Dodaj do ulubionych

Wróciłam z Sharm hotel radisson-sas

IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.04, 08:06
Właśnie wróciłam z Radisson Sas chętnie odpowiem na każde pytanie aby Polacy
omijali ten hotel szerokim łukiem.Moja opinia na temat hotelu będzie w
opiniach o hotelach.A tak na marginesie przeczytałam przed chwilą że pc
maniac ochrznił forumowiczów że interesują ich tylko hotele,żarcie.Niech
przeczyta moją opinię a przekona się że jest to ważne.
Obserwuj wątek
    • puma1 Re: Wróciłam z Sharm hotel radisson-sas 05.07.04, 12:54
      Nikt nie jest ciekaw no to sam będzie sobie winny.Sugeruje zmianę hotelu
      jeszcze w Polsce warto zapłącić 300 zł opłaty manipulacyjnej,bo na miejscu
      zamiana jest bardzo kosztowna i mało realna.
      • Gość: blekota Re: Wróciłam z Sharm hotel radisson-sas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.04, 13:00
        ja jestem ciekawy co takiego tam zrobilas ,ze teraz odgrywasz sie na radissonie
        • puma1 Re: Wróciłam z Sharm hotel radisson-sas 05.07.04, 13:27
          Umiesz czytać czy nie co niby miałam tam robić chciałam odpoczywać ,a jeśli
          masz inne zdanie to wdaj się w polemikę,przedstaw swoj poglad i możemy
          podyskutować ,a jesli jesteś zainteresowany to wejdz na hotele-egipt i sobie
          poczytaj,moja opinia nie jest odosobniona,a za pare dni takich opini jak moja
          będzie więcej,szkoda że wszyscy którzy tam byli w tym samym terminie i bardzo
          narzekali nie korzystają z tej strony aby móc to opisać.A najlepiej to wybierz
          się tam i sam się przekonaj,a nie zadawaj głupich pytań.
          • Gość: Ela Re: Wróciłam z Sharm hotel radisson-sas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.04, 13:34
            Mam pytanie jakie hotele w Sharm wg Ciebie są dobre. Ja również jadę z Alfa
            Star 19.07. Mam Rezerwację do Hilton Dreams. Czy wiesz cokolwiek na temat tego
            hotelu i czy to prawda, że Alfa star może zmienić hotel w ostatniej chwili?
            Z góry dziękuję za odpowiedź.
            • puma1 Re: Wróciłam z Sharm hotel radisson-sas 05.07.04, 13:47
              Witam.Mnie nie zmienili hotelu i nie słyszałam aby wtym okresie innym ludziom
              zmienili hotel.Co do hotelu który wybrałaś widziałam go tylko na zewnątrz i
              wiem jedno że aby dojść do plaży Hotelu Hilton musisz przejść przez jezdnie
              ponieważ leży on po drugiej stronie.Rozmawiałąm z ludzmi wracajacymi z Hiltona
              Waterfalls i byli dość zadowoleni nie mieli takich cudów jak u nas w hotelu
              mówili że plaża jest ok także dla dzieci,nie chorowali na zemste więc jeśli
              możesz to może zamień na tego innego Hiltona ,ale moze więcej powie Ci ktoś kto
              był w Hilton Dreams,ale na 5 gwiazdek nie licz.
              • Gość: ela Re: Wróciłam z Sharm hotel radisson-sas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.04, 14:24
                Dzięki za odpowiedź. Niestety w Hilton Waterfalls nie już miejsc. Mam nadzieję
                że Hilton Dreams nie będzie taki beznadziejny jak Radisson Sas, który opisałaś.
                Czy byłaś na wycieczkach fakultatywnych z Alfa Star, a może korzystałaś z
                jakiegoś miejsowego biura podróży, które możesz polecić. Pozdrawiam Ela.
                • Gość: puma Re: Wróciłam z Sharm hotel radisson-sas IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.04, 14:46
                  Najpierw odnosnie wycieczek.I na wstepie zaznaczm moze to tylko my mielismy
                  pecha ,może odezwą się też inni forumowicze którzy go nie mieli.
                  A więc po kolei
                  1.Wycieczka do delfinarium koszt w Alfie 25 $ w kasie przed wystepem 15 $ od
                  osoby,wycieczka godna polecenia delfiny wzruszajace,delfinarium prowadza
                  Polacy,mąz również pływał z delfinami ,napewno nie zapomniane przeżycie dgyby
                  nie fakt że po wystepie gdy juz wszystkie inne biura odebrały swoich
                  klientów,okazało się że z Alfy nikt po nas nie przyjechał ,ale to nie srodek
                  pustyni jesteśmy dorośli ,zresztą polacy z delfinarium zaoferowali
                  pomoc,odwieziono nas taksówką ,a oni mieli rozliczyć się z Alfą-problem
                  rozwiązany ale nie przez Alfę i jednak wstyd.
                  2.Wielkie safarii
                  Jeepy wysłużone,za klimatyzację robi otwarte okno,ale Blue Hole interesujące
                  1,5 godzinna jazda na wielbładach przeraża tylko na początku to naprawdę mądre
                  zwierzęta więc po poczatkowym strachu potem było bardzo fajnie zwłaszcza jak
                  trafisz na good camel,potem obiad i przejażdżka jeepami przez około 2 godziny
                  po kamienistej pustyni i to już jest nieporozumienie było co prawda kupa
                  śmiechu ,ale nie przez dwie godziny,wizyta w oazie nie mylić z oazą jakie znamy
                  z filmów czyli znów niep[orozumienie i wizyta w Dahab i powrót do
                  Sharm.Niestety wracając do hotelu w połowie drogi zagotowała się woda w
                  chłodnicy a nasz kierowca nie miał wody ,więc zabrał od nas wszystkie
                  zapasy.Pozostałe jeepy z Alfy Star bior
                  • Gość: puma Re: Wróciłam z Sharm hotel radisson-sas IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.04, 14:51
                    Sorki za szybko się wysłało.Pozostałe jeepy biorące udział w safarii odjechały
                    a my tak zostaliśmy, wkońcu dzieki zapasom naszej wody odjechał i w jakiś
                    domostwie dostał wodę do chłodnicy.
                    3.Wycieczka na Tiran pierwszy przystanek na snoorkowanie tylko dla osób bardzo
                    dobrze pływających.pozostałe dwa bez sensu delfiny które miały być na 90 % nie
                    pokazały się ,ale to juz loteria.Moich znajomych podczas wycieczki na Ras
                    Mohamed zostawiono w wodzie ojciec z 11 letnią córka i dopiero inna łódż ich
                    zabrała i pontonem dowiozła do zrozpaczonej matki.Ale mnie tam nie było nie
                    widziałam.Tak że podczas organizacji wycieczek Alfa Stosuje daleko idącą
                    ignorancję.
                    • Gość: ela Re: Wróciłam z Sharm hotel radisson-sas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.04, 15:11
                      Aż strach z nimni gdziekolwiek jechać. A ja będę z dziećmi, więc wolałabym nie
                      doświadczać takich niemiłych niespodzianek. Czy byłaś na Górze Mojżesza?
                      Pozdrawiam.
    • Gość: ania Re: Wróciłam z Sharm hotel radisson-sas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.04, 14:26
      Pumo, dziekuje za ostrzezenie.. Tak sie sklada, ze do tego hotelu wybieram sie
      z mamą i mlodsza siostra 30 lipca z AlfąStar.. nie wiem, czy zmiana hotelu
      teraz dojdzie do skutku.Jestem pełna obaw zwiazanych z zachowaniem personelu
      jak i warunkami w hotelu. Jako żenska ekipa, z 19latką na czele (jedynie ja
      znam języki) zastanawiamy się, co rozumiesz poprzez lekcewazenie i niewybredne
      zarty ... ? Odpowiedz, proszę i w miarę możliwości udziel szerszych
      informacji . Pozdrawiam
      • Gość: puma Re: Wróciłam z Sharm hotel radisson-sas IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.04, 15:02
        Juz odpowiadam.Zeby wszystko było jasne nie wszyscy tak się zachowują,ale guzik
        mnie to obchodzi ja w 5 gwiazdkowym hotelu mam prawo czuć się bezpiecznie.Nasz
        pan sprzatający był bardzo w porządku tylko raz podczas naszego pobytu zapukał
        do naszego pokoju że chce posprzatać,ale inni wchodzą kiedy śpisz,za nic mają
        wywieszkę z prośbą o nie wchodzenie,ogrodnik puka w okno żeby za dolara
        sprzedać ci kwiatki,ochrona plaży niby coś ci pokazując patrzy tylko jak by cię
        dotknąc czytaj objąć na hasło że musimy iść (byłyśmy we trzy) bo czekają
        mężowie i dzieci (dzieci już wymyśliłam) pytał czy wszystkie mamy mężów.w
        hotelowej restauracji jeden z kucharzy na moją odpowiedż że jestem z Polski
        zaczął wykonywać nieprzyzwoite ruchy biodrami,i podobnych opowieści było
        mnóstwo dodając że mojej koleżance pan sprzątający jak była sama w pokoju
        wszedł niby o coś prosząć i zamknął za sobą drzwi,nie wiem może była
        przewrażliwiona ale coś tu było nie tak itd.itd.Ja przynajmniej nie czułam się
        tam bezpieczna i wszędzie chodziłam z mężęm.Ale jeśli dobrze znasz angielski to
        może powiesz mu dosadnie że nie życzysz sobie takiego zachowania.tylko on w tym
        momencie będzie udawał że nie rozumie po angielsku.Jeśli jeszcze możesz zmienić
        rezerwację jedzcie Do Sheraton Miramare do El Gouny tam we trzy będziecie się
        czuc bezpiecznie.I jesli ktoś będzie tu próbował ze mną polemizować że mam
        schizy to nie mam na to ochoty bo wiem co widziałam i jak się czułam za pare
        dni wracaja statad moje koleżanki potwierdzą to co napisałam.A wogóle to
        przeczytaj moja opinię na Hotele-Egipt.Udanego wypoczynku
        • Gość: ania Re: Wróciłam z Sharm hotel radisson-sas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.04, 15:18
          Opinię czytałam, dziekuję za odpowiedź. Dałam cynk o sprawie odpowiednim
          organom może uda się coś zrobić w tej kwestii. W zeszłym roku byłam w
          Hurghadzie tylko z mamą w Intercontinentalu i było super. Wszystko na
          poziomie,obsługa brała na serio każdą uwagę i gdy trzeba było nawet biegała by
          załatwić to, o co się ją prosiło.Jedyne co nieznacznie irytowało to
          pogwizdywanie ze strony męskiej w czasie przechadzek po hotelu,ale to norma,nic
          nachalnego. Wiesz, martwią mnie te wyschnięte koryta i tumany
          wszędobylskiego kurzu. Nie mówiąc o towrzystwie młotów pneumatycznych ... Może
          50 $ wręczonych recepcjoniscie przy zakwaterowaniu sprawi, iż pokój i jego
          otoczenie będzie więcej niż znośne ....
          • Gość: puma Re: Wróciłam z Sharm hotel radisson-sas IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.04, 08:36
            cześć.Może trafisz na takiego którego zadowoli 50 $ recepcjonista o imieniu
            Ashram zażądał od nas za zmianę pokoju 350 $ po targach zszedł na 250 $ a i tak
            nie dostał nic bo chciał na m dać identyczny pokój tyle że z jednym
            łóżkiem.Dzięki rezydentowi Alfy Georgowi zamieniono nam pokój bez dopłaty,na
            pokój z widokiem na morze choć Ashram twierdził że Alfa Star nie ma tam
            wykupionych pokoi ,to grupa polaków którzy przylecieli z Katowic właśnie w
            takich pokojach została zakwaterowana.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka