Dodaj do ulubionych

La Meridien

IP: *.visp.energis.pl 26.03.04, 09:46
Na przełomie czerwca i lipca lece z Triada do tego hotelu w podróż
poslubna :)) i chcialabym aby wszystko bylo zapiete na ostatni guzik. Mam
pare pytan i mam nadzieje ze mi pomozecie. Chcialabym wiedziec jak tam jest
od strony turysty a nie od strony przedstawiciela biura podrozy? Czyli zalety
ale tez wady.
CZy sa tam w pobliżu jakies sklepiki w których mozna kubic cos do picia (mam
wykupiona wersje HB)? Jak prezentuja sie ceny i czy za wszelkie rozrywki
placi sie dodatkowo?
za wszelkie info z gory dziekuje
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Jotta Re: La Meridien IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.04, 11:10
      Witaj,
      gratulacje z powodu przyszłego ślubu!
      nie mogłaś sobie wybrać piękniejszego miejsca na podróż poślubną. Tylko jedno
      pytanie jaki typ pokoju macie?? - mają:
      garden - duże, położone na uboczu, trochę nieciekawe, o chyba najniższym
      standardzie, ale czyste i wszystko w nich działa.
      dune - położone po przeciwnej stronie do gardenów, z dużo lepszym widokiem,
      połóżeniem, standardem, itd,
      oraz pokoje w głównym budynku hotelu - małe ale wszędzie blisko.
      Najlepiej dogadajmy się na priv:
      sawantka73@wp.pl
      w tym hotelu byłam we wrześniu ubiegłego roku ze śp bigblue
      pozdrawiam
      • pc_maniac Re: La Meridien 26.03.04, 14:21
        Masz opisy turystów tego hotelu w dziale:
        <https://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14938&w=8262633">EGIPT-HOTELE (opinie
        turystów)</a>

Liczę, że jak wrócicie, to również soje spostrzeżenia tam zamieścicie.
        • pc_maniac Sorry, ale skopałem linka 26.03.04, 14:34
          Sorry, ale skopałem linka. Ponizej jest poprawny:
          EGIPT-HOTELE (opinie turystów)
    • Gość: zocha Re: La Meridien IP: 5.2.* / *.chello.pl 28.03.04, 11:08
      ja tez planuje tam sie wybrac Nurtuje mnie pytanie ile kasy zabrac? ( na 2
      tygodnie)???
    • Gość: Gosia Re: La Meridien IP: *.lodz.dialog.net.pl 09.04.04, 10:17
      Ja byłam w zeszłym roku też w podróż poślubną w Le Meridien, było super, choć
      muszę przyznać, że hotek Sheraton Miramar jest o niebo ciekawszy i bardziej
      romantyczny. Przede wszystkim wszystkie pokoje maja takie same i o takim samy
      standardzie. Natomiast w Le Meridien bywa różnie, najgorsze są pokoje typu
      Garden, jeśli macie te pokoje to niespodziewajcie sie luksusów i takich pokoi
      jak w katalogu czy na stronach internetowych. Najlepsze są pokoje w głównym
      budynku typu Beach. Jedzenie dobre i jest tego bardzo dużo, żaden faraon nas
      nie złapał. Plaża duża piaszczysta i są piękne rafy w okolicach hotelu, warto
      zobaczyć. Sama miejscowość Makadi Bay jest mała ale bardzo ładna i pięknie
      oświetlona wieczorem warto to zobaczyć. Napoje słodycze i itp można spokojnie
      kupić w miasteczku Makadi Bay. Basen przy hotelu jest ogromny ale trzeba sobie
      rano rezerwować leżaki bo potem jest ciężko, na plaży częściej znalazło się coś
      wolnego. Ogólnie uważam swoją podróż poślubną za udaną i polecam. Życzę miłego
      wypoczynku.
      • belka6 Re: La Meridien 09.04.04, 13:53
        Wczoraj wrócila m z Le Meridien. To znaczy jeszcze wczoraj o tej porze lezalam
        tam na plazy. A dzis.... Zimno ciemno i smutno...
        Hotel jest ok, ale:
        - mielismy pokoj typu garden, ktory na pewno nie mial 5 gwiazdek, ale NAJWYZEJ
        3. Bylo czysto, do plazy i do restauracji 5 minut.
        -jedzenia bylo mnostwo, ale niespecjalnie nam smakowało. Wszystko jakies takie
        bez smaku. Jesli wybierzesz opcje ALL INCLUSIVE to w restauracjach przy plazy
        placisz za jedzenie 50 procent, a tam jedzeni jest pyszne i tanie (krewetki,
        kalmary swiezutkie)Jesli masz opcej HP to i tak nier zbankrutujesz, bo hotel
        nie jest wcale tak drgoi, jak ostrzegano nas w Neckermanie.
        - poza hotelem jest tylko pustynia, albo sasiedni hotel, wiec na spacery sie
        nie nastawiaj.

Generalnie bylo super, choc hotel ma sporo niedociagniec i na pewno nie
        zasluguje na 5 gwiadek. Ale mimo wszystko warto. pzdr
        • Gość: wojtek Re: La Meridien IP: *.ismedia.pl / *.ismedia.pl 17.04.04, 17:41
          Wybieramy się do Le Meridien 10.06 z Neckermannem (ALL. INCL, pokój przy
          lagunie) Czy wiesz co zawiera ta opcja w tym hotelu tzn. za co dodatkowo trzeba
          płacić (sporty, drinki, dyskoteka, mini bar)? Czy w pobliżu znajduje się rafa
          do której można samemu dopłynąć? Czy są programy animacyjne dla dzieci i w
          jakim języku? Pozdrawiam
          • Gość: Mariola Re: La Meridien IP: *.gdynia.mm.pl 11.05.04, 21:11
            Wróciłam z Le Meridien dwa dni temu i bardzo go polecam. Mieszkałam w budynku
            głównym i tam jest chyba najlepiej; balkony, piekny widok. Bardzo podobała mi
            się tez możliwosc usługa laundry - prania ciuchów. Robią to bardzo dobrze i
            można oddawać nawet bardzo delikatne rzeczy - nie zniszczą !Niestety nie miałam
            ALL INCL więc nie wiem, ale wydaje mi sie ze za drinki i sporty trzeba bedzie
            płacić dodatkowo. Na plaży jest Animation Team w języku ang i rosyjskim i mozna
            pograć w siatkówkę , organizują aerobic i wodny gym.Dla dzieci tez jest duzo
            zajęc . Kiedy ja byłam było baaaaaaaardzo duzo Rosjan... prawie cały hotel
            (sic!!!)
            Rafa jest bardzo blisko plazy hotelowej , trudno nawet mówić o dopłynięciu
            samemu... hihihi po prostu unosisz sie na wodzie , lezysz na wodzie i gapisz
            sie na ryby które pływają wokoło. Będzie ci sie bardzo podobać , zobaczysz !Ale
            z tymi lezakami to prawda .... najlepiej zająć sobie rano przed sniadaniem
            jakiś lezak na plaży albo przy basenie , bo potem bywa róznie , czasami moze
            nie być miejsca.Pozdrawiam
    • Gość: egipcjanin Re: La Meridien IP: 213.212.195.* 18.04.04, 16:22
      le meridine, jest super hotel, standardowo jest extra, tylko musisz wiedzic
      gdzie maczie pokoj, bo hotel jest skladany przes 3 czecsi, glowny budynik,
      lagun, dune, najgorsze pokoje w tej czesczi gdzie jest dune. nie ma zadnych
      sklepow, trzeba miec kase na ten hotel. pozdrawiam
    • Gość: cs Re: La Meridien IP: *.k241.webspeed.dk 19.04.04, 00:41
      Triada ma tylko pokoje w czesci Garden.
      • Gość: andi Re: La Meridien IP: *.kim.pl / *.biezanow.sdi.tpnet.pl 24.05.04, 10:29
        jadę tam w lipcu ósmego .Może ktoś jeszcze leci w tym czasie @ +12 letni
        młodzieniec napiszcie coś o hotełu Ania @kim.com.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka