Dodaj do ulubionych

wyżywienie

09.03.11, 08:10
Jak wygląda jedzenie w hotelach gdy nie ma teraz turystow w hotelach....?troche mnie to zastanawia bo wybieram sie tam za 2tygodnie i mam nadzieje że bedzie jakis wybór bez względu na to czy sa ludzie w hotelu czy nie.
Obserwuj wątek
    • cairo7 Re: wyżywienie 09.03.11, 10:17
      Proponuję Ci sprawdzić-obłożenie na wybranym hotelu....bo chyba zrozumiesz,że inaczej się gotuje dla 50 osob a inaczej dla 500.W Hurgadzie ruch sie dopiero zaczyna.Dużo hotel świeci pustkami.Z głodu nie umrzesz,ale wybór na milion % mniejszy:)
      • iwo_nka Re: wyżywienie 09.03.11, 11:26
        No wlasnie - ale jak to sprawdzic? Wybieram sie do Hurgady 25 marca wybralam hotel, ktory pojawia sie w ofertach ale jak sprawdzic czy przyjmuje gosci?
        No i co z tymi przecenami? Obserwuje ceny od stycznia i pomimo kryzysu wcale nie sa jakies powalajace :-(
        • cairo7 Re: wyżywienie 09.03.11, 11:40
          Nie ma żadnych przecen.Ceny normalne...jak zwykle.A z drugiej strony,jeśli tak wszystko dokładnie policzyć,to kto i z czego ma spuścić?Hotele?Czartery?Biura....czarno widzę w takim bezruchu...nawet jak hotel coś da na zachete to biuro przytnie.
          Jedyny plus dla turysty-że nasi egipscy koledzy kelnerzy etc.poczuli biedę i zaczną znowu szanować turystę przez chwile-bo mieli już przewrócone w głowie....mowię o starych wyjadaczach...i jak patrzyłem na ich podejście do turysty....wręcz robili sobie zawody-kto bardziej kogo oleje:)
          • iwo_nka Re: wyżywienie 09.03.11, 11:46
            > Nie ma żadnych przecen.Ceny normalne...jak zwykle.A z drugiej strony,jeśli tak
            > wszystko dokładnie policzyć,to kto i z czego ma spuścić?Hotele?Czartery?Biura..
            > ..czarno widzę w takim bezruchu...nawet jak hotel coś da na zachete to biuro pr
            > zytnie.
            Zastanawiam sie bo tyle sie mowilo o czekajacych nas tanich wyjazdach do Egiptu. A tu zoonk ;-)

> Jedyny plus dla turysty-że nasi egipscy koledzy kelnerzy etc.poczuli biedę i za
            > czną znowu szanować turystę przez chwile-bo mieli już przewrócone w głowie....m
            > owię o starych wyjadaczach...i jak patrzyłem na ich podejście do turysty....wrę
            > cz robili sobie zawody-kto bardziej kogo oleje:)
            Bylam w Egipcie w grudniu 2010 i na szczescie w "moim" hotelu nie zauwazylam takiego podejscia. Wrecz przeciwnie, czasem czulam sie zadreczona ich: co jeszcze moge dla ciebie zrobic? Czy dobrze sie bawisz? ;-)
            Po Twoich slowach bede sie spodziewala noszenia na rekach ;-)))
            Gdybys jeszcze mogl napisac jak sprawdzic miejsca w hotelach? Czy zostaje mi jedynie wyslanie do hotelu maila?
            Polecamy:
            • cairo7 Re: wyżywienie 09.03.11, 11:53
              Napisz gdzie jedziesz,to pierwsza forma...ale ufaj odpowiedziom-"starych turystów".Druga to faktycznie -emile na hotel:)ale czy odpiszą jak jest naprawdę??Pytaj w birze.Chciej odp na pismie...pamiętaj,że sprzedają Ci wakacje z animacjami itd...liczba restauracji,dyskoteki...co w katalogu -to ma być...a jak nie to wg.uznania:)
              • moniaooo Re: wyżywienie 09.03.11, 12:56
                Poczytaj opinie o wybranym hotelu na angielskich stronach (np. tripadvisor.com) - angole cały czas latają do Egiptu - jeśli są aktualne opinie tzn. że hotel przyjmuje gości (sprawdzaj datę pobytu a nie zamieszczenia opinii). Z nich dowiesz się też jak wygląda sytuacja z wyżywieniem, podgrzewanymi basenami, animacjami itd. Ja 15.03 lecę do Sharm - hotel Park Inn i wiem, z angielskojęzycznych źródeł, że hotel działa ale np. nie wszystkie zjeżdżalnie w Aquaparku są uruchamiane itd.
                • iwo_nka Re: wyżywienie 09.03.11, 13:40
                  Ja wiem ze hotel przyjmuje gosci tylko nie wiem czy z Polski ;-)))
                  Czytam tez tripadvisor.com
                  A co do cen to wlasnie sprawdzilam ze od wczoraj wyjazd do tego hotelu z Wezyra podrozal o 131 zł - chyba idzie turystyczna hossa ;-)
    • redsalmon1981 Re: wyżywienie 11.03.11, 09:26
      Byliśmy w Sharm na przełomie lutego i marca. W kompleksie trzech hoteli obłożenie wynosiło 10% (ok 150 os). W takich sytuacjach większość hoteli pozostawia otwartą jedną restaurację (w większości miejsc w normalnych warunkach jest ich kilka) - to może być mankament, ale nam to zbytnio nie przeszkadzało, wręcz przeciwnie - cieszył nas spokój i cisza. U nas wybór potraw był bardzo duży i nie różnił się w zasadzie niczym od oferty tego samego hotelu w maju ubiegłego roku. Może trochę mniej świeżych wypieków.
    • iwo_nka Re: wyżywienie 11.03.11, 20:53
      za dwa tygodnie osobiscie wszystko sprawdze ;-)))
      Jakies szalenstwo sie zaczyna bo podobno brakuje juz miejsc w samolotach, ponoc wczoraj EXIM mial tylko 3 miejsca na wyjazd na 14 dni z KAtowic do Hurghady wiec nie zwlekajcie czekajac na nizsza cene ;-)))
      • dariaa88 Re: wyżywienie 12.03.11, 07:45
        do iwo_nka :) jak za 2tygodnie to ktorego lecisz?
        • iwo_nka Re: wyżywienie 14.03.11, 08:48
          Lece do Iberotel Aquamarine i mam nadzieje ze tam trafie ;-)
          Dostalam odpowiedz z hotelu ze maja duzo polskich turystow, ze wszystkie restauracje ala carte pracuja, podobnie bary na plazy i przy basenach. Zamknieta jest jedna z dwoch restauracji glownych, choc akurat ta glowna restauracja to jest prawdziwy gigant wiec jakos specjalnie mi jej nie zal.
          • dariaa88 Re: wyżywienie 14.03.11, 12:11
            w jaki sposób skontaktowałaś się z hotelem?
            • iwo_nka Re: wyżywienie 14.03.11, 14:06
              Uzylam googla i znalazlam oficjalna strone hotelu - tam byl podany kontakt. Czesto tez na travelzone.pl obok opinii na temat hoteli jest tez link do strony domowej hotelu ;-)
              • media11 Re: wyżywienie 20.03.11, 08:47
                witam

ja też wybieram się do iberotel aquamarine - wylot 25 marca z katowic czy ktoś był tam ostatnio?
                • iwo_nka Re: wyżywienie 20.03.11, 15:21
                  No to spotkamy sie na lotnisku ;-)
                  Z tego co wiem wszystkie restauracje poza glowna w hotelu dzialaja, turystow przybywa pogoda dopisuje - ja juz sie nie moge doczekac wyjazdu
    • karrinkaa Re: wyżywienie 19.03.11, 23:04
      powiem tak: zimą jest nawet lepiej, bo nie ma tłumów na stołówce i można doczekać się na nalesnika :-))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka