31.08.06, 15:22
dziewczyny czy solarium opala ze wszystkich stron? ile czsu trzeba zeby były
efekty?
Obserwuj wątek
    • siula5 Re: Solarium 01.09.06, 11:34
      Ja nie lubie solarium, ale wiem że trzeba min. 3 razy pójść żeby był efekt jako
      taki. Ja uwielbiam słoneczną opaleniznę, gdy widać ramiączka białe od stroju,
      czy na udach kreski od spodenek, nie wiem czemu ale to lubie.
      • paenka Re: Solarium 01.09.06, 13:33
        :( a ja od dwoch lat sie nie opalilam w czasie lata:( Mnie nic nie lapie. Ani
        slonce ani solarium. Jestem blondynka o jasnej skorze i moglabym siedziec i sie
        smazyc ale opalenizny nie bedzie:( bede zaczerwieniona co najwyzej przez
        pierwszych pare godzin ale skora mi nawet nie zacznie brazowiec, nawet sie nie
        zluszczy:( i taka blada chodze:(
    • lucy215 Re: Solarium 01.09.06, 11:54
      Ze wszystkich :) A efekty zależą raczej od karnacji. Jesli idziesz pierwszy
      raz, na pierwszą serię wystarczy ci 6minut.Zobaczysz jak zachowuje się twoja
      skóra. Po kilku dniach możesz iść na 8, potem na 10... każdy indywidualnie
      powinien dobrać sobie czas. Najlepiej jak zapytasz się pani w solarium, w
      dobrych gabinetach powinna ci doradzić.
      Na solarium chodzę od czasu do czasu w zimie, moja skóra przybiera wtedy taki
      sino-blady odcień. Jako że opaleniznę łapię szybko, wystarczy jak pójdę 2 razy
      na miesiąc po 10min. Nie chodzi mi o to żeby być opaloną zimie, tylko zeby
      zniwelować ten chorobowy kolor twarzy :)
      • sanyu Re: Solarium 01.09.06, 17:39
        dzięki..ale słuchajcie byłam raz na 7 minut, pani powiedziała że to taka
        średnia lampa czyli ani słaba ani mocna..i NIC mnie nie wzięło!! czyto
        normalne? mam jasną cerę ale na słońcu łatwo się opalam tyle ze nie miałam w
        tym roku gdzie i kiedy.
        • mish_a Re: Solarium 01.09.06, 20:52
          To nomalne.
          Po pierwszym razie mało kogo bierze;)
        • paenka Re: Solarium 01.09.06, 22:48
          lampa nie jest srednia tylko zuzyta;/ idz gdzies gdzie maja nowe lampy. Cena
          niestety zazwyczaj idzie wparze z jakoscia.
          • esiaesia Re: Solarium 02.09.06, 12:31
            Ostatnio szłam na jakąś impreze, mimo że jestem przeciwniczką solarium na
            codzień, to jednak zdecydowałam się że trochę sie 'przybrązowię'. Byłam z 6
            razy tak po 8-10 minut i niestety na imprezie kilka osób spytało mnie czemu
            jestem taka blada. No cóż po tym doświadczeniu chyba nie ma sensu wydawać kasy
            na solarium - przynajmniej w moim przypadku - bo nie dość że nic po mnie nie
            widać to jeszcze negatywnie wpływa na cerę :)
          • sanyu Re: Solarium 02.09.06, 15:29
            ale tej pani chodziło o silę lampy bo tam są różne ceny zależnie od rodzaju
            łóżka..jedne za 0,80 inne za 1,00 i jeszcze inne za 1,20. to znany klub w Wawie
            wiec nie wiem czy mogą mieć zużyte lampy :(
    • cioccolato_bianco Re: Solarium 02.09.06, 14:21
      ze wszystkich :) na poczatku trzeba pochodzic regularnie przez kilka dni, zeby
      byl efekt. jesli masz bardzo jasna skore, to nawet dwa tygodnie..

czas opalania moze byc zawsze taki sam - zwlaszcza, ze czasem solarium ma
      automat na 6 minut i nie mozna sterowac czasem elastycznie.
      • beau13 Re: Solarium 06.09.06, 19:30
        ja zrezygnowalam z solarium: naczytałam się w raporcie komisji europejskiej o
        jego szkodliwosci oraz kilka artykułów nt. raka skóry i chec na opalanie mi
        przeszła, moze jednak spowodowane jest to tym ze mam jasna karnacje wiec jestem
        bardziej narazona:(

ale ciezko bylo mi zrezygnowac, solarium uzależnia:P
        • brydza86 Re: Solarium 08.09.06, 09:34
          masz racje beau strasznie uzaleznia, ja w zimie chodzie bo jak jedna z was mam
          taki sinawo blady odcien skory w zimie, i jeszcze wlosy na rekach mi
          cimnieja ,brr... kilka minut i jest ok, ja chodze 5, potem znow 5 potem 7 i
          potem po 10 co jakies 2 tygodnie, ale to trzeba dobrac indywidualnie bo mozna
          sie poparzyc, oj boli:( ja tak robie juz od 3 zim i jakos wytrzymuje,
          pozdrawiam, aha a z tym uzaleznieniem to jest tak ze ciagle wydaje ci sie ze
          jestes biala, tak jak anorektycace ze jest gruba, drastyczne porownanie??
          niestety tak jest;(
    • mroofka2 Re: Solarium 06.11.06, 15:24
      zależy od twojej ruchliwości w kabinie;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka