Dodaj do ulubionych

PORADŹCIE!!! ILE KASY??

IP: *.paczkow.sdi.tpnet.pl 30.03.04, 09:40
PROSZĘ O SUGESTIE I OPINIE.... ILE WZIĄŹĆ KASY NA DWA TYGODNIE NA DWIE
OSOBY?? ( HURGHADA, ŚNIADANIA I KOLACJE W HOTELU).... Z GÓRY DZIEKUJĘ.......
Obserwuj wątek
    • Gość: jagr Re: PORADŹCIE!!! ILE KASY?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.04, 09:52
      Ile uniesiesz!
    • Gość: olenka1 Re: PORADŹCIE!!! ILE KASY?? IP: 213.134.130.* 30.03.04, 09:54
      Witam,
      Bez fakltatywnych wycieczek i drogich prezentów, 400 USD powinno wystarczyć.
      Pozdrawiam
      • Gość: corrina_f1 Re: PORADŹCIE!!! ILE KASY?? IP: *.maqs.Com 30.03.04, 10:18
        Gość portalu: olenka1 napisał(a):

> Witam,
        > Bez fakltatywnych wycieczek i drogich prezentów, 400 USD powinno wystarczyć.
        > Pozdrawiam

Chyba z wycieczkami u rezydenta i mega drogimi prezentami !! ??

My w 2 osoby w ciągu 2 tygodni wykupiliśmy po 5 wycieczek na głowę (w tym 2
        dniowy Kair), całą masę prezentów, wizyty w knajpach, codzienne tip'y, napoje w
        hotelu (barek na basenie, alkohol, wino do kolacji itp) - wyszło niewiele ponad
        300 $.
        Ilość wydanych pieniędzy w dużej mierze zależy od umiejętności negocjacji,
        potocznie zwanej w Egipcie targowaniem się :)

pozdrawiam
        Kasia
        • Gość: olenka1 Re: PORADŹCIE!!! ILE KASY?? IP: 213.134.130.* 30.03.04, 11:56
          Witam
          Ja byłam tydzień na Synaju i 3 dni w Kairze i reszta rejs po Nilu (razem dwa
          tygodnie. Fakultatywne wycieczki do Abu Simbel, Super safari na Synaju i Rus
          Muhamed (albo coś podobnie brzmiącego) razem - 140 USD od osoby. Dodać
          zwiedzanie Kairu na własną rękę tj. taksówka na cały dzień - ok. 200 - 150
          funtów egipskich - tj. 30-35 USD (dziennie dla dwóch osób lub więcej) +wejścia
          do zabytków po 20 funtów. Rejs feluka itp. wino, piwo, owoce morza, prawie bez
          prezentów.
          Ja wydałam 400 USD w ciągu dwóch tygodni i na tym się opieram. Dodam może
          jeszcze, że niewielką kwotę rozdałam, bo tak mi nakazywało sumienie. Dodam
          jeszcze, że dawałam napiwki w knajpach i bakszysze w hotelach za wniesienie
          walizek i posprzątanie pokoju i takie tam.
          Ale nie zaprzeczam pewnie można to zrobić taniej. Tylko moim zdaniem lepiej
          wziąć więcej pieniędzy i się nie szczypać niż ciągle liczyć ile kasy jeszcze
          masz.
          Pozdrawiam
      • Gość: olenka1 Re: PORADŹCIE!!! ILE KASY?? IP: 213.134.130.* 30.03.04, 13:27
        No i zgadza sie. Bez fakultatywnych wycieczek i drogich prezentów 200 USD na
        dwie osoby na dwa tygodnie (z małym zapasem.
        Pozdrawiam
        • Gość: olenka1 Re: PORADŹCIE!!! ILE KASY?? IP: 213.134.130.* 30.03.04, 13:28
          Sprostowanie. Oczywiście 400 USD zamiast 200 USD (2 osoby X 2 tygodnie)
    • Gość: Kasia Re: PORADŹCIE!!! ILE KASY?? IP: *.jastrzebie.sdi.tpnet.pl 30.03.04, 13:04
      ja mialam 600$ na osobe, w tym- Ras Mohammed, 2x Kair 2 dni, 2 dwa x Kolorowy
      Kanion.Złoto, drobne prezenty dla znajomych, dyskoteki, puby. Spokojnie sobie
      szalałam:)
    • Gość: lola Re: PORADŹCIE!!! ILE KASY?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.04, 18:37
      ja mialam 5 tysiecy dolarow, 2 tysiace odrazu ukradli na lotnisku, 500 na
      tasowke bo rezydent uciekl a reszta tak jak piszecie, picie, zloto i prezenty,
      na knajpy juz nie starczyło:-))))))))
      • Gość: Kasia Re: PORADŹCIE!!! ILE KASY?? IP: *.jastrzebie.sdi.tpnet.pl 30.03.04, 23:14
        śmieszne...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka