deoand
06.02.11, 12:46
Cytat z Onetu - jakas pani zrobiła film o Polkach w Egipcie co mnie po prostu przeraziło
Na urlop do Egiptu zaczęło wyjeżdżać coraz więcej Polaków przede wszystkim dlatego, że wakacje są tanie. Z najniższych cen i największych atrakcji słynie Hurghada. Widziałam w Egipcie prawie wszystko, prócz słynnej, egipskiej riwiery. Pomyślałam, że muszę wejść w ten temat głębiej. Przeniosłam się na sześć miesięcy do miasta, które absolutnie służy rozpuście. Filmowe sceny rozgrywały się na moich oczach co chwilę. Wystarczyło usiąść obok, popatrzeć i posłuchać. Szybko zorientowałam się, że Hurghada to miejsce, do którego najchętniej wracają kobiety. Magnesem, który je przyciąga, zazwyczaj nie jest słońce i plaża, ale lokalni mężczyźni. Nie mogłam pojąć, dlaczego wykształcone, inteligentne, nierzadko z pozycją panie porzucają rodzinę i pracę, by dzielić życie z kelnerem, boyem hotelowym, czyścicielem basenu czy masażystą. To nie były pojedyncze przypadki. Skala tego zjawiska jest naprawdę duża. To był temat, który od początku wywoływał sporo emocji, i który, tak naprawdę, mnie zainspirował.
To naprawdę szok . Więc cieszmy sie panowie , że nasze damy na jakis czas dadzą sobie spokój z Egiptem
Naprawdę szok