Dodaj do ulubionych

Triada wlasnie podniosla cene:(

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.04, 15:19
Witam
Wydaje sie niezbyt uczciwe z ich strony podnosic ceny, zakupionej miesiac
temu wycieczki. W zwiazku z podwyzka cen paliw, LOT podnosi ceny przelotow:(
Co z tego ze wycieczka jest tania w momencie zakupu, skoro moga tak sobie
podnosic ceny po podpisaniu umowy:(
Obserwuj wątek
    • Gość: podroznik Re: Triada wlasnie podniosla cene:( IP: *.net.leoburnett.com.pl / 193.109.223.* 05.05.04, 15:31
      A o ile podniosla?
      • Gość: mariusz Re: Triada wlasnie podniosla cene:( IP: 195.205.44.* 05.05.04, 15:51
        Czytaj czlowieku dokladnie umowe a potem narzekaj.
      • Gość: Grzegorz Re: Triada wlasnie podniosla cene:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.04, 16:06
        40PLN od osoby. Doczytalem w w-kach. umowy ze maja prawo do 20 dni przed
        odlotem:( Jednak jak by nie bylo jest to prawie dzien snurkowania w plecy:(
    • corrina_f1 Re: Triada wlasnie podniosla cene:( 05.05.04, 16:34
      A czy śledzisz może kursy walut na bierząco ? Nie widziałeś o ile ostatnio
      podskoczył dolar (i w sumie euro)???
      Sory gregory ale life is brutal, mieli prawo zmienić cenę przy takich róznicach
      bira nie mogą być stratne :(

współczuję ale znów cena nie wzrosła przeciez tak drastycznie...
      Głowa do góry
      Kasia
    • agneshrg Re: Triada wlasnie podniosla cene:( 05.05.04, 17:25
      NIe tylko Triada ale i TUI i Neckermann i wiele innych to zrobilo- maja do tego
      prawo nie pozniej niz 20 dni przed wylotem , nie wiecej niz 5% i tylko w
      okreslonych ustawa o uslugach turystycznych, a co za tym idzie w warunkach
      podrozy, sytuacjach-a do takich nalezy zmiana cen paliw.
    • kate_kate Re: Triada wlasnie podniosla cene:( 06.05.04, 08:55
      Z tego co mi wiadomo Tych którzy wykupili wycieczkę w Triadzie i do 04.05
      zapłacili całą kwotę nie dotyczy ta podwyżka. Jestem tego przykładem, najpierw
      zapłaciliśmy 20% ceny a resztę mieliśmy uregulować do 12.05 jednak Pani z biura
      zadwoniła do mnie 04.05 i poinformowała, że Triada podnosi ceny z uwagi na
      podwyżki paliw i jesli zapłacimy za całą wycieczkę dziś, czyli 04.05 to
      podwyżka nas nie dotyczy i tak też uczyniliśmy.
      • Gość: Grzegorz Re: Triada wlasnie podniosla cene:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.04, 09:31
        <Z tego co mi wiadomo Tych którzy wykupili wycieczkę w Triadzie i do 04.05
        zapłacili całą kwotę nie dotyczy ta podwyżka>

To bardzo ciekawe, bo ja wylatuje tydzien wczesniej i mnie dotyczyla?
        I to mnie wlasnie wkurza w Triadzie:( Jednym mowia tak - innym inaczej. Jak
        kupowalem u nich wycieczke to pani mowila ze zadnych podwyzek nie bedzie,
        przeloty liniami egipskimi, a po miesiacu sie dowiaduje o podwyzce i linie nie
        egipskie tylko lot. Nie chodzi mi wcale o ta kase, ale o niedoinformowanie i
        przez to wprowadzanie w blad klienta.
        • Gość: paradi Re: Triada wlasnie podniosla cene:( IP: 212.160.106.* 06.05.04, 09:50
          Komunikat jest jeden ,więc nie ma tak ,że jeden ma tak a drugi inaczej.A w
          komunikacie lotowskim jest jasno napisane ,że podwyżka dotyczy wszystkich
          rejsów począwszy od 1.05 ,czyli różnice w dopłatach tj miedzy 1.05 a 25 maja +
          ci którzy dopłacili do całości przed 4.05 pokrywa triada-chyba to uczciwe.
          A paliwo jak wiadomo wzrosło o 35 %-EUR o 20 % itp to 40 zł za dalekie i 25 zł
          za bliskie przy cenach śr 2000 zł to chyba nie jest przesada
          ps.AIR POLONIA podniosła wczśniej i o 10 usd bliskie ,15 usd dalekie-wiec nie
          przesadzajmy -nie narzekajmy.te podwyzki i tak nie zrównoważą strat ani biura
          ani przewożnika
          • Gość: Mariusz Re: Triada wlasnie podniosla cene:( IP: 195.205.44.* 06.05.04, 13:25
            Jak Pani w biurze powie Ci ze lecisz za darmo to uwierzysz? Chyba nie, wiec
            jesli mowi ze nic nie doplacisz to tez nie wierz tylko patrz co podpisujesz.
      • przemoa Re: Triada wlasnie podniosla cene:( 06.05.04, 21:39
        kate_kate napisała:

> Z tego co mi wiadomo Tych którzy wykupili wycieczkę w Triadzie i do 04.05
        > zapłacili całą kwotę nie dotyczy ta podwyżka.
        Zgadza sie ja zaplacilem do 100% ceny 30.04. i cene zastosowano jak w momencie zawarcia umowy w marcu.
    • Gość: cs Re: Triada wlasnie podniosla cene:( IP: 195.215.5.* 06.05.04, 14:06
      wszedzie sa takie przepisy, do 10% moga podnosic
    • Gość: ika A TUI obniżyło cenę IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 07.05.04, 10:25
      A dlaczego tylko TUI obniżyło ceny w związku ze zniesieniem 7% Vat?
      • Gość: logopeda Re: A TUI obniżyło cenę IP: 212.160.106.* 07.05.04, 11:27
        bo są dwa razy drożsi i tak naprawde nic to nie zmienia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka