Dodaj do ulubionych

SHARM - z kim tu lecieć...:-/

21.02.04, 21:09
Witam
Im bliżej kwietnia, tym większy dylemat...
Lecimy tym razem do Sharm, ale coraz więcej problemów z właściwym i trafnym
wybiorem biura..
Zaskoczyło mnie bardzo, że 2 tak duże biura jak Oasis i Ecco Holiday nie mają
(przynajmniej oficjalnie) w swojej ofercie Sharmu w ogóle !
Exim.. W zasadzie najchętniej, ale wciąż latają LOTUSem...:-/
Z Triadą nigdy nie miałam do czynienia, a na forum opinie raczej
niepochlebne..:(
Alfa nawet nie wchodzi w grę.
Best Reisen, z którym byliśmy w Hurgadzie Sharmu też nie ma...
No tak, idealnie byłby chyba Neckermann lub TUI, ale na nich nas nie stać :((
A co z Scan Holiday, czy ktoś był z nimi w Sharm? Na kwiecień znalazłam 11
ofert, ale już się zniechęciłam, bo wiele z nich ma wylot z Niemiec, i w
każdą ofertę trzeba osobno wejść, żeby zobaczyć, jakie to miasto. Czy Scan w
ogóle lata do Sharm ?
A może macie jakieś inne pomysły?
Będę wdzięczna za wszelkie info,pozdrawiam
Kasia
Obserwuj wątek
    • Gość: corrina_f1 Hmmm.... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.02.04, 21:29
      SHARM EL SHEIKH - Amar Sina
      Hotel (***) - 1000 m od plaży, basen
      Dojazd: Samolot
      Wyżywienie: śniadania, obiadokolacje
      Miejsce: Egipt (miasto: Sharm el Sheikh)
      Oferta specjalna: Przy promocji wcześniej-taniej rejs statkiem na wyspę Giftun
      o wartości 100 PLN - GRATIS

Eeee, czy ja czegoś nie wiem? Jest jakiś drugi Giftun w Sharm??
      • Gość: ana Re: Hmmm.... IP: 80.51.237.* 21.02.04, 21:42
        :)) chyba chodziło im o Tiran (a nie Giftun) no nie? ;))
        co do dylematów.. corrinko, najlepiej pokieruj sie swoją własną intuicją, skoro
        jesteś "uprzedzona" do tylu biur;)
        ja tam chwalę sobie Sharm z Alfa Star, ale to moje własne zdanie.. a poza tym
        Ty Alfę od razu wykluczasz..:))
        • Gość: corrina_f1 Re: Hmmm.... IP: *.aster.pl / *.acn.pl 21.02.04, 21:59
          Dzięki ana, no cóż, w zasadzie mam jeszcze trochę czasu, i tak wykupimy
          tradycyjnie przed samym wyjazdem :)

Giftun vel Tiran.. Hmm, tak się zastanawiałam, czy może faktycznie to nie
          Giftun - 100 zeta za wycieczkę, za którą płaciłam 8 USD to zakrawa na rejs do
          samej Hurgady :))
      • scorpio1956 Re: Hmm.nie rozczaruj sie.. 21.02.04, 22:43
        Jeżeli ostatnio byłas w Hurghadzie w Sultan Beach,nie badż rozczarowana Amar
        Siną.Wprawdzie Sultan Beach nie jest rewelką,to miał dostęp do morza.Amar Sina
        ma niesamowity urok,jest przeciwieństwem S.B,wybudowana jest w stylu beduińskim
        z małym basenem ale...jeżeli chcesz dużo nurkować to 1,5 km do morza busikiem
        daleko.Plaża :stare leżaki jeden przy drugim,tak,że nie można przejść,z
        podartymi materacami,bez W.C. Plaża ta "obsługuje" bodaj 4 hotele. Lepiej
        skozystać z publicznej plaży ok.1km piechtą( z tej plaży korzysta hotel
        Sharming z Alfy i Eximu).Plaża elegancka,spokojna,z bufetami i cudowną rafą
        koralowa.Płatna.Bedąc milośnikiem podziwiania raf koralowych z możliwościa
        dostępu do niej w kazdej chwili namawiałbym Ciebie jednak do hotelu przy samym
        morzu a najlepiej na wzniesieniu Ras Um Sid albo w Sharks Bay.Biura Ci nie
        podam bo nie jestem samobójcą.Mogę poradzić w wyborze hotelu.Choć na
        zakończenie: Amar Sina jest fajnym hotelem z własnym niepowtarzalnym
        klimatem,nawet z własnym mini zoo.Obsługa dobra,pokoje spoko(bez balkonów w 90%)
        jedzenie :klasyczny egipt.Przy samym hotelu Amar Sina-Collony -klub nurkowy z
        Polakami.
        • corrina_f1 Re: Hmm.nie rozczaruj sie.. 21.02.04, 22:51
          Scorpio, dzięki ogromne!
          No cóż, wiesz jak jest, oglądasz kolorowe piękne fotki, najlepsze, jakie udaje
          im się znaleźć i tak naprawdę to one najbardziej zapadają w pamięci.
          Wiem, że w tym hotelu plaża daleko, ale oczywiście Twoich informacji nikt nie
          podał :)
          Tak naprawdę to od jakiegoś czasu "nakręceni" jesteśmy na Holiday Inn Amphora.
          Nie jest na pewno najlepszym hotelem w Sharm, ale ma własną plażę, ładny ogród
          i ogólnie jest w porządku, Tak w każdym razie mówi koleżanka która w nim była
          oraz jej zdjęcia. Cóż, w hotelu raczej zbyt wiele czasu nie zamierzamy spędzać,
          gdyby był na poziomie Sultan Beach z Hurgady, to ja wręcz będę w 7 niebie :))
          Tak naprawdę najważniejsze, żeby miał własną plażę z rafą i nie był na jakimś
          totalnym zadupiu (bo takich hoteli po Krecie mam już dosyć). Heh, no i raczej
          poniżej 2000... a to może być problem... :-/
          Wiesz może coś więcej o tej Amphorze?
          Dzięki wielkie
          Kasia
          • scorpio1956 Re: Hmm.nie rozczaruj sie.. 21.02.04, 23:23
            Holiday Inn Amphoras(bodaj tylko niestety Alfa)jest b.fajnym hotelem przy samym
            morzu a wiec przy samej rafie(dosłownie wchodzi sie na rafę).Zabudowa niska
            1pietrowa(pawilony lub wille),pośrodku piękny ogród,baseny,mini amfiteatr(gdzie
            odbywaja sie wieczorem animacje.Hotel z czystym sumieniem polecam,pokoje
            ładne ,jedzenie wzbogacone o kuchnię miedzynarodową,busiki wieczorowa porą woza
            do Sharmu i Naama Bay.Sam chcę jechać w kwietniu,najpózniej w maju i zadaje
            sobie pytanie z jakim biurem i co do cholery sie dzieje : z cenami i wyborem
            ofert.Czyżby Sharm stał się tak modny?.Mam ochotę tym razem na cudowny hotel w
            zatoce Sharks- Coral Beach,ale ceny w porownaniu do tamtego roku 40%up.A moze
            spotkamy sie w Holiday Inn Amphoras-Ras Um Sid?,
            • Gość: andrzej Re: Hmm.nie rozczaruj sie.. IP: *.espol.com.pl 22.02.04, 21:28
              my byliśmy w lipcu w Coral Beach Tiran, faktycznie rewelacyjny hotel. do tej
              pory nie mogę zapomnieć. w tym roku wybieramy się do Taby, tak aby zobaczyć
              przy okazji Jerozolimę.
              ale za rok chcemy wrócić do Sharmu i patrząc na oferty i ceny, to faktycznie
              oferta Holiday Inn Amphora jest rewelacyjna. pływałem tam w pobliżu w trakcie
              jednej z wycieczek, rafy są wspaniałe.
              pzdr
    • Gość: KOBIETA Re: SHARM - z kim tu lecieć...:-/ IP: *.pomorzany.v.pl 21.02.04, 21:31
      Witaj,

bylam w Egipcie,ale niestety nie w Sharm...Jednakze bardzo polecam Scan
      Holiday,zjezdzilam z nimi Malte,Grecje,Krete,Cypr,Majorke,Wlochy,Turcje,Tunezje
      i naprawde warto:)W Hurghadzie bylam z niemieckim biurem,ale to nie to samo,co
      z krajowym:)
    • Gość: Ktoś Re: SHARM - z kim tu lecieć...:-/ IP: *.okg.gdynia.pl / *.okg.gdynia.pl 21.02.04, 22:14
      Cześć, ja też dokładnie sprawdziłem ofertę polskich biur - pozostaje Ci tylko
      Exim!!!!!!. Żadne inne biuro nie ma w tym terminie oferty. A poza tym w tym
      roku Sharm schodzi strasznie szybko więc lepiej się pospiesz z rezerwacją na
      kwiecień bo już są oferty last minute i zaraz się skończą - możesz się wogóle
      nie wybrać!!!!!!! Dla mnie by to była tragedia nie polecieć tam w tym roku na
      wiosnę. Lecę 24.03 na 14 dni - miłego pobytu
    • Gość: kasia Re: SHARM - z kim tu lecieć...:-/ IP: *.jastrzebie.sdi.tpnet.pl 22.02.04, 11:50
      Do corriny_f1- Wiesz ja mam ten sam problem.Gdyby Exim latał z polskimi
      przewoźnikami nie byłoby problemu!! Exim jest super! Scanholiday jest super
      biurem lecz maja w ofercie Hurghade i El Goune:( Ja chcę lecieć w Lipcu do
      hoelu fantazja, odpowiada mi ten hotel w 100% i nie chce innego! Myślałam o
      Alfie lecz oni nie mają tego hotelu! I co tu robić? ryzykować i lecieć
      Lotusem...??? Mam katalog ITAKA, ceny koszmarne! Amar sina jest po 2500zł.2 tyg
      plus jakies tam dopłaty! Dlaczego jestes negatywnie nastawiona do Alfy? Ja
      chyba zrobie tak: Polece do Hurghady na tydzien ze Scanem LOTEM, a wracac będe
      z Sharmu Lotusem. Strasznie zalezy mi na Fantazji (cena i miejsce, Namma Bay)
      Ale cena atrakcyjna jest tylko w Eximie.
      • corrina_f1 Re: SHARM - z kim tu lecieć...:-/ 22.02.04, 12:53
        Pytasz, czemu jestem uprzedzona do Alfy...
        Hmmm, pomijam całkowicie kwestię rezydentów, na których tu wielokrotnie
        (słusznie lub niesłusznie) psioczono. My na dobrą sprawę rezydenta w ogóle
        możemy na oczy nie widzieć, tak było w przypadku Best Reisen, panią Danusię
        widzieliśmy tylko raz w dniu odbioru z lotniska. Chciała wcisnąć nam wszelkie
        możliwe wycieczki o 3 czy 4 nad ranem, kiedy wiozła nas do hotelu,
        podziękowaliśmy, bo wycieczki organizowaliśmy sobie sami> To byl pierwszy i
        ostatni raz, kiedy ją widzieliśmy. Nawet w dniu wylotu odbierał nas z hotelu
        ktoś inny a informację o godzinie wylotu mieliśmy na kartce w drzwiach.Nawet
        nie na tablicy ogłoszeń..
        Na szczęście bez rezydenta radziliśmy sobie doskonale (zawsze tak zresztą
        jest), zakładam więc, że i w Sharm poradzimy sobie podobnie.
        To, czego najbardziej obawiam się u Alfy, to 2 rzeczy.

1) Drastyczna zmiana godzin wylotu - mam na myśli naprawdę dużą stratę, jaką np
        miał pc_maniac, 26 godzin w sumie (o ile pamietam). Jeśli zmiany godzin lotu są
        nieznaczne, wynoszą powiedzmy kilka godzin, mała strata (choć nie wszyscy tak
        sądzą), ale 26 godzin to przecież ponad doba !! Dlaczego mam płacić za 14 dni,
        kiedy spędzam tam tylko 13? Pomijając już kasę, nastawiam się na 14 a nie na
        13 !

2) Zmiana hotelu, która jak wiadomo, zdarza się Alfie notorycznie. Upatrzymy
        sobie jakiś hotel (cholerka, jak na razie tylko alfa ma Amphorę !!), nastawimy
        się na niego, plaża bliziutko, wszystko cacy, a na miejscu wielkie
        rozczarowanie... Wiem, wiem, umowa, dopuszczalne zmiany hoteli... Ale z tego co
        wiem, Alfa zmienia hotele nawet jeśli wykupi się je z normalnej oferty w
        katalogu !!

Hmm, już sama nie wiem...

pozdrawiam
        Kasia
        • Gość: kasia Re: SHARM - z kim tu lecieć...:-/ IP: *.jastrzebie.sdi.tpnet.pl 22.02.04, 19:34
          no ta ja juz nie wiem z kim mam lecieć?? Jak mi tylko zalezy na fantazji!
    • maissa Re: SHARM - z kim tu lecieć...:-/ 22.02.04, 20:36
      Sprawdź ofertę Orbisu, na pewno mają Sharm no i latają LOTem. Pozdrawiam
      • Gość: hania Re: SHARM - z kim tu lecieć...:-/ IP: *.smrw.lodz.pl 22.02.04, 21:32
        nie tylko alfa zmienia godziny wylotu. Nam w Eximie też przyspieszono wylot i
        to o 31 godzin. I co z tego, że zwrócili pieniądze za 1 dzień. O zmianie
        terminu dowiedzieliśmy się jakieś 10 godzin wcześniej (ok. 12 w nocy) kiedy
        mieliśmy zupełnie inne plany na następny dzień.
        Ale wycieczka objazdowa z Eximem była bardzo dobra i w sumie i tak polecam to
        biuro -w każdym są jakieś wpadki.
      • Gość: corrina_f1 Re: SHARM - z kim tu lecieć...:-/ IP: *.aster.pl / *.acn.pl 22.02.04, 21:57
        Tiaaa.. sprawdzałam już, niektóre ceny prawie jak w TUI, no i niestety w Euro,
        które w biurach ma już kurs powyżej 5 zł ! Dzięki... :-/

PS - A co to za nowa nazwa Travel Time ? Spotkałam się już z nią w kilku
        biurach i wiem tylko, że ma dużo wspólnego z Orbisem. Hoteli w Sharm zaledwie
        kilka, i niestety nic ciekawego.. po kilometr od plaży i na zdjęciach raczej
        kiepsko wyglądające :(
        • maissa Re: SHARM - z kim tu lecieć...:-/ 23.02.04, 08:41
          Organizatorem imprez Travel Time jest rzeczywiście PBP Orbis. Są to jednak
          najtańsze oferty, a więc hotele też nie najwyższej klasy. Osobiście nie
          korzystałam. A co do TUI, to chyba na kwiecień nie mają Sharmu? Sama jakiś czas
          temu szukałam w internecie i nie było ofert do Sharm.
          • egipcjanka15 Re: SHARM - z kim tu lecieć...:-/ 24.02.04, 10:58
            Tui Polska w ogole nie ma Sharmu. Chyba ze polecisz z Niemiec.
    • Gość: kasia Re: SHARM - z kim tu lecieć...:-/ IP: *.jastrzebie.sdi.tpnet.pl 23.02.04, 22:23
      corrina z kim lecisz???
      • Gość: corrina_f1 Re: SHARM - z kim tu lecieć...:-/ IP: *.aster.pl / *.acn.pl 23.02.04, 22:42
        Sama chciałabym to wiedzieć !!
        Na razie nie wiem nic ponad to, że hotel, który sobie wybraliśmy nie jest w
        ofercie Alfy akurat w kwietniu ! Do końca marca - jak najbardziej. I na tym się
        kończy. Jestem bardzo zła !! Pamiętacie zapewne, że prze Alfą broniłam się
        nogami i rękami, a dziś, kiedy już nawet w desperacji chciałam ją wybrać, dość
        niemiłym głosem przez telefon pani w centrali powiedziała, że mogę napisać
        jakies pismo z zapytaniem. Napisałam jeszcze w weekend, ale odpowiedzi
        oczywiście nie dostałam.. :-/
        • Gość: bres Re: SHARM - z kim tu lecieć...:-/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.04, 12:27
          zobacz jeszcze Itake - lataja do sharmu polskimi liniami
        • Gość: kris Re: SHARM - z kim tu lecieć...:-/ IP: *.alfastar.pl 24.02.04, 14:54
          postaram się Pani coś pomóc, proszę o maila prywatnego.
          Krzysztof Strzylak
          • Gość: corrina_f1 Re: SHARM - z kim tu lecieć...:-/ IP: *.maqs.com 24.02.04, 16:38
            Wysłałam Panu maila na adres podawany kiedyś na forum.

Kasia
          • Gość: Sylwia Z Re: SHARM - z kim tu lecieć...:-/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.04, 02:52
            A jaki jest ten mail bo tez mam problem z decyzja co do Alfy i Egiptu?
          • Gość: agasik Re: SHARM - z kim tu lecieć...:-/ IP: *.hipernet.ras.pl 26.02.04, 17:48
            Panie Krzysztofie,
            jak Pan wytłumaczy te wyjątkowo częste dla Alfy zmiany godzin wylotów i
            hoteli.Zastanawiam się nad wykupieniem wycieczki do hotelu Amar Sina lub Sharm
            Holiday,ale męczą mnie te dwie rzeczy. Proszę o szybką odpowiedź - letnia
            eskapada dobiega końca!
            • Gość: corrina_f1 Re: SHARM - z kim tu lecieć...:-/ IP: *.aster.pl / *.acn.pl 26.02.04, 18:51
              Kiedy wybierasz sie do Amar Siny ? My najprawdopodobniej jutro wykupujemy w
              Alfie na koniec kwietnia lub 1 maja. Mam zapewnienia, że zmian nie będzie -
              zarówno w lotach, jak i w hotelu. No więc jadę się przekonać ;)

pozdrawiam
              Kasia
              • Gość: ana a jednak? IP: *.stansat.pl 26.02.04, 20:44
                a jednak Alfa?!!! :)) Super!! :) Gratuluję wyboru!
              • marieia Re: SHARM - z kim tu lecieć...:-/ 26.02.04, 21:51
                sprawdz na www.tuitam.pl oraz www.blzejslonca.pl
                choc ja bym wyszykala czego w scan holiday po klopotach pc-maniac;a nigdy
                wiecej nawet nie spojrze w strone AS (choc sama z nim nigdy nie latalam) zawsze
                udawalo mi sie cos wypatrzyc w scan albo w niemieckim biurach i wcale nie bylo
                bardzo drogo
                powodzenia
                pozdrawiam
                M
              • Gość: agasik Re: SHARM - z kim tu lecieć...:-/ IP: *.hipernet.ras.pl 27.02.04, 14:05
                Ja dopiero w sierpniu, choć nie wiem czy to rozsądne przy tamtejszych
                temperaturach.Ale cóż godzinę temu wykupiłam wycieczkę, więc odwrotu już nie
                ma. Będę czekać na Twoje relacje z Amar Siny.
                Pozdrawiam
                Aga
            • Gość: kris Re: SHARM - z kim tu lecieć...:-/ IP: *.alfastar.pl 27.02.04, 09:00
              Zmiany takie były tylko w styczniu tj. w terminach miedzy 10 a 25.01.
              Juz ich nie będzie.
              pozdrawiam
              Kris
              • corrina_f1 Re: SHARM - z kim tu lecieć...:-/ 27.02.04, 15:36
                Panie Krzysztofie, na forum ma się czas pisać, a na listy odpowiadać....

Tak czy inaczej, heh, jadę z Alfą - dziś wpłaciłam zaliczkę :)
                Teraz pozostaje tylko czekać i czekać i czekać, aż miną 2 miesiące ..:-/

pozdrawiam
                Kasia
                • scorpio1956 Re: SHARM - z kim tu lecieć...:do Amar Siny 27.02.04, 20:00
                  Jak chcesz zobaczyć trochę zdjęć hotelu Amar Sina wejdz
                  na:www.eltatravel.ru/egypt/ssh/index.htm Klikajac wybrany hotel i
                  linijkę wsje fotografi(po rusku) zobaczysz wiernie przedstawiony hotel.Moje
                  zdjęcia postaram wysłać w przyszłym tyg.Muszę je skanować,robiłem wtedy zdjęcia
                  jeszcze analagówką.Z ciekawostek o hotelu powiem Ci, że to jedyny hotel( w
                  jakim byłem) bez szyb w oknach. Dodaje to uroku.Otwory w ścianie zamyka się
                  drewnianymi okienicami.Uroku dodają też kolacje przy świecach wzdłuż basenu.W
                  sumie ,myślę ,że będziesz zadowolona.Ten hotel jest inny i w tym jego
                  urok.Jakbyś miała zapytania odnośnie hotelu,wal śmiało i pytaj.
                  • Gość: corrina_f1 Re: SHARM - z kim tu lecieć...:do Amar Siny IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.02.04, 20:08
                    Scorpio, wielkie dzieki !
                    Dziwne, ze tej stronki nie widzialam, a myslalam ze widzialam juz wszystkie ! ;)
                    Od 2 tygodni nie robilam nic innego ;) (poza ciezka praca oczywiscie..)
                    CZekam niecierpliwie na te Twoje, mozesz wyslac mi na
                    corrina_f1@gazeta.pl

dzieki!
                    Kasia
                • Gość: kris Re: SHARM - z kim tu lecieć...:-/ IP: *.alfastar.pl 01.03.04, 15:40
                  Witam Pani Kasiu
                  Jaki hotel Pani wybrała?
                  Kris
                  • corrina_f1 Re: SHARM - z kim tu lecieć...:-/ 01.03.04, 16:31
                    Gość portalu: kris napisał(a):

> Witam Pani Kasiu
                    > Jaki hotel Pani wybrała?
                    > Kris

Ten, o jakim pisałam Panu w mailu w piątek albo jeszcze czwartek, ale zdaje się
                    mail dotarł nie do tego adresata, co trzeba.. (Łukasz zdaje się).
                    Wybralismy Amar Sina.

pozdrawiam
                    Kasia
    • Gość: vi Re: SHARM - z kim tu lecieć...:-/ IP: *.aster.pl / *.acn.pl 28.02.04, 21:57
      a moze z pegas touristik? wlasnie wrocilam z tygodniowego pobytu w sharm, hotel
      hilton fayrouz w naama bay - bez zarzutu i swietnie połozony, z piękną plażą; a
      biuro spisywało sie bardzo sprawnie, leci sie lot charters w dogodnych
      godzinach, bezposrednio do sharm; jak troche odsapne po podrózy to napiszę coś
      wiecej...
      • Gość: corrina_f1 Re: SHARM - z kim tu lecieć...:-/ IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.02.04, 22:01
        Dzięki vi , już wpłaciłam zaliczkę w Alfie...
        Natomiast czekam niecierpliwie na Twoje relacje, odsypiaj i pisz ! :)

pozdrawiam
        Kasia

PS W tvn meteo widziałam ze jutro w Sharm 31 C.... No comment....U nas wlasnie
        zaczal padac snieg :(
        • Gość: vi Re: SHARM - z kim tu lecieć...:-/ IP: *.aster.pl / *.acn.pl 28.02.04, 22:20
          dzis w poludnie bylo 30 stopni i bezchmurnie...
          • izzaa Re: SHARM - z kim tu lecieć...:-/ 29.02.04, 00:49
            a selectours sa super przynajmniej dla mnie
            • Gość: borus Re: SHARM - z kim tu lecieć...:-/ IP: 213.17.150.* 29.02.04, 01:44
              Selectours jest trochę droższy, niż exim, a latają jednym samolotem - z
              Lotusem, Selectours ma mniej miejsc. Hoteli też wiele mają tych, co exim i
              alfa.Kiedy my wykupowaliśmy last minute, ten z Selectours było o 100 zł droższy
              za taki sam hotel i ten sam lot (Kraków).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka