Dodaj do ulubionych

"Pyramisa" - Sharm El Sheikh

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.04, 21:19
Czy może ktoś był w tym hotelu? Zastanawiam się nad spędzeniem w nim 2
tygodni w lipcu. Za wszelkie info na ten temat, z góry serdecznie dziękuję.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Minius Re: "Pyramisa" - Sharm El Sheikh IP: 81.219.125.* 16.04.04, 21:29
      Nie ma to jak dać wątek "Zanim zapytasz o hotel..."
      Rozumiem, lenistwo :D

Masz tu linka, do wątku, w którym turyści dopisują opinie o tym hotelu:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14938&w=8571253
    • Gość: piotr Re: "Pyramisa" - Sharm El Sheikh IP: *.wroc.zigzag.pl 17.04.04, 20:44
      wybieram się tam ósmego lipca.
    • Gość: ona Re: "Pyramisa" - Sharm El Sheikh IP: *.acn.pl 18.04.04, 21:18
      Hotel Pyramisa to duży kompleks. Jest budynek główny, wille dla większej
      rodziny i coś na kształt dwupiętrowych bubynków z pokojami ze swoimi ogrodami.
      Pyramysa jest polecana dla rodzin z dziećmi, ale nie ma podjazdów na wózki
      wszedzie tam gdzie są schody, których wiele!!! Jest nad zatoką Shark's Bay, ale
      rekinow mało, za to ładne rafy i liczne kolorowe rybki. Niby 3 plaze ale tylko
      jedna z barem i restauracją gdzie mozna konsumować w opcji All Inclusive. Plaza
      piaszczysta ale zatłoczona i nie rewelacyjna. Można zejść do wody w miejscu
      gdzie nie ma rafy po drobnokamienistym dnie.
      Jedzenie jest dobre, szczególnie wypieki. Co wyróżnia hotel to to, że jest tam
      basen imitujący zejście do morza, ze sztucznymi falami. Teren obiektu ogromny i
      dużo się trzeba nachodzić. Można trafić B.Dobrze, piekna willa lub pokój z
      nowym wyposażeniem i przyjemnym widokiem, a można trafić na pokój w stylu póżny
      Gomółka, wczesny Gierek i wtedy już nie jest tak przyjemnie. Do głównego
      centrum dość daleko i trzebe zamawiać taksówki, które nie są najtańsze! Jeżdżą
      też busy holelowe, dodatk. płatne.
      Hotel robi dobre wrażenie ogólnie, ale kto co lubi...
      Recepcja duża i gwarna, człowiek bynajmniej nie czuje się jak na odludziu. Na
      cztery gwiazdki z plusem może zasługuje ale na pięć chyba nie.
    • Gość: MIŚKA Re: "Pyramisa" - Sharm El Sheikh IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.04, 21:11
      Jadę tam z rodziną 14.07 i mam nadzieję na udane wakacje
      • Gość: olo Re: "Pyramisa" - Sharm El Sheikh IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 11:41
        nie polecam Stary hotel nadający się do remontu wszędzie daleko bez bakszyszu
        ciężko przetrwać kiepskie 4*.Niezły basen ale leżaki zajmować trzeba o 5
        godzinie,kuchnia przyzwoita ale na łyżeczkę do kawy można czekać godzinę ;TAKI
        LUKSUS;!!!!!!!
        • Gość: ela Re: "Pyramisa" - Sharm El Sheikh IP: *.ssk.pl / *.ssk.pl 22.07.04, 13:01
          8 lipca wróciłam z hotelu PYRAMISA.
          hotel położony w duzym pięknym ogrodzie.Składa się z budynku głównego oraz
          bungalowów /b ładnych/ Jest wybudowany na klifie więc sklada się z 3 półek
          Skalnych a każda półka połączona schodkami,tak więc z budynku głównego do plaży
          z 200 metrów, ale leniuszki mogą jeżdzić hotelowym busikiem.Czasami trochę
          cięzko chodzić po tych schodkach w upale ale cóz jak się jest na wczasach to
          troszkę mozna się natrudzić. W hotelach obok jest tak samo/
          pokoje 26m2,duży taras ,duża łazienka z bidetem,suszarka do włosów też jest.
          pokoje sprzatane codziennie.Obsługa hotelowa ok.
          jedzenie dobre,/duży wybór/ pyszne ciasta!!!!!
          kuchnia włoska-oddzielna restauracyjka
          kuchnia rosyjska-a la carte super!!!!/RESTAURACJA/
          kuchnia chińska /restauracja/ ale dla mnie brrr!!!
          restauracja gdzie podają owoce morza
          codziennie na swieżym powietrzu GRIL
          w kilku miejscach hotelu kucharzyki przygotowują makarony
          i są jeszcze 3 inne restauracje w których zjada się śniadanka,obiady,kolacje
          na terenie hotelu jest kafeteria . Mozna wypić kawkę drinka itp.
          Baseny 2 duże -z tego jeden ze sztuczną falą./co godzinę przez 15 minut/
          3 basen poniżej na 2 półce skalnej no i jest jeszcze jeden basen kryty .
          Hotel ma 4 plaże.nr1 z piaseczkiem
          nr2,3,4 to plaże gdzie mozna nurkować .
          Bilard.piłkarzyki,ping pong,suna.jakuzzi do dyspozycji /gratis/
          Animacje słabe czasem jakieś ćwiczenia w wodzie,nauka tańca.Dyskoteki w XL
          NUDNE.
          myślę że są lepsze hotele od PYRAMISY ale za 2800 na 2 tygodnie z all inclusive
          może być.Ogólnie jestem zadowolona z pobytu i polecam ten hotel innym znajomym

• bonia01 Re: "Pyramisa" - Sharm El Sheikh 22.07.04, 13:10
            Dlaczego nie opisujecie tego hotelu w "Egipt-hotele"?
            • Gość: Stiwi Re: "Pyramisa" - Sharm El Sheikh IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 14:05
              Nie wszyscy są zarejestrowanymi użytkownikami, a by tam umieścić posta, trzeba
              się zarejestrować...
              • pc_maniac Re: "Pyramisa" - Sharm El Sheikh 22.07.04, 14:33
                Gość portalu: Stiwi napisał(a):

> Nie wszyscy są zarejestrowanymi użytkownikami, a by tam umieścić posta,
                trzeba
                > się zarejestrować...

NIE MUSISZ MIEĆ WŁASNEGO LOGINU, wystarczy, że się nie jest leniem i przeczyta
                to co jest tam u góry napisane (co cytuję):

"Chcesz dopisać się do forum, a nie masz stałego nicka możesz skorzystać z
                uniwersalnego:
                login: egipt-hotele
                hasło: turysta"
                (koniec cytatu)
          • Gość: Stiwi Re: "Pyramisa" - Sharm El Sheikh IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 14:01
            Czy możesz powiedzieć jak wygląda All Inklusiv? Chodzi mi o to, czy to jest
            pełny All Inklusiv, czy pseudo? Tzn. te restauracyjki, włoska, chińskie to są w
            cenie All i posiłki tam, czy trzeba płacić za coś dodatkowo ?

Soki z guavy również obejmują AI ?
            • pc_maniac Już przeleiłem :oP 22.07.04, 14:35

• madzia112 Re: Już przeleiłem :oP 22.07.04, 17:47
                Ludzie BŁAGAM !!! Zjrzyjcie łaskawie do działu EGIPT_HOTELE. Jest tam moja
                najświeższa relacja z Pyramisy. Poczytajcie ! Kurczę, tyle trudu sobie zadałam
                aby jak najszybciej wszystko opisać a tu nie chce się czytać :-((((
            • Gość: ela Re: "Pyramisa" - Sharm El Sheikh IP: *.ssk.pl / *.ssk.pl 23.07.04, 11:47
              w Pyramisie all inclusive pełny.
              Jedynie trzeba zapłacić 10$ w restauracji ,w której podają owoce morza.
              Płatny jest masaż 25 euro,oraz usługi fryzjerskie.
          • Gość: Miśka Re: "Pyramisa" - Sharm El Sheikh IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.04, 18:44
            OGÓLNIE PRAWIE SIĘ Z TWOJĄ OPINIĄ ZGADZAM ALE CHYBA NIESTETY MIAŁAM TROCHĘ
            PECHA.ZASTANAWIA MNIE FAKT WYMAGANIA PRZEZ OBSŁUGĘ WSZYSTKICH BARÓW I
            RESTAURACJI KART HOTELOWYCH SKORO WSZYSCY MAJĄ OPCJĘ ALL.CZYŻ NIE PROŚCIEJ
            BYŁOBY ZAFUNDOWAĆ GOŚCIOM BRANSOLETKI ?NADMIENIĘ MOŻE,ŻE KARTY TRZEBA PILNOWAĆ
            JAK OKA W GŁOWIE BO JEJ UTRATA TO 25$ KARY!TO DOTYCZYŁO WSZYSTKICH GOŚCI, A CO
            DO MNIE TO NAJPERW TRAFIŁ MI SIĘ POKÓJ W WILLI GDZIE WSPÓLNIE Z NAMI REZYDOWAŁY
            JASZCZURKI(20-25CM)BRR...POTEM PRZENIESIONO NAS DO INNEGO GDZIE ŁAZIENKA BYŁA
            NA KORYTARZU WSPÓLNYM Z INNYMI GOŚĆMI TO CHYBA STANDART NAWET NIE 3*.BYŁO
            JESZCZE TROCHĘ DROBNIEJSZYCH INCYDENTÓW ALE MNIEJ ISTOTNYCH REASUMUJĄC JEDNAK
            WSZYSTKIE NIEDOGODNOŚCI NIESTETY URLOP NIE BYŁ DLA MNIE TAKI JAK SOBIE.
            WYMARZYŁAM
            • madzia112 Re: "Pyramisa" - DO MIŚKI 30.07.04, 19:57
              Witam !
              No to faktycznie miałaś pecha. Myśmy kart nie nosili przy sobie, wystarczyło
              podac nr. pokoju. Widziałam u innych gości bransoletki ( czyzby Polaków
              traktowali inaczej ? )Napisz coś więcej ( możesz na mojego maila ) - w którym
              budynku byłaś ? Myślę o powrocie do tego hotelu w przyszłym roku, więc każda
              dodatkowa informacja jest dla mnie cenna. Co sądzisz o plazach ? Na której
              bywaliście ?
              Pozdrawiam,
              madzia
        • madzia112 Re: "Pyramisa" - Sharm El Sheikh 22.07.04, 17:50
          Gość portalu: olo napisał(a):

> nie polecam Stary hotel nadający się do remontu wszędzie daleko bez bakszyszu
          > ciężko przetrwać kiepskie 4*.Niezły basen ale leżaki zajmować trzeba o 5
          > godzinie,kuchnia przyzwoita ale na łyżeczkę do kawy można czekać
          godzinę ;TAKI
          > LUKSUS;!!!!!!!

Chyba drogi Olo byliśmy w dwóch różnych hotelach ( poczytaj moja relację i
          pamiętaj , że nie pracuję dla zadnego biura podróży )
          • madzia112 Re: "Pyramisa" - Sharm El Sheikh 22.07.04, 17:57
            Opis Pyramisy

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14938&w=8571253
            • egipt-hotele przenieście się na Egipt-hotele z dyskusją 30.07.04, 19:14
              możecie tam teraz dyskutować o hotelach, więc chociaż wasza rozmowa będzie z
              porzytkiem dla przyszłych czytających.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka