Gość: AGI IP: *.paczkow.sdi.tpnet.pl 30.03.04, 09:40 PROSZĘ O SUGESTIE I OPINIE.... ILE WZIĄŹĆ KASY NA DWA TYGODNIE NA DWIE OSOBY?? ( HURGHADA, ŚNIADANIA I KOLACJE W HOTELU).... Z GÓRY DZIEKUJĘ....... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jagr Re: PORADŹCIE!!! ILE KASY?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.04, 09:52 Ile uniesiesz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olenka1 Re: PORADŹCIE!!! ILE KASY?? IP: 213.134.130.* 30.03.04, 09:54 Witam, Bez fakltatywnych wycieczek i drogich prezentów, 400 USD powinno wystarczyć. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corrina_f1 Re: PORADŹCIE!!! ILE KASY?? IP: *.maqs.Com 30.03.04, 10:18 Gość portalu: olenka1 napisał(a): > Witam, > Bez fakltatywnych wycieczek i drogich prezentów, 400 USD powinno wystarczyć. > Pozdrawiam Chyba z wycieczkami u rezydenta i mega drogimi prezentami !! ?? My w 2 osoby w ciągu 2 tygodni wykupiliśmy po 5 wycieczek na głowę (w tym 2 dniowy Kair), całą masę prezentów, wizyty w knajpach, codzienne tip'y, napoje w hotelu (barek na basenie, alkohol, wino do kolacji itp) - wyszło niewiele ponad 300 $. Ilość wydanych pieniędzy w dużej mierze zależy od umiejętności negocjacji, potocznie zwanej w Egipcie targowaniem się :) pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olenka1 Re: PORADŹCIE!!! ILE KASY?? IP: 213.134.130.* 30.03.04, 11:56 Witam Ja byłam tydzień na Synaju i 3 dni w Kairze i reszta rejs po Nilu (razem dwa tygodnie. Fakultatywne wycieczki do Abu Simbel, Super safari na Synaju i Rus Muhamed (albo coś podobnie brzmiącego) razem - 140 USD od osoby. Dodać zwiedzanie Kairu na własną rękę tj. taksówka na cały dzień - ok. 200 - 150 funtów egipskich - tj. 30-35 USD (dziennie dla dwóch osób lub więcej) +wejścia do zabytków po 20 funtów. Rejs feluka itp. wino, piwo, owoce morza, prawie bez prezentów. Ja wydałam 400 USD w ciągu dwóch tygodni i na tym się opieram. Dodam może jeszcze, że niewielką kwotę rozdałam, bo tak mi nakazywało sumienie. Dodam jeszcze, że dawałam napiwki w knajpach i bakszysze w hotelach za wniesienie walizek i posprzątanie pokoju i takie tam. Ale nie zaprzeczam pewnie można to zrobić taniej. Tylko moim zdaniem lepiej wziąć więcej pieniędzy i się nie szczypać niż ciągle liczyć ile kasy jeszcze masz. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olenka1 Re: PORADŹCIE!!! ILE KASY?? IP: 213.134.130.* 30.03.04, 13:27 No i zgadza sie. Bez fakultatywnych wycieczek i drogich prezentów 200 USD na dwie osoby na dwa tygodnie (z małym zapasem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olenka1 Re: PORADŹCIE!!! ILE KASY?? IP: 213.134.130.* 30.03.04, 13:28 Sprostowanie. Oczywiście 400 USD zamiast 200 USD (2 osoby X 2 tygodnie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: PORADŹCIE!!! ILE KASY?? IP: *.jastrzebie.sdi.tpnet.pl 30.03.04, 13:04 ja mialam 600$ na osobe, w tym- Ras Mohammed, 2x Kair 2 dni, 2 dwa x Kolorowy Kanion.Złoto, drobne prezenty dla znajomych, dyskoteki, puby. Spokojnie sobie szalałam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: PORADŹCIE!!! ILE KASY?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.04, 18:37 ja mialam 5 tysiecy dolarow, 2 tysiace odrazu ukradli na lotnisku, 500 na tasowke bo rezydent uciekl a reszta tak jak piszecie, picie, zloto i prezenty, na knajpy juz nie starczyło:-)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: PORADŹCIE!!! ILE KASY?? IP: *.jastrzebie.sdi.tpnet.pl 30.03.04, 23:14 śmieszne... Odpowiedz Link Zgłoś