Dodaj do ulubionych

aktualna pogoda w Hurgadzie?

01.01.13, 19:18
Witam,

wątków z takim pytaniem mnóstwo, prognoz pogodny w internecie tym bardziej...
Jednak może ktoś, kto aktualnie jest w hurgadzie, czy też wrócił właśnie powie mi jak jest na prawdę?
Bardzo proszę.... prognozy nieco zasmucające..:(
Obserwuj wątek
    • dana_n Re: aktualna pogoda w Hurgadzie? 02.01.13, 01:13
      Wczoraj 23 stopnie...dzisiaj bardzo mocno wiało .
      • ardiss1 Re: aktualna pogoda w Hurgadzie? 02.01.13, 07:01
        Dziękuję.
        a czy można się opalić..? 23 stopnie to całkiem przyjemnie raczej.....
        wiatr w styczniu, lutym to chyba normalne...?
        • cairo7 Re: aktualna pogoda w Hurgadzie? 02.01.13, 08:10
          hahahah-luty najgorszy..a teraz jest fajnie,ale ciepło prawdziwe między 11 a 15.
    • sfinks.wycieczki Re: aktualna pogoda w Hurgadzie? 02.01.13, 17:14
      Niestety nastała pora chłodnych i silnych wiatrów, ale mimo to wciąż można naładować baterie i dobrze wypocząć.
      • x20xev Re: aktualna pogoda w Hurgadzie? 06.01.13, 00:36
        Nie ma co marudzić. W porównaniu z pogodą w Polsce to zawsze jest lato :) Oddałbym się starej skwaw za dwa tygodnie w zimnym Egipcie :)
        • justyna198515 Re: aktualna pogoda w Hurgadzie? 06.01.13, 15:36
          Byłam tam tydzień, wróciłam w piątek 4,01. Tylko jeden dzień mieliśmy brzydki.21-23 stopni. Wieje wiatr dosyć zimny, ale i tak wróciliśmy opaleni.Kąpania w morzu nie ryzykowałam, ale mój mąż sobie popływał:)Tubylcy świetnie wyglądają przy rozebranych urlopowiczach:)
          • aniter Re: aktualna pogoda w Hurgadzie? 08.01.13, 06:14
            Teraz godz.7 rano niecałe 14 stopni(wziąłem sprawdzony termometr z domu) , zero wiatru.Wczoraj godz.13 było 19 stopni , bardzo silny wiatr.Cały czas słońce.
            • aniter Re: aktualna pogoda w Hurgadzie? 09.01.13, 06:34
              Dzisiaj 7:30 16 stopni , wczoraj o 14 było 19 stopni , trochę wiało , cały czas słońce.
              • justyna198515 Re: aktualna pogoda w Hurgadzie? 09.01.13, 08:29
                www.egyptindependent.com/news/unusual-cold-weather-persist-until-thursday-says-official
                • petronela1974 Re: aktualna pogoda w Hurgadzie? 22.01.13, 17:03
                  Ja byłem na Sylwestra w Marsa Alam. Gdyby nie wiatr byłby upał. Za parawanem, przy basenie b. przyjemnie, nad morzem wiało, choć z każdym dniem mniej. Morze 22-23 st, więc ciepłe. Tylko po wyjściu potrzebny ręcznik do osłony przed wiatrem, ale nie codziennie.
                  Wieczorem trzeba narzucić sweterek, wiaterek, ale cały czas ok 20 st.
                  W dzień (z jednym wyjątkiem) tylko krótkie spodenki i krótkie rękawki. A raczej należymy do tych, którym zawsze zmino. Jednak, z tego co widziałem w necie najcieplej jest w Sharm, czego się nie spodziewałem.
    • patrischa Re: aktualna pogoda w Hurgadzie? 09.01.13, 12:51
      I co jak z tą pogodą aktualnie. Wrócił ktoś, ktoś jest obecnie? Ja byłam od 28 stycznia w 2011 roku w Sharma Sheik i wróciłam opalona i wygrzana. Żadnych wiatrów, jeden dzień troszkę wiało, ale można było plażować za parawanem.... Kąpiel w podgrzewanym basenie, a potem i w normlanym też, mąż pływał w morzu. W 2012 byłam w maju w Hurghada i było gorąco. Teraz planuje wylot koniec stycznia.
      • cairo7 Re: aktualna pogoda w Hurgadzie? 09.01.13, 17:22
        Dzis najzimniejszy(odczuwalny) mój dzień w HRG od 100 lat:).Stopni nie mierzyłem,ale w siatkę się grac nie dało...jedyne co wyszło-to duty free i karkówka na tarasie...super zamarynowalem mięsko:)...co nam zostało na dziś?...zniszczyć zakupy z duty:)-pozdrowionka
        • deoand Re: aktualna pogoda w Hurgadzie? 09.01.13, 22:06
          pogoda.wp.pl/kat,1356,title,Kilkadziesiat-osob-nie-zyje-po-ataku-zimy-na-Bliskim-Wschodzie,wid,15238020,wiadomosc.html
          No niedługo mróz bedzie w Egipcie - a nurkowac to najlepiej w wannie w łazience w domu w naszej ukachanej III czy IV RP - jak kto woli .
          • ami.ra Re: aktualna pogoda w Hurgadzie? 10.01.13, 09:14
            Brrr kurcze że aż taka zimnica? poprzednie wyjazdy styczniowe wspominam cieplutko ...chociaż zdarzyło się ze mocno wiało i padało i chmurki były....:(
            • deoand Re: aktualna pogoda w Hurgadzie? 10.01.13, 10:30
              No jak już cairo -zawsze nagrzany pisze , ze zimno to coś w tym musi byc chyba - może Allach nie lubi rewolucjonistów ?
        • patrischa Re: aktualna pogoda w Hurgadzie? 10.01.13, 11:08
          a jak pogoda dzis? lepiej... jakies plany pogodowe na poprawe pogody... ile jest stopni. da sie wygrzac ...
          z deszczowej Polski patrischa
          • ami.ra Re: aktualna pogoda w Hurgadzie? 10.01.13, 11:57
            No sprawdzałam i szok w Hurghadzie ma dzisiaj 14st i odczuwalny chłód :(
        • wp2013 Re: aktualna pogoda w Hurgadzie? 10.01.13, 12:00
          cairo7 napisał:

> Dzis najzimniejszy(odczuwalny) mój dzień w HRG od 100 lat:).Stopni nie mierzyłe
          > m,ale w siatkę się grac nie dało...jedyne co wyszło-to duty free i karkówka na
          > tarasie...super zamarynowalem mięsko:)...co nam zostało na dziś?...zniszczyć za
          > kupy z duty:)-pozdrowionka

Raz zimno a za moment ciepło - myśle że tonie warunki atmosferyczne sa przyczuna tej dolegliwości. wp2007
          • cairo7 do gołąbka 10.01.13, 23:06
            Piszesz o godz 12 w dzien i robisz kilka byków jednym zdaniu...jesteś boski:)...ja po pijaku robię mniej.Pogoda-dzis było cały dzień slonecznie,wiał wiatr,ale mniejszy jak wczoraj.U mnie na balkonie-bajka bo bez wiatru a na słońcu:)Jutro ma być lepiej.Teraz szedlem do domciu...i była duża różnica na plus z wczorajszym wieczorem....ale to pewnie -jak gołąbek skomentuje wynika,że jestem bardziej nagrzany...no niestety nie jestem.Pozdrowionka
            • patrischa Re: do gołąbka 15.01.13, 16:18
              i jak tam po cieplej stronie swiata? pogoda poprawila sie ?
              • cairo7 Re: do gołąbka 15.01.13, 21:47
                Słonko świeci non stop,wiatr ustał.Od kilku dni cieplutko.
                • cairo7 Re: do gołąbka 17.01.13, 17:45
                  Dzis i wczoraj-rewelacja.Nawet teraz wieczorem super ciepło,bez wiatru.Takie polskie lato:)Kielbaska mi się kończy-jak ktoś leci do "Trójmiasta"-pomózcie...grilowa mile widziana,lub karkóweczka:).Gril i wegiel mamy...vodeczki też dostatek.
                  • dariusznow Re: do gołąbka 17.01.13, 21:36
                    co prawda nie gołąbek jestem ale mam pytanie czy śląska sie nada?
                    jeśli tak to jutro będzie wieczorem w Tritonie :)
                    • cairo7 Re: do gołąbka 18.01.13, 08:41
                      Darek-wszystko się nada:),ale sens ma tylko wtedy-jesli "zniszczymy"ją razem na moim ognisku...czyli drugi koniec Hurgady:(.Jak będziesz miał ochote to zostaw jakis egipski nr to zadzwonie i się ponamawiamy."Zaobrączkuje" Cię na swoj hotel i ognia:)
                      • dariusznow Re: do gołąbka 19.01.13, 18:55
                        01067976894 w Aladdinie najlepsza karkade na świecie - kiedyś a jak teraz może się przekonam... :)
                  • agata_mz Re: do gołąbka 18.01.13, 21:34
                    ja moge podrzucić coś w marcu :) bede w okolicach Mubaraka 6 :)
                    • cairo7 Dary zostały wymienione,zjedzone i wypite:) 20.01.13, 17:51
                      Pogoda ciągle super,wiatru mało,słonko daje na maxa.Teraz 19C w nocy.Darek z Żoną byli...kiełbaskę zgrilowaliśmy i podlaliśmy ciut ciut.Bardzo,bardzo mili ludzie.
                      • dlidia Re: Dary zostały wymienione,zjedzone i wypite:) 20.01.13, 21:56
                        Do "cairo"!
                        Chciałam zapytać - czy obecnie przebywa pan w hotelu Alladin, tuż obok hotelu Jasmine Village. Jeśli tak to mam pytanie , czy można bez problemu korzystać z głównej restauracji np. Alladina lub Ali Baby będąc w Jasmine. Czytałam że tak ale po uprzednim zgłoszeniu tego w recepcji swojego hotelu,potem wydają karteczkę z którą się idzie do wybranej restauracji. A co z barami przy plaży tych hoteli lub przy basenach. Są problemy czy nie. Bo są różne na ten temat wypowiedzi w internecie. A z tego co wyczytałam jest pan częstym bywalcem w Egipcie.
                        Chciałabym się też dowiedzięć czy nie ma problemu w Jasmine aby dostać pokój w nowej części tego hotelu, czyli pokoje od nr 900,1000. Oczywiście za jakąś dopłatą w paszporcie plus pięknym uśmiechem na powitanie!
                        • cairo7 Re: Dary zostały wymienione,zjedzone i wypite:) 21.01.13, 08:52
                          Karteczka ze swojej recepcji-wskazana.Zapewnia 100% wejście do glównych restauracji drugich hoteli,oczywiście-można próbować wejścia na uśmiech.Z barów na plaży i na basenach można korzystać do woli,ale często barmani grają w jakieś gierki i dają np.tylko po szklance lub mowią żeby wypić na miejscu...trzeba być dzielnym i się nie dawać:).Co do nowej części jasmine...to już historia.Teraz te pokoje należą do Aladdina i trzeba naprawdę silnych argumentów żeby dostać tam pokój.Na dziś hotele obłożone na full...Anglicy uciekają przed zimą:)
                          Miłego pobytu...znowu zaczął się ciepły bezwietrzny dzień....aż się nie chce wracać do Waszej zimy:)
                          • aga81968 Re: Dary zostały wymienione,zjedzone i wypite:) 21.01.13, 11:28
                            Co prawda temat dotyczy Hurghady, ale 12 lutego lecę do Sharm czy pogoda jest porównywalna, czy w Sharm jest chłodniej?
                          • dlidia Re: Dary zostały wymienione,zjedzone i wypite:) 21.01.13, 16:38
                            Do "cairo"
                            Dziękuję za odpowiedź. Co do nowych pokoi Jasmine powyżej nr 900. Jeśli one należą już do Alladina, to jakie bym Pan polecał pokoje z inną numeracją, aby być zadowolonym z pobytu w tym hotelu? W takim razie które są najnowsze?
                            • cairo7 Re: Dary zostały wymienione,zjedzone i wypite:) 21.01.13, 17:45
                              Myślę,że najlepszym wyborem będzie stary budynek głowny(piętrowy,długi z fajnymi balkonami) numery zaczynaja się na 3 typu 321...i podejrzewam,że nieparzyste maja lepszy widok i im wieksze tym blizej do plazy...aczkolwiek i tak daleko:),ale jezdzi ciuchcia.Może sie tam zabłąkam to sprawdzę na 100%.Inna opcja to tylko bungalowy.Pogoda ciągle rewelacja.Dziś na morzu nie było "grama"wiatru.
                              Darek popłynął na nocne nurkowanie z "naszej"bazy-będą fajne fotki:)
                              • dlidia Re: Dary zostały wymienione,zjedzone i wypite:) 21.01.13, 18:14
                                O odległość się nie martwimy .Byliśmy w Lillyland - mieszkaliśmy przy recepcji, tak że do plaży ,restauracji mieliśmy spory kawałek. Lubimy spacerować , a tym bardziej jeśli się idzie przez ładnie zagospodarowany ogród hotelowy.
                                To nie problem, chcemy tylko aby pokój spełniał podstawowe wymogi, był w miarę spory, a nie jakaś klitka,czysty, aby miał sprawne sanitaria, klimę.bez robactwa. Abyśmy nie musieli się martwić niedogodnościami pokoju, tylko w pełni relaksować się wypoczynkiem. Tym bardziej że troszkę czasu w nim spędzimy. Dlatego myślimy aby dać coś przy zakwaterowaniu, tylko wolałabym wiedzieć o co prosić, aby nie wpaść gorzej. . ?
                                Dzięki za sugestie. Jeśli coś będzie Pan wiedział konkretnego , co warto obecnie brać proszę o kontakt!
                                Termin to marzec, więc może Anglicy już wyjadą i będzie luźniej i łatwiej z wyborem , jeśli teraz jest takie obłożenie?!
    • gabrysia64 Re: aktualna pogoda w Hurgadzie? 24.01.13, 12:37
      Wróciłam w piątek. Pogoda w miarę. Było i ciepło i chłodno, ale przewaga ciepła. Chłód pojawiał się wieczorem. Wtedy ciepła bluza się przydała. Temperatura w dzień między 20 - 25 stopni. Morze ciepłe. Można plażować i kąpać się.
      Wieczorami temperatura czasem spadała do 16 stopni.
      Generalnie i tak ciepło było.
      • dariusznow Re: aktualna pogoda w Hurgadzie? 25.01.13, 21:20

nie pytajcie o pogodę :(

trzy dni temu deszcz padał, dzisiaj słońca wcale nie było, dziwne rzeczy
        ponoć co roku jest tu 10 dni bez słońca, czemu akurat teraz?????

Cairo zapewne łóżko balkonowe suszył, a dzisiaj zwiał i zabrał do walizy słonko, bo jutro też ma go nie być
        Trza pomyśleć o grillu aby się ogrzać

Mam nadzieję, że Cairo szczęśliwie uziemiony

pozdrawiam chłodno (22 do 25 C ) pod wodą 20C makabra....

jak się poprawi dam znać
        póki co przkładajcie wyjazdy....

pozdo
        • cairo7 Re: aktualna pogoda w Hurgadzie? 26.01.13, 10:44
          Haha.Dareczku-to się nazywa-"czujność rewolucyjna":).W nocy byłem już w domciu,a tu prawdziwa zima,więc zaraz na "górkę":).Łóżko wyschnie,faktycznie zostało na balkonie.Gril też został-ostatniego dnia ugościłem kawałek plaży zapasami.Wszystkim smakowało:).Bawcie się dobrze.udanych nurków.
    • sfinks.wycieczki Re: aktualna pogoda w Hurgadzie? 29.01.13, 12:20
      Przez ostatnie trzy dni było pochmurno i padał deszcz. Dziś już zawitało do nas słońce, ale jest mały wiatr. Temperatura około 20 - 22 stopnie. Wieczorem poniżej 20, a nawet tylko 15. Generalnie, jak dziś jest ciepło i można spokojnie wypoczywać.
      • dariusznow Re: aktualna pogoda w Hurgadzie? 29.01.13, 16:23
        Po trzech latach posuchy (wg relacji miejscowych) mieliśmy „atrakcję” wczoraj. Padało od wczesnych godzin rannych do południa. Zaskoczenie totalne. Przed deszczem zwialiśmy pod wodę – tam na szczęście bez niespodzianek, ale i bez zdjęć :)

W Aladdinie jakoś dziwnie się zrobiło bez Caira.... :(

Dzisiaj słonko zawitało, ale chmury są, wczoraj wieczorem zdrowo powiało
        deszczowe fotki
        www.fmix.pl/album/101626/galeria/1
        • cairo7 Re: aktualna pogoda w Hurgadzie? 29.01.13, 20:24
          Hi Darku i Marzenka-pozdrowionka z ośnieżonej górki,niech tam chwilę odpoczną ode mnie.Na marzec szykuje się wielki zaciąg...bardzo wielki:),a duzy deszcz padał w styczniu 2 lata temu,u mnie w pokoju było po kostki wody,na balkonie też:)
          • dariusznow Re: aktualna pogoda w Hurgadzie? 31.01.13, 21:58
            dszcz właściwie postraszył tylko
            ok południa przestało, ale worki poszły w ruch....

wczoraj pochmurnie, dzisiaj słonko i trochę wiatru
            złapałem przeziębienie więc czas do domu i do przerębli :)
            • dariusznow Re: aktualna pogoda w Hurgadzie? 06.02.13, 10:42
              www.dariusznow.fmix.pl

temat pogody padł więc zapraszam do oglądania jeszcze ciepłych fotek z Hurghady
              [IMG]http://i46.tinypic.com/54xc7a.jpg[/IMG]
              • dariusznow Re: aktualna pogoda w Hurgadzie? 06.02.13, 10:44
                i46.tinypic.com/54xc7a.jpg
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka