Dodaj do ulubionych

Fiskus chce kwitów na internet

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.11, 14:23
Panie Tusk ! . Głosowałem na Pana ! Gdzie są natychmiastowe działania rządu chociażby na taki temat jak wyżej !? . Zrobi się ? - tylko nie wiadomo kiedy ! Prawda !?. Ale drugi raz już się nie nabiorę - na pewno zmienię preferencje wyborcze - przez takie dyrdymały które można załatwić od ręki ( ale bardzo uciążliwe dla szaraczków ) - ale za to Wy nic z tego nie będziecie mieli i dlatego olewacie temat jak tysiące innych nie wymagających inwestycji i pieniędzy !
Obserwuj wątek
    • Gość: na-plus Ten artykuł już jest nieaktualny! IP: *.netfala.pl 04.04.11, 16:52
      Właśnie w radyjku PIN mówili, ze MF ma rozesłać do US dyrektywę nakazującą akceptowanie e-fakturek. Zatem bez paniki!

"na plus"
      na-plus.blogspot.com
      • cheyenne20 Re: Ten artykuł już jest nieaktualny! 04.04.11, 17:17
        W zeszłym roku podczas kontroli w US przedstawiłem e-faktury na płytce cd.
        Nie było żadnych problemów.
        Artykuł jest nieprawdziwy.
        • Gość: Hans kiedy jakis samolot spadnie na Wiejska ? IP: *.bb.sky.com 04.04.11, 18:42
        • trener_jarzabek Re: Ten artykuł już jest nieaktualny! 04.04.11, 20:21
          jeden urzedni ci to łyknie inny nie
          tak własnie to wygląda w Polsce
          ten co łyknie postąpił nie znając wytycznych MF
          teraz już znają i nie przejdzie
        • kubok Re: Ten artykuł już jest nieaktualny! 04.04.11, 22:12
          Bo każdy oddział US to państwo w państwie. Jeden Naczelnik tak interpretuje, drugi inaczej....Już dawno p. Weiss miał o tym audycję. Dzwonił do dwóch miast z Ta samą sprawą i w dwóch urzędach powiedzieli coś innego....
          • mordaprostaczka Re: Ten artykuł już jest nieaktualny! 04.04.11, 22:34
            dokładnie

to jest chore.
    • rochfort2d [...] 04.04.11, 16:53
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • g.r.a.f.z.e.r.o Fiskus chce kwitów na internet 04.04.11, 16:54
      No ale przeciez jak mam fakturę, to co mi szkodzi ją wydrukować? Inna będzie?

Zresztą - jak często pojawiają się kontrole skarbowe osób składajcych p-37?
      • Gość: whitewolf Re: Fiskus chce kwitów na internet IP: *.adsl.inetia.pl 04.04.11, 22:07
        Ja miałem:)
      • unhappy Re: Fiskus chce kwitów na internet 05.04.11, 07:39
        g.r.a.f.z.e.r.o napisał:

> No ale przeciez jak mam fakturę, to co mi szkodzi ją wydrukować? Inna będzie?

Oczywiście, że nie będzie inna. To tylko pokazuje jakim kretynizmem jest wymaganie podpisu elektronicznego na e-fakturze. Z drugiej strony, w skali firmy, która ma więcej niż kilku klientów zakup takiego podpisu to pryszcz.
    • oelefante Obiecało PO przyjazne państwo Obietnicy dotrzymało 04.04.11, 16:57
      Tusio zapomniał po dodać słówka "urzędnikom". Zatrudnił dodatkowych, pozwala im dalej nękać ludzi....
      • ivrp obiecanki cacanki, tak jak z jednym okienkiem, 04.04.11, 19:59
        rozliczymy PO w wyborach.
    • Gość: qwerty Netią byście się zajęli IP: *.adsl.inetia.pl 04.04.11, 17:06
      bo raczej w ich fakturkach podpisów nie uświadczysz, a zmuszają do nich jeszcze mocniej niż TP...
      • Gość: Autor Re: Netią byście się zajęli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.11, 17:51
        na żadnej fakturze nie ma obowiązku podpisu...
        niestety wiele osób jeszcze żyje w erze pieczątki i odręcznego podpisu, przez to mamy takie kwiatki jak opisane w artykule...
    • mirtma6 Fiskus chce kwitów na internet 04.04.11, 17:13
      Ok podziwiam twoją wielką odwagę, jednak nadal stoję na stanowisku,
      że argument fiskalny nie jest tu odpowiedni, bo np. może spowodować,
      że ktoś się zwiąże na całe życie z powodów podatkowych, a to chyba
      nie byłoby dobrze.
    • framberg Myślałem, że to dowcip na 1 kwietnia 04.04.11, 17:24
      Myślałem, że to prima aprilisowy żart. Dowcip na 1 kwietnia. No ale mamy do czynienia z polską administracją.
      Czy tłumaczenia, że e-faktura dla Polkomtela to się liczy a dla innej firmy prawo jej zabrania, albo że w tym roku nie obowiązuje ale w przyszłym ją uznają, nie są debilne?
    • Gość: podatnik Fiskus chce kwitów na internet IP: *.146.140.95.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.04.11, 17:57
      komputer też trzeba będzie przynieść? a zasilacz? Panie Premierze, CI urzędnicy kompromituja Pana jako ich szefa. Wstyd
    • az.anonim ile jeszcze takich samych bzdurnych artykułów? 04.04.11, 18:00
      Najpierw starszonko z grubej rury:

"Twierdzi, że jeśli nie mamy w ręku papierowych rachunków za internet, nie możemy odliczyć ich od podatku"

a pozniej okazuje się, że:

"Resort dla e-faktur robi jeden wyjątek. Dokument wysłany mailem - najczęściej w pliku PDF - musi być podpisany przez firmę tzw. bezpiecznym podpisem elektronicznym"

przy czym najwięksi operatorzy dysponują takim podpisem, czyli więkoszości internautów problem nie dotyczy. Ale na "gazecie" pitolicie bzdury juz w kolejnym (trzecim?) artykule od piątku.
    • Gość: ja-i-nie-ja Za palca wyssane bzdury IP: *.dynamic.chello.pl 04.04.11, 18:09

Miałem kontrolę w US w zeszły roku, faktury za internet w pdf-ie od UPC zostały uznane za ważne. Nie wiem co to za kłamliwy artykulik i po co ?

Czy autor ma jakieś dokument potwierdzający swoja teorię czy tylko straszy czytelników ?
    • Gość: Kamil Fiskus chce kwitów na internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.11, 18:10
      Pytałem w urzędzie skarbowym i u nas nie robią żadnych problemów. Pani urzędniczka powiedziała mi że to bzdura bo niema żadnej różnicy między papierową fakturą a plikiem na CD. Zaleciła jednak żeby wydrukować te faktury i nikt się nie będzie czepiał.
    • aggie_xx Re: Fiskus chce kwitów na internet 04.04.11, 18:13
      Niech mnie pocalują, uprzejmie wskażę, gdzie.
      • mariusz2010 Re: Fiskus chce kwitów na internet 05.04.11, 07:49
        Ech pieszczochy... Takie całowanie może skończyć się srogimi alimentami. I kalectwem.
    • Gość: Polak Mały Fiskus chce kwitów na internet IP: *.adsl.inetia.pl 04.04.11, 19:02
      Panie Premierze, czy Ministerstwo Finansów nie podlega czasem Panu? Czy będzie Pan tolerował takie absurdy? Czy to jest tzw. "przyjazne Państwo"? Gdzie nowoczesność, ekologia, postęp?
    • b.kobieta Fiskus chce kwitów na internet 04.04.11, 19:38
      Proszę o rado - podpowiedź:
      tą fakturę to na jakim paierze trzeba wydrukować ( gramatura ?)
      i na jakiej drukarce i jakiej firmy powinien być tusz
      oraz inne
      i oraz
      i
      a także inne
      i
      mi podajcie ( proszę ).
      A me proszenie z powodu wielkiej chęci uniknięcia stresu w Urzędzie Skarbowym.
      :)

• Gość: surowo doswiadczon Re: Fiskus chce kwitów na internet IP: *.dynamic.chello.pl 04.04.11, 20:36
        Podatnik pisze:
        Panie Premierze, CI urzędnicy kompromituja Pana jako ich szefa. Wstyd

Ale ty jesteś lekkomyślny podatniku,
        pan premier urzędników za takie posunięcia chwali i nagradza,
        każdy grosz wydarty z biednego Polaka to lepiej dla rządu,
        koryto jest pełniejsze,
        podatniku, w wyborach dalej na nich głosuj.
    • trener_jarzabek Fiskus chce kwitów na internet 04.04.11, 20:18
      Lubu dubu
      łubu dubu
      niech nam żyje Tusk naszego klubu
      niech żyje naaaaaaam

• Gość: klm Fiskus chce kwitów na internet IP: *.dynamic.chello.pl 04.04.11, 20:47
      sranie w banie i robienie ludziom wody z mózgu przez durnego koszernego pismaka
      • Gość: ? Re: Fiskus chce kwitów na internet IP: 77.236.16.* 04.04.11, 21:34
        chyba "pan Ałtor"

pomylił tzw. e-faktury

z fakturami....
    • Gość: ixi a potem sie dziwia, ze ludzie w NIC NIE WIERZA IP: *.net.stream.pl 04.04.11, 21:53
      Temu Panstwu nie mozna wierzyc. W chwili kiedy uwierzysz jestes przegrany. Panstwo ma Cie wtedy w garsci. Zrobi z ciebie zlodzieja, kretacza i przestepce. Racjonalna postawa jest nie wierzyc i kantowac panstwo kiedy tylko sie da.
    • emeryt21 Fiskus chce kwitów na internet 04.04.11, 21:55
      I znow musi minac kilka lat zanim tam daleko i wysoko dotrze mysl,ze to juz XXI wiek i mozna poslugiwac sie internetem....
      A moze oni nie wiedza co to jest????
    • Gość: gość Fiskus chce kwitów na internet IP: *.182.45.208.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.04.11, 22:25
      Ten artykuł to BZDURA!!

Nawet w broszurze informacyjnej MF jest napisane czarno na białym czym jest e-faktura.
      www.mf.gov.pl/_files_/podatki/broszury_informacyjne/ulga_internet_2011_www.pdf
      Kompletna bzdura beznadziejnego pismaka, który powoduje zamęt i spekulacje. I tylko śmiać się chce czytając komentarze jak ludzie się "podniecają" i piszą swoje żale na forum adresowane do Tuska, rządu i kogo się tylko da. Ciekawi mnie tylko czy robią to faktycznie bezinteresowni obywatele, czy firmy pijarowskie działające na zlecenie "tych" i "owych" :-)
      • unhappy Re: Fiskus chce kwitów na internet 05.04.11, 07:35
        Cytat z broszury:

Rezygnacja z otrzymywania od operatora
        „papierowych” faktur VAT i zgoda na tzw.
        „ekofaktury”, czyli:

1) otrzymywanie obrazu faktury drogą
        elektroniczną na podany przez siebie
        adres e-mail lub
        udostępnianie obrazu faktury na stro- 2)
        nie internetowej operatora
        oznacza, że nie posiadasz faktur VAT
        w formie elektronicznej, w rozumieniu
        przepisów o podatku od towarów i usług.
        Masz jednak prawo żądać od operatora
        wystawienia „papierowych” faktur VAT,
        niezbędnych do skorzystania z ulgi.

Rozumiesz jaki bezsens jest w tym cytacie, czy mam ci wytłumaczyć?
        • Gość: gość Re: Fiskus chce kwitów na internet IP: *.ip.netia.com.pl 05.04.11, 10:10
          Ja otrzymuje e-faktury wlaśnie jako obrazy oryginalnych faktur (ERA Blueconnect) - więc u mnie ten wymóg jest spełniony. Według mnie ustawodawca próbuje zawrzeć w ten sposób w jakieś ramy formę faktury aby byle e-mail który ma w tytule "faktura za ... " nie był fakturą sama w sobie. Poza tym obraz faktury można łatwo przechowywać w formie niezmienionej gwarantujący jej oryginalność a zwykły e-mail gdy zachowasz do pliku takiej gwarancji nie daje.
          • unhappy Re: Fiskus chce kwitów na internet 05.04.11, 13:09
            Gość portalu: gość napisał(a):

> Ja otrzymuje e-faktury wlaśnie jako obrazy oryginalnych faktur (ERA Blueconnect
            > ) - więc u mnie ten wymóg jest spełniony. Według mnie ustawodawca próbuje zawrz
            > eć w ten sposób w jakieś ramy formę faktury aby byle e-mail który ma w tytule "
            > faktura za ... " nie był fakturą sama w sobie.

Co to znaczy "byle email"? Ustawodawca zachowuje się jak rzadki kretyn, co pokazuje cytat, który przytoczyłem. Czemu "byle email" ma nie być fakturą, skoro TEN SAM "byle email" ALE wydrukowany "automagicznie" fakturą się staje?

> Poza tym obraz faktury można łat
            > wo przechowywać w formie niezmienionej gwarantujący jej oryginalność a zwykły e
            > -mail gdy zachowasz do pliku takiej gwarancji nie daje.

Tą gwarancję daje (musi) system księgowy WYSTAWCY faktury. Ryzyko modyfikacji pliku ponosi ten, kto ową fakturą się posługuje.
    • Gość: eug Fiskus chce kwitów na internet IP: *.dsl.chcgil.sbcglobal.net 05.04.11, 03:15
      w zdrowiu, szczesci ,pomyslnosci niechaj ,zyje nam amen.
    • Gość: sadam Fiskus chce kwitów na internet IP: *.vc.shawcable.net 05.04.11, 06:33
      Skazywac urzednikow idiotow na kare smierci.
    • unhappy Panie premierze 05.04.11, 07:37
      Czy możesz WRESZCIE dać klapsa w tyłek panu Rostowskiemu?
    • Gość: kw to już nieaktualne IP: *.play-internet.pl 05.04.11, 07:47
      fiskus zmienil zdanie... e faktura uratowana
      • Gość: Firma Re: to już nieaktualne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.11, 18:44
        Moja firma rozlicza się e fakturą którą wystawiam przy pomocy konta bankowego.
        Czy już jestem bankrutem ? Panie TUSK ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka