Dodaj do ulubionych

w ktorym miesiacu mniej rosjan?

26.05.12, 02:35
czy ktos wie kiedy mozna sie spodziewac mniej rosjan w hotelu?lece juz za tydzien i czytajac ze 80% to rosjanie juz sie boje,mam nadzieje ze wczerwcu bedzie ich o niebo mniej ale to chyba juz loteria?
Obserwuj wątek
    • piasek.mi.zgrzyta W trzynastym 26.05.12, 04:37

W zadnym. Rosjanie sa milej widziani niz Polacy.
      Tak, ze zacznij uczyc sie slowek. Panimajesz?
      • gladi3 Re: W trzynastym 26.05.12, 05:11
        da.ale musi byc jakis ich miesiac jak nasze wakacje ze jest ich wiecej.ok poczytam chyba w necie.oby jak najmniej.
        • bubu54142 Re: W trzynastym 26.05.12, 06:40
          Wolę ich towarzystwo niż angoli lub polaków.Przekonałem się na własnej skórze.Nie ma problemu z nawiązaniem kontaktu.A upierdliwcy są w każdej nacji.
          • adas.rs Dana Beach 26.05.12, 07:56
            Byłem w hotelu Dana Beach i przez dwa tygodnie nie spotkałem ani jednej osoby z rosji,ukrainy itd. Samych polaków było może ze 4 rodziny a reszta to niemcy, austryjacy francuzi :)
            • czarny_login_zajety Re: Dana Beach 26.05.12, 10:15
              Iberotel AquaMarine Resort - większość gości (80%) to Polacy.
              W Dana Beach niemieccy emeryci ;)
              W Magawish królują Włosi i Rosjanie.
    • warmianka35 Re: w ktorym miesiacu mniej rosjan? 26.05.12, 12:03
      A co ci przeszkadzają Rosjanie? Rasizm to nieładna cecha i szczególnie uciążliwa, gdy ktoś podróżuje po świecie. Czasami jeżeli ktoś chce mieć udany wypoczynek powinien zapytać "Gdzie jest najmniej Polaków?" Szczególnie tych, którzy prawie przez cały czas chodzą pijani i tylko szukają powodu do kolejnej awantury, obsługę hoteli mają za coś znacznie gorszego od siebie i tych którym się wydaje, że jak zapłacili ok. 1000 zł to mogą wymagać nie wiadomo czego. Z mojego pierwszego pobytu w Hurghadzie pamiętam to , że jakiś Polak ciągle urządzał awantury o........kurczaka, a konkretnie o to, że jest jego zdaniem za mało skrzydełek jak by on sobie tego życzył. Z powodu "nieodpowiedniego" menu potrafił przez całą noc chodzić i w pijanym widzie wrzucać łóżka do basenów. A jeżeli chodzi o Rosjan, to takich i temu podobnych wspomnień nie mam. I od razu powiem, że trudno ci będzie znaleźć hotel, gdzie ich nie ma. W końcu jest ich znacznie więcej niż nas i też przyciągają ich niskie ceny do Egiptu. Jedyny hotel, w którym prawie nie spotkałam Rosjan, to był hotel w Tabie Aquamarine Sun Flower, ale to że nie było Rosjan jak ja byłam, nie znaczy, że w tym roku tak będzie
      • janan2 Re: w ktorym miesiacu mniej rosjan? 26.05.12, 12:35
        No właśnie!Co znowu z tymi Rosjanami!?Jest ich kilka razy więcej niż nas więc o co biega?Nawet bogatsi,a jeśli nie to mają gest,mają też odmienną mentalność,ale tylko ciut ciut.Można czasem się pośmiać,można nawet razem z nimi nieżle się bawić,tylko trzeba ich znać bliżej,no i język.Ale nawet bez tego idzie się dogadać.To Słowianie,jeszcze nawet nas lubią.My nie jesteśmy narodem wybranym.No i cały świat ma padać nam do nóg,bo my z Sarmacji!? To bardzo złudne wywyższanie się.Są znacznie lepsi od nas w wielu dziedzinach życia.A że mają czasami odbicia!? No cóż.Tak jest,to urlop,więc luz.Wolę jednak osobiście ten luz rosyjski,niż nasz rodzimy polski w takich samych sytuacjach.Nawet są "kulturalniejsi" od wrzaskliwych Niemców czy tam Anglików..Coś się komuś "pomięszało",więc obrać inny kierunek,lub nawet bywają bezludne wyspy chyba.

A może to opcja niejakiej ministry tse-tse o wręcz wyjątkowym intelekcie inaczej,co to chciała Rosjanom zamienić hotel w centrum wawki na jakieś bezdupie,bo będzie miesiączka czy tam procesja krzyżowców prezesa.Wtedy nie ma już co tłumaczyć,tak to denne.Trzeba się dostosować.No bo tak oni jak i my jesteśmy gośćmi w Egipcie.Gości trzeba umieć przyjąć.Wszystkich!Chyba,że jest się bardzo uczoną inaczej ministrą i jej pępkiem w podobnym traktowaniu naszych pobratymców.Dołujące.
        • gladi3 Re: w ktorym miesiacu mniej rosjan? 26.05.12, 13:52
          nie podoba mi sie jak na stolowce nakladaja wszystko co jest,przed otwarciem na kolacje stoi juz mega kolejka,uwazaja sie za panow w hotelu bo wielka Rosia i raczej tez nie mowia w zadnym jezyku,nie mowiac o zachowaniu ale coz trzeba to znosic i liczyc ze bedzie ich mniej.
          • ewa1900 Re: w ktorym miesiacu mniej rosjan? 26.05.12, 14:35
            i jeszcze trzeba dodać ,ze wynoszą z restauracji wszystko:owoce,ciasta,bułki..........a na uwagi obsługi reagują raczej niekulturalnie.I wynoszą zarówno po śniadaniu jak i po obiedzie no i po kolacji.A przecież można zjeść tyle ile się chce w restauracji.
          • janan2 Re: w ktorym miesiacu mniej rosjan? 26.05.12, 14:52
            Nooo!Sądziłem,że weżmiesz to do siebie.Ale to nic osobistego nie było.Wyraziłem swoje zdanie i tyle,więc i na polemikach mi akurat nie zależy.Ale to często powielany temat,chyba wieczny.Ze tą stołówką to fakt.Robimy za ubogich czy gorszych krewnych.Reszta innych nacji europejskich przygląda się temu z podziwem i konsternacją.Nawet jak przed stołówką nie wszyscy są,to i tak jedna osoba potrafi wpuścić całą resztę.Tu chyba całkiem odbiegają od normy.Mają swoje takie odchyłki niepojęte i wstydliwe dla nas niekiedy.Tym bardziej,że wielu zachodnich turystów nie odróżnia szeleszczącej słowiańskiej mowy i nas też bierze za Rosjan.Każdy jakoś tam musi się zmieścić między nimi,no i jakoś unikać.Trudno ich gdzieś nie spotkać.Imprezowi też bywają,czasami aż za wesoło.Jest jednak co raz więcej normalnych,kwestia szczęścia,trafisz na moskwiczan lub z Norylska powiedzmy,a to dwa różne światy.Jak obsługa nie pomoże,no to trzeba wrzasnąć językiem z akcentem małorolnego bauera i zazwyczaj pomaga.Niby nie rozumieją,ale pojmują.Sprawdzone.
          • gemalla Re: w ktorym miesiacu mniej rosjan? 26.05.12, 17:23
            eeee a Polacy tak nie robią?pospolity Polak uznaje zasadę mówię wolno w swoim języku to mnie każdy zrozumie. Wieeeele takich rodaków spotykałam w Egipcie. Zapamiętałam też jak jeden nowo przybyły wydzierał się z 9 rano-dalej ku... mustafa otwieraj ten bar, albo polacy wieczorem w basenie a Rosjanie spokojnie przy stolikach basenowych z politowaniem mowiący-aaa polsza.Rosjanie są fajni,śmieszni,bezpośredni,uprzejmi(w większości) no i babki fajnie sie stroją na posiłki :)
            • janan2 Re: w ktorym miesiacu mniej rosjan? 26.05.12, 18:24
              Każda nacja ma jakieś swoje przywary i można przypiąć jej łatkę.Faktem jest,że pobratymcy nieco odbiegają w tym względzie od reszty.Ale spokojnie.Z nas też się śmieją.Jeśli chodzi o wymiatanie posiłków,to trzeba poczekać.Niech się pożywią tym z dnia poprzedniego.Dla każdego coś zostanie i starczy.Ale te zwiewne szaty i makijaż no to nie raz obłęd.Można się pośmiać.Nie zapomnę jak w SSH spacerowały sobie dwie atrakcje w męskich ciut przykrótkich białych podkoszulkach po schodach w te i wewte.Tak sobie.Nogi jak kolumny na Karnaku,a pod schodami zbiegowisko.Myślałem ,że coś ciekawego,więc idę, a tam wszystkie głowy męskiej części co rusz w górę.Nie wspomnę już czy stringi były czy nie,coś tam błyskało jakby.Ale chłopy to też takie dziwne,też atrakcja.One to robiły celowo.Nie dotrwałem do końca przedstawienia,bo wparowała moja ślubna,która akurat w tym względzie absolutnie na żartach się nie zna i było koniec spektaklu.Ale podkoszulki to obłęd w tej akurat kreacji,mogły by co najmniej jakieś koszule nocne.Nie ma co wydziwiać.Jest co raz więcej i ładnych babek jak też przyzwoitych zachowań,więc trzeba przyjąć to co jest,bo niewielki mamy wpływ na towarzystwo.Uda się lub nie,kwestia szczęścia jakoś "rzyć" trzeba.
              • des4 Re: w ktorym miesiacu mniej rosjan? 26.05.12, 22:51
                a kto się tak z nas śmieje ptysiu?
      • wojtek37k Re: w ktorym miesiacu mniej rosjan? 26.05.12, 14:40
        warmianka35 a co ten temat ma wspólnego z rasizmem ?? Rosjanie to jakaś nowa rasa ???
        Jak komuś przeszkadzają pewne przywary , które charakteryzują tą , czy inną narodowość
        to wybiera tak , abym mógł odpocząc i nie czuć zarzenowania , w trakcie wypoczynku .
        Mnie akurat Rosjanie nie przeszkadzają , ale nie lubię wypoczywać z gentelmenami brytyjskimi
        i wybierając hotel zwracam na to uwagę .
        Gladi , a Ty źle podszedłeś do tematu , nie wybiera się jakiegos specjalnego okresu , bo Rosjanie latają do Egiptu cały rok , wybiera się hotel w którym ich nie , a takie hotele jak najbardziej są
        Pozdrawiam
        • kasia_p45 Re: w ktorym miesiacu mniej rosjan? 26.05.12, 15:24
          Wszedzie gdzie byłam byli Rosjanie. Nie tylko w Egiptowie. I jakos nie mam złych czy odmiennych doświadczeń na ich temat. Ostatnio byłam pełna podziwu jak kąpali sie w lodowatej wodzie /w lutym/ w Titanicu Palace. Jak każda nacja mają coś w sobie, że można rozpoznać na odległość, że to Rosjanie ale poza tym nic nadzwyczajnego. Tacy sami ludzie jak my.. Może tylko są bardziej pewni siebie niż my. :))
          • korolowa0 Re: w ktorym miesiacu mniej rosjan? 26.05.12, 17:02
            byłam w maju w Tabie, w Sofitelu i Rosjan było bardzo mało,głównie Francuzi...
            Ja jakoś też nie lubię hoteli gdzie głównie Rosjanie urzędują, są mało kulturalni, co za tym idzie poziom hotelu dorównuje ich poziomowi..tak wynika z moich obserwacji, ze hotele gdzie głównym klientem są osoby z Francji, Niemiec czy Anglii mają zdecydowanie lepszy serwis, wyżywienie itp.

• des4 Re: w ktorym miesiacu mniej rosjan? 28.05.12, 08:17
              frytki z majonezem?

co rozumiesz prze "kulturę" brytyjskiej i niemieckiej klasy pracującej?
    • czarny_login_zajety film z hurghady 26.05.12, 19:17
      A to jest filmik z Hurghady. Osobiście byłem świadkiem takich zachowań niezliczoną ilość razy - a spędzam urlop w Hurghadzie w hotelach w 80% obłożonych Rosjanami :)

webtv.net.ua/2708/
      • gladi3 Re: film z hurghady 26.05.12, 19:49
        kurcze w normalnym kraju czy hotelu taki gosc dostaje wydalony z hotelu i przyslany ma rachunek za straty itp ale sie toleruje takich gosci jednak traci reszta pozadnych ludzi.nie wiem jak hotel ma reagowac na takie zachowania bo sie wydaje ze moga robic wszystko.
      • padalec39 Film jak film 27.05.12, 00:16
        A ja nigdy się w Egipcie z czymś takim nie spotkałem. No ale skoro przez dwa wyjazdy do Hurghady widziałeś takie sceny "niezliczoną ilość razy" to współczuję. Zmień hotel na taki gdzie patologia nie jeździ. Niekoniecznie rosyjska. Zresztą w pobliżu Poznania masz super miejsce. "Czardasz" we Wrześni, nad jeziorkiem, super jedzonko, Internet za free, posty se będziesz pisał -polecam. A tak poważnie: wart sobie przeczytać komentarze zamieszczone pod tym filmikiem a pochodzące z rosyjskojęzycznej części ukraińskiego społeczeństwa. Mi najbardziej się podobało "bydło, będzie bydłem nawet w Afryce". Jakoś sami nie akceptują takiego zachowania ziomali, no ale patologia zawsze będzie patologią, nieważne od nacji.
        Ja miałem okazję omijać, idąc do pracy, pijane "zwłoki" Niemców w belgijskim hotelu ( jak wytrzeźwieli to udawali że nic się nie działo), to sam było we Frankfurcie z Chińczykami ( czekali na samolot i pewno im się dłużyło). I nikt ich z hotelu nie wywalał.
    • doral2 Re: w ktorym miesiacu mniej rosjan? 26.05.12, 21:56
      gladi3 napisał:

> czy ktos wie kiedy mozna sie spodziewac mniej rosjan w hotelu?lece juz za tydzien i czytajac ze 80% to rosjanie juz sie boje,..."

rosjanie to nie ludożercy.
      lepiej zapytaj kiedy można się spodziewać mniej polaków.
      • tuskania W pazdzierniku 27.05.12, 07:02
        Najmniej Rosjan wyjezdza w pazdzierniku. Zostaja wowczas w domu aby celebrowac
        rocznice Wielkiej Rewolucji Pazdziernikowej.
        • janan2 Re: W pazdzierniku 27.05.12, 09:18
          Nie ma zasady.Teraz obchodzą w tym czasie wielkie święto z okazji pozbycia się Polaków z Kremla,a rewolucję jakby wstydliwie i mniej.Nawet odpowiednie miejsce ku czci,z tablicą i miejscem każni jest do tej pory na Pl. Czerwonym.Przetrwało carat i komunizm nienaruszone do dziś.U nich zawsze jest święto jak władza ogłosi,obojętnie z jakiej okazji.Najwięcej jest ich w wakacje.Mają podobnie jak u nas,no i w styczniu święto noworoczne takie sami jak nasze , no ale potem B.Narodzenie i Trzech Króli i świąt ,że ho ho,do połowy miesiąca.Podobnie z Wielkanocą i świętem zmarłych(to obchodzą razem)może przypaść w maju,średnio dwa tygodnie póżniej niż u nas,w zastosowaniu kalendarz juliański.Ale tam "prazdniki" urządzają sobie lokalni kacykowie w zależności od widzimisę kiedy chcą.Więc trzeba przyjąć ,że są zawsze.Mieszanina narodowości znaczna.Rodowici Rosjanie wstydzą się za Ukraińców i odwrotnie,zresztą przepychanki na filmiku jak i komentarze to potwierdzają.Rozróżnić ich można tylko po akcencie i niektórych słówkach.Rosjanin zawsze mówi "czto" a Ukrainiec czy mieszany "szo".Niby to samo ,ale jednak inne i jest takich dużo więcej niuansów językowych.Zresztą cała zadnieprzańska Ukraina,no to oni narodowości nie czują.Sami określają się jako miejscowi i zwisa im to z lekka.Podobnie zresztą jak w syberyjskich ośrodkach.Mieszanina narodowości i nasiedleńców.Tak więc nie wszystko to "ruski",podobnie jak i świętowanie znacząco odmienne od naszego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka