Dodaj do ulubionych

royal albatros moderna

16.06.10, 17:42
wczoraj wrócilismy z Egiptu, jezeli ktos ma jakies pytania odnosnie hotelu
chetnie odpowiem, teraz juz mogę powiedzieć że było super
Obserwuj wątek
    • yummy-yummy Re: royal albatros moderna 16.06.10, 17:55
      Byłaś z BP Scan Holiday?Gdzie Was zakwaterowano,bo z tego co
      pamiętam pisałaś,że jedziecie większą grupą.Czy w pokojach są
      sejfy,a w łazienkach mydełka(pytam,bo nie lubię brać rzeczy,które
      mogą być na miejscu).
      Z jakiego biura korzystałaś przy wykupie wycieczek?Które z nich
      polecasz?Planuję Jerozolimę,Petrę oraz klasztor św.Katarzyny.ale
      chętnie przeczytam Twoją opinię.
      Napisz o wyżywieniu,animacjach.Z góry dziękuję za odpowiedź i
      pozdrawiam.:)
      • homik.0 Re: royal albatros moderna 16.06.10, 18:19
        witam bylismy z biura scan holiday, na poczatku było troszke klopotów z
        zakwaterowaniem w pokoju rodzinnym ponieważ dzieci dostały pokój z widokiem na
        budowę i pracujace maszyny budowlane, syn 3 razy chodził do recepcji i zmieniał
        pokój, nie dostali rodzinnego bo innych wolnych nie było tylko pokój 3 osobowy
        duży i to tylko taki zgrzyt na poczatek,nastepne 2 pokoje dostalismy super z
        widokiem na baseny więc my zadnych klopotów nie mielismy , szybko jednak
        zapomnielismy o tym niemilym poczatku bo potem tojuz bylo tylko lepiej,w
        pokojach nie ma sejfów, sa w recepcji ale my mielismy walizki na szyfr wiec nie
        korzystalismy , nic nie zginęło telefony lezaly na wierzchu, aparaty ,tylko kasa
        w walizce mydelka szampony sa tylko malenkie ja mialam swoje więc nie wiem czy
        uzupełniaja,bylismy na wycieczkach z biura aaba shram i mamy mieszane uczucia bo
        nasza wycieczka do Jerozolimy byla super,a syn był z zona w Kairze i mieli
        beznadziejnego przewodnika ledwie dukajacego po polsku wieć zależy jak sie
        trafi,wyzywienie super, animacje wesołe nasmialismy sie, nawet mój wnusio 5
        letni byl zachwycony i czekał po mini disco na schow,mozna potanczyc jak ktos
        lubi, stale cos sie dzieje wiec nie ma czasu na nude, tylko jak dla nas to już
        robilo sie troszke za goraco,nastepnym razemjezeli Egipt to na poczatku maja
        • lenka_net Re: royal albatros moderna 16.06.10, 23:56
          a mieszkali państwo w odnowionych pokojach czy w tych przed remontem ? jesli w
          nowych to jaki numer mniej więcej... ?
          • homik.0 Re: royal albatros moderna 17.06.10, 20:19
            witam, mielismy pokoje 0 numerach 862,853,747,nie wiem które były odnawiane ale u nas sciany byly czyste , łazienki też, tylko meble juz troszkę czasowe i dywaniki na podlogach, posciel , reczniki czysciutkie, ale co tam pokój, tylko w nim spalismy i kapiel a poza tym basen albo wycieczki, hotel jest godny polecenia , ja wrocilam bardzo zadowolona
            • kas1979 Re: royal albatros moderna 17.06.10, 21:44
              Nam na szczęście udało się dostać pokój rodzinny zaraz po
              przyjeździe.Był super- dwa bardzo duze pokoje,dwie łazienki (jedna z
              wanną) i garderoba.Mieszkaliśmy na parterze więc wyjście z balkonu
              było bezpośrednio na basen.
              • olk06 Re: royal albatros moderna 17.06.10, 22:38
                Witam.Jedziemy do tego hotelu w lipcu,bedzie kilkoro dzieci stąd
                kilka pytań.
                czy baseny dostosowane są do 2-5 talków(zjeżdzalnie ,brodziki)
                czy jest szansa,zeby znaleźć choc kawałek basenu w cieniu?
                czy smaczne jedzenie bylo?głównie myśle o posiłkach dla dzieci?
                czy atrakcje (animacje) nastawione sa tez na dzieci 11-13 lat?
                w jakiej odleglosci od hotelu jest najblizsza apteka,centrum
                (sklepy,deptak).
                czy faktycznie sa problemy z recznikami przy baseni?z gory bardzo
                dzikuje za odpowiedz i pozdrawiam
                • homik.0 Re: royal albatros moderna 18.06.10, 07:57
                  witam i odpowiadam na pytania, baseny dla maluszków są super , male zjeżdzalnie,
                  brodzik ma pół metra ale niestety wszystko w sloncu więc dziecko musi miec
                  okularki i czapeczkę na główce,leżaki przy tych basenach trzeba zajmować o godz.
                  6 rano wtedy ma sie cień pod parasolem, są też fajne baldachimy i tam jest super
                  cień dziecko może pospać, karte na ręczniki dostaje sie przy zakwaterowaniu,
                  trzeba pilnować rećzników bo jest podobno spora oplata za zgubienie,nasz maluch
                  ma juz 5 lat wiec jadl prawie wszystko to znaczy makaron , frytki i pizze,ale na
                  pewno i wasz tez sobie poradzi wybór jest bardzo duży restauracji
                  mnóstwo,najpierw jest mini disko dla maluszków a pózniej animacje praktycznie
                  dla wszystkich duzych i malych w niektóre dni były naprawde super, apteka jest
                  blisko 10 minut spacerkiem, targować się ostro o leki bo wołają spopro , my za
                  opakowanie dla dzieci i doroslych zaplacilismy 40 funtów,
                  • tymonek12 Re: royal albatros moderna 18.06.10, 15:30
                    My wróciliśmy z Royal Moderna 16 czerwca. Było super. Czyściutko,
                    smaczne jedzenie, najsmaczniejsze ryby. Miła , nienachalna obsługa.
                    W sklepach hotelowych bardzo drogo, nie chcą się targować.Około 300
                    metrów od hotelu po prawej stronie są dwa supermarkety. Mu byliśmy w
                    tym pierwszym. Ceny są podane na towarze i sprzedawca Romek swietnie
                    mówiący po polsku. W Nama Bay polecam zakupy w Carfeurze. Niskie
                    ceny także podane są na towarach. Bardzo tanie przyprawy np. 10 dag
                    pieprzu kosztuje 1 dolara, puszka coca coli 2 funty. Chłopak ważący
                    przyprawy mówi i rozumie po polsku.
        • yummy-yummy Re: royal albatros moderna 18.06.10, 19:56
          Bardzo dziękuję za odpowiedź dopiero teraz,ponieważ miałam małe
          kłopoty z internetem.
          Mam jeszcze jedno pytanie.Czy w hotelu jest Wi-Fi?,lub jakikolwiek
          dostęp do internetu?
          Z tego co piszesz ,to hotel jest fajny.Z resztą pozostałe osoby tez
          wróciły zadowolone,więc...nie mogę się już doczekać wyjazdu.
          Pozdrawiam.:-)
          • tymonek12 Re: royal albatros moderna 18.06.10, 20:03
            W hotelu jest kącik internetowy i jeśli dobrze pamiętam za 15 min
            życzą sobie 3 dolary.
            • yummy-yummy Re: royal albatros moderna 18.06.10, 22:26
              Cóż,lepszy rydz niż nic jak to mawiali strożytni górale.Thx.:)
              • tymonek12 Re: royal albatros moderna 19.06.10, 18:47
                Jeszcze jedna bardzo wazna informacja. Hotel nie przygotowuje
                pakietów z suchym prowiantem. Na specjalne życzenie zrobią taki
                pakiet za 3 euro od osoby. Można sobie samemu zrobić kanapki, wziąć
                owoce i napoje do butelki z dystrybutorów. Nikt nie będzie sprawiał
                żadnych problemów, że coś się wynosi z restauracji. Mozna na talerze
                nakładać co się chce i ile chce i pójść z jedzeniem do pokoju, na
                plażę czy zjeść koło basenu. Na terenie hotelu są porozstawiane
                specjalne szafki na których zostawia się szklani i talerze a zpokoju
                naczynia zabierze pan sprzątający. Życze Wam udanych wakacji w Royal
                Moderna. Chętnie bym tam wróciła już dziś.
                • homik.0 Re: royal albatros moderna 19.06.10, 21:33
                  ja też bym wrocila chocby zaraz, tak mi żal że te 2 tygodnie tak szybko minęło,
                  hotel super wypoczynek wspaniały i to słoneczko i ciepełko och żallllllllllllll
                  • tymonek12 Re: royal albatros moderna 19.06.10, 21:41
                    najbardziej mi brak ciepełka i słoneczka. w Polsce tak zimno! Brrrr
                    • yummy-yummy Re: royal albatros moderna 19.06.10, 22:09
                      Cóż,czeka się na wyjazd i czeka,i czeka ,i czeka...Jak już się jest
                      na miejscu czas dostaje dziwnego przyspieszenia...:)
                      Mam pytanie,te pokoje,o których pisała homik,gdzie są usytuowane?
                      Przy którym basenie?Czy Scan kumuluje gdzieś w jednym okręgu
                      swoich"wakacjuszy"?
                      • tymonek12 Re: royal albatros moderna 19.06.10, 22:23
                        Pokoje o których pisała homik usytuowane są w budynku blisko bramy
                        wjazdowej. Jest tam kameralny basen i cisza. My mieliśmy pokój
                        położony w połowie drogi między plażą a budynkiem głównym. Mieliśmy
                        wszędzie blisko i byliśmy z tego bardzo zadowoleni. Jeśli nie
                        będzie Wam odpowiadało położenie pokoju zawsze możecie iść do
                        recepcji i poprosić o zmianę dając ok. 10 dolarów panu
                        recepcjoniście. Przed chwilą wyczytałam w necie, że w hotelu jest Wi-
                        Fi.
                        • sobol74 Re: royal albatros moderna 19.06.10, 22:47
                          mieliśmy pokój rodzinny nr 326 - jak dla nas rewelacja. W sumie to dwa mieszkania - dwie łazienki + dwie klimy + dwa balkony + dwa co jeszcze można. Balkony nie były skierowane na baseny -a ale z tego powodu nie płakaliśmy. W sumie w pokoju jedyne co ważne to łóżka - bo jedyny czas tam spędzony to nocka. Jeśli chodzi o hotel - to nasz 3ci pobyt w Egiptowie ( mam nadzieję że nie ostatni ) i powiem Wam że hotel jest naprawdę extra. Są animacje + baseny + fajne jedzonko + .................. gdyby ktoś z Polaków mówił że czegoś barkuje ......... Tak czy owak - gorąco POLECAM !!!!!!!!!!

jEŚLI MACIE pytania : sobol74@wp.pl

pozdroooooo
                          • homik.0 Re: royal albatros moderna 20.06.10, 07:43
                            to ja kilka zdań na temat narzekania Polaków, siedzimy sobie któregoś dnia cała
                            rodzinką na kolacji we włoskiej restauracji nagle słyszymy dwie panie Polki;o
                            boże jedna restauracja bardziej ponura od drugiej ale już chyba w tej usiądziemy
                            bo nie ma żadnego wyboru;popatrzyliśmy po sobie i kazdy tylko pokiwał głową i
                            usmiechnął się pod nosem hihihihihi 5 restauracji a te biedulki nie miały gdzie
                            zjeść nigdzie im się nie podobało, a ja pozdrawiam wszystkich tych którym sie
                            podobało
                            • tymonek12 Re: royal albatros moderna 20.06.10, 10:57
                              homik czy piszesz o dwóch starszych paniach niskiej brunetce i
                              wyższej blondynce? Narzekały, że nie ma w hotelu dla nich nic do
                              jedzenia, ze gdyby nie ten klimat cały czas chodziłyby głodne.
                              Ciekawe co jedzą w Polsce?
                              • homik.0 Re: royal albatros moderna 20.06.10, 13:49
                                piszemy chyba o tych samych panienkach hihihihi, lecielismy z Warszawy z jedną
                                panią, która potem też nie przynosiła nam chluby w hotelu, czesto spała
                                pijaniutka i w dzien i wieczorkiem na fotelach między restauracjami, jednego
                                wieczoru to juz myslalam ze sie wywróci, była chyba sama bo nigdy z nikim jej
                                nie widzialam, ale co tam wrócila bym natychmiast do tego hotelu i sloneczka,
                                pozdrawiam wszystkich zadowolonych
                                • tymonek12 Re: royal albatros moderna 20.06.10, 15:12
                                  Tej pijaniutkiej panienki nie widziałam. Jeśli lato w Polsce będzie
                                  chłodne, deszczowe to kto wie może we wrzesniu wrócimy jeszcze raz
                                  do Moderny. Na uwadze mamy jeszcze jeden hotel w Hurghadzie, w
                                  którym byliśmy dwa lata temu. Także sieci Pickalbatros.
                        • yummy-yummy Re: royal albatros moderna 21.06.10, 18:06
                          Tymonku,gdzie wyczytałaś o Wi-Fi?Możesz podać link?Szukałam w necie,ale chyba za
                          szybko szukałam,więc nie znalazłam.
                          Wiem,najlepiej napisać bezpośrednio do hotelu,ale jakoś jeszcze nie zebrałam się
                          w sobie,a mam więcej spraw do menadżera niż tylko ta.
                          Pozdrawiam.
                          • kfarel Re: royal albatros moderna 21.06.10, 20:10
                            Witam. A jak wygląda plaża, czy jest możliwość popływania lub chociaż pobawienia
                            się dzieci przy brzegu? Ze zdjęć widać , że jest duża płycizna więc proszę o
                            informację z pierwszej ręki jak wygląda brzeg.
                            I czy są może czajniki elektryczne w pokoju?
                            • tymonek12 Re: royal albatros moderna 21.06.10, 20:20
                              O tym, że jest WI-FI wyczytałam w opisie hotelu na stronie biura
                              BEE FREE. Oto link:beefree.pl/showpage.php?
                              page=0&cmd=results&vars%5Bcountryid%5D=0&vars%5Bregionid%5D=0&vars%
                              5Bhotelname%5D=royal+moderna&vars%5Badultnum%5D=&vars%5Bchildnum%
                              5D=&vars%5Bstartdatefrom%5D=&vars%5Bstandard%5D=0&vars%5Btypeofboard%
                              5D=0&vars%5Bdeparturecityid%5D=0&pageID=16&x=56&y=16
                              Co do plazy to daleko w morze jest płycizna. Dla dzieci do zabawy w
                              sam raz. Brzeg jest płaski. Dorosli aby poplywać lub posnurkowac
                              muszą przejśc się pomostem na końcu którego jest zejście dowody i
                              głebia. ja nie snurkowałam ale moj mąż był zachwycony tym co
                              zobaczył pod wodą.
                              W pokojach są czajniki elektryczne, kawa, herbata i cukier.
                              • brosla Re: royal albatros moderna 21.06.10, 21:20
                                A można zapytać jaka mniej więcej jest głębokość na tej głębi oraz czy jest jakis obszar w pobliżu momostu z głębokością ok 1,5m?
                                • tymonek12 Re: royal albatros moderna 21.06.10, 22:03
                                  Mąż mówi,że głębia przy samym zejściu może mieć ok. 10 m głębokości.
                                • tymonek12 Re: royal albatros moderna 21.06.10, 22:05
                                  W połowie drogi do rafy jest zejście z pomostu, gdzie wody jest po
                                  pas dorosłego człowieka. Pod pomostem pływa mnóstwo kolorowych rybek.
                                  • brosla Re: royal albatros moderna 21.06.10, 22:32
                                    Dziękuję za odpowiedź :) Być może jednak popływam sobie, ale dla mnie bezpieczną głębokością jest ok 1,6 m (płynąć potrafię ale nie utrzymać się na wodzie :/) 10 metrów to za dużo jak dla mnie :)
                                    • yummy-yummy Re: royal albatros moderna 22.06.10, 10:05
                                      Ja również bardzo dziękuję za odpowiedzi,które są dla mnie bardzo
                                      cenne.:)
                                      Jak mi coś jeszcze przyjdzie do głowy to znowu będę zamęczać.:)Pozdr.
                                  • na-mi Re: royal albatros moderna 22.06.10, 10:17
                                    Witam wybieram się do Albatrosa w lipcu i oto moje skromne pytanko jak tam
                                    jest z upałami?
                                    • tymonek12 Re: royal albatros moderna 22.06.10, 11:13
                                      W Egipcie w lipcu jest bardzo gorąco, dlatego wybraliśmy początek
                                      czerwca kiedy jest jeszcze znośnie. w czasie naszego pobytu
                                      temperatury dochodziły do 38 st. Nad morzem na plaży wieje wiatr,
                                      więc tak bardzogoraco nie było odczuwalne. Przy basenie także trochę
                                      dmuchało i wioetrzne są wieczory. W Egipcie klimat jest suchy.
                                      Wysokie temperatury inaczej się odczuwa.
                                      • na-mi Re: royal albatros moderna 22.06.10, 14:41
                                        Czyli są szanse, że jakoś przetrwamy te upały. A jak tam z problemami
                                        żołądkowymi mam na myśli klątwę faraona, ominęła Was?
                                        • olk06 Re: royal albatros moderna 22.06.10, 21:47
                                          Witam ponownie.jeszcze dwa pytania.czy w hotelu jest lekarz?czy w razie
                                          potrzeby mogliscie liczyc na pomoc rezydenta? z gory dziekuje.pozdrawiam
                                          ps.na-mi kiedy lecicie?my mamy wylot 13 lipca z poznania
                                          • na-mi Re: royal albatros moderna 22.06.10, 22:36
                                            olk06 lecimy razem też mamy wylot 13 z Poznania lecimy na 2 tygodnie z dziećmi
                                            syn 10 lat i córka 5 , tylko denerwuje mnie to ,że godziny wylotów ciągle są
                                            ruchome teraz staneło na 16,30 .
                                            • olk06 Re: royal albatros moderna 24.06.10, 22:13
                                              Witam ponownie.Czy mieli państwo wykupiona polisę w biurze podr.czy w
                                              agencji ubezpiecz.?
                                              na-mi dziś dostalismy info o zmianie godz.odlotu(16.40) nam by ta
                                              godz.pasowała:) jedziemy w 15 os.w tym 7 dzieci wieku od 2 do 14
                                              lat.pozdrawiam.
                                              • tymonek12 Re: royal albatros moderna 25.06.10, 10:34
                                                Polisę mieliśmy wykupioną w Allianz. Koszt na 15 dni 68 zł bez
                                                chorób przewlekłych.
                                              • na-mi Re: royal albatros moderna 25.06.10, 13:19
                                                To w takim razie do zobaczenia:)
                                          • tymonek12 Re: royal albatros moderna 23.06.10, 13:17
                                            Mnie zemsta ominęła, mąż miał biegunkę. Większość osób w hotelu
                                            miała problemy w drugą stronę czyli zatwardzenie. Jesli ktoś
                                            zachoruje może skorzystać z pomocy lekarza hotelowego, lecz jego
                                            porada jest bardzo droga. Wystawia rachunek i po powrocie do Polski
                                            ubezpieczyciel zwraca koszty. Lepiej w razie problemów dzwonić do
                                            rezydenta.
                                            My mieliśmy ubezpieczenie dodatkowe i z tego mąż skorzystał.
                                            Zadzwoniłam na nr alarmowy i po pół godzinie lekarz czekał na nas
                                            pod hotelem. Zabrał męża do gabinetu, zbadał, zalecił dietę i sam
                                            osobiście kupił w aptece leki. Skserował tylko męża paszport i
                                            polisę. Nie płaciliśmy lejarzowi ani grosza, sam rozliczy się z
                                            ubezpieczycielem.Koszt dodatkowej polisy wyniósł nas 68 zł od osoby.
                                            • renary Re: royal albatros moderna 27.07.10, 15:20
                                              Czy ostatnio ktoś wrócił z tego hotelu i mógłby podzielić się
                                              wrażeniami "na gorąco"? Lecę 17.08. z mężem i córką (13 lat) na dwa
                                              tygodnie (organizator Scan Holiday). Z góry dziękuję i pozdrawiam:-)
                                              • aga-ks Re: royal albatros moderna 27.07.10, 20:21
                                                ja wrocilam 19 lipca i upaly sa ale jest ok.wiatr basen w ktorym
                                                mozna sie ochlodzic w polsce bylo gorzej hotel fajny my jestesmy
                                                bardzo zadowoleni poznalismy fajnych ludzi moja rodzina bawila sie
                                                super dzieci z wody niechcialy wychodzic piekne ryby w morzu rafa
                                                zazdroszcze ze macie wyjazd przed soba
                                                • renary Re: royal albatros moderna 27.07.10, 21:14
                                                  Bardzo dziękuję za informację! Cieszę się, że jesteście zadowoleni.
                                                  Mam nadzieję, że my też będziemy. Z pozdrowieniami:-)
    • kaja.60 Re: royal albatros moderna 02.07.10, 22:40
      sprzedam wakacje w tym hotelu.13-27 07 2010 dla 4 os(2+2).kontakt gg
      19654642
    • najlepszymonia25 Re: royal albatros moderna 29.07.10, 13:57
      Witam
      byłam w tym hotelu. super hotel.baseny,jedzenie i piękne rybki w
      pobliżu
      • yummy-yummy Re: royal albatros moderna 31.07.10, 19:12
        Witaj,ja mam pytanie.Jak z dostępnością leżaków?Czy trzeba wcześnie
        wstawać?Generalnie na wakacjach szkoda mi czasu na spanie,ale zawsze
        lepiej się przygotować do wcześniejszej pobudki.:)Jak więc wygląda
        ta sprawa w szczycie sezonu?
        • aga-ks Re: royal albatros moderna 01.08.10, 20:55
          z lezakami jest problem my obstawialismy basen ze zjezdzalniami
          dla dzieci lezaki zajmowalismy okolo 6-7pozniej juz niebylo w czym
          wybierac a wiadomo parasol tez musi byc dogadalismy sie jeszcze z
          dwoma rodzinami wiec ranna pobudka byla co 3 dzien
          • yummy-yummy Re: royal albatros moderna 02.08.10, 12:40
            Hmmm..Jedziemy w trójkę ,więc statystycznie co trzeci dzień będę miała dyżur.:)
        • najlepszymonia25 Re: royal albatros moderna 03.08.10, 12:50
          Jeśli chodzi o leżaki to przy basenie trzeba sobie zarezerwowac
          najpóżniej koło 8,bo potem nie ma już wolnych,
          na plaży zawsze znajdą się leżaki, ale troche dalej od morza, ja
          byłam w czerwcu ;)
          • kfarel Re: royal albatros moderna 03.08.10, 17:53
            Można też leżaki zająć późnym wieczorem, szczególnie te przy basenie ze
            zjeżdżalniami. Nikt pozostawionych ręczników nie rusza, wpadliśmy na to jednak
            kilka dni przed wyjazdem i nie było trzeba się było zrywać rano. Spróbujcie.
            Pozdrawiam.
            • aga-ks Re: royal albatros moderna 03.08.10, 21:37
              z ta rezerwacja wieczorem niema pewnosci bo co ktorys poranek
              obsluga zbiera wszystkie reczniki mowiac ze tak niewolno my tez tak
              zrobilismy i odbieralismy wlasne reczniki w biurze rzeczy
              znalezionych
              • sobol74 Re: royal albatros moderna 07.11.10, 12:27
                parę fotek z hotelu

www.youtube.com/watch?v=Wk08gKOWZbU&translated=1
                • dg77 Re: royal albatros moderna 08.11.10, 14:38
                  Bardzo fajne zdjęcia:))
                  Jadę do tego hotelu w lutym sama z 9 latkiem i mam nadzieję, że będzie fajnie:))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka