Dodaj do ulubionych

Nowy Egipt z Logostourem

11.04.13, 12:04
Pojawiła się nowa wersja wyjazdu do Egiptu, pod hasłem "dla koneserów', od siebie dodam - dla majętnych koneserów ;->
Dwanaście dni, efektywnych dziesięć, trasa raczej standardowa: Kair - Asuan - Luksor - Kair.
Noclegi na południu w Old Cataract i Winter Palace ;)
Transfer Kair/Asuan i Luksor/Kair - samolotem.
Rejs z Asuanu do Luksoru - dahabiją.
Z nietypowych miejsc - rzadko odwiedzana Dendera i jeszcze rzadziej odwiedzane Abydos.

Ciekawie byłoby móc porównać nocleg w Kairze między Santaną a Mena House Oberoi ;)

Cena: 10 tysięcy. Termin jeden, październik.

Jak sądzicie, czy wobec sytuacji w Egipcie znajdą się chętni na taką wycieczkę?
Obserwuj wątek
    • lewa_piers Re: Nowy Egipt z Logostourem 11.04.13, 12:25
      Cena z lekka zaporowa.
      Nie wiem co ją uzasadnia. Chyba te samoloty.
      • imka.allegro Re: Nowy Egipt z Logostourem 11.04.13, 12:37
        Samoloty, dahabija i hotele.
        • brysia0 Re: Nowy Egipt z Logostourem 11.04.13, 18:58
          Aż sprawdziłam tę rewelację. Super. Super program, super "otoczka" no i super cena. Ale jeżeli kogoś na to stac, to na pewno warto. Trochę jak podróż angielskich podróżników sprzed stu lat. Gdybym miała wolne 10.000 zł to by mnie mocno kusiło. Tak mi lutowy rejs apetyt egipski rozbudził...., żałuję że tak późno się zdecydowałam na taką podróż.
          • irhana Re: Nowy Egipt z Logostourem 11.04.13, 23:02
            Chyba tyle bym nie wydała na taki program , no ale jak ktoś lubi luksus to jego sprawa, mnie 5* hotele jakoś nie kręcą, bo to chyba one taką cenę robią? Lot z Luksoru do Kairu to jakieś 100 $ tylko, a za rejs kilkudniowy Dahabiją proponowali nam półtora roku temu jakieś 1200 $ za całą łódź a nie za osobę oczywiście. Logostur zawsze był drogi w stosunku do innych firm oferujących podobne wycieczki czy wyprawy, tak samo jest i w tym przypadku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka