Dodaj do ulubionych

paczka / prezent do Egiptu

01.10.10, 00:00
czy ktoś wysyłał może już coś do Egiptu?
chciałabym zrobić znajomemu małą niespodziankę,
wysłać kilka drobiazgów,
ale się obawiam,
że nie dojdzie, że mogą być jakieś problemy (czytałam o zaginięciach,opłatach itd.)
czy ktoś ma już jakieś doświadczenie?
orientuje się gdzie i za ile?
z góry dziękuje za odpowiedź :)
Obserwuj wątek
    • olgap1976 Re: paczka / prezent do Egiptu 01.10.10, 07:20
      ciężka sprawa, przyjaciołka mieszka od 5 lat w Kairze jeszcze żaden list ani paczka od niej i do niej nie dotarła, kradną na potęgę.
    • monia1409 Re: paczka / prezent do Egiptu 01.10.10, 09:11
      Ja postawiłam na Pocztę Polską i się nie zawiodłam. Wysłałam już kilka przesyłek do Egiptu i wszystkie dotarły na miejsce w całości. Jednak muszę przyznać, że czas oczekiwania jest dwa razy dłuższy niż ten, o którym informowała mnie pani w okienku na poczcie. To chyba jedyny minus, reszta jak najbardziej w porządku :)
      • klaudexx Re: paczka / prezent do Egiptu 01.10.10, 13:55
        a możesz mi powiedzieć,
        ile mniej więcej zapłaciłaś?:)
        czy oni faktycznie płacą coś za jakiś odbiór?
        i muszą odbierać osobiście?

no i ile tak naprawdę idzie przesyłka

dziękuje za odzew :)))
        • irhana Re: paczka / prezent do Egiptu 01.10.10, 17:11
          Paczka priorytetowa do 3kg idzie 8 dni (za pośrednictwem poczty polskiej) i kosztuje ok 120 zł. Wysyłając paczkę musisz wypełnić skróconą deklarację celną i podać szacunkowe ceny tego co wysyłasz (jak napiszesz że to prezent i wpiszesz 1$ to też będzie oki). Tak na miejscu muszą coś płacić, to chyba ichniejsze cło- ale od czego liczone nie mam pojecia.

A w ogóle zapytaj o to na forum Faceci z Egiptu, tam sa takie wątki i całe mnóstwo dziewczyn/kobiet, które wysyłają paczki swoim egipskim "miłościom": forum.gazeta.pl/forum/f,24864,Faceci_z_Egiptu.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka