Dodaj do ulubionych

PILNE !!! Do tych co byli w Jungle - Hurghada

07.07.11, 07:53
Witam
Bardzo proszę o kontakt na maila alex_spike@gazeta.pl osoby, które były w Jungle i w trakcie pobytu bądż po powrocie mieli jakieś problemy skórne w postaci jakiejś wysypki, chrostek wypełnionych jakby płynem surowiczym, coś a'la blazy. Nie piszę tego po to aby siać panikę. Ja byłam w zeszłym roku i zaczęło mi się pojawiać coś takiego na rękach, pomyślałam, że to po prostu blazy od pchania wózka czy noszenia torby z rzeczami dla dziecka. Po powrocie lekarz zdiagnozował łuszczyce. Niedawno wróciła koleżanka z pracy. która była w Jungle w czerwcu. W trakcie pobytu jej córeczce wyskoczyły bardzo podobne chrosty wypełnione płynem surowiczym tylko w innym miejscu na ciele. Bardzo proszę osoby, które maja bądź miały podobne problemy o kontakt.
Obserwuj wątek
    • elaskowska21 Re: PILNE !!! Do tych co byli w Jungle - Hurghada 07.07.11, 08:14
      Przeczytaj moje posty w jednym z nich opisuję właśnie takie problemy,a okazało się ,że to pluskwy,które są częstymi gośćmi w hotelach nawet o wysokim standardzie.Nie wszyscy ludzie jednak do tego dochodzą-wolą myśleć lub udawać,że to ugryzienia po komarach.
      • kkk Re: PILNE !!! Do tych co byli w Jungle - Hurghada 07.07.11, 08:25
        a co to są 'chrosty, coś a la blazy' :):)
        Byłam w Jungle, nie wróciłam z żadnymi wyspkami czy tym bardziej CHROSTAMI ;)
        :D:D
        • alex_spike Re: PILNE !!! Do tych co byli w Jungle - Hurghada 07.07.11, 08:45
          Masz rację, nie chrosty tylko KROSTY..
          Taka jakaś niedouczona jestem i błędy robie..
          Bardzo się cieszę, że Tobie nic takiego się nie przytrafiło, co jednak nie upoważnia Cię do wyśmiewania się z innych, bo to świadczy tylko o braku kultury..
          I mam nadzieję, że nigdy coś takiego Ci się nie przytrafi, choć powinnam właściwie Ci tego życzyć, to może zrozumiałaś byś że jednak jest to uciążliwy i kosztowny w leczeniu problem, a co za tym idzie, przestałabyś się głupkowato nabijać z innych..
          I na koniec - skoro problem Cie nie dotyczy, to nie zabieraj głosu, bo prosiłam o kontakt tych, których on dotyczy..
          To tyle..
          • mlad Re: PILNE !!! Do tych co byli w Jungle - Hurghada 09.07.11, 22:44
            Istny hołłoł!!!
    • czarny_login_zajety Re: PILNE !!! Do tych co byli w Jungle - Hurghada 10.07.11, 14:26
      Przez przypadek natknąłem się na coś takiego:
      www.etravel.cz/recenze-hotelu/detail/7117
      "Wakacje z krostami"
      • flyr Re: PILNE !!! Do tych co byli w Jungle - Hurghada 10.07.11, 17:51
        a fuuuu .... . Pluskwy jak nic
        • doral2 Re: PILNE !!! Do tych co byli w Jungle - Hurghada 10.07.11, 19:10
          do autorki watku - poczytaj co nieco o łuszczycy, a będziesz wiedziała, że łuszczyca nie można się zarazić w basenie.
          ani w ogóle nigdzie, bo łuszczyca NIE jest chorobą zakaźną.
          więc nie pitol farmazonów.
          • alex_spike Re: do doral2 10.07.11, 21:37
            doral2 napisała:

> do autorki watku - poczytaj co nieco o łuszczycy, a będziesz wiedziała, że łusz
            > czyca nie można się zarazić w basenie.
            > ani w ogóle nigdzie, bo łuszczyca NIE jest chorobą zakaźną.
            > więc nie pitol farmazonów.

Proszę mnie nie obrażać bo sobie tego nie życzę. Jesli nie masz nic konstruktywnego do powiedzenia w tym temacie... po prostu sie nie odzywaj..
            O łuszczycy i jest postaci możliwe że wiem więcej niż ty, bo zdążyłam się z tym tematem już bardzo dobrze zaznajomić.. i wiem doskonale czy można sie nią zarazić czy też nie.. Poza tym, kto cos mówił o basenie... hmm...?
            Tak się składa, że byłam od października zeszłego roku u kilku lekarzy i diagnozy były różne, tak jak i leczenie adekwatne do postawionych diagnoz.. Dermatolog na początku tez nie była pewna, bo takie objawy mają różne choroby np egzema, wyprysk alergiczny, grzybica itp..
            W końcu niby ostateczna diagnoza to łuszczyca krostkowa i narazie na to mnie leczą, choć wszystkie specyfiki, które powinny zadziałać, nie działają..
            Dlatego też, gdy znajoma wróciła i powiedziała, że jej córce stało się coś podobnego, tylko w innym miejscu na skórze, zaczęłam się zastanawiać czy napewno postawili mi dobra diagnozę..
            Może ktoś jeszcze ma podobne problemy, a forum jest właściwie jedynym znanym mi sposobem aby się czegoś dowiedzieć.. Szkoda tylko, że zdarzają się tutaj czasem tak mało tolerancyjne i bezczelne osoby jak ty.
            Jesli nie podoba Ci się mój post, po prostu nie czytaj.. A jeśli już czytasz bo nie masz nic innego do roboty, to chociaż nie obrażaj nikogo, bo to nie jest miłe.. tak samo jak nie jest miła ta choroba..
            To tyle bo właściwie nie mam juz o czym z toba dyskutować..
            • czarny_login_zajety Re: do doral2 10.07.11, 23:42
              alex_spike napisała:

> Proszę mnie nie obrażać bo sobie tego nie życzę.

Bardzo grzeczne i stanowcze :)
              Niestety, proszę nie liczyć na równie kulturalną i grzeczną odpowiedź od tej pani (doral2).
              Pozwoliłem sobie założyć temat dotyczący opóźnień w wylotach do Egiptu. I w tym temacie pani doral2, w podobnie chamski i obrażający sposób, pozwoliła sobie wyrazić swoją opinię na temat... mojej osoby. :)
              I takich wypowiedzi tej pani na tym forum jest znacznie więcej.
              Najlepiej więc pomijać je milczeniem i nie zwracać uwagi, bo każda, nawet stanowcza, bardzo grzeczna i rzeczowa odpowiedź, nie jest w stanie zahamować potoku mało grzecznych, za to pełnych jadu i złośliwości słów tej pani.
              • kkk Re: do doral2 11.07.11, 19:28
                ojej, jakaś emerytowana nauczycielka??
                dlatego nie jezdze w tzw. 'sezonie' ;) :D
                • doral2 Re: do doral2 11.07.11, 20:24
                  łomatko, a to się porobiło :D:D:D:D:D
                • alex_spike Re: do doral2 11.07.11, 21:36
                  kkk napisała:

> ojej, jakaś emerytowana nauczycielka??
                  > dlatego nie jezdze w tzw. 'sezonie' ;) :D

Skoro nie jeździsz w tzw sezonie... to do miłego zobaczenia we wrześniu i w październiku..;-)
                  A co do emerytowanej nauczycielki, to po pierwsze jesli trzydziestokilkuletnia osoba mogłaby już byc na emeryturze to ja się chętnie pisze.. bo wole się wczasować niż pracowac jak chyba większość znanych mi osób.. nauczycielka niestety nie jestem... nie nadaję się... ;-)
                  no chyba że miałabym uczyc co niektórych kultury i szacunku... to jak najbardziej..
                  Także jak spotkamy sie w Egiptowie w tzw nie-sezonie, zobaczymy, czy da sie Ciebie czegoś nauczyć..;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka