sanyu 31.08.06, 15:22 dziewczyny czy solarium opala ze wszystkich stron? ile czsu trzeba zeby były efekty? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
siula5 Re: Solarium 01.09.06, 11:34 Ja nie lubie solarium, ale wiem że trzeba min. 3 razy pójść żeby był efekt jako taki. Ja uwielbiam słoneczną opaleniznę, gdy widać ramiączka białe od stroju, czy na udach kreski od spodenek, nie wiem czemu ale to lubie. Odpowiedz Link Zgłoś
paenka Re: Solarium 01.09.06, 13:33 :( a ja od dwoch lat sie nie opalilam w czasie lata:( Mnie nic nie lapie. Ani slonce ani solarium. Jestem blondynka o jasnej skorze i moglabym siedziec i sie smazyc ale opalenizny nie bedzie:( bede zaczerwieniona co najwyzej przez pierwszych pare godzin ale skora mi nawet nie zacznie brazowiec, nawet sie nie zluszczy:( i taka blada chodze:( Odpowiedz Link Zgłoś
lucy215 Re: Solarium 01.09.06, 11:54 Ze wszystkich :) A efekty zależą raczej od karnacji. Jesli idziesz pierwszy raz, na pierwszą serię wystarczy ci 6minut.Zobaczysz jak zachowuje się twoja skóra. Po kilku dniach możesz iść na 8, potem na 10... każdy indywidualnie powinien dobrać sobie czas. Najlepiej jak zapytasz się pani w solarium, w dobrych gabinetach powinna ci doradzić. Na solarium chodzę od czasu do czasu w zimie, moja skóra przybiera wtedy taki sino-blady odcień. Jako że opaleniznę łapię szybko, wystarczy jak pójdę 2 razy na miesiąc po 10min. Nie chodzi mi o to żeby być opaloną zimie, tylko zeby zniwelować ten chorobowy kolor twarzy :) Odpowiedz Link Zgłoś
sanyu Re: Solarium 01.09.06, 17:39 dzięki..ale słuchajcie byłam raz na 7 minut, pani powiedziała że to taka średnia lampa czyli ani słaba ani mocna..i NIC mnie nie wzięło!! czyto normalne? mam jasną cerę ale na słońcu łatwo się opalam tyle ze nie miałam w tym roku gdzie i kiedy. Odpowiedz Link Zgłoś
mish_a Re: Solarium 01.09.06, 20:52 To nomalne. Po pierwszym razie mało kogo bierze;) Odpowiedz Link Zgłoś
paenka Re: Solarium 01.09.06, 22:48 lampa nie jest srednia tylko zuzyta;/ idz gdzies gdzie maja nowe lampy. Cena niestety zazwyczaj idzie wparze z jakoscia. Odpowiedz Link Zgłoś
esiaesia Re: Solarium 02.09.06, 12:31 Ostatnio szłam na jakąś impreze, mimo że jestem przeciwniczką solarium na codzień, to jednak zdecydowałam się że trochę sie 'przybrązowię'. Byłam z 6 razy tak po 8-10 minut i niestety na imprezie kilka osób spytało mnie czemu jestem taka blada. No cóż po tym doświadczeniu chyba nie ma sensu wydawać kasy na solarium - przynajmniej w moim przypadku - bo nie dość że nic po mnie nie widać to jeszcze negatywnie wpływa na cerę :) Odpowiedz Link Zgłoś
sanyu Re: Solarium 02.09.06, 15:29 ale tej pani chodziło o silę lampy bo tam są różne ceny zależnie od rodzaju łóżka..jedne za 0,80 inne za 1,00 i jeszcze inne za 1,20. to znany klub w Wawie wiec nie wiem czy mogą mieć zużyte lampy :( Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: Solarium 02.09.06, 14:21 ze wszystkich :) na poczatku trzeba pochodzic regularnie przez kilka dni, zeby byl efekt. jesli masz bardzo jasna skore, to nawet dwa tygodnie.. czas opalania moze byc zawsze taki sam - zwlaszcza, ze czasem solarium ma automat na 6 minut i nie mozna sterowac czasem elastycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
beau13 Re: Solarium 06.09.06, 19:30 ja zrezygnowalam z solarium: naczytałam się w raporcie komisji europejskiej o jego szkodliwosci oraz kilka artykułów nt. raka skóry i chec na opalanie mi przeszła, moze jednak spowodowane jest to tym ze mam jasna karnacje wiec jestem bardziej narazona:( ale ciezko bylo mi zrezygnowac, solarium uzależnia:P Odpowiedz Link Zgłoś
brydza86 Re: Solarium 08.09.06, 09:34 masz racje beau strasznie uzaleznia, ja w zimie chodzie bo jak jedna z was mam taki sinawo blady odcien skory w zimie, i jeszcze wlosy na rekach mi cimnieja ,brr... kilka minut i jest ok, ja chodze 5, potem znow 5 potem 7 i potem po 10 co jakies 2 tygodnie, ale to trzeba dobrac indywidualnie bo mozna sie poparzyc, oj boli:( ja tak robie juz od 3 zim i jakos wytrzymuje, pozdrawiam, aha a z tym uzaleznieniem to jest tak ze ciagle wydaje ci sie ze jestes biala, tak jak anorektycace ze jest gruba, drastyczne porownanie?? niestety tak jest;( Odpowiedz Link Zgłoś