Fanara, bym byl zobowiazany gdybym
                mogl otrzymac od Ciebie emiala do Polki o ktorej piszesz. Swoja drogapiszesz
                bardzo interesujaco, juz nie moge sie doczekac wyjazdu a szczegolnie RAF!!!
                Dzieki za pomoc
                • Gość: Dorota Re: MAKADI BAY-CZERWIEC IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 01.05.04, 13:47
                  Hej Dario - nie ma problemu juz podaje: nagys75@hotmail.com . Jest przede
                  wszystkim odpowiedzialna za zakwaterowanie - Sylwia Bandrowska; powolaj sie na
                  Dorote z Lublina.
                  • Gość: Dario Re: MAKADI BAY-CZERWIEC IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.04, 22:18
                    Dorota, dzieki serdeczne za kontakt, spróbuje zobaczę czy zadziała pozdorwionka
                    Dario
                    • Gość: Dorota Re: MAKADI BAY-CZERWIEC IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 06.05.04, 21:21
                      Koniecznie daj znac; chocby na mojego maila dorbu@interia.pl (Sylwia ostatnio
                      mi pisala, ze ma sporo pracy, wiec moze to potrwac nawet kilka dni) - nie mam
                      Twoich danych bo bym Cie zarekomendowala........... Pozdrawiam - Dorota
                • Gość: Dorota Re: MAKADI BAY-CZERWIEC IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 01.05.04, 13:58
                  Rafy - nie zawiedziesz sie, to jedno wielkie akwarium. Ach jeszcze jedno - w
                  hotelu istnieje mozliwosc (za kaucja zwrotna) wypozyczenia pletw i maski - w
                  centrum nurkowym. Jest mozliwosc nurkowania w pelnym wyposazeniu z butla wraz z
                  instruktorem( schodzisz pod wode jakies 8 metrow) - niestety nie pamietam ile
                  to kosztuje. Centrum nurkowe miesci sie nieopodal glownego basenu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka