Dodaj do ulubionych

A jak Alfa Star w tym roku? Są wpadki?

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.03.04, 21:17
PO TYM CO jOLA NAPISAŁA ZACZYNAM SIE DENERWOWAC SWOIM WYJAZDEM W
NIEZNANE.oPIESZCIE TEGOROCZNE WPADKI ALFY, ŻEBYM WIEDZIAŁA NACO MAM SIE
NASTAWIĆ.
Obserwuj wątek
    • pc_maniac Re: A jak Alfa Star w tym roku? Są wpadki? 21.03.04, 00:24
      Jak ja mam Cię pocieszyć?! Sam nie wiem.
      Może tym, że Alfa nie jest firmą na równi pochyłej do bankructwa.
      A co do pytania w tytule wątku - byliśmy z nimi w styczniu. Wylot przesunęli o
      13 godzin do przodu. Za to powrót do Polski skrócili nam o 12. Jak łatwo
      policzyć, skubnęli nam całe 25 godzin. W przypadku skrócenia pobytu o 24
      godziny mamy prawo zarządać zwrotu tych iluś procent z oferty. Niestety pani
      rezydentka wyjaśniła nam (co już było bezczelnością z jej strony), że skrócono
      nam 13 i 12 godzin, a nie 24 godziny, więc według warunków umowy biuro nie
      złamało tego punktu.

Cóż, widać nie wszyscy liczą tak jak mnie w szkole uczyli.
      • pc_maniac Re: A jak Alfa Star w tym roku? Są wpadki? 21.03.04, 00:27
        Z tym, że muszę uczciwie przyznać, że prezes Alfy pisał na tym lub forum
        Wakacji, że przeprasza i że takie sytuacje się już więcej nie powtórzą.

Zostaje mieć nadzieję, że pisał prawdę.
        • sarana Re: A jak Alfa Star w tym roku? Są wpadki? 21.03.04, 23:00
          A mi uznali reklamację za skrócenie pobytu w styczniu. Zwrócili nam 50
          pln/osobę. Zawsze to coś, chociaż wolałabym ten dzień w Sharm. Ale pieniądze
          już wpłynęły na konto, a mam nadzieję, że to faktycznie były pojedyncze wpadki
          i teraz będzie OK.
          • Gość: Kasia Re: A jak Alfa Star w tym roku? Są wpadki? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.03.04, 23:06
            a w jakim hotelu mieszkałaś? Może słyszalaś coś o Sol Sharm? Fajnie wygląda na
            zdjęciach
    • lilypons Re: A jak Alfa Star w tym roku? Są wpadki? 21.03.04, 07:36
      Kasiu, czy jedziesz do Egiptu sama? Ja też czytałam tekst Joli i wydaje mi się
      to mało prawdopodobne. Nic nie pisze, czy powiadomiła ambasadę o całym
      zdarzeniu, a powinna to była zrobić od razu. A tak na marginesie, jak ona mogła
      w kompletnych ciemnościach / jak sama pisze/ dostrzec takie szczegóły, że
      budynki są w stanie surowym :)
      Co do Alfa Star to podobno ostatnio się poprawili jeśli chodzi o hotele i
      terminy. Chociaż nigdy nie można być pewnym. Ja jadę też sama ,ale z Eximem.
      Jeden wyjazd / termin 13 maja objazdówka Amon/ biuro mi odwołało, ale sie
      uparłam na ten rejs po Nilu + pobyt i zdecydowałam się na inny program i termin.
      Pozdrawiam
      • sojowa nieodwiarek 21.03.04, 20:09
        1. jesli jestes kobieta to wytlumacze Ci jak mozna dostrzec cokolwiek w
        kompletnych ciemnosciach; jesli jestes mezczyzna to i tak nie zrozumiesz jesli
        do tej pory nie kumasz: a.) jesli jest to Egipt, to raczej niebo nie jest
        calkowicie zachmurzone, wiec gwiazdy i/lub ksiezyc co nieco zawsze oswietlaja.
        pojecie kompletne ciemnosci moze dotyczyc pierwszych minut przejscia z
        oswietlonego pomieszczenia na zewnatrz - akomodacja oka troche trwa; poza tym
        jesli nawet niebo bylo zachmurzone to auto chyba mialo jakies swiatla.
        2. jak Ciebie ktos by chcial porwac/zgwalcic/itp. w jakims kraju to ciekawe czy
        najpierw probowalabyc skontaktowac sie z ambasada (juz widze jak leci do ciebie
        ambasador w nocy helikopterem aby pomoc), rezydentem, obsluga hotelu, policja,
        etc. chyba logiczne jest, ze zawiadamianie i pomoc ambasady bylaby
        wskazana/konieczna jesliby a.) trafilo sie do wiezienia lub aresztu, b.) biuro
        zbankrutowalo c.) zabraklo kasy na powrot d.) bylby wypadek i znaleziono by sie
        w szpitalu. W przypadku Joli nie widze aby mialo miejsce ktorekolwiek z tych
        przyczyn, wiec lepiej niech ambasada zajmuje sie tymi sprawami, gdzie jest
        niezbedna.
    • Gość: corrina_f1 Re: A jak Alfa Star w tym roku? Są wpadki? IP: *.aster.pl / *.acn.pl 21.03.04, 10:53
      Witam

Ja w tym roku, za niecałe 2 miesiące jadę z Alfą, choć do tej pory, z
      niezrozumiałych do końca przyczyn byłam dość "zagorzałą przeciwniczką" biura.
      Nam w zasadzie już na wstępie przydarzyła się tytułowa wpadka, okazało się że
      nasz hotel, za który wpłaciliśmy zaliczkę, wyleciał z oferty. Alfa skończyła z
      nim współpracę. Jednak aktualnie wszystko jest już wyjaśnione i załatwione,
      więc chwilowo jestem spokojna :) Na pewno po powrocie napiszę, jak było. Nie
      ukrywam, że będę dość surowym sędzią ;)

pzdr
      Kasia
      • Gość: agasik Re: A jak Alfa Star w tym roku? Są wpadki? IP: *.hipernet.ras.pl 27.03.04, 00:07
        Właśnie dowiedziałam się o zmianie Amar Siny na Al Diwan.Jedno pytanko - cena
        jak za Amar Sine czy za Al Diwan (różnica bodajże 200 złotych)?
    • Gość: ika Re: A jak Alfa Star w tym roku? Są wpadki? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 21.03.04, 12:36
      Jadę z Alfą za tydzień 27 marca -jak wrócę - odpowiem.
    • Gość: Kasia Re: A jak Alfa Star w tym roku? Są wpadki? IP: *.aster.pl / *.acn.pl 21.03.04, 17:34
      Ja lecę 3 kwietnia, więc juz za póxno na opowieści. Mam nadzieję, że wszystko
      bedzie dobrze.
      • Gość: Doxy5 Re: A jak Alfa Star w tym roku? Są wpadki? IP: *.eimg.pl / 195.205.16.* 23.03.04, 13:44
        Wczoraj wrocilam z Sharm po tygodniowym pobycie z Alfa
        W zeszlym roku skubneli mnie na prawie caly dzien a w tym oddali
        zamiast w niedziele rano wylecielismy o 2 w nocy z niedz. na pon.
        Bilans - 0
        Mysle ze nastepnym razem znow mnie skubna - takie zycie :-}
        • Gość: Ania Re: A jak Alfa Star w tym roku? Są wpadki? IP: *.crowley.pl 23.03.04, 13:58
          a w jakim hotelu byłaś? Napisz też coś o pogodzie i temperaturze wody. Można
          wejsc do basenu, czy jest za zimno?
          • Gość: Doxy5 Re: A jak Alfa Star w tym roku? Są wpadki? IP: *.eimg.pl / 195.205.16.* 23.03.04, 14:54
            Hotel to Sharm Holiday Amphora woda w basenach lodowata w morzu 23-25*
            nawet na glebokosci 30m 20. Wial spory wiatr ale w miejscach oslonietych ukrop
            Teraz cos co moze wyda sie niekturym smieszne: wybierajcie wyjazd w okolicy
            pelni ksiezyca - nie zeby jakies duchy czy cos takiego :}- wody wtedy na rafach
            przyhotelowych jest wiecej. latwiej jest wejsc na pomost {jezeli nie jest
            plywajacy jak w w/w hotelu} nie czepiaja sie tez ze sie niszczy rafe no i rybek
            przy brzegu jest znacznie wiecej
            • egipcjanka15 Re: A jak Alfa Star w tym roku? Są wpadki? 23.03.04, 15:01
              Gość portalu: Doxy5 napisał(a):
              > Hotel to Sharm Holiday Amphora

Nie ma hotelu o takiej nazwie. Jest Sharm Holiday w Naama i Holiday Inn
              Amphoras na Hadabie. Chyba chodzi Ci o ten drugi
              • Gość: Doxy5 Re: A jak Alfa Star w tym roku? Są wpadki? IP: *.eimg.pl / 195.205.16.* 23.03.04, 17:12
                No widzisz ? Jeszcze mi sie w glowie kreci. Oczywiscie chodzi o Holiday Inn

Amphoras na poludniowy zach. od Naama obok Ritz-Carlton . Sorry
            • Gość: DAWIDD Re: A jak Alfa Star w tym roku? Są wpadki? IP: 81.219.224.* 11.04.04, 02:17
              CZESC!ALE SIE CIESZE ZE ZNALAZLEM CIE!CZY BYLA W HOTELU SHARM HOLIDAY CZY W
              HOTELU HOLIDAY INN AMPHORA?JA JADE 24.04.04 DO HOLIDAY INN AMPHORA POWIEDZ MI
              JAKIES SZCZEGOLOWE INFORMACJE O HOTELU PLAZY WYCIECZKACH NA GORE SYNAJ ITD
              DZIEKI BARDZO A I O POGODZIE JESCZE :)POZDRAWIAM
            • Gość: DAWIDD Re: A jak Alfa Star w tym roku? Są wpadki? IP: 81.219.224.* 11.04.04, 02:26
              AHA JESZCE PYTANKO BLISKO TEGO HOTELU JEST TEN RITZ CARLTON? POWIEDZCIE MI CZY
              PRZY TYM HOLIDAY INN AMPHORAS JEST JAKS FAJNA RAFA ??CO TAM WZIASC Z CO JUZ
              JEST I NIE TRZEBA CZY JEST CO ROBIC I PROSZE O WSZYSTKO WSZYSTKIE
              INFORMACJE...24.04.04 WYJEZDZAM AAAAAAAAAAAA:))))))))))))))))))
    • Gość: optymistka Re: A jak Alfa Star w tym roku? Są wpadki? IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.03.04, 13:14
      jade 10.04 do aida verdi w hurghadzie z alfa tez jestem ciekawa jak w tym roku,
      bo sie tyle naczytalam ze az mnie glowa boli a jest to moj pirwszy wyjazd do
      egiptu.
      • Gość: marcin Re: A jak Alfa Star w tym roku? Są wpadki? IP: 81.15.180.* 27.03.04, 14:25
        Napisz jak wrócisz. Jadę do tego samego hotelu z AlfaStar 15 maja
      • Gość: kathre Re: A jak Alfa Star w tym roku? Są wpadki? IP: 80.51.132.* 12.04.04, 14:21
        ja bylam w lutym z alfa w aidzie - egipt w przekroju , 5 dni na statku
        Montasser, 2 dniw Kairze i tydzien w HRG w Aidzie,wszystko bylo cudowne-nie
        zmienilam bym nic...
    • Gość: ania Re: A jak Alfa Star w tym roku? Są wpadki? IP: *.radom.pilickanet.pl 14.05.04, 13:38
      JA BYŁAM Z ALFA STAR W SHARM EL SHEIK W MARCU,FAKT WSZYASTKO SUPER
      ZORAGANIZOWANE,REZYDENT MIŁY,ALE CO NAJGORSZE NIKT NAM NIE POWIEDZIAŁ,ŻE
      SAMOLOT W DROGĘ POWROTNĄ SPÓŻNI SIĘ 5 GODZIN,A REZYDENT CO SIĘ OKAZAŁO PÓŻNIEJ
      O WSZYSTKIM BYŁ POINFORMOWANY.WIĘC SIEDZIELIŚMY NA TYM OKROPNYM LOTNISKU W
      NOCY,A JAK TO NA PUSTYNI WIEJE,WIĘC KAŻDY ZMARZŁ JAK CHOLERA,W DODOATKU
      ŚMIERDZIAŁO I WOGÓLE KATASTROFA.TE 5 GODZ.GDYBY KAŻDY WIEDZIAŁ NA PEWNO SPĘDZIŁ
      BY W MILSZY SPOSÓB,ALE NIE DANO NAM WYBORU.ACHA I WYCIECZKI FAKULTATYWNE Z ALFA
      STAR DROGIE JAK CHOLERA,LEPIEJ SKORZYASTAĆ Z TYCH KTÓRE PROPONUJĄ NA MIEŚCIE
      ARABSKIE BIURA.ONI ŚWIETNIE MÓWIĄ PO ANGIELSKU WIĘC WARTO SPRÓBOWAĆ.OTO NUMERY
      INAZWA BIUR NA NAMMA BAY "NILE SONS" ABDUL +2010106093183 ORAZ MOHAMED
      +200123592467.SPROBUJ A NIE POŻAŁUJESZ.JA TEŻ WYBIERAM SIĘ W LIPCU WIĘC ZYCZE
      POWODZONKA I SUPER WYPOCZYNKU.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka