Dodaj do ulubionych

Kościół w Hurghadzie - coś nowego w tym temacie?

29.06.10, 17:46
Przejrzałam wszystko, co zaoferowała wyszukiwarka i znalazłam tylko zarchiwizowane wątki z 2004 roku. Może od tego czasu coś się zmieniło? Czy ktoś był, widział, wie o kościele katolickim (lub jakiejś pokrewnej odmianie) w Hurghadzie? Może w jakimś hotelu jest kaplica, gdzie odprawiane są msze w niedziele? A jeśli nie - czy hotelowa kablówka oferuje TV Polonię? Nie podejrzewam, ale może?
Z góry dziekuję za wszelkie konkrety :-)
Obserwuj wątek
    • janan2 Re: Kościół w Hurghadzie - coś nowego w tym temac 29.06.10, 17:56
      Jest koptyjski w starej HRG,Ale to chyba nie "po linii" jeśli już
      zaczęli wysyłać rodaków na plaże Egiptu.
      • olianaa Re: Kościół w Hurghadzie - coś nowego w tym temac 29.06.10, 18:21
        No właśnie o tym koptyjskim się doczytałam i choć na bezrybiu uszedłby :-) to miałam nadzieję, na jakieś zmiany w wielkim kurorcie.
        Ale i konkrety o tym koptyjskim mile widziane, bo rewolucji wielkiej w tym rejonie świata nie podejrzewam :-)
    • miriam_73 Re: Kościół w Hurghadzie - coś nowego w tym temac 29.06.10, 20:02
      Przy szkole Św Józefa (St Joseph's school). Kiedyś msza była w niedziele o 19,
      jak jest teraz nie wiem, bo HRG omijam szerokim łukiem ;-)
    • miriam_73 Re: Kościół w Hurghadzie - coś nowego w tym temac 29.06.10, 20:10
      forum.gazeta.pl/forum/w,622,16840903,16902279,Re_Kosciol_w_Hurghadzie.html
      free4web.pl/3/2,63006,112006,2760455,Thread.html;jsessionid=323E92677C0614896F837F0A0EE7798B
      • olianaa Re: Kościół w Hurghadzie - coś nowego w tym temac 29.06.10, 20:22
        Miriam, dzieki, jak zwykle jesteś niezastąpiona. Pierwszy wątek znam, drugiego nie znalazłam, jeszcze raz dziekuję.
        • magdam110 Re: Kościół w Hurghadzie - coś nowego w tym temac 30.06.10, 10:10
          olianaa

też jestem zainteresowana tym tematem. Będę w sierpniu więc jakbyś była
          wczesniej to napisz, czy byłaś na nabozeństwie, gdzie i o której są
          nabożeństwa.
          • magdam110 Re: Kościół w Hurghadzie - coś nowego w tym temac 30.06.10, 10:11
            i znalazłam jeszcze coś takiego

www.holidaycheck.pl/view-forumturystyczne-Triduum+Paschalne+w+Hurghadzie-id_103820.html
            • olianaa Re: Kościół w Hurghadzie - coś nowego w tym temac 30.06.10, 11:09
              Magda, dzięki, ja zaraz tam napiszę, bo też będę w sierpniu, wracam 14go, więc dla Ciebie może juz być za późno. Jak czegoś się dowiem - dam tu znać.
              • olianaa Po powrocie 19.08.10, 23:14
                Ponaglona uzupełniam - pierwszą rzeczą, która odezwała się w pokoju hotelowym po włożeniu karty prądowo-otwieraniowej do otworu koło drzwi była TV Polonia. W LTI Titanic Beach. Nie posiadaliśmy się z radości, że nie trzeba będzie w ciagu doby uskuteczniać jazdy do centrum (ok.17km), żeby szukac szkoły św. Józefa, przy którym jest kościół. Nawiasem mówiąc dwa dni przed odlotem zobaczyłam ją w biegu przy jednej z głównych ulic, więc na pewno każdy taksówkarz wie, gdzie ona jest. Na maile nikt kompetentny mi nie odpisał, podobno jednak na bank msza jest tam wieczorem. Nam jednak pozostała msza w telewizji, w czasie letnim o 14.00, teraz już od 12 sierpnia w zimowym, normalnie o 13.00, czyli tak samo jak w Polsce. Trzeba tylko pamiętać, że nie w każdym hotelu jest TV Polonia, przynajmniej tak donosili rodacy na wycieczkach.
                • xagona Re: Po powrocie 20.08.10, 00:53
                  Wy tak na poważnie? Uzależniacie wakacje od mszy?!
                  • olianaa Re: Po powrocie 20.08.10, 09:40
                    Xagona,tak jest to dla mnie bardzo ważne. Dlatego nie ustawiam sobie fakultetów w niedzielę na przykład, bo mam 12 innych dni urlopu. Zostało na świecie parę takich dinozaurów :-)

• magdam110 Re: Po powrocie 20.08.10, 05:59
                  olianaa

dzięki. Ja będę bliżej tej szkoły to spróbuję uczestniczyć w nabożeństwie.

Xagona
                  Nie uzależniam wakacji od mszy tylko uczestniczę w nich jeśli mam taką
                  możliwość (dla niektórych jest to ważne)
                  • flyr Re: Po powrocie 20.08.10, 10:50
                    Ja chcecie sie pomodlić to zróbcie to na zapas w Polsce !!!! To jest
                    forum turystyczne a nie szkółka katolicka . Niedobrze się robi .
                    Jeszcze popiersie Lecha i Jarka ze soba zabierzcie .
                    • magdam110 Re: Po powrocie 20.08.10, 13:13
                      Ty masz problem nie my.
                      • flyr Re: Po powrocie 20.08.10, 13:15
                        ja żadnego !!! Akysz
                        • olianaa Do flyr'a 20.08.10, 14:25
                          Wiesz flyr - miałam inne zdanie o Tobie. Kiedy ktoś pisze o cenach papierosów i sziszy odsyłasz go na forum o uzależnieniach?
                          Po grzyb wchodzisz w wątki, które Cię nie interesują?
                          To, że piszemy tu we dwie nie oznacza, że tylko my potrzebujemy tych wiadomości. Ja korzystam z 99% watków nie dopisując się do nich, zwłaszcza kiedy nie mam nic do powiedzenia. Niepotrzebnie podbiłeś irytujący Cię wątek.
                          Natomiast wybacz- jestem za starym wróblem, żeby mi imputować tu jakieś opcje polityczne. Zachowujesz się teraz jak dobrze znany bywalec tego forum, który dopisuje się zawsze do wszelkich wątków aby tylko kogoś obrazić.
                          • flyr Re: Do flyr'a 20.08.10, 14:30
                            to z nudów . Sezon ogórkowy na forum
                            • olianaa Re: Do flyr'a 20.08.10, 14:47
                              Zauważyłam. Naród w większości już wyjechał, albo i wrócił. Trzeba odczekać do przyszłego roku. Ja już odliczam :-)
                              • xagona Re: Do flyr'a 20.08.10, 15:28
                                "Ty masz problem nie my"

Chyba jednak wy.....
                                Oki, można być wierzącym...ale podobno Bóg jest wszędzie i nie potrzeba kościoła
                                żeby być blisko niego. Jak ktoś na wakacjach w Afryce i śmiga półgodziny
                                taksówką na msze w obcym języku i to nawet nie w kościele rzymskokatolickim
                                tylko jakimś innym chrześcijańskim...to już coś jest nie halo...
                                • olianaa Re: Do flyr'a 20.08.10, 15:42
                                  Xagona, wiem, że to nie był post do mojej wypowiedzi, ale dodam od siebie: my nie mamy żadnego problemu, naprawdę. Jeden śmiga pół godziny na dyskotekę, inny do kościoła. To chyba dosyć osobista sprawa, ja z tym nie dyskutuję. Natomiast kwestia wiary i niepraktykowania to rzeczywiście problem na jakieś inne forum, zupełnie nie tutaj.
                                  Zadałam pytanie, uzyskałam odpowiedź, wątek jest w zasadzie zamknięty.
    • paewlek Re: Kościół w Hurghadzie - coś nowego w tym temac 23.08.10, 17:51
      Obcokrajowcy uczestniczą w Polsce we mszach, a Polacy za granicą. Co
      w tym dziwnego?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka