Gość: hatszepsut IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.04, 21:19 Czy może ktoś był w tym hotelu? Zastanawiam się nad spędzeniem w nim 2 tygodni w lipcu. Za wszelkie info na ten temat, z góry serdecznie dziękuję. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Minius Re: "Pyramisa" - Sharm El Sheikh IP: 81.219.125.* 16.04.04, 21:29 Nie ma to jak dać wątek "Zanim zapytasz o hotel..." Rozumiem, lenistwo :D Masz tu linka, do wątku, w którym turyści dopisują opinie o tym hotelu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14938&w=8571253 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: "Pyramisa" - Sharm El Sheikh IP: *.wroc.zigzag.pl 17.04.04, 20:44 wybieram się tam ósmego lipca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: "Pyramisa" - Sharm El Sheikh IP: *.acn.pl 18.04.04, 21:18 Hotel Pyramisa to duży kompleks. Jest budynek główny, wille dla większej rodziny i coś na kształt dwupiętrowych bubynków z pokojami ze swoimi ogrodami. Pyramysa jest polecana dla rodzin z dziećmi, ale nie ma podjazdów na wózki wszedzie tam gdzie są schody, których wiele!!! Jest nad zatoką Shark's Bay, ale rekinow mało, za to ładne rafy i liczne kolorowe rybki. Niby 3 plaze ale tylko jedna z barem i restauracją gdzie mozna konsumować w opcji All Inclusive. Plaza piaszczysta ale zatłoczona i nie rewelacyjna. Można zejść do wody w miejscu gdzie nie ma rafy po drobnokamienistym dnie. Jedzenie jest dobre, szczególnie wypieki. Co wyróżnia hotel to to, że jest tam basen imitujący zejście do morza, ze sztucznymi falami. Teren obiektu ogromny i dużo się trzeba nachodzić. Można trafić B.Dobrze, piekna willa lub pokój z nowym wyposażeniem i przyjemnym widokiem, a można trafić na pokój w stylu póżny Gomółka, wczesny Gierek i wtedy już nie jest tak przyjemnie. Do głównego centrum dość daleko i trzebe zamawiać taksówki, które nie są najtańsze! Jeżdżą też busy holelowe, dodatk. płatne. Hotel robi dobre wrażenie ogólnie, ale kto co lubi... Recepcja duża i gwarna, człowiek bynajmniej nie czuje się jak na odludziu. Na cztery gwiazdki z plusem może zasługuje ale na pięć chyba nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIŚKA Re: "Pyramisa" - Sharm El Sheikh IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.04, 21:11 Jadę tam z rodziną 14.07 i mam nadzieję na udane wakacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: "Pyramisa" - Sharm El Sheikh IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 11:41 nie polecam Stary hotel nadający się do remontu wszędzie daleko bez bakszyszu ciężko przetrwać kiepskie 4*.Niezły basen ale leżaki zajmować trzeba o 5 godzinie,kuchnia przyzwoita ale na łyżeczkę do kawy można czekać godzinę ;TAKI LUKSUS;!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: "Pyramisa" - Sharm El Sheikh IP: *.ssk.pl / *.ssk.pl 22.07.04, 13:01 8 lipca wróciłam z hotelu PYRAMISA. hotel położony w duzym pięknym ogrodzie.Składa się z budynku głównego oraz bungalowów /b ładnych/ Jest wybudowany na klifie więc sklada się z 3 półek Skalnych a każda półka połączona schodkami,tak więc z budynku głównego do plaży z 200 metrów, ale leniuszki mogą jeżdzić hotelowym busikiem.Czasami trochę cięzko chodzić po tych schodkach w upale ale cóz jak się jest na wczasach to troszkę mozna się natrudzić. W hotelach obok jest tak samo/ pokoje 26m2,duży taras ,duża łazienka z bidetem,suszarka do włosów też jest. pokoje sprzatane codziennie.Obsługa hotelowa ok. jedzenie dobre,/duży wybór/ pyszne ciasta!!!!! kuchnia włoska-oddzielna restauracyjka kuchnia rosyjska-a la carte super!!!!/RESTAURACJA/ kuchnia chińska /restauracja/ ale dla mnie brrr!!! restauracja gdzie podają owoce morza codziennie na swieżym powietrzu GRIL w kilku miejscach hotelu kucharzyki przygotowują makarony i są jeszcze 3 inne restauracje w których zjada się śniadanka,obiady,kolacje na terenie hotelu jest kafeteria . Mozna wypić kawkę drinka itp. Baseny 2 duże -z tego jeden ze sztuczną falą./co godzinę przez 15 minut/ 3 basen poniżej na 2 półce skalnej no i jest jeszcze jeden basen kryty . Hotel ma 4 plaże.nr1 z piaseczkiem nr2,3,4 to plaże gdzie mozna nurkować . Bilard.piłkarzyki,ping pong,suna.jakuzzi do dyspozycji /gratis/ Animacje słabe czasem jakieś ćwiczenia w wodzie,nauka tańca.Dyskoteki w XL NUDNE. myślę że są lepsze hotele od PYRAMISY ale za 2800 na 2 tygodnie z all inclusive może być.Ogólnie jestem zadowolona z pobytu i polecam ten hotel innym znajomym Odpowiedz Link Zgłoś
bonia01 Re: "Pyramisa" - Sharm El Sheikh 22.07.04, 13:10 Dlaczego nie opisujecie tego hotelu w "Egipt-hotele"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stiwi Re: "Pyramisa" - Sharm El Sheikh IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 14:05 Nie wszyscy są zarejestrowanymi użytkownikami, a by tam umieścić posta, trzeba się zarejestrować... Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac Re: "Pyramisa" - Sharm El Sheikh 22.07.04, 14:33 Gość portalu: Stiwi napisał(a): > Nie wszyscy są zarejestrowanymi użytkownikami, a by tam umieścić posta, trzeba > się zarejestrować... NIE MUSISZ MIEĆ WŁASNEGO LOGINU, wystarczy, że się nie jest leniem i przeczyta to co jest tam u góry napisane (co cytuję): "Chcesz dopisać się do forum, a nie masz stałego nicka możesz skorzystać z uniwersalnego: login: egipt-hotele hasło: turysta" (koniec cytatu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stiwi Re: "Pyramisa" - Sharm El Sheikh IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 14:01 Czy możesz powiedzieć jak wygląda All Inklusiv? Chodzi mi o to, czy to jest pełny All Inklusiv, czy pseudo? Tzn. te restauracyjki, włoska, chińskie to są w cenie All i posiłki tam, czy trzeba płacić za coś dodatkowo ? Soki z guavy również obejmują AI ? Odpowiedz Link Zgłoś
madzia112 Re: Już przeleiłem :oP 22.07.04, 17:47 Ludzie BŁAGAM !!! Zjrzyjcie łaskawie do działu EGIPT_HOTELE. Jest tam moja najświeższa relacja z Pyramisy. Poczytajcie ! Kurczę, tyle trudu sobie zadałam aby jak najszybciej wszystko opisać a tu nie chce się czytać :-(((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: "Pyramisa" - Sharm El Sheikh IP: *.ssk.pl / *.ssk.pl 23.07.04, 11:47 w Pyramisie all inclusive pełny. Jedynie trzeba zapłacić 10$ w restauracji ,w której podają owoce morza. Płatny jest masaż 25 euro,oraz usługi fryzjerskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miśka Re: "Pyramisa" - Sharm El Sheikh IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.04, 18:44 OGÓLNIE PRAWIE SIĘ Z TWOJĄ OPINIĄ ZGADZAM ALE CHYBA NIESTETY MIAŁAM TROCHĘ PECHA.ZASTANAWIA MNIE FAKT WYMAGANIA PRZEZ OBSŁUGĘ WSZYSTKICH BARÓW I RESTAURACJI KART HOTELOWYCH SKORO WSZYSCY MAJĄ OPCJĘ ALL.CZYŻ NIE PROŚCIEJ BYŁOBY ZAFUNDOWAĆ GOŚCIOM BRANSOLETKI ?NADMIENIĘ MOŻE,ŻE KARTY TRZEBA PILNOWAĆ JAK OKA W GŁOWIE BO JEJ UTRATA TO 25$ KARY!TO DOTYCZYŁO WSZYSTKICH GOŚCI, A CO DO MNIE TO NAJPERW TRAFIŁ MI SIĘ POKÓJ W WILLI GDZIE WSPÓLNIE Z NAMI REZYDOWAŁY JASZCZURKI(20-25CM)BRR...POTEM PRZENIESIONO NAS DO INNEGO GDZIE ŁAZIENKA BYŁA NA KORYTARZU WSPÓLNYM Z INNYMI GOŚĆMI TO CHYBA STANDART NAWET NIE 3*.BYŁO JESZCZE TROCHĘ DROBNIEJSZYCH INCYDENTÓW ALE MNIEJ ISTOTNYCH REASUMUJĄC JEDNAK WSZYSTKIE NIEDOGODNOŚCI NIESTETY URLOP NIE BYŁ DLA MNIE TAKI JAK SOBIE. WYMARZYŁAM Odpowiedz Link Zgłoś
madzia112 Re: "Pyramisa" - DO MIŚKI 30.07.04, 19:57 Witam ! No to faktycznie miałaś pecha. Myśmy kart nie nosili przy sobie, wystarczyło podac nr. pokoju. Widziałam u innych gości bransoletki ( czyzby Polaków traktowali inaczej ? )Napisz coś więcej ( możesz na mojego maila ) - w którym budynku byłaś ? Myślę o powrocie do tego hotelu w przyszłym roku, więc każda dodatkowa informacja jest dla mnie cenna. Co sądzisz o plazach ? Na której bywaliście ? Pozdrawiam, madzia Odpowiedz Link Zgłoś
madzia112 Re: "Pyramisa" - Sharm El Sheikh 22.07.04, 17:50 Gość portalu: olo napisał(a): > nie polecam Stary hotel nadający się do remontu wszędzie daleko bez bakszyszu > ciężko przetrwać kiepskie 4*.Niezły basen ale leżaki zajmować trzeba o 5 > godzinie,kuchnia przyzwoita ale na łyżeczkę do kawy można czekać godzinę ;TAKI > LUKSUS;!!!!!!! Chyba drogi Olo byliśmy w dwóch różnych hotelach ( poczytaj moja relację i pamiętaj , że nie pracuję dla zadnego biura podróży ) Odpowiedz Link Zgłoś
madzia112 Re: "Pyramisa" - Sharm El Sheikh 22.07.04, 17:57 Opis Pyramisy forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14938&w=8571253 Odpowiedz Link Zgłoś
egipt-hotele przenieście się na Egipt-hotele z dyskusją 30.07.04, 19:14 możecie tam teraz dyskutować o hotelach, więc chociaż wasza rozmowa będzie z porzytkiem dla przyszłych czytających. Odpowiedz Link Zgłoś