ni-ut 11.09.10, 13:50 Witam, czy był ktoś w Egipcie w lutym? Jaka pogoda i temperatura wody? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
w2097 Re: Egipt w lutym 11.09.10, 14:34 Na pewno ktoś był :) Na przykład ja, w tym roku. Pogoda wspaniała, czyste niebo, temperatura powietrza w dzień do 30, w nocy nie wiem do ilu ale bardzo ciepło (spokojnie można chodzić w krótkim rękawie). Woda w morzu akurat, tzn. można wejść bez problemu (oczywiście bez pianki) i kilkadziesiąt minut snurkować. Odpowiedz Link Zgłoś
egiptosek Re: Egipt w lutym 11.09.10, 16:09 w2097 napisał: > Na pewno ktoś był :) Na przykład ja, w tym roku. Pogoda wspaniała, czyste niebo > , temperatura powietrza w dzień do 30, w nocy nie wiem do ilu ale bardzo ciepło > (spokojnie można chodzić w krótkim rękawie). -----w tym roku rzeczywiście tak było że można było w nocy chodzić w krótkim rękawie i krótkich spodenkach , ale ten rok był wyjątkowo ciepły ja bywam w egipcie od kilku lat w tym okresie o który pytasz więc mam porównanie i dlatego mówie że ten rok był wyjątkowo ciepły w pozostałych latach jednak wieczorami temp. powietrza spadała nawet do 15 stopni więc była ogromna różnica między dniem a nocami i na wieczór obowiązkowo trzeba było zakładać coś z długim rękawem na góre i długimi nogawkami na dół swego ciała Woda w morzu akurat, tzn. można w > ejść bez problemu (oczywiście bez pianki) i kilkadziesiąt minut snurkować. --- Odpowiedz Link Zgłoś
w2097 Re: Egipt w lutym 11.09.10, 16:42 egiptosek napisał: > jednak woda w basenach jeżeli nie są podgrzewane to nie nadaje się do kąpieli chyba że ktoś > jest morsem Pozwolę sobie się nie zgodzić :) Jeden z basenów mieliśmy niepodgrzewany i spędziliśmy w nim o wiele więcej czasu niż w podgrzewanym (a wcale nie jesteśmy morsami). Powiedziałbym nawet, że woda w podgrzewanym była wręcz jak zupa. Inna sprawa, że niepodgrzewany był o wiele większy i po prostu lepiej się w nim pływało. Ale faktycznie większość gości wybierała podgrzewany (szczególnie, że właśnie przy tym basenie był bar) czyli może jednak jesteśmy morsami ;) Odpowiedz Link Zgłoś
egiptosek Re: Egipt w lutym 11.09.10, 16:50 w2097 napisał: czyli może jednak jesteśmy morsami ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dariusznow Re: Egipt w lutym 13.09.10, 16:47 egiptosek napisał: > w2097 napisał: > > czyli może jednak jesteśmy morsami ;) > > w moim przypadku jest to jednoznaczne.... fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/1624369,2,209,mors.html ale kąpię się w podgrzewanych i niepodgrzewanych basenach... :) Odpowiedz Link Zgłoś
dariusznow Re: Egipt w lutym 11.09.10, 15:18 prawie co roku jeździmy w ferie odpowiedź na twoje pytanie jest na forum na pewno, wystarczy poszukać choćby moje posty Odpowiedz Link Zgłoś
ni-ut Re: Egipt w lutym 11.09.10, 16:35 Szczerze to nie chce mi się aż tak buszować po forum. Dziękuję za pozostałe odpowiedz, utwierdziliście mnie w planach na ferie:) Odpowiedz Link Zgłoś
olgap1976 Re: Egipt w lutym 13.09.10, 21:21 byłam w Hurgadzie w lutym 2005, było max 24C w południe, rano miedzy 10-14, taka sama temperatura po 15 godzinie, szybko robiło się ciemno, jesli basen nie podgrzewany to woda lodowata, ale wtedy podobno było wyjątkowo zimno w Hurgadzie, w Sharm podobno cieplej wtedy było. Odpowiedz Link Zgłoś