02.12.10, 07:47

Egipt: rekin ciężko poranił czworo turystów
dzisiaj, 00:53
POg / PAP
W dwóch atakach rekina ciężkie obrażenia odniosło czworo rosyjskich wczasowiczów, którzy pływali w Morzu Czerwonym w pobliżu plaż hotelowych nieopodal egipskiego kurortu Szarm-asz-Szajch - poinformowała agencja Associated Press.

Dyrektor rezerwatu na półwyspie Synaj Mohammed Salem powiedział, że rekin (najpewniej żarłacz białopłetwy) zaatakował dwóch Rosjan pływających w rejonie Ras Nasrani; obaj mężczyźni utracili ręce.

Poprzedniego dnia rekin zaatakował rosyjską parę, która pływała w niewielkiej odległości od plaży. Kobieta doznała ciężkich obrażeń nóg i pleców, jej towarzysz - nóg.

Instruktor nurkowania Hassan Salem (niespokrewniony z dyrektorem rezerwatu) powiedział, że właśnie szkolił kogoś, gdy w pobliżu pojawił się rekin. - Zdołałem go odgonić, puszczając mu w paszczę bańki powietrza. Zobaczyłem jak podpływa do kobiety i gryzie ją w nogi - powiedział instruktor, któremu udało się wyciągnąć cało z wody szkoloną osobę.

Rannych w stanie krytycznym przetransportowano do szpitala w Kairze - powiedział dyrektor Salem, który uważa, że oba ataki są dziełem jednego drapieżnika. Powiedział, że straż wybrzeża poluje na rekina i że wydano ostrzeżenie dla miłośników nurkowania w pobliżu Szarm-asz-Szajch.
Obserwuj wątek
    • kasia_p45 Re: Rekiny 02.12.10, 07:57
      Skąd sie to paskudztwo tam wzieło? A mialo nie byc groźnych rekinów przy brzegach Egiptu..
      Ja sie juz wyleczyłam z nurkowania i zastanawiam sie czy snoorkowanie jest bezpieczne??
      Chyba pozostane przy Seescope Submarine..
      Oczywiscie ja nie odciągam nikogo od nurkowania i podziwiam wszystkich tych, którzy uprawiaja ten "sport"... pewnie wiedzą jak sie zachować jesli dojdzie do takiego spotkania pod wodą?? Super by było aby wypowiedzieli sie teraz ci wszyscy, którzy nurkuja i czy mieli jakies niebezpieczne sytuacje pod woda???
      Podejrzewam, że napewno trzeba umiec sie pod woda zachowac i nie panikować?..
      Ale czy to wystarczy???...
      • kapitan_kloss Re: Rekiny 02.12.10, 09:11
        kasia_p45 napisała:

>Super by było aby wypowiedzieli sie teraz ci wszysc
        > y, którzy nurkuja i czy mieli jakies niebezpieczne sytuacje pod woda???
        > Podejrzewam, że napewno trzeba umiec sie pod woda zachowac i nie panikować?..
        > Ale czy to wystarczy???...

Szanowna Kasiu nurkowanie w morzu czerwonym to heroizm ze szczyptą szaleństwa. Pod wodą trwa ciągła walka, wszystko, co tylko zdolne jest do poruszania się atakuje nurka. Najgorsze są kolorowe rybki, przy których stado wygłodniałych piranii to narąne leniwce.
        • kasia_p45 Re: Rekiny 02.12.10, 09:20
          Bez jaj prosze :)
          • kartopaka Re: Rekiny 02.12.10, 11:12
            No ale rekin jest i atakuje. Panicznie eis ich boje. Widziałam rekina w oceanie jak podpłynął nam do burty łodzi. Są wielkie i straszne. W Egipcie pod tym względem czułam się super bezpiecznie a jednak nie jest bezpiecznie- ucierpieli w końcu ludzie.
            • janan2 Re: Rekiny 02.12.10, 11:45
              To nie pierwszy taki przypadek,że podpływają jakieś zabłąkane.No i czasami kogoś napoczną jako obiekt do zjedzenia.Ale to sporadyczne przypadki jednak.Większa jest możliwość rozjechania przez tira niż zjedzenia przez rekina.Bardziej niebezpieczne są dla snurkujących zajętych oglądaniem i nie pilnującym płetw czy rąk.Mają ograniczone pole widzenia.Ci co pod wodą lepiej widzą.Nigdy nie są sami,a jakby co to zawsze można "przytulić" się do rafy czy zaatakować.Nawet bąblami.Miriam pisała wcześniej,że się tego boją.W tym roku z "klatki" przebywałem z rekinami.Strach było patrzeć jakie to silne i szybkie.Ale z tego co nam mówił przewodnik,one nie atakują znienacka.Zawsze najpierw trącą lekko badając,czy krąży koło obiektu do zjedzenia przed atakiem.Dopiero potem atakuje,ale może to zależy od gatunku?.Zawsze odpływa po przywaleniu w nos.Pokazywał nam instruktor.Nawet na karmienie rybą nie miały potem ochoty.Wielki problem w tym,żeby nie spanikować,no i przede wszystkim widzieć co się wokoło dzieje.Przykra sprawa.Ale to raczej sporadyczne.Każdy zresztą sam decyduje czy podnosić sobie ciśnienie.Różne sytuacje mogą być pod wodą.To inny świat,dla nas obcy.A wszystko tam polega na tym,że każde stworzenie chce coś zjeść,no i prawie każde musi się pilnować, aby nie być obiadem (poza nielicznymi przypadkami).My obcy w tym świecie jesteśmy jednymi z najsłabszych ogniw łańcucha pokarmowego.
              • camel_3d Re: Rekiny 15.12.10, 09:58
                rekiny nie zawsz ekraza ... jezeli cos sie w wodzie telepie to z zalozenia jest zadalne:))) i rekin atakuje na probe... ludzei sa dosc koscisci..i nie sa jakos wybitnie apetyczni..ale ppo ugryzieniu ofiara krwawi..a to juz napedza instynkt rekina jak energizer :) i tak podlplywa grazie..i nadgryza...

• kos.1 Re: Rekiny 02.12.10, 19:40
      Plaże w Sharm zamknięte, wstrzymane nurkowania z łodzi....no cóż pozostaje Marsa Alam lub Hurghada :(
      • colcik1 Re: Rekiny 02.12.10, 21:22
        w zeszłym roku właśnie w Marsa rekin śmiertelnie pogryzł Francuzkę
        www.tvn24.pl/12691,1603356,0,1,egipt-rekin-zagryzl-turystke,wiadomosc.html
        • aurinko5 Re: Rekiny 03.12.10, 00:15
          W Tabie o tej porze roku,tez mozna spotkac rekiny.Miejscowi mowili,ze 'zima' rekiny dosyc czesto sie sie pojawiaja.
        • miriam_73 Re: Rekiny 03.12.10, 10:04
          Tyle tylko, że wypadek Francuzki był sprowokowany przez człowieka. Oni byli na St John's, na południu, ludzie z tej łodzi zanęcali rekiny świeżą przynętą i ta kobieta skoczyła do wody robić zdjęcia.... Rekin po prostu pomyslał, że wpadła do wody kolejna porcja jedzenia i zareagował instynktownie. A że "chaps" poszedł po tętnicy udowej no to nie było jak ratować.
    • iova Re: Rekiny 05.12.10, 14:46
      Turystka z Niemiec zginęła dzisiaj w egipskim kurorcie Szarm el-Szejk po ataku rekina w Morzu Czerwonym. Tragiczny wypadek miał miejsce w rejonie zatoki Naama Bay w centrum miasta, gdzie już wcześniej w tym tygodniu miał miejsce atak rekina – poinformował serwis newsru.com.

Według dostępnych informacji, 70-letnia kobieta pływała blisko brzegu, gdy zaatakował ją rekin. Kobieta zmarła w wodzie z powodu dużej utraty krwi, w wyniku pogryzień rąk i nóg oraz obrażeń klatki piersiowej. Świadkowie zdarzenia słyszeli wołanie o pomoc i próbowali wyciągnąć kobietę na brzeg, ale niestety nie zdążyli.

wiadomosci.onet.pl/swiat/atak-rekina-w-egipskim-kurorcie-zmarla-turystka,1,4016612,wiadomosc.html
      • kasia_p45 Re: Rekiny 05.12.10, 14:50
        Ja pierdziele.. Jakis atak rekinów? Czy jeden i ten sam?
        • deoand Re: Rekiny 05.12.10, 15:13
          Rekiny w Naama Bay ?? - podobno mieli juz je odstrzelic ? a te znowu sie wybrały na polowanie - tylko cos lubia stare mięsko .

Janan cienko z tobą juz ty lepiej daruj sobie te nurki i snurki .

• janan2 Re: Rekiny 05.12.10, 15:46
            O qrcze blade!Nie bądz złośliwy.Ale ogólnie to miałbym pietra.To jakieś zmutowane chyba i to całe stado.Za dużo tych ataków.Moje mięsko żylaste.Pewno by mnie obwąchał i zrezygnował.Tam faktycznie ściana i nie zobaczy co z sinej głębi wypływa przy snurkowaniu.A daryję sobie,daruję.Nie będę eksperymentował z całością kończyn co najmniej.
            • kasia_p45 Re: Rekiny 05.12.10, 15:51
              No ja tez sobie raczej podaruje. Może w innym zyciu :))
              • janan2 Re: Rekiny 05.12.10, 16:12
                Może i dobrze,że nie zachęciłem Cię do nurków?A w basenie takich rybek nie ma.Zdarzają się takie przypadki czasami.Ale co zapisane u Alla(ch)a to go nie ominie.Trochę się wypłoszyłem.Więc i Tobie radzę uważać.Choć nadal twierdzę,że większe jest prawdopodobieństwo rozjechania przez tira w Polsce na drodze,niż zjedzenia przez rekina w Egipcie.To jakiś zmutowany osobnik.Ciekaw jestem kiedy go odłowią,zmieni rejon polowań i czy prawdę podadzą,że to ten akurat.Inaczej będzie kiepsko.
                • kaem70 Re: Rekiny 05.12.10, 19:40
                  A ja mam jeszcze miesiąc do wyjazdu i mam nadzieję że do tego czasu sytuacja się uspokoi. Wyjazd bez snurków i bez nurków z butlą będzie wielkim niedosytem...
                  • egiptosek Re: Rekiny 05.12.10, 20:35

• deoand Re: Rekiny 05.12.10, 21:39
                      Smakowite kąski na obiadek czyli snurki

fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2534293,2,1,Sharm-i-Ziemia-Swieta-021.html
                      a na deser nurki

fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2534838,2,1,Sharm-i-Ziemia-65533wi65533ta-196.html

• wp20007 [...] 06.12.10, 11:19
                        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                        • deoand Re: do Deo 06.12.10, 13:14
                          Rekin ludojad jakoś Polaków omija albo nieświeże mięsko albo rekin katolik i katolików nie tyka albo mięsko przesiąknięte C2H5OH.

No nie wiem - ciekawe ????
                          • wp20007 Re: do Deo 06.12.10, 14:45
                            Masz racje . Ja tez mysle że ...mięsko nieświerze. wp2007
                            • kasia_p45 Re: do Deo 06.12.10, 16:19
                              Wy juz tu lepiej nie wywolujcie wilka z lasu. Dobrze jest jak jest :))
                              • janan2 Re: do Deo 06.12.10, 16:43
                                To czerwony kapturek boi się wilka?Dziwne.On tu stale jest w przebraniu.Taaaki las się gęsty zrobił,że temat nieco zboczył.

Trzeba wspólczuć pogryzionym i zmarłej.To jednak jest tragedia,Nam służy jako ostrzeżenie.Ale pomija się fakty zanęcania reksów padliną.Za takie coś i ten system utylizacji zdechlizny,tych co to zrobili za nabiał na najwyższą palmę(chyba tę sztuczną).I to niezależnie od wyznania czy nasączenia wyskokowymi.To jakby sobie sami strzelili w stopę.Kiedyś musiała taka lekkomyślność się zemścić.Przynęta w kurorcie!Ciekaw jestem jaką teraz przynętę wymyślą na turystów,żeby ze strachu nie zmienili upodobań i kierunku.
                                • janan2 Re:Kasia! 09.12.10, 16:28
                                  Brak kapturka!Czerwonego!.Reszta bajka.Szkodzi nick,jak nic.Jak odwiedzisz Egipt to nie zapomnij "przybrania".Rekin Cię rozpozna i nieszczęście gotowe.Albo zeżrą krokodyle na tym nilowym rejsie.
                                  • kasia_p45 Re:Kasia! 09.12.10, 18:39
                                    To na Nilu są krokodyle? A ja myślałam, że wygineły juz :P
                                    • janan2 Re:Kasia! 09.12.10, 19:10
                                      Nie.Nie ma.Od czasu jak jest zapora,wszystko się zmieniło.Nawet jakby wstali faraonowie,to też by się zdziwili.Bo nawet cyklicznych wylewów nie ma.Może tam i są w formie życia napoczętego,embrionów lub kijanek.Ale Ty taka płochliwa,to i kijanka by Cię pewno zżarła.A niby co? Już pożartować nie można?Widzę,że jednak załapałaś przenośnię.Nawet wykładnia uczciwa i prawdziwa.WP jeśli to on,impulsywnie reaguje.Ale na atkowanie.No i pamiętliwy.Poza tym trzeba zawsze pamiętać,kto wtedy był po i po której stronie.Nawet dawno temu,jak i Ciebie podgryzali jako nową.WP(jeśli to on), był po Twojej akurat stronie.

A z tymi rekinami to faktycznie widzę winę ludzi.One same z siebie nie atakują ludzi.Chyba że przez pomyłkę.Ale Tobie kapturek przydał by się dla niepoznaki jakbyś tam zboczyła.Zanęcili padliną zwierzaki,a teraz się dziwią,że wpadły w szał polowania.To tych trzeba by za nabiał i na gałąż.Rekiny są u siebie w swoim środowisku.Na ląd gryżć nie wychodzą.To my jako ludzie weszliśmy w ich środowisko.I zamiast zachowywać się jak goście w cudzym domu,robimy wielkie błędy nęcąc zdechlizną i odpadami.Potem się dziwimy,że zwierzaki sfiksowały.No i wielki wrzask i wszystkie media jakie to "wredne" stworzenia.To ich natura.A nasze błędy.Poza tym odpłyną,jak ustanie przyczyna.Mażna współczuć pogryzionym, czy tej co tragicznie zginęła.Tylko winni są gdzie indziej i akurat nie na nich polują.Trzeba uszanować i umieć zachować się w obcym dla nas środowisku.Ale kapturek weż.Tak na wszelki wypadek.

• kasia_p45 Re:Kasia! 09.12.10, 19:46
                                        Noo Janan przeciez wiem, że tama asuańska zatrzymała krokodyle i od tamy po Kair i dalej krokodyla nie uswiadczysz... No chyba, że go ktos specjalnie tam wrzuci ;)
                                        A ja taka płochliwa wcale nie jestem... Oj nie, nie :))
                                        I czerwonego kapturka tez się nie boje.. Zawsze moge sie za wilka przebrac :P

Co do WP to sie nie wypowiadam, nie wiem o co tu chodzi więc nie chce sie wciskac..
                                        Za krótko jestem na forum..
                                        Doceniam tych wszystkich którzy sa po mojej stronie a nawet jesli nie są moimi wrogami.
                                        Temat uważam za zakonczony bo jeszcze sie tu wszyscy pokłócimy.. a po co??
                                        Fajnie jest jak jest i juz :))

Lepiej mi podpowiedz co tam na rejsie moge jeszcze zwiedzic??..
                              • wp20007 [...] 07.12.10, 13:13
                        • wojtek37k Re: do Deo 10.12.10, 20:50
                          wp20007 napisał:

> Jakos dwano nie widzialem na forum wpisu wszystkowiedzacego nurka nad nurkami .
                          > Nie wiesz przypadkowo czy nie miał spotkania z ....ludojadem.
                          > Czesc wp2007

Tu jest twoja zaczepka , jak widać po dacie i godzinach , poprzedza ona wszelkie moje wypowiedzi na tym wątku , znajdź jeden mój tekst , ostatnimi czasy napisany o tobie , lub do ciebie z wcześniejszą datą lub choćby godziną
                          jeszcze raz napiszę : nie wycieraj sobie dupy innymi , tu się pisze o Egipcie
                          • deoand Re: do Deo czyli do wojtka 10.12.10, 21:41
                            jeszcze raz napiszę : nie wycieraj sobie dupy innymi , tu się pisze o Egipcie

Nie rozumiem czemu akurat tytuł do deo ? .

ja piszę swoje laickie / ale rekin chyba nie wybiera -laik czy profesjonalista ? / uwagi do tematu o rekinach i choc mam najlepsza receptę aby nie zostać zjedzonym przez rekina czyli NIE WCHODZIĆ DO WODY !! to jednak ciekawi mnie co sądzą o sprawie ci co do wody wchodzą , jak równiez ciekawi mnie o czym pisałem gdzieś poniżej czemu od 3 dni o rekinach cicho ??

Odpłynęły czy ludzie nie wchodzą do wody choć w to ostatnie raczej wątpię !
                            • wp20007 [...] 10.12.10, 22:15
                            • wojtek37k Re: do Deo czyli do wojtka 11.12.10, 10:26
                              Oj deo , to nie nie do Ciebie było - przepraszam , ja z reguły nie zmieniam nagłówków tematu ,
                              dlatego wyszło , jak wyszło :((( . To oczywiście było , do tego co go nie już nie ma :))))

wszystkim miłego dnia
                          • irhana Re: do Deo 10.12.10, 23:04
                            Jaka impreza tutaj :D po ile Wy macie latek albo co Wy palicie i czemu nie chcecie się podzielić? Tak sobie czytam i się cieszę, że na forum trafiłam dopiero 1,5 roku temu, z drugiej strony widze, że niezłe "imprezki" mnie tutaj omineły :D

I jak juz tak piszemy nie na temat to ja poproszę o listy zwaśnionych stron - zawsze to lepiej byc doinformowanym coby jakiegoś fo pa czy innej gafy nie popełnić :D
                            • deoand Re: do Deo 10.12.10, 23:20
                              To zamierzchłe czasy wojen z epoki faraonów gdy rekinów nie było na świecie chyba ?

Teraz rekin ważniejszy i liczy sie tylko on rekin a who was who - nieważne !!!
                              • irhana Re: do Deo 10.12.10, 23:40
                                A to już wszystko rozumiem... Wy bitwę pod Kadesz wspominacie tutaj, no no nie wiedziałam, że ona do dzisiaj wyzwala większe emocje od współczesnych rekinów :D Rekiny chyba też się Was przestraszyły bo pouciekały i cos o nich cicho ostatnio ;)
                                • wp20007 Re: do irhana 11.12.10, 10:18
                                  Znajac egipskie podejście to sumiennego wykonywania obowiazków to przeplaszyli żarłacza a całemu światu odtrąbili że ....Red See jest wolne pd tej zarazy.
                                  W Egipcie liczy sie tylko i wyłącznie pieniądz a nie życie jakiejs tam niemieckiej staruchy.
                                  • wrzutnatylku [...] 11.12.10, 10:51
                                  • irhana Re: do irhana 11.12.10, 20:48
                                    Masz rację mogło tak być, ale ja i tak będe obstawała przy wersji, że to wspomnienie starożytnej bitwy je wypłoszyło :D
    • krecik111 Re: Rekiny 05.12.10, 22:12
      a czy gdzies podano kolo jakiego hotelu zdarzenie mialo miejsce
      • dana_n Re: Rekiny 05.12.10, 23:01
        krecik111 napisała:

> a czy gdzies podano kolo jakiego hotelu zdarzenie mialo miejsce

Informacje na temat miejsca są sprzeczne.W niektórych artykułach podają,że to było w centrum Sharm w zatoce Naama Bay,ale trafiłam tez na informacje,że to się stało przy hotelu Sea Life
        albo Hyatt Regency Hotel.Oba te hotele znajdują się Nabq Bay,więc od Naama Bay je dzieli ponad 20 km,więc się nie zgadza...
      • hasis56 Re: Rekiny 06.12.10, 09:01
        Prawdopodobnie Hyatt Regency:

news.yahoo.com/s/afp/20101205/wl_africa_afp/egyptgermanyaccidentshark
        • amat1 Re: Rekiny 06.12.10, 10:25
          a co to za różnica. dziś tu jutro tam.
          • bogusia7012 Re: Rekiny 07.12.10, 13:07
            a my lecimy za tydzień we wtrek , i wcale sie nie boję jakiejś tam rybki;), zobaczę na miejscu , ile w tym prawdy, pozdrawiam
        • monjan Re: Rekiny 09.12.10, 12:05
          w tv pokazywali plażę Hyatt
          • flyr Re: Rekiny 09.12.10, 18:49
            a jak to jest w przypadku ubezpieczenia ? Czy jak takie bydle by mnie pożarło to czy moje dziecie dostanie odszkodowanie ? I czy koszty powrotu w plastykowym woreczku też pokryją ? Wbrew pozorom nie jest to teraz banalne pytanie no chyba , że jest to oczywiste a ja o tym nie wiem . Nigdy specjalnie w to nie wnikałem ale skoro Egiptu nie odpuszcze i mimo wszystko będę robił snurki to kto wie co sie może wydażyć ?
            • kasia_p45 Re: Rekiny 09.12.10, 19:51
              No to jak sie bedziesz ubezpieczal to dokładnie przeczytaj warunki. Nie wiem czy pamietasz ale calkiem nie tak dawno byl taka sytuacja, ze jakis czlowiek umarl w Egipcie i rodzina miala klopot ze sprowadzeniem zwlok do kraju... nawet temat naglosniono w tv.. To bylo jakos krótko przed katastrofa w Smoleńsku bo potem to juz tylko o tym mówiono i w sumie nie wiadomo jak sie ta sprawa skonczyla.. Może ktos wie?
              • flyr Re: Rekiny 09.12.10, 20:06
                pamiętam tę sytuacje ale to było chyba co innego bo facio zataił , że był chory na serce i dlatego były te perturbacje . Jasne mozna zadzwonić i się zapytać no ale liczyłem , że ktoś po prostu wie . I zawsze jest o czym podyskutować bo sezon ogórkowy .
              • janan2 Re: Rekiny 09.12.10, 20:21
                Wiadomo jak się skończyło.Różne darowizny i wpłaty na konto rodziny.Ubezpieczenie nie pokrywa.To koszt ok.100 tys zł sprowadzenia do Polski.Trzeba się doubezpieczyć na taki wypadek.Ale kto myśli o ostateczności jadąc na urlop.Przecież to makabryczne rozumowanie.No ale z drugiej strony wypadki chodzą po ludziach.Delikwentowi już wszystko obojętne.Rodzina ma kłopot.Ale Ty akurat nie wchodzisz do wody powyżej kolan.Więc nic Cię nie zeżre.Ale jakby Ci coś odbiło jednak,no to w wypadku pogryzienia leczenie masz zapewnione tam.No i wrócisz.Może nie w całości no bo coś może ubyć.Resztę pozszywają.Najbardziej to wtedy płetw szkoda.Mniejsza o nogę he he.Snurkujący płetw akurat nie pilnują zbytnio,zajęci czym innym.Nikt nie poratuje.Więc z tego wniosek,że lepiej z butlą.Przynajmniej pomogą,zamiast płetw można podrzucić butlę lub bąble niech bestia zeżre.Tylko dylemat czy lepiej najpierw się utopić,czy zostać zjedzonym.Albo być pierwsze zjedzonym,a potem się utopić.Dlatego po przemyśleniach wolę z asekuracją.Pod wodą nigdy nie jesteś sama.Pomogą jakby co.A snurka schrupipać mogą.Więc resztki to koszt jak wyżej(jak coś zostanie),a jak w całości z płetwami,no to pogrzeb będzie gdzieś na Oceanie Indyjskim,nawet worka folowego nie trzeba.Ale sobie temat znalazłaś.Masakryczny.
                • flyr Re: Rekiny 09.12.10, 20:37
                  jeżeli masz na myśli mnie to znalazłeś a nie znalazłaś ale nie wiem dlaczego myślisz , że powyżej kolan do wody nie wchodzę więć chyba jednak jest to do .... Kasi !!!! Tak czy siak dalej nie wiem czy jak bydle mnie zje to bedzie odszkodowanko czy nie ? Zwsze to dziecie coś bedzie miało na otarcie łez . Hi HI .
                  • kasia_p45 Re: Rekiny 09.12.10, 20:47
                    No chyba raczej do mnie to było :))
                    A ja w sumie tez jestem ciekawa co w takiej sytuacji... wiec może znajdzie się ktos kto wie ???
                • janan2 Re: do Kasia 09.12.10, 20:57
                  >Wiadomo jak się skończyło.<

Było do Kasi.Dalsza część też.
                  Lepiej póki co preferuj basen.Wszelkie dylematy, zżarcia lub nie odpadną.Po co masz sobie psuć kapturek makabrycznymi przemyśleniami.Kolor jeszcze zmieni z nadmiaru rozważań.,no i jak będziesz wyglądać w tym lesie?:>,:)))).
                  • kasia_p45 Re: do Kasia 09.12.10, 21:02
                    janan2 napisał:

> >Wiadomo jak się skończyło.<
                    >
                    > Było do Kasi.Dalsza część też.
                    > Lepiej póki co preferuj basen.Wszelkie dylematy, zżarcia lub nie odpadną.Po co
                    > masz sobie psuć kapturek makabrycznymi przemyśleniami.Kolor jeszcze zmieni z na
                    > dmiaru rozważań.,no i jak będziesz wyglądać w tym lesie?:>,:)))).

Hahaha.. ale ja sie do lasu nie wybieram :PP
                    • janan2 Re: do Kasia 09.12.10, 21:11
                      Tak mi się uczepiło z tą bajką.Ale temat masakryczny.Lepiej się tym nie myśl.Szanuj ten kapturek coby kolorki nie wyblakły do wyjazdu(jak masz).Nie myśl co będzie bo całkiem zgorzkniejesz.Ale jakoś trudno wytłumaczyć to kobiecie.Rzekomo jeszcze 3 dni po zejściu myśli o makijażu.A w wypadku zżarcia przez kijanki czy ryby to już nie wiem:))).
                      • kasia_p45 Re: do Kasia 09.12.10, 21:21
                        Hmm ale teraz to ty czepiłes sie mnie jak rzep psiego ogona... Ja o takim czymś akurat wcale nie myśle.. To Flyr zarzucił temat.
                        Ok. Na dzis mam dość żartów, ide spac bo jestem chora. Jakaś grypa mnie dopadła i nie chce puścic.. skubana jedna!
                    • janan2 Re: do Kasia 10.12.10, 13:13
                      >Ha haha..ale ja się do lasu nie wybieram:PP<

Hi ,hi ,ha! Wielka szkoda!To cały czas przenośnia.Tak jak i ta,że w lesie zawsze można spotkać nie tylko wilka,ale i nagła a nie spodziewana przyjemność,też może się trafić.Podobnie jak tu na forum.Bez urazy :)))
                • cairo7 Re: Rekiny 09.12.10, 21:05
                  Pomijajac Wasze dywagacje oto nr tel firmy sprowadzajacej zwłoki do kraju...0297422557.. 0603882882 koszt sprowadzenia ze wszystkim ok 16tys zl moze dojdą jakies boczne(odleglosc od lotniska)czyli 17000zl...pozdrowienia dla Zdzicha Pietrzyka...a nr tel domowy zmienil czy budzenie robimy?
                  • alex_spike do cairo7 09.12.10, 22:34
                    Krzyś... Ty to jesteś we wszystkim zorientowany..;-)
                    To już tak na wszelki wypadek czy jak...? ;-)

Buziaki, Anitka ;-)
                    • cairo7 Re: do cairo7 09.12.10, 23:03
                      Hej..w skrócie to tak...mam tych ubezpieczen od groma..wiec wiem,ze i tak mnie przywioza:)A tu poprostu zainwestowalem w telefonie..podzwonilem po lublinie,odeslali mnie do tej firmy,w tej firmie pierwsze 2 tel nie odpowiadaly..3 odebrala pani i dala takie warunki....Firma z Wyszkowa..ulica Pułtuska...reklame im robie za darmo...ale jesli ktos mówi ze 100Tys to 17 tys brzmi lepiej:).Reszte sprawdzajcie sami.A Ty Alex spac..a ja nie moge...ehhjeszcze ze 2 tyg i wypierdzielam na amen:)
                      • deoand Re: do cairo7 10.12.10, 11:24
                        Jakos od paru dni REKINY nikogo nie zjadły . Turysci nieświezi ,niesmaczni ?? czy Egipcjanie w obawie o kasę wybili je do imentu czy co sie stało . Rekiny poszły sobie ?????????

Wrócą ???
                        • janan2 Re: do cairo7 10.12.10, 11:53
                          Rekiny są u siebie.Pewno wyżarły cała padlinę co im wyrzucono,więc nie mają co szukać.A że oszalały z żarła i wpadły w szał polowania,no to podgryzły jeszcze przez pomyłkę obiekty pływające bliżej brzegu podobne do żółwi.Nie lubią takiej ciepłej wody,więc pewno są już w drodze do oceanu lub gdzie głębsza i zimniejsza.A wrócą z pewnością,jeśli tylko padłe w transporcie zwierzaki będą utylizowane sposobem najprostszym poprzez wyrzucenie za burtę.Potem nie ma czemu się dziwić.
                      • janan2 Re: do cairo7 10.12.10, 11:38
                        Faktycznie.Omsnęło się mi jedno zero.A jaka różnica?.Moje jednak brzmi w tej wersji lepiej.Ale chyba zdrożało nieco.Zakładałem że wszystko załatwia się samemu w kraju i na miejscu więc taka różnica.Miało być (10Tys)ale poooszłooo bez czytania.Teraz sprostowanie.
                        • cameltravel [...] 11.12.10, 11:31
    • wojtek37k Re: rekiny 11.12.10, 13:36
      Tak jak Janan napisał , najprawdopodobniej jest tak , że przyczyna (zanęta) , pojawienia się rekinów , zniknęła . Czyli truchła zwierząt wrzucone przez statek , pod jordańską banderą , zostały zjedzone , lub są głęboko i nie stanowią problemu . Rekiny truchłami jednak nie zostały wywabione z oceanu , rekiny duże , oceaniczne wpływają czasem do m. Czerwonego , najczęsciej się to zdarza zimą , kiedy woda jest chłodniejsza w tym akwenie i znikają jak się wyraźnie ociepli , a nie dlatego , że się truchła zwierzęce skończyły , teraz są tam gdzie zawsze , czyli głęboko . Z wypadkami pewnie będzie spokój , mam nadzieję a nie pewność , ale trzeba pamiętać , że zimą przy chłodniejszej wodzie , rekiny wypływają częsciej na płycizny , tak było , jest i będzie - nauczycielka Camelki ukończyła wystarczającą liczbę kursów , aby to przedstawić rzetelnie ;-)

• kasia_p45 Re: Rekiny 11.12.10, 19:22
      Tak jeszcze na dokładke:

wiadomosci.onet.pl/kiosk/horror-w-egipskim-raju,1,4023863,kiosk-wiadomosc.html
      • irhana Re: Rekiny 11.12.10, 20:43
        Fajna fotka ;) To ja już lepiej zostane przy pustynnych skorpionach i wężach. Czytam doniesienia z Egiptu i ciesze się, że nikt, nigdy nie namówił mnie na snurkowanie.
        • janan2 Re: Rekiny 11.12.10, 21:28
          >Czytam doniesienia z Egiptu i cieszę się,że nikt,nigdy nie namówił mnie na snurkowanie.

No to i nigdy nie będziesz wiedzieć,co Cię ominęło."Uśmiech" rekina jest akurat chyba ostatnim,który się widzi.Ale jest jeszcze dużo innych ciekawych i intrygujących rzeczy w podwodnym świecie.Fotka i artykół był już kilka dni temu.Nie ma co straszyć.Nieliczne wypadki z udziałem rekinów bywają.Ale to promil z sumy innych wypadków,czy tragedii,Powiedzmy na drodze.Więc takie nagłaśnianie i straszenie jakoś(przynajmniej dla mnie)jest niezbyt zrozumiałe.Ale to chyba dlatego,że występują rzadko,więc i sensacja.Zresztą w większości przypadków winni są ludzie.Reksie raczej nie prowokowane,nie atakują ludzi.Pomyłka czasem im się trafi,to fakt,ale nie jest to częste.Trochę przeeewiałooo ten wątek jak widzę.Może i dobrze.Zadna strata,że nie uczestniczyłaś we wspomnianej "bitwie".Czasami bywało wesoło.
          • irhana Re: Rekiny 11.12.10, 23:11
            Oj tam widziałam na animal planet co mnie mija, qrcze jakoś nie kręca mnie te podwodne żyjątka, cóż poradzić już jakaś taka dziwna jestem, że zamiast tęsknic za rafami tęsknię za zachodem słońca na pustyni.
            • nolda Re: Rekiny 14.12.10, 21:39
              Witam, ktoś sie orientuje czy plaże w Sharm są już otwarte. Lecę 21.12 i nie wiem czy będę mogła chociaz nogi zamoczyć :)
            • darrek4.pl Re: Rekiny 14.12.10, 22:55
              irhana napisała:

> Oj tam widziałam na animal planet co mnie mija, qrcze jakoś nie kręca mnie te p
              > odwodne żyjątka, cóż poradzić już jakaś taka dziwna jestem, że zamiast tęsknic
              > za rafami tęsknię za zachodem słońca na pustyni.

Mnie te te żyjątka nie kręciły.....kiedyś.....dopóki się nie zanurzyłem....

Warto.

Pozd.
    • zilina Re: Rekiny 17.12.10, 12:57

www.tvn24.pl/-1,1686489,0,1,pijany-pogromca-rekina-ludojada,wiadomosc.html
      • flyr Re: Rekiny 17.12.10, 13:55
        bez jaj !!! Ale akcja !!! Miał farta że akurat w momencie kiedy wpadał do wody to Reksio nie ziewał !!!! Naprawde uśmiałem sie do bólu . Gdyby opisali te zdarzenie bez narodowości ,, bohatera " w ciemno bym powiedział , że to był Polak w najlepszym razie Rosjanin
        • egiptosek Re: Rekiny 17.12.10, 14:07

• janan2 Re: Rekiny 17.12.10, 18:38
            Bajka i konfabulacje.Coś takiego się nie zdarza.Pismaki piszą głupoty bez chwili refleksji.Coś jednak ucichło z tymi rekinami.Czyżby trzeba czekać do wiosny,aż nagrzeje się woda do temperatur nie do przyjęcia dla reksów i dopiero wtedy odpłyną?

Ale swoją drogą to myślałem,że fantazyjne zachowania po wyskokowych, dotyczą wyłącznie Polaków i naszych wschodnich pobratymców.A tutaj popatrzcie!Nasi południowi pobratymcy też mają loty w tym względzie.Nic dziwnego pewno.Także Słowianie!Mniejsze wiaderko jest w sam raz.Brak umiaru,a potem takie żarty.Jeśli to była egipska karbidowa wyborowa,no to i wieloryba by pewno uśmiercił.
            • flyr Re: Rekiny 17.12.10, 18:46
              teraz to juz wiadomo że sciema ale tak czy siak usmiałem sie zdrowo z tej bajeczki
              • janan2 Re: Rekiny 26.12.10, 12:53
                Link coś pomyliłem,więc podciągnę całość.Po co dręczyć klawiaturę i zakładać nowe wątki, na ten sam temat, o tym samym,coś jak z hotelami lub jadę i wróciłam.Wieczne!A rekiny zawsze były w Red Sea.Bedzie gorzej jak ich nie będzie,no bo już nie będzie po co jechać ponurkować.A że kogoś pożarły lub pokaleczyły no to wina tego kogoś lub szerzej ludzi.One akurat są u siebie,a my jesteśmy gośćmi u nich.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka