rydzyna1213 03.06.13, 08:27 Czy ktoś z Was był w ostatnim czasie? Jak sprawa wygląda na granicy etc? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
janan2 Re: Sharm-Jerozolima 03.06.13, 09:05 Na Fotoforum Egipt(wyżej),jest moja fotorelacja z majowego wypadu z opisami fotek do Izraela.Jak coś to podpowiem,ale na konkrety.Póki co opis szerszy czy zachowania zaraz tu wycinają,bo komuś to przeszkadza.Więc lepiej tam. Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: Sharm-Jerozolima 03.06.13, 14:02 Podpowiem Ci tylko, że to wszystko co wzdłuż drogi od Eilatu do skrętu na Jerozolimę to ściśle rzecz biorąc nie Negev tylko Dolina Aravy (i Rów Tektoniczny Jordanu) a te górki dookoła Jerozolimy to Pustynia Judzka ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Sharm-Jerozolima 03.06.13, 14:39 Przeca wiem!A jak to niby zapodać tym,co średnio problem rozbierają!?Musisz mi składać. "wytyki"!?Znowu wytną!Faktem jest,że Ty bardziej obeznana w temacie.Ale wybacz,to dla tych co chcą "zaliczyc". Ich średnio interesują nazwy.Moja małżonkę także,no bo ukradli podusię do spania,a okazało się,że zgubiła z kluczem do pokoju w tej przepastnej dziurze do prześwietleń.Ktoś się świetnie wyspał,no i oddał po fakcie.Wlokła to (sic )z Polski.Ale to widocznie pokuta.Taka była założona zresztą na wstępie.A sam nawet mi przez myśl nie przeszło,że bedę w Jerozolimie.Mnie interesował wyłącznie wielki błękit,bez wpierdzielania się mojej ślubnej,że zbyt długo go nie ma.Ogólnie podejrzewam,że wcale z geografii gorszy nie jestem.Ostatecznie w szkółce parafialnej zdałem na "piat".Czasami trzeba skrótami.A dalszą część rowu zaliczę kiedyś.Kenia mi też nie wyszła.Przypomnij sobie czepialska (bez urazy) jak to było wcześniej z tym czepialstwem.Ja być może wiele nie ogłaszam,nie ma list wylotowych,hoteli czy wspomnień z pobytu,ale moment jest natchnienie,więc "pajechali i to wsio".Górki są tez piękne,tyle,że zamiast stać w kolejce ja zafundowałem sobie chrzest w Jordanie.Ale nieco się zraziłem do pisania akurat tutaj.Cenzura!Mam jednak prośbę!Ośmielę się podesłać na priv foto naszej przewodniczki.!100% znasz!Nie do udostępniania.Super babka zielonooka!Nawet nie wiem gdzie mam napisać pochwałę.No bo albo wytną,albo inna cenzura.Moja stara jak zawsze dała czadu.Trzeba by przynajmniej podziękować i pochwalić,a nie wiem kogo z tej rozterki.Zdrówka życzę po powrocie, o! Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: Sharm-Jerozolima 03.06.13, 19:44 a widzisz znaczek na końcu mojego wpisu? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Sharm-Jerozolima 04.06.13, 00:34 Tak!!!Ąle jakiś taki podzielony jak wynika z wpisu.Poza tym na takie "uprzejmości" ja nie zwracam uwagi,ani nie stosuję.Taki ze mnie odmieniec.Sorki jak naruszyłem godność. Odpowiedz Link Zgłoś