Dodaj do ulubionych

Kair(1-14.08)-hotel, zdjęcia, towarzystwo...

IP: 62.181.183.* 21.06.04, 13:56
Cześć,
planuje 2-tygodniowy pobyt w Kairze na początku sierpnia (mam nadzieję, że
przeżyję wysokie temperatury:-)- "plener fotograficzny". Czy znacie jakiś
przyzwoity hotel/hostel ect. w Kairze, niezbyt drogi? Czy ktoś z Was będzie w
tym czasie w Kairze? Indywidualnie. Chętnie wspólnie powłóczę się po zaułkach
Starego Kairu - robić zdjęcia ect. Zawsze to raźniej:-)
Pozdrawiam ciepło
Ewa
Obserwuj wątek
    • jolek Re: Kair(1-14.08)-hotel, zdjęcia, towarzystwo... 21.06.04, 14:30
      a jak na wlasna reke zamierzasz tam dotrzec? jesli moge spytac :O)

community.webshots.com/user/jolamalcher
      jolamalcher.fotopages.com
      • Gość: Ewa Re: Kair(1-14.08)-hotel, zdjęcia, towarzystwo... IP: *.wsz-pou.edu.pl 21.06.04, 14:54
        Lece Malevem z Warszawy (z przesiadka w Budapeszcie). Czekam na jakas
        przyzwoita cene (ostatnio widzialam promocyjna za 1200 zl w dwie strony). Moja
        znajoma leci do Kairu 13 lipca tez Malevem - tyle, ze z Budapesztu (mieszka "w
        okolicach:-) Zaplacila duzo, bo az 1700 zl. Samolot przylatuje na lotnisko
        kairskie (26 km od centrum) o 3.15 w nocy. Nie ma problemu z dostaniem sie do
        centrum.
        Inaczej nie da sie za bardzo dostac do Kairu. Myslalam wczesniej o promie z
        Wloch do Aleksandrii albo Port Said... ale to nie takie proste.
        Ewa
        • corrina_f1 Re: Kair(1-14.08)-hotel, zdjęcia, towarzystwo... 21.06.04, 15:24
          Dobrym rozwiązaniem (cenowo,bo czasowo wychodzi nieco dłużej) jest także
          wykupienie samego czarteru, np do Sharm, choć odległość z Hurghady w sumie taka
          sama za jakąś przyzwoitą cenę, a takie się zdarzają. Ostatnio kolega leciał do
          Hrg za 600 zł. Ecco Holiday sprzedawało ponad miesiąc temu sam bilet za ... 99
          zł !!
          A potem pozostaje już tylko 5-6 godzinna podróż lokalną linią autobusową (Super
          Jet - bilet z SSH do Kairu w jedną stronę to koszt 60 LE, czyli 10 USD).
          Autobusy są bardziej niż w porządku i odkąd raz takim jechałam (no, w sumie
          2;), nie mam zamiaru więcej korzystać w Egipcie z autokarów turystycznych.

pzdr
          Kasia
          • Gość: Ewa Re: Kair(1-14.08)-hotel, zdjęcia, towarzystwo... IP: *.wsz-pou.edu.pl 21.06.04, 15:58
            Dziekuję, może masz więcej informacji na temat zakwaterowania w Kairze?
            Ewa
            • corrina_f1 Re: Kair(1-14.08)-hotel, zdjęcia, towarzystwo... 21.06.04, 16:20
              Hmmm, tu Ci chyba nie pomogę, spaliśmy w jednym z droższych hoteli w mieście -
              Sheraton Gezira ;)) Oczywiście nie za "normalną" cenę, bo na taką nigdy by nas
              nie było stać.
              Spróbuję wypytać przyjaciela Kairczyka, ale już kiedyś ciągnęłam z nim ten
              temat, nie zna się za bardzo na hotelach mieszkając w Kairze we własnym
              mieszkaniu ;)) Ja też średnio znam się na warszawskich hotelach :))
              • Gość: Ewa Re: Kair(1-14.08)-hotel, zdjęcia, towarzystwo... IP: *.wsz-pou.edu.pl 21.06.04, 17:02
                Hej Kasia,
                no tak... mnie także Sheraton Gezira prześladuje:-) Najwyższe piętro, wieczór,
                minarety w świetle zachodzącego słońca, Nil.... Bajecznie, ale mimo
                potencjalnych możliwości wykorzystania znajomości egipskich i 30 % cenę,
                narazie nie chciałabym z tej możliwości korzystać, ale jak zamarzę o luksusowym
                pobycie w Kairze - z pewnością:-)
                Ewa
                • corrina_f1 Re: Kair(1-14.08)-hotel, zdjęcia, towarzystwo... 21.06.04, 17:12
                  Hihi, naciesz swe oczy widokami z naszego okna :))
                  www.pbase.com/corrina/before_the_sunrise
                  www.pbase.com/corrina/cairo_by_night
                  Co prawda nie było to ostatnie piętro, ale ja oszalałam na punkcie tego hotelu,
                  jak go zobaczyłam po raz pierwszy w zeszłym roku ! Miałam dokładnie takie same
                  marzenia jak Ty :)
                  W Egipcie marzenia w ogóle bardzo prosto się spełniają, trzeba miec tylko duzo
                  kasy ;)) Wolałam przesz 2 tygodnie spać w 3* Amar Sinie w Sharm (czego
                  bynajmniej nie żałuję, bo było super!!) za 1500 zł ale zaszaleć te 3 noce w
                  Kairze, wiem, że to crazy, ale ja już tak mam ;)

PS Czytałaś moje egipsko-kairskie opowieści ?
                  pzdr
            • Gość: magda Re: Kair(1-14.08)-hotel, zdjęcia, towarzystwo... IP: 193.0.70.* 21.06.04, 16:23
              hotel tulip jest ok, kosztuje ok 30 funtow za dobe ale trzeba robic rezerwacje
              bo jest zawsze pelny. fajny jest tez al-waha (oasis) tyle ze dwojka kosztuje
              100 funtow za dobe. pzdr
    • Gość: Tomstar Oasis Hotel IP: 192.11.224.* 22.06.04, 16:48
      www.oasis.com.eg
      Szczerze polecam.
      • Gość: EWA Re: Oasis Hotel IP: *.wsz-pou.edu.pl 23.06.04, 14:38
        Dzięki Tomstar, ale ... za drogo:-) 100 USD za nocleg? Dołożyłabym trochę i
        nocowałabym jak Corrina prawie na Nilu:-)
        Ewa
    • Gość: dinokajman Polecam hotel "Oasis" IP: *.gorzow.mm.pl 22.06.04, 17:53
      Jest obszerny 5* i bardzo ładny (dają dobre papu) 10 min od piramid.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka