Dodaj do ulubionych

Artykuł z Onetu, Oasis vs Turyśći

16.09.11, 12:17
19-osobowa grupa Polaków, wśród których znajduje się rodzina jednego z europosłów, spędziła noc w holu hotelu w Hurgadzie w Egipcie. Aktualnie przebywają oni na terenie ośrodka, w którym nie mogą spać, mimo wykupienia w nim przed rokiem miejsc.

Dzień przed wyjazdem do Egiptu każdy z klientów biura podróży Oasis Tours otrzymał voucher, na którym znajdowała się informacja o przydzieleniu do jednego z pięciogwiazdkowych hoteli w egipskim kurorcie. Po przybyciu na miejsce okazało się, że w hotelu tym nie ma dla nich miejsca. Na "liście dojazdowej" znalazła się adnotacja, że ich grupa ma zostać przetransportowana z lotniska do innego hotelu, o podobnej nazwie i gorszym standardzie – o czym dowiedział się Onet od jednego z uczestników wycieczki. Nowy hotel został przydzielony turystom na dwa dni, po których mieliby zostać oni przeniesieni w kolejne miejsce, nadal inne od pierwotnie zamówionego.Oburzeni klienci poinformowali rezydentkę biura podróży, że nie mają zamiaru skorzystać z innego hotelu, gdyż wykupili zupełnie inne miejsca. Rezydentka powiedziała im, że albo skorzystają z propozycji noclegu biura podróży albo spędzą noc w autokarze, w którym zostanie wyłączona klimatyzacja. Rezydentka miała dodać – "zobaczymy, kiedy zmiękniecie". Po czym życzyła im dobrej nocy i rozłączyła się. Od tamtej chwili klienci biura podróży Oasis Tours nie mieli z nią kontaktu. – Jeżeli tak faktycznie było, jestem oburzony. Będę starał się wyjaśnić tę sytuację – powiedział w rozmowie z Onetem dyrektor generalny biura podróży, Grzegorz Karolewski.

Wśród 19 osób, które znajdują się w Egipcie, znajdują się dzieci oraz rodzina jednego z europosłów. Wszyscy spędzili noc w holu hotelu.

Miejsca, które były wykupione przez 19-osobową grupę, zostały zajęte przez grupę modelek z Miss Club Poland 2011. Na stronie missclub.pl znajduje się informacja, iż od 16 września w hotelu Albatros Palace w Egipcie rusza kolejna edycja konkursu, którego sponsorem jest, m.in. Oasis Tours.

Grupa turystów, którzy koczują w holu hotelu, wielokrotnie próbowała skontaktować się z biurem podróży. – Oni udają, że nic nie wiedzą – powiedział Onetowi jeden z uczestników wyjazdu.

Podczas rozmowy z biurem podróży, Onet dowiedział się, że biuro wie o zaistniałej sytuacji. Ze względu na "overbooking" w hotelu Albatros Palace, nie mogło dojść do zakwaterowania grupy w pierwotnie wybranym hotelu. – Wszyscy turyści z tej grupy mają zapewniony sąsiedni hotel Albatros Beach, o standardzie pięciogwiazdkowym. Jest to standard równy hotelowi, który był pierwotnie wybrany – powiedział w rozmowie z Onetem, dyrektor generalny Oasis Tours, Grzegorz Karolewski. – Nasi klienci mają zapewniony pakiet all inclusive. Korzystają oni z tych samych restauracji, basenów itd. W ramach rekompensaty będą mieli oni zapewnione dodatkowe wycieczki w kurorcie – dodał.

- Kontrolujemy sytuację. Czynimy starania, aby grupa została zakwaterowana w pierwotnym hotelu. Liczymy, że chociaż część pobytu w Egipcie będzie miała miejsce w hotelu Albatros Palace – zapewnił dyrektor generalny biura podróży. – Nasi rezydenci i pracownicy biura będą w stałym kontakcie z grupą przebywającą w Egipcie – dodał Karolewski.
Obserwuj wątek
    • irhana Re: Artykuł z Onetu, Oasis vs Turyśći 16.09.11, 14:11
      Hahaha dobry artykuł. Trurystów mi żal, ale tak to jest latać z takim "super biurem" jak oasis i tym podobnymi. Nie rozumiem tylko jednego, rodzina europosła to niby jakas jest lepsza, ze tak to jest podkreślane w artykule? Zapłacili zapewne tyle samo co inni. Poza tym coś marnie zarabiają Ci nasi eurodeputowani skoro nie stac ich na lepsze BP dla swojej rodziny!
      • janan2 Re: Artykuł z Onetu, Oasis vs Turyśći 16.09.11, 15:37
        Nic nowego,ani nadzwyczajnego.Prawie norma.No tyle,że rodzina europosła!!!No to już jest "cuś".Nie to co zwykły plebs.Płaci tyle samo,ale bywają równi i równiejsi.Chyba się przekonałaś jak i Ciebie gdzieś wywieżli na bezdupie.Ale rabanu jakoś takiego nie robiłaś.A tu prawie rewolucja.Więc wniosek,albo Tobie w posły i senatory,albo godzić się na to co proponują i jeszcze podziękować za udany wywczas.A co!No i zarabiać na następny wypad.Ta "rodzinka" pewno bidniutka,jakaś zapewne drobna synekurka od pierdzenia w stołek,a Ty sądzę,że musisz ruszać głową aby ZUS opłacić z przyległosciami o wywczasach nie wspominając co rusz.Więc "ruki po szwam i mołczat" a nie jakieś chichy śmichy.Mnie tam nie zamienią jakby co,no bo gorszych zazwyczaj nie znajdzie obiektów do koczowania w holu.Ale mnie starczy jakieś wyrko i ochrona przed wścibskimi oczami,poza tym mogę i u Beduinów w namiocie.Poza tym obieram własne ścieżki,więc niewiele zazwyczaj korzystam z "kurortowych" udogodnień.Tak więc wyczułem wynikającą z wpisu drobną uszczypliwość,co dla tak poważnych dostojeństw jak rodzina p-osła,no i jakby lekką satysfakcję.BP i rezydentka miała stokrotną rację.Powinna przetrzymać w autobusie co najmniej dobę.Ale wyłącznie rodzinę p-osła.Reszty szkoda.
        • vicehrabiadebragelone Re: Artykuł z Onetu, Oasis vs Turyśći 16.09.11, 16:08
          Ja sie tak zastanawiam że nie ma ,,bata'' na takie biura podróży.Dziwi mnie kompletna niemoc naszego państwa aby zapobiegać takim przypadkom.Może trzeba zabrać sie na poważnie i karać finansowo aż do odebrania licencji takim biurom?Zdaje sobie sprawę że to może być wina hotelu ale chyba od tego sa umowy i chyba można umieścić taką klauzulę która by odstraszała hotele od takich praktyk?Pewnie jestem niepoprawnym optymistą ,ale mam nadzieję ze ktoś sie kiedyś weżmie za te stajnie Augiasza i zrobi w końcu porządek
          • anit64 Re: Artykuł z Onetu, Oasis vs Turyśći 16.09.11, 18:29
            wydaje mi się, że Albatros Beach ma o jedną * mniej niż Palace; jeżeli tak to chyba nie jest ten sam standard jak twierdzi przedstawiciel tego pseudobiura
            • cameltravel Re: Artykuł z Onetu, Oasis vs Turyśći 16.09.11, 19:18
              Lepiej by było, jak by zakwaterowali 19 osób, a ponad setkę nie ?
              Skoro to rodzina europosła to czemu siedzą na recepcji zamiast iść sie przespać, odpocząć, umyć i nakarmić solidnie dzieciaki ?
              Na siłę w okresie kampanii są cierpiętnikami ?
              Biuro zapewniło wszystko z czym się zetknęło na miejscu dając rekompensaty.
              Inni przyjęli, tylko ta rodzina nie ... woli robić nagonkę medialną i skopać ileś tam miejsc pracy ... Polskich miejsc pracy.
              Ale mając taka pensję można mieć gdzieś innych ...

W sezonie każde biuro miewa wpadki - KAŻDE - a sezon w Egipcie trwa.
              Ale fakt news że ponad setka "modelek", ekipa telewizyjna koczują i nie mają noclegu byłby lepszy niż info, że jedna rodzina nie przyjęła rekompensaty i przetrzymuje dzieci w holu hotelu bo chce walczyć.

Ewa
              PS: moi ludzie są na miejscu. Znam temat z pierwszej ręki. Jestem wdzięczna, że udało się nam zakwaterować w wykupionym dla grupy hotelu.
              • alex_spike Re: Artykuł z Onetu, Oasis vs Turyśći 16.09.11, 21:59
                Ewcia, przy całym uwielbieniu dla Twojej osoby i Twojego biura podróży... wybacz ale kompletnie się z Tobą nie zgadzam..
                Ludzie wykupują wczasy w first minute, są w 100% pewni, że znajdą się w wybranym przez siebie hotelu.. w dniu wylotu na lotnisku otrzymują voucher na ten właśnie hotel, nie będąc jeszcze świadomym co się stanie za 4-5 godzin.. mimo, iż to cholerne biuro OASIS wiedziało już od ponad miesiąca albo i trochę dłużej, bo nie wierzę i nigdy nie uwierzę, że ta Wasza impreza, której jesteś jej współorganizatorem (Ciebie absolutnie nie winie bo nie jesteś OASIS i może byłaś nieświadoma całej sytuacji), że nie ma dla tych ludzi miejsca w tymże hotelu, bo zajęły go jakieś dziewczyny z łapanki po klubach, które nie wiem kto w ogóle nazywa modelkami, ale to juz inna sprawa..!!! I na miejscu proponują mi hotel o niebo gorszy, wiem bo byłam w obu i przepaść między nimi jest duża.. No nic tylko się wkur....
                Ja w ogóle się dziwię tym ludziom, że oni są tacy cierpliwi, dziwię się tym, którzy w ogóle przyjęli jakieś warunki zastępcze bo gdyby trafili na mnie i myślę że jeszcze na wielu innych moich i Twoich też znajomych (patrz zlocik w 2007 na przykład) to ta Wasza impreza stanęłaby pod wielkim znakiem zapytania.. Bo po to kupuję wczasy w grudniu, żeby mieć pewność, że znajdę się w hotelu jaki sobie wybrałam, a nie po to żeby przewegetować te 2 tygodnie w jakimś dziadostwie i to za własne pieniądze.. Rozniosłabym zarówno ten hotel jak i tą Waszą imprezę i myślę, że pozostali bardzo chętnie by mi w tym pomogli..
                I co mnie obchodzi, że jakieś 3-4 miesiące temu ktoś sobie wymyslił, że zorganizuje jakąś imprezę i to moim kosztem w tym hotelu..?!
                Nie wierzę, że OASIS ma w tym hotelu zagwarantowane na sezon 100 miejsc, nie ma takiej pierd.... opcji, może mieć góra 50 więc to nie hotel zrobił overbooking tylko samo biuro i zrobiło w ciu.... swoich klientów.. Jako, że hotel dosprzedał im jeszcze 50 miejsc na ten termin, bo akurat tyle miał miejsc wolnych, to dalej brakuje tych 19 dla ludzi, którzy tam koczują.. i postanowiono już dawno, że po prostu coś innego się im znajdzie, bez informowania ich o tym przed wylotem, bo pewnie większość by zrezygnowała.. To jest OSZUSTWO, nic więcej..
                I jeśli pytasz czy lepiej by było wyautować te 100 osób, to moje zdanie jest że tak, bo co mnie to ku... obchodzi... zresztą wyautować z waszej grupy można by było tylko te 19, które de facto nie powinny mieć miejsca w tym hotelu... Dlaczego Wy nie przeniesiecie tych ludzi z Waszej grupy do innego hotelu... dlaczego to ma byc kosztem ludzi kupujących wczasy w grudniu.. I nie mieszaj żadnej kampanii do tego, bo ja nie jestem ani posłem ani kuźwa kandydatem a zrobiłabym jeszcze większy dym..
                A wracając do OASIS to bardzo im się dziwię.. Albatros Palace nie jest tanim hotelem i nie wierze, że którąś z tych pseudomodelek będzie stać na wczasy tam (no chyba, że znajdzie się sponsor:-), a możliwie, że ta 19 osobowa grupa ludzi zechciałaby tam wrócić ponownie i to oni robią kasę dla biura a nie te panienki.. Naprawdę zrobili sobie niezłą reklamę, wypieprzając ludzi z kasą.. tylko pogratulować głupoty...;-)
                Za niedługo normalnie nie będzie z kim jeździć na wakacje..
                I jeszcze raz podkreślam, Ciebie nie winię bo jesteś tylko współorganizatorem i to OASIS ma podpisana umowę z hotelem..
                Pozdrawiam
                Anita
        • maoko Re: Artykuł z Onetu, Oasis vs Turyśći 16.09.11, 20:42
          > Nic nowego,ani nadzwyczajnego.Prawie norma.No tyle,że rodzina europosła!!!No to
          > już jest "cuś".Nie to co zwykły plebs.Płaci tyle samo,ale bywają równi i równi
          > ejsi.
          E tam Janan, w tej grupie akurat wszyscy są równi i wszystkich tak samo potraktowano, nawet rodzinkę zarabiającego w euro, więc nie ma co piany bić,że niby równiejsi. Już chociażby przez to są zalążki demokracji, o co u nas trudno byłoby w takiej sytuacji.
          • janan2 Re: Artykuł z Onetu, Oasis vs Turyśći 16.09.11, 21:12
            @maoko
            Mam nieco inne doświadczenia!A może pecha!Może i równo potraktowali.Tyle,że niezbyt równo jak czytam ta zamiana została przyjęta.Tu akurat wszyscy przeszli na stronę demokracji wymuszonej sytuacją,za wyjątkiem chyba bardzo "biednej rodziny p-osła",co to sama walczy.Może i dobrze.Ale wypadło,że bywają równiejsi.Niech przed takimi Allah ma wszystkich w opiece.Potrafią skutecznie zepsuć nie tylko fakultet czy urlop,ale i nerwicy można się nabawić.Bo niby są równi,ale jednak ważniejsi od całej reszty i dadzą to odczuć każdemu i na każdym kroku.

Sam mam na to sposób.Staram się takich unikać i omijam szerokim łukiem.A żeby taki dopust Allaha mnie nie spotkał,no to zamawiam modły w intencji uniknięcia takich osobników u proroka z Torunia.Nie zapominam o przekazie z odpowiednim datkiem na dzieła wybrane.Czy to nie pomoże?,pewno nie,ale też nie zaszkodzi,co najwyżej portfelowi.Ale spokojność sumienia się liczy,no i wszystkie zabiegi konieczne przy udanym urlopie zostały dokonane.A demokrację tam wprowadzać, na obcym terenie, w kraju z demokracji słynącym, no to poroniony pomysł.Raczej pieniactwo czy przyszłe malkontenctwo.Bywają przypadki nieprzewidziane.BP też czasami dają ciała i nie zamierzam bronić,ale też trzeba czasami ustąpić i ztrozumieć.Wszystko zależało jak tam było naprawdę.Może i ci uparci mieli rację.Tego nie wiem, bo jestem w kraju.Ale z grubsza wygląda na pieniactwo,podkreślenie "równości i ważności"person które w zajściu uczestniczą.
        • irhana Re: Artykuł z Onetu, Oasis vs Turyśći 16.09.11, 21:02
          @Janan
          Ano wywieźli, raz im się udało, było mineło, nauczka pozostała, ale żeby do mediów biegać bo hotel zmieniają, to już chyba przesada. Bo co bo mają posła w rodzinie i to w dodatku euro! Wstyd by mi było na miejscu tego posła lecieć do mediów i mówić, ze wysłał swoją rodzinę z takim biurem. Chcieli się przespać w holu to sie przespali, mogli sobie znaleść jakiś hotel , a potem wystawić rachunek Oasisowi, skoro ten drugi im tak bardzo nie odpowiadal. Głupota tak sobie wakacje popsuć, lepiej iść do innego hotelu, a po powrocie walczyc z biurem, europoseł pewno ma większe szanse na wygraną niż taki szaraczek jak ja, który jak słusznie napisałes sam musi kombinować jak sobie ZUS zapłacić.
          • janan2 Re: Artykuł z Onetu, Oasis vs Turyśći 16.09.11, 21:23
            @irhana!
            No i to jest to.Choć mnie też raz mało trafiło w podobny sposób,ale obeszło się bez rewolucji tam na miejscu.Najlepszym wyjściem znależć sobie hotel,zapłacić rachunek i występować o swoje.A tu to aż śmieszne,komu oni zaszkodzili?Sobie czy może temu p-osłowi od spraw niepotrzebnych.Sami sobie BP wybrali,a jak im coś nie odpowiadało no to powinni się zachować jak ci "lepsi,ważniejsi mniej równiejsi"a nie czynić manfy podnosząc pewno nie tylko sobie ciśnienie.A oni od razu z ozorem do prasy skarżypyty.Więc musi być jakieś drugie dno.Pisze poprzedniczka cameltrawel,tyle że nie wiem czy akurat prawdziwa bo ze dwa lata jej tu nie było.Ja ta wolę też zagrać rolę szaraczka,na zasadzie,że pokorne cielę dwie krowy ssie,no a potem róznie bywa.
            • irhana Re: Artykuł z Onetu, Oasis vs Turyśći 17.09.11, 00:23
              Ja to z jednej strony im sie nie dziwie, bo tez by mnie trafiło, ale z drugiej strony to jednak wolałabym przenieść się do gorszego hotelu niż spedzać wakacje w towarzystwie 100- osobowego+ cała swita, pseudomodelkowego polskiego spędu. Zazwyczaj staram się wybierać hotele, w których jest mało rodaków, do tej pory nawet mi sie to udawało i oby tak dalej, byle z dala od wszelkiego rodzaju spędów!
              A co do biura Oasis to ono chyba szczególnie znane jest ze zmian hotelów w ostatnim momencie. Śledziłam w zeszłym roku różne fora i najwięcej było chyba wpisów "zadowolonych" ze zmiany klientów Oasisa. Ciekawe kiedy ludzie (w tym ja) wreszcie oleją BP i zaczną sobie sami organizować urlopy, bo z roku na rok jak widać gorzej ...
              • mariusz282 Re: Artykuł z Onetu, Oasis vs Turyśći 17.09.11, 08:34
                I tak się tworzy historia typu pudelek peel lub insze fora ze sprawdzoną informacją. W notatce dziennikarskiej przeczytełem że koczuje 19 osób ( w tym rodzina europosła). Nie podano jego nazwiska bo pewnie nie wiedzieli dziennikarze... Wnioski:
                - skoro nie wiedzieli (dziennikarze chętnie by podali), to owy europoseł nie poleciał do mediów,
                - nie do końca było wiadomo czy to owa rodzina powiedziała dziennikarzom że są rodziną europosła,
                - na koniec plotka sięgnęła zenitu... została tylko na korytarzu rodzina europosła.... wiadomość sprawdzona prosto z hotelu przez... może uczestnika owej szalonej imprezy organizowanej przez OASIS...
                - A może to nie plotka - tylko europoseł wysłał 19 osobową rodzinę... no no no
                Tak czytam ten wątek i pamiętam dziesiątki wątków, że samolot godzinę później poleciał - płacz, że szklanka plastikowa - płacz, że barman źle patrzył - płacz, że jedzenie monotonne - lament. Natomiast w tym przypadku uważacie niektórzy ze problem przesadzony, że co owa rodzina czy rodziny chcą...
                To ja tym zadziwionym życzę takich zmian w trakcie podroży... jestem pewien że przeczytam potem fajny post na forum opisujący nieuczciwe praktyki.
                A co do identycznego standardu obu hotelu to.... Hahahaha. Poczytałem opisy i nawet tam standardy się różnią. Mało tego po 2 dniach zakwaterowania w tym niby innym hotelu grupa miała się dalej przeprowadzić do bliżej nieokreślonego miejsca.... Życzę tym niewidzącym problemu takich wakacji... jestem ciekaw czy nauki Dalajlamy okażą się panaceum na wasze nerwy^^
                • niiktos Re: Artykuł z Onetu, Oasis vs Turyśći 17.09.11, 10:10
                  W koncu jakis rozsadny glos a nie pie... wymyslonych durnot.
                  Autor artykulu wspomniac cos o rodzinie europosla a tu jakby ludzie bialej goraczki dostali. Klapki na oczach i piana na pyskach - jakto rodzina europosla?? Oni polecieli?? Normalnie skandal !!
                • irhana Re: Artykuł z Onetu, Oasis vs Turyśći 17.09.11, 10:56
                  mariusz282 napisał:
                  > ... Życzę tym niewidzącym problemu takich wakacji... jestem ciekaw czy nauki
                  > Dalajlamy okażą się panaceum na wasze nerwy^^

Miałam kiedys podobne wakacje, dzieki uprzejmości BP Itaka, która o zmianie hotelu poinformowała nas w czasie transferu z lotniska, ale nie toczyłam piany ani na miejscu, ani po powrocie (olałam temat), naukę jednak wyciągnełam, przestałam latać z Itaką i dodatowo zawsze potwierdzam swoją rezerwację jeszcze przed wylotem. Od tego czasu zawsze trafiam do hotelu, za który zapłaciłam.
                  Za tych koczujących trzymam kciuki (wszystko jedno czy są z takiej czy innej rodziny), bo zawsze trzymam kciuki za tych co walczął z nieuczciwymi praktykami BP, ale sama tak jak pisałam nie zepsułabym sobie wakacji spaniem w recepcji, tylko ewentualnie po powrocie robiłabym dym. Tak czy inaczej takie praktyki, niektórych biur są odrażające dla mnie. Wmawianie turystom, że coś nie wyszło na miejscu jest chore, bo poza nielicznymi przypadkami, BP dokładnie wiedzą jak wyglada spawa z miejscami w hotelach.

• kasia_p45 Re: Artykuł z Onetu, Oasis vs Turyśći 17.09.11, 11:28
                    Tez miałam kiedys podobną sytuacje jak poleciałam z Itaka na W-py Kanaryjskie. Był to pobyt łączony na dwóch wyspach: Lanzarote i Fuerteventura. Na Pierwszej było wszystko ok.. na drugiej zmienili nam hotel ... dowiedzielismy sie o tym w drodze do tegoż hotelu..., ze niby overbooking.. itd. I powiem, że nawet nie pisalabym reklamacji gdyby nie współuczestnicy tej wycieczki, którzy niezle sie wkurzyli. Ja to olalam... Wakacje i tak mialam udane :))
                    A reklamacje i tak napisalam po powrocie i to skuteczną bo pare zł. zwrócili potem..
                    • janan2 Re: Artykuł z Onetu, Oasis vs Turyśći 17.09.11, 13:19
                      Też miałem podobnie.Ale to była Triada.Pozornie na miejscu odpuściłem,aby nie robić manfy czy przepychanek.Ale pozyczyłem ich sobie w kraju i wygrałem.Tu moje zainteresowanie wzbudziło nagłośnienie sprawy.Zwykły turysta nie wzbudza zainteresowania.Wszyscy olewają,włącznie z mediami i nikt sobie nie chce dooopy zawracać takimi coraz częstszymi praktykami BP.Walka idzie po cichu.Czasami jest coś na forum,ale już zazwyczaj bez finału i rozwiązania.A tu pełne nagłośnienie!Dlaczego!Bo to rodzina p-osła.A gdzie te media są jak tak dzieje się codziennie od lat?Poza tym BP wiedziało,olało,powinno ponieść konsekwencje włacznie z upadłością,bo odszkodowanie może być znaczące.Dziwne też,że reszta odpuściła.

Poprzednik przytomnie zauważył,że trzeba być rodziną p-osła,proboszczem z gospodynią czy biskupem z córką,aby sprawa ujrzała światło dzienne.Protekcja i ważność persony.To się liczy.Całą resztę wszystkie po trochu BP olewają.No bo to persony mniej ważne i masówka.Nie za bardzo też chyba pomaga intencja i sowity datek na dzieła wybrane u proroka z Torunia czy tam Grzechyni.Tu odpuszczę sobie,bo może być jakaś wtopa przyszłościowo,a prorocy jednak nie są od ściągania mediów czy nagłaśniania sprawy.Do tego jednak potrzebny co najmniej minister lub europoseł.
                      • niiktos Re: Artykuł z Onetu, Oasis vs Turyśći 17.09.11, 14:09
                        Sam sobie przeczysz ale masz do innych pretensje ze oni smieli postapic inaczej niz ty. Bo ty nie robiles dymu ale ktos inny smial. Przeciez nikt tak nie robi. Tylko rodzina posla mogla byc tak czelna by tak postapic.
                        Mam wrazenie ze sam siebie nie slyszysz/czytasz i nie wiesz jakie bzdury pleciesz.
                        • kasia_p45 Re: Artykuł z Onetu, Oasis vs Turyśći 17.09.11, 15:33
                          Dlaczego sobie przeczy? Powiedzial tylko glosno to co wlasciwie jest oczywiste. I to nie tylko w w/w przypadku ale w kazdej innej sytuacji zyciowej. Trzeba byc "kimś" zeby cie zauwazyli i pomogli rozwiazac problem.. czy w ogole sie toba zajeli..
                          Cala reszta "plebsu" niestety sie nie liczy, trzeba sobie radzic samemu..
                          Tak to juz jest .. niestety. Ale chyba warto czasem powiedziec o tym glosno...
                          • alex_spike Re: Artykuł z Onetu, Oasis vs Turyśći 17.09.11, 15:48
                            Nie zgadzam się z Tobą.. wcale nie trzeba być kimś.. trzeba tylko chcieć się odezwać i zrobic szum samemu, a nie stulić uszy jak pokorne ciele i przyjąć bez słowa to co dają w zamian albo co gorsze czekać aż ktoś za Ciebie to zrobi a wtedy się cichaczem pod to podpiąć..
                            Większość niestety woli trzymać się z daleka i obserwować jak inni walczą, a na końcu jak wszystko dobrze pójdzie to przyłączają się ochoczo do sukcesu i mają wtedy dużo do powiedzenia..
                            • janan2 Re: Artykuł z Onetu, Oasis vs Turyśći 17.09.11, 16:11
                              alex_spike. Jeśli chodzi o wykładnię i logikę w tłumaczeniu to jest jak najbardziej zgodna z moim odczuciem.Wolałem jednak pod starym nickiem, bywało weselej.A sam w podobnej sytuacji byłem sam,pod nikogo się nie podpinałem,ani nikt do mnie.Obyło się bez manifestacji,skutecznie,tyle,że trwało półtora roku.Nie muszę się podpinać z takiej okazji pod cudzy sukces lub porażkę.Sam zawsze o tym decyduję więc insynuacja przeszła jakby bokiem.
                        • janan2 Re: Artykuł z Onetu, Oasis vs Turyśći 17.09.11, 16:04
                          Mogę tylko potwierdzić to co napisała Kasia.To rodzina p-osła.Z tego taki wrzask.No i głupota jakby.Na złość mamie odmrożę sobie uszy.Koczowisko w holu,zamiast poszukać sobie samemu alternatywnego locum i oasisowi rachunek pod nos po powrocie z żądaniem zwrotu i nie tylko.Nie jakaś chryja,choćby słuszna.Zresztą trzeba by tam być,aby to ocenić.Zwykły turysta się nie liczy.Niech walczą o swoje,nigdzie nie napisałem ,że jestem po stronie BP.Jest też chyba jakieś drugie dno,wynikające z ważności "osobistości".Publikuje onet,portal jedynie słusznej opcji,więc dotyczy to pewno także opcji tego europosła.Takich akurat mi nie żal,ale chwali się,że prezes zaczyna wysyłać na plaże Egiptu,może zaczną szanować innych klientów ,bo będą podobne afery.Jak jeszcze przejmie ten portal świecki krakowski kardynał gownin no to co rusz będzie publikacja, ale tylko o tych ważniejszych person nie mnie ani Ciebie.Tyle podobnych spraw z zamianami było.No i co!Był taki wrzask?Będzie jak Ciebie akurat dotknie? Z pewnością nie.Te sprawy muszą dotyczyć ważniejszych, a nie tych mniej ważnych,co widać na załaczonym opisie.A BP dało ciała,zresztą nie jedyne.Za to klasycznie,że mucha nie siada.Niech walczą o swoje,może coś skapnie z tego splendoru i ważności na podłogę dla plebsu i się nieco poprawi.Tylko można to było zrobić ciszej i skuteczniej nie robiąc manifestacji w obcym kraju.Potem tak nas szanują jak zasługujemy.
                          • mariusz282 Re: Artykuł z Onetu, Oasis vs Turyśći 17.09.11, 16:39
                            No no Janan2 juz nawet wie z jakiej opcji był europoseł. Ja tam czytałem wypowiedzi ludzi z nazwiska i nie ma posła o takim nazwisku. Nie wiem czemu tak to czytacie... może ze złęj strony zaczeliście. Ja nawet nie zawuażyłem ze rodzina jakaś tam była - dopiero wrzask niektorych tu spowodował że zaczalem szukac owego specjalnego traktowania przez media....

Czy czytamy ten sam fragment:
                            "Wśród 19 osób, które znajdują się w Egipcie, znajdują się dzieci oraz rodzina jednego z europosłów. Wszyscy spędzili noc w holu hotelu. "

Wśród ..... znajdują się.....

Nikomu nie życze a wyjścia są dwa. Nawet na tym forum były umieszczane porady o postawieniu sioe rezydentowi a nie braniu wszystkiego jak leci. ....
                            • janan2 Re: Artykuł z Onetu, Oasis vs Turyśći 17.09.11, 17:20
                              To tylko logiczne domniemanie.Jakoś nie wyobrażam sobie,żeby akurat onet był tak dyspozycyjny na telefon i moment nagłośnił sprawę w moim przypadku i 90% pozostałej masówki.Ale ja przynajmniej nie należę do "rodziny".Nazwiska też mogą być różne,tak jak różna bywa rodzina,pociotki czy krewni królika.Pewno "podpiął bym się pod sukces" tejże rodziny i zawalczył wraz z nią,kiedy takie towarzystwo ma być.Warto zarwać nockę w holu,choć do roszczeniowców nie należę,ale w takim przypadku...?No i to zagranie na nosie klientom BP.Ale tu patrzył bym na warunki rekompensaty i zobaczył czy warto.Jakoś inni tak "bojowi" nie byli,pytanie dlaczego?A tak po prostu to dobrze by było wiedzieć jak to się skończy(efekt się liczy) poza manfą i nerwami.
                              • alex_spike Re: Artykuł z Onetu, Oasis vs Turyśći 17.09.11, 22:47
                                Ojjj... nie tylko onet o tym pisał, ja np przeczytałam to wcześniej na interii.. Czy ten portal też jest zwolennikiem tej partii..? ;-) A w ogóle to ja nawet nie wiem o jaką partię chodzi i w sumie wcale mnie to nie interesuje.. Dla mnie chodzi o zasadę i o to jak traktują nas biura podróży..
                                I źle chyba zrozumiałeś moją wypowiedź.. Nie pisałam o nagłaśnianiu niczego na różnych portalach, gdyby to mnie się przytrafiło..
                                Może jestem pewna siebie w tym momencie, ale wiem, że choćbym miała iść po trupach to zostałabym zakwaterowana w hotelu, w którym wczasy wykupiłam, no chyba że przenieśliby mnie do dużo lepszego - Steigenberger Al Dau Beach.. ;-) w tym wypadku.. Padliny żadnej bym nie przyjęła, bo w końcu to ja im łaskę robię, że się przenoszę, a nie oni mnie.. Proste !
                                Dobrze wiesz, że jesli ludzie pozwolą się zakwaterować niby na jedną noc w innym hotelu, to już tam zostaną do końca..
                                A co do walki o swoje, nie pisałam konkretnie o Tobie.. pisałam po prostu ogólnie bo tak to na dzień dzisiejszy widzę.. Dlatego też ja zawsze dbam o swój tyłek, reszta mnie raczej nie interesuje, no chyba że ktoś chce się przyłączyć.. Tacy co stoją z boku, to mogą tam stać dalej i nie mówię tylko o wakacjach.. Mówię po prostu ogólnie o życiu..
                                Pozdrawiam
                                • kornel-1 Re: Artykuł z Onetu, Oasis vs Turyśći 17.09.11, 23:25
                                  alex_spike napisała:
                                  > ja zawsze dbam o swój tyłek, reszta mnie raczej nie interesuje,

Urocze.

k.
                                  • janan2 Re: Artykuł z Onetu, Oasis vs Turyśći 18.09.11, 09:09
                                    Hehe!
                                    >Urocze.
                                    Zwłaszcza z drugą częścią zdania...
                                    >no chyba ze ktoś chce się przyłączyć<
                                    Pewno bym się pisał na coś takiego.W tym przypadku akurat,no i nawet bym się zawziął.Mniejsza o wq...e.Taki obraz zdarzenia patrząc z tej strony no to cycuś,same plusy.Jeszcze takie towarzystwo!W przeciwieństwie do irhany i mojej ślubnej bardzo by mi odpowiadało.Pewno co najmniej oczopląsu by dostał.Jak nic uparł bym się z pewnością i murem stanąL nawet w rodzinie p-osła.To tak rozlużniająco bez dopatrywania sę jakiejś szczypanki z mojej strony.Temat jakby jest,różne poglądy czy metody rozwiązania są,no i jednak nic nie wyprowadzi mnie z przekonania,że trzeba przynajmniej z byłą żoną wikarego jechać,aby pies z kulawą nogą zainteresował się zmianą hotelu.To codzienność w naszych BP.
                                    • alex_spike Re: Artykuł z Onetu, Oasis vs Turyśći 18.09.11, 11:01
                                      Każdy zrozumiał co chciał z mojej wypowiedzi.. Co niektórzy, aż za bardzo poruszyli swoją wyobraźnie..
                                      Jednym słowem, inteligentni zrozumieli.. pozostali nie..
                                      Polacy tak już mają, czepiają się słówek, przenośni, wręcz uwielbiają to robić, a sami w większości siedzą cicho jak mysz pod miotłą, gdy ich spotka taka sytuacja.. Tam siedzą cicho, żeby potem wykrzyczeć się na forum i wylać swoje żale.. No cóż, każdy jest inny..

To wszystko i tak nie zmienia faktu, że ludzi zrobiono w balona.. I nie ma dla mnie znaczenia czy to poseł czy nie.. Dla niektórych jak widać ma.. ot, życzliwość ludzka..

Pozdrawiam
                                      • janan2 Re: Artykuł z Onetu, Oasis vs Turyśći 18.09.11, 11:21
                                        Zrozumieli,zrozumieli!!!No może poza mną,bo nie kumam drukowanego,poza tym mniej staranne wykształcenie po elementarnej szkółce parafialnej.Tak wyszło,ale inni z pewnością wyłowili sedno.A że przypięli się do niefortunnego zdania?Bywa!To raczej tak dla rozlużnienia poszło w mazycielskie strony.A co!To nie powód do urazy czy oceny cudzych zachowań czy tam "odwagi i yntelygencyji"bo idzie raczej w rozrywkowym kierunku.
                                        • alex_spike Re: Artykuł z Onetu, Oasis vs Turyśći 18.09.11, 12:38
                                          O inteligencji pisałam ogólnie janan.. Byłabym idiotką, gdybym zaczęła się wypowiadać na temat Twojej inteligencji, bo kompletnie Cię nie znam więc cóż mogłabym powiedzieć.. Poza tym z Twoich wypowiedzi wynika, że nie należysz do "głupich"..
                                          Nie było to do Ciebie więc tego tak nie odbieraj.. Natomiast o wyobraźni już tak..;-)
                                          I z mojej strony to też było z nutką żartu, aczkolwiek wiem, że w dość ironicznym tonie, bo tak już mam.. Żartuję często w dość uszczypliwy sposób...;-), choć tutaj aż nic takiego nie napisałam złośliwego..
                                          Moi znajomi mnie znają i nigdy się nie obrażają, najczęściej dociera do nich przesłanie jakie w tego typu żartach zawieram i odczytują je doskonale...;-)
                                          • janan2 Re: Artykuł z Onetu, Oasis vs Turyśći 18.09.11, 17:14
                                            Znasz nie znasz;było minęlo.Tyle,że uogólnień staram się unikać.Zawsze można się pomylić i nadepnąć komuś na odcisk.Temat jakby przetrawiony,niewiele tu można dodać.Ale ważne jest, aby do każdego tematu podchodzić z dystansem i przenośnią sytuacyjną.Nie każdy łapie,ale ironia,żart czy humor to jeden ze sposobów na w miarę poprawną dyskusję.Czasami trafi się jakaś śliwka,no to bywa weselej niż przy mieszaniu kompotu.Poza tym ja tam wolę być głupszy i nie wzrusza mnie tykanie na forum.
                                            • kasia_p45 Re: Artykuł z Onetu, Oasis vs Turyśći 19.09.11, 22:08
                                              No no juz tak sobie nie schlebiaj.. jeszcze ja tu jestem :P
                                              • janan2 Re: Artykuł z Onetu, Oasis vs Turyśći 21.09.11, 18:43
                                                >No no już tak sobie nie schlebiaj..jeszcze ja tu jestem:P

Qrde!Do kogo to!?Chyba do cairo.No bo ja raczej z zasady siebie neguję czy celowo z,maj,niżam,więc coś nie bardzo zrozumiałe.Ostatnio coś Cię przycięło,że tylko monosylabami gadasz.Szkolenie słowne z przed kilku lat(nie moje) jak widać nie poszło na marne.Czuć cykorem na odległość...a fe.Mowa była o traktowaniu klientów przez BP(nie o hotelu),mają problem ci co jadą z tym BP krzaczek.Ale nadaktywność "rodziny" zepsuła całego first minute,bo bronili swoich racji.No i dobrze,takich więcej.Tyle,że ja nawet ze względu na okoliczności przecierpiał bym nawet dobę w nieklimatyzowanym autobusie.Takie atrakcje! Tyle szykownych dupencji,całe zlocik,Bezcenne dla mojej ślubnej i jej kości jarzmowej,jak też dla moich kręgów szyjnych.A tak w ogóle to niby do kogo to było?
                                                • kasia_p45 Re: Artykuł z Onetu, Oasis vs Turyśći 21.09.11, 19:57
                                                  A jak myślisz?? :)))
                                                  • janan2 Re: Artykuł z Onetu, Oasis vs Turyśći 21.09.11, 20:30
                                                    Podobnie.Tyle,że musisz brać pod uwagę,ze wszelkie zwoje wyprasował mi dokumentnie beret.Nawet istota szara uciekła,nie wspominając tych kilku neurocytów co mi się przemieściły w okolice siedzenia i za rusz z tego rejonu żaden konował ich nie wywabi.A tu znowu trzeba się domyślać.Za trudne.Odpuszczam te monosylaby.
                                                  • kasia_p45 Re: Artykuł z Onetu, Oasis vs Turyśći 21.09.11, 23:03
                                                    No to super, że sie zgadzamy :))
                                    • irhana Re: Artykuł z Onetu, Oasis vs Turyśći 18.09.11, 21:22
                                      @janan
                                      Masz rację ja jakoś wolę inne towarzystwo, takie bardziej ubrane, które zamiast klubowego hałasu i stroboskopów lubi spokojną muzykę i rozmowy przy sziszy i miętowej herbatce.

A co do artykułu to popieram Twoje zdanie. Codziennie wielu turystów ma zmieniane hotele, skracane urlopy, ignorancję wielu rezydentów i jakoś nikt o tym nie pisze, a szkoda! Wniosek z tego taki, że trzeba być z rodziny polityka żeby podniósł się szum medialny. Krytyka artukułu nie ma nic wspólnego z obroną BP, bo te powinny słono płacić za robienie w balona swoich klientów, co nie zmienia faktu, że wszyscy od organizacji turystycznych przez media do organizacji konsumenckich mają to gdzieś. Gdyby wywalczenie czegokolwiek było prostsze i mniej kosztowne, to zapewne wielu by o nie walczyło, a tak po co się brać skoro to walka z wiatrakami i nawet Ci co wygrali tak jak Ty często piszą, że nie warto.

Swoją drogą ciekawe jak i kiedy zakończy się moja walka ...
                                      • anit64 Re: Artykuł z Onetu, Oasis vs Turyśći 18.09.11, 21:35
                                        A tak wogóle czy ktoś wie gdzie w ostateczności trafił nasz euro-oseł i jak skończyła się ta afera?
                                      • deimos2009 Szanowna Pani Irhano 18.09.11, 21:52
                                        Medialny szum jest dobry i może najlepsze co zrobił tajemniczy europoseł w całej swojej kadencji to to że wysłał rodzinkę na takie wczasy. Zwykły zjadacz chleba ma raczej małe szanse żeby wygrać z nie zawsze uczciwą korporacją za która stoi sfora prawników znająca każdy najmniejszy zapis w kilkustronicowym regulaminie imprezy. Ale jeden taki artykuł może spowodować ( i pewnie spowoduje) że mniej osób zaufa BP "Krzak" sp. z bardzo ograniczoną odpowiedzialnością i jeszcze mniejszą wyobraźnią czy jak tam ją zwą. A to przekłada się na wyniki ekonomiczne takiego krzaka. W końcu ilu klientów takiego biura wykupi wczasy po klubowej kampanii a ilu zrezygnuje z ich usług po medialnym szumie? A pamiętaj że za dwa, trzy miesiące zaczną się oferty na lato 2012. Ja na pewno skreślam Oasisa jako odpowiedzialne biuro, choć tylko raz z nimi wypoczywałem. I na prawdę nie interesuje mnie kto miał rację a kto zawalił.Nie po to jadę na urlop żeby się denerwować . Pozdrawiam
                                        • janan2 Re: Szanowna Pani Irhano 18.09.11, 22:28
                                          Faktycznie.Medialny szum to plus.Wątek nadzwyczaj się rozbudował i z pewnością nie przysłuży się BP.To też plus.No i skutki dla BP takiej "renomy" będą negatywne.No i żeby zaczęło się po takim szumie coś zmieniać u wszystkich w tym względzie,a nie olewanie.Zresztą opisała to dokładnie poprzedniczka w dyskusji.No bo w ślad za opinią idą lub nie turyści,za nimi kasa dla BP,a z matematyką jeszcze nikt nie wygrał.Więc jak z tej strony patrzy,no to rodzina ważnej osobistości miała rację.A może to już prezes zaczął jak obiecał wysyłać na plaże Egiptu?Wychodzi ,że ta opcja jak powiązane z onet.
                                        • irhana Szanowny Panie Deimos 18.09.11, 22:33
                                          Ależ ja popieram Pana zdanie w całej rozciągłosci. Doskonale zdaję sobie sprawę, że szum medialny może więcej zdziałać niż cokolwiek innego! Żałuję tylko, że tego szumu nie robią media w innych przypadkach, które mają miejsce praktycznie co dzień! Ciesze się, że ktoś podjął temat, śmieszy mnie tylko stwierdzenie, że wśród grupy była nawet rodzina europosła. Tego jednego się czepiam i żałuję, że w sytuacjach kiedy nie ma nikogo "medialnego" to te media milczą zaklęcie i jakoś nie obchodzi ich los setek oszukiwanych co roku turystów! Chciałaby żeby podobne artykuły (bez odnośników do jakiegoś ważniaka) ukazywały się za każdym razem i piętnowały nieuczciwe biuro, kiedy jacyś turyści są oszukiwani, olewani i nie dostają tego za co zapłacili!
                                          A Oasisa to ja już dawno skreśliłam, wystarczy poczytać wątki np. z zeszłego roku, kiedy to wielu turystów pisało, że Oasis zmienił im hotel w ostatniej chwili.
                                      • janan2 Re: Artykuł z Onetu, Oasis vs Turyśći 18.09.11, 22:07
                                        @irhana
                                        No to mamy nie takie same gusta,co ze względu na płeć raczej zrozumiałe.Mnie by to rajcowało,przynajmniej oko by było na czym powiesić.O faji i rozmowie raczej nie ma mowy,pewno głupiutkie towarzystwo.Może o to walecznemu także chodziło,kto wie?Może też bym zawalczył.Nie wiem,nie byłem na miejscu więc i cel walki niezbyt jasny tym bardziej jej realny w uzyskaniu pozytywny finał.A w takie porażki raczej nie wchodzę.Czasami nie warto,wszystko zależało co zaproponowali w zamian.Nie wiem o co akurat Ty walczysz,ale jeśli chodzi o podobne potyczki z BP,no to droga przez mękę.Można zwątpić niekiedy.Zyczę sukcesu.Ale jak się ma w rodzinie p-osła no to będzie pewno lżej.Widać to po natychmiastowym nagłośnieniu.Wynika z tego ,że bywają równi i równiejsi.W zderzeniu z setkami podobnych spraw dotykających "zwykłych turystów" w ten sam sposób jeszcze tę "równość "widać wyrażniej a olewanie czy przemilczanie całej masy podobnych zdarzeń, no to już plama państwa.To wqrza,i mimo że mają rację,no to trochę przegięli z tą ważnością i wywyższaniem.Tak im wyszło,pewno i w kraju będą "ważniejsi", no bo urzędasy akurat im chętniej pomogą,albo obejdzie się bez tego.Nie można tego powiedzieć o mnie czy reszcie zwykłych turystów.Mnie nie pomagali zbytnio,raczej było to przez wymuszenie i poganianie do roboty za pensyjki które biorą.Manifestacji tam na miejscu nie robiłem,za to w kraju owszem.Takie manfy to jednak podziwowisko dla miejscowych i zła opinia na przyszłość dla ziomali.Nie lubię takich ludzi,właśnie za takie niekonwencjonalne zachowania.
                                        • irhana Re: Artykuł z Onetu, Oasis vs Turyśći 18.09.11, 22:39
                                          No niestety ani posła ani wikarego w rodzinie nie mam, a walcze sobie z BP o znaczne skrócenie mojego urlopu. Wiem, że to walka dla zasady, bo pieniędzy raczej za wiele z tego nie będzie, chyba że do wydania na prawników, ale i tak się zawzięłam! O ile biuro nie upadnie to mam zamiar to doprowadzić do końca :-)
                                          • janan2 Re: Artykuł z Onetu, Oasis vs Turyśći 18.09.11, 23:02
                                            To wszystko zależy jak będziesz konsekwentna i uparta.To potrwa.Ale w moim podobnym przypadku z dodatkami sprawa była wygrana i BP pod ścianą.Tu chodzi o czas.Cholernie się te procedury dłużą.Najgorsze z tego wszystkiego jest to,że jak mi złość przejdzie,no to brakuje jakoś konsekwencji i traktuję takie sprawy jak zwykły dopust Allaha.Tyle,że w tym przypadku mocno mnie podkręcili i wytrwałem aż się ugięli.Powodzenia.
    • kornel-1 Państwo powinno zadbać o swych obywateli! 16.09.11, 20:18
      Uważam, że do każdej grupy turystów powinny być przydzielane przynajmniej dwie osoby z rodzin posłów lub ministrów. Alternatywnie proboszcz z gosposią.

Ich obecność byłaby silnym argumentem w sporach z BP i ułatwiałaby docieranie do mediów.

Swoją drogą... uważam, że to kretynizm spędzać noc w holu hotelu pięciogwiazdkowego zamiast w pokoju hotelu pięciogwiazdkowego. No, ale ludzie są różni.

Kornel
      • vicehrabiadebragelone Re: Państwo powinno zadbać o swych obywateli! 17.09.11, 09:47
        ,,Ewcia, przy całym uwielbieniu dla Twojej osoby i Twojego biura podróży... wybacz ale kompletnie się z Tobą nie zgadzam..
        Ludzie wykupują wczasy w first minute, są w 100% pewni, że znajdą się w wybranym przez siebie hotelu.. w dniu wylotu na lotnisku otrzymują voucher na ten właśnie hotel, nie będąc jeszcze świadomym co się stanie za 4-5 godzin.. mimo, iż to cholerne biuro OASIS wiedziało już od ponad miesiąca albo i trochę dłużej, bo nie wierzę i nigdy nie uwierzę, że ta Wasza impreza, której jesteś jej współorganizatorem (Ciebie absolutnie nie winie bo nie jesteś OASIS i może byłaś nieświadoma całej sytuacji), że nie ma dla tych ludzi miejsca w tymże hotelu, bo zajęły go jakieś dziewczyny z łapanki po klubach, które nie wiem kto w ogóle nazywa modelkami, ale to juz inna sprawa..!!! I na miejscu proponują mi hotel o niebo gorszy, wiem bo byłam w obu i przepaść między nimi jest duża.. No nic tylko się wkur....
        Ja w ogóle się dziwię tym ludziom, że oni są tacy cierpliwi, dziwię się tym, którzy w ogóle przyjęli jakieś warunki zastępcze bo gdyby trafili na mnie i myślę że jeszcze na wielu innych moich i Twoich też znajomych (patrz zlocik w 2007 na przykład) to ta Wasza impreza stanęłaby pod wielkim znakiem zapytania.. Bo po to kupuję wczasy w grudniu, żeby mieć pewność, że znajdę się w hotelu jaki sobie wybrałam, a nie po to żeby przewegetować te 2 tygodnie w jakimś dziadostwie i to za własne pieniądze.. Rozniosłabym zarówno ten hotel jak i tą Waszą imprezę i myślę, że pozostali bardzo chętnie by mi w tym pomogli..
        I co mnie obchodzi, że jakieś 3-4 miesiące temu ktoś sobie wymyslił, że zorganizuje jakąś imprezę i to moim kosztem w tym hotelu..?!
        Nie wierzę, że OASIS ma w tym hotelu zagwarantowane na sezon 100 miejsc, nie ma takiej pierd.... opcji, może mieć góra 50 więc to nie hotel zrobił overbooking tylko samo biuro i zrobiło w ciu.... swoich klientów.. Jako, że hotel dosprzedał im jeszcze 50 miejsc na ten termin, bo akurat tyle miał miejsc wolnych, to dalej brakuje tych 19 dla ludzi, którzy tam koczują.. i postanowiono już dawno, że po prostu coś innego się im znajdzie, bez informowania ich o tym przed wylotem, bo pewnie większość by zrezygnowała.. To jest OSZUSTWO, nic więcej..
        I jeśli pytasz czy lepiej by było wyautować te 100 osób, to moje zdanie jest że tak, bo co mnie to ku... obchodzi... zresztą wyautować z waszej grupy można by było tylko te 19, które de facto nie powinny mieć miejsca w tym hotelu... Dlaczego Wy nie przeniesiecie tych ludzi z Waszej grupy do innego hotelu... dlaczego to ma byc kosztem ludzi kupujących wczasy w grudniu.. I nie mieszaj żadnej kampanii do tego, bo ja nie jestem ani posłem ani kuźwa kandydatem a zrobiłabym jeszcze większy dym..
        A wracając do OASIS to bardzo im się dziwię.. Albatros Palace nie jest tanim hotelem i nie wierze, że którąś z tych pseudomodelek będzie stać na wczasy tam (no chyba, że znajdzie się sponsor:-), a możliwie, że ta 19 osobowa grupa ludzi zechciałaby tam wrócić ponownie i to oni robią kasę dla biura a nie te panienki.. Naprawdę zrobili sobie niezłą reklamę, wypieprzając ludzi z kasą.. tylko pogratulować głupoty...;-)
        Za niedługo normalnie nie będzie z kim jeździć na wakacje..
        I jeszcze raz podkreślam, Ciebie nie winię bo jesteś tylko współorganizatorem i to OASIS ma podpisana umowę z hotelem..
        Pozdrawiam
        Anita ,,

Dokładnie ,mogę sie podpisać pod tym tekstem.Dziwię się że ktoś jeszcze broni tego BP
        • kasia_p45 Re: Państwo powinno zadbać o swych obywateli! 17.09.11, 10:27
          Tak to jest jak sie jedzie z biura "Krzak"...
          • matanzas Re: Państwo powinno zadbać o swych obywateli! 17.09.11, 12:29
            Kasia nie tylko b/p krzak znajomi mieli podobną jazdę z " renomowanym " podobno b/p Tui.....
            • alex_spike Re: Państwo powinno zadbać o swych obywateli! 17.09.11, 12:51
              Tak naprawdę teraz to nie wiadomo z jakiego biura jechać.. Ja z TUI tez miałam małe przygody w Egipcie, ale nie aż takie jak teraz ludzie z OASIS..
              A najlepsze jest to, że ten cholerny finał imprezy miss club poland miał sie odbyć w zupełnie innym hotelu i organizatorem miało być Alfa Star..
              Cytat ze strony miss club poland:
              "Dzięki współpracy z ALFA STAR oraz OstatnieMiejsca.pl mamy zarezerwowanych 100 miejsc w 5-gwiazdkowym hotelu Imperial Shams Abu Soma w Egipcie. Z miejsc będą mogli skorzystać finalistki wraz z osobami towarzyszącymi, organizatorzy, ekipa foto-video, przedstawiciele oraz widzowie Eska Tv , zaproszeni Dje , a także klubowicze , którzy będą chcieli spędzić Wczasy wraz z Miss Club Poland 2011.
              Pierwszeństwo w rezerwacjach mają kluby, partnerzy, zaproszeni dje a dopiero potem klubowicze. Rezerwację meijsc można dokonać najpóźniej do 10.05.2011 wraz z wpłaceniem zaliczki w wysokości 600zł od osoby. Koszt całych wczasów to 1890zł od osoby (All Inclusive czyli wszystko w cenie) + opcjonalnie 3% ubezpieczenia niezmienności ceny. W cenie zawarte jest : przeloty, transport, wyżywienie all inclusive,
              zakwaterowania, ubezpieczenia itd…"
              Pewno coś nie wypaliło i na szybko OASIS zorganizowało coś zastępczego, kosztem innych swoich klientów, także czarno na białym widać, że co najmniej od 3 miesięcy było zaplanowane przesunięcie tych ludzi do innego hotelu, o czym biuro powinno klientów poinformować przed wylotem.. I albo ktoś akceptuje zmianę warunków albo zwracają mu kasę.. PROSTE jak 2x2!!
              Poza tym dlaczego oni mają iść na ustępstwa a nie OASIS, czemu muszą się przenieść do gorszego standardem Beach Albatros a nie na przykład do wybranego przez siebie hotelu o jeszcze lepszym standardzie np Steigenberger Al Dau Beach z All inclusive oczywiście..;-) Skoro biuro zrobiło taki szwindel, to niech teraz poniesie tego konsekwencje i zapłaci im za pobyt w lepszych warunkach..
              Trzeba walczyć z takimi praktykami, bo jak większość będzie to olewać, to dalej biura będą robić co chcą z turystami..
              Kilka lat temu miałam zastrzeżenia i to duże do warunków w hotelu PYRAMISA w Sharm (obecnie ma zmieniona nazwę), rezydent oczywiście uznał nasze zastrzeżenia za zasadne i bez mrugnięcia okiem reklamację podpisał a biuro Selectours zwróciło nam część kasy.. 4 lata temu Alfa Star chciało nam zmienić hotel na gorszy, jazda była juz na lotnisku niemożliwa i wygraliśmy.. wszyscy wylądowaliśmy w hotelu, który sobie wykupiliśmy..
              Ja bym nie popuściła.. no chyba, że zaproponowaliby mi Steigenbergera..;-)
              Ale na pewno nie przeniosłabym sie do Beach Albatrosa, bo choć nie jest złym hotelem, to standardem jest dużo gorszy od Albatrosa..
    • deimos2009 Oasis to raczej strzelił sobie w kolano. 17.09.11, 20:56
      Impreza z klubowymi laskami a'la Barbi a raczej skandal z tym związany i rozdmuchany przez Onet trochę Oasisa będzie kosztował zwłaszcza że za kilka miesięcy rozpoczną się oferty first minute. Ja tam z nimi ryzykował nie będę.
    • karuzela100 Re: Artykuł z Onetu, Oasis vs Turyśći 18.09.11, 07:50
      w d,,,, mam rodzine europosła niech sie czują jak zwykli Polacy...:)
      szkoda pozostałych bo pewnie harowali cały rok na te wakacje......
      Oasis wszyscy wiemy jakie to biuro powodzenia.....karuzela100
      • cairo7 Re: Artykuł z Onetu, Oasis vs Turyśći 19.09.11, 02:31
        Piszę na końcu a i to dla jaj:)to co przeczytałem...no ok nie 100% to totalne bzdury.Piszta piszta...a po stolach nie ....co Wy kur...wa wiecie o kwaterowaniu w Egipcie??a naszego posla i jego familie to tam maja w dup.ie wiec nie wiem o co ten szum?A ktoś zawsze musi być do odstrzału...magiczne slowo-overbooking:)Oczywiscie ja bym przedstawiciela swojego biura...prawie zabił:)-za first minute.Hotel nie jest tu nic winny-normalna taktyka.
        • vicehrabiadebragelone Re: Artykuł z Onetu, Oasis vs Turyśći 19.09.11, 09:23
          Zamiast walić kur.... może naświetlisz dokładnie temat jak jesteś tak obeznany w miejscowych realiach,a nie lansujesz się na mega kumatego brakuje jeszcze tekstu ,,wiem ale nie powiem'':)
          Chyba nie przeczytałeś dokładnie poprzednich postów bo akurat do hotelu to nie wiidziałem wielkich pretensji a głównie ludzie jechali po biurze podróży.
        • alex_spike do cairo7 ;-) 19.09.11, 19:25
          No tak .. godzina 02.31.. to ja już wiem o co chodzi...;-)
          Krzyś, ja wiem że Ty o tej porze masz największą wenę twórczą, ale powinieneś czasem odpuścił i pójść grzecznie spać..;-)
    • padalec39 Każdy "turysta" naprzykrzający się rezydentowi 19.09.11, 22:59
      Powinien być odprowadzony za najbliższą piramidę, Sfinksa albo ( w najgorszym wypadku) wielbłąda i rozstrzelany bez sądu.
      • organista_pl Re: Każdy "turysta" naprzykrzający się rezydentow 21.09.11, 10:31
        Pomijając fakt euro posła skoro zamawiamy wczasy w lutym i płacimy za konkretny hotel to nie może być tak ze na miejscu dowiadujemy się że nie ma miejsc a biuro w tym Oasis z którym tez byłem w Egipcie przenosi Cię do innego hotelu jak bym nigdy nic się nie stało tak nie powinno się traktować klientów .Nie wspominając już o bezczelnej rezydentce która traktuje cie jak zło konieczne .Wiem wiem to jest kuźwa Polska i jeszcze upłynie wiele wiele lat zanim się to zmieni bo prawo jest u nas kulawe dlatego BP robią z nami co chcą .
        • padalec39 Żarty żartami oczywiście. 02.10.11, 00:09
          W czasie niedawnej rezerwacji wczasów zapytałem u przedstawiciela biur podróży co myślą o Oasisie? Cytuję opinię :" do Tunezji wysyłamy ale do Egiptu nie polecamy". I wszystko w temacie. Dobrej nocy!
          • organista_pl Re: Żarty żartami oczywiście. 03.10.11, 14:07
            Oasis to najgorsze biuro z jakim sie spotkałem
          • crazyibox Re: Żarty żartami oczywiście. 08.10.11, 14:52
            byłem 2 razy w Egipcie z Oasis i było wszystko OK. Jak dla mnie najlepsze biuro. Dobra opieka rezydentów, z hotelami też.
    • irhana Re: Żarty żartami oczywiście. 14.10.11, 00:59
      Jak dla mnie to promocja młodocianyk Polek dla egipskich "habibi", a nie promocja Egiptu.
      Dziwne pojęcie promocji muzułmańskiego kraju, tak róznorodnego i pieknego w kulture i zabytki za pomocą bandy porozbieranych panienek.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka