Dodaj do ulubionych

Ferie zimowe 2015

26.09.14, 13:38
Witam:)
Czy ktoś wykupił już pobyt na ferie zimowe?
Może jakieś propozycje sprawdzonych hoteli na wakacje w okresie zimowym?
Obserwuj wątek
    • dariusznow Re: Ferie zimowe 2015 26.09.14, 14:47
      To musi być Twoja decyzja :O

Pierwszy raz do Egiptu?

Hotele raczej wszystkie sprawdzone :)
      • e_25 Re: Ferie zimowe 2015 08.01.15, 12:38
        Witam,
        wybieram się z mężem i z 3 letnią córeczką do Hotelu Coral Beach Montazah Resort w terminie 24.02 - 03.03.2015
        Ktoś z Was może też wybiera się na krótki urlop w tym czasie do w.w hotelu?

Czy orientujecie się może, czy w tym hotelu jest podgrzewana woda w basenie?

Pierwszy raz lecimy do Egiptu - poproszę o cenne rady dla Matki z małym dzieckiem i nieco dużym (mam na myśli męża ;-) jeśli chodzi o nieco duże dziecko ;-)
        Dodam, że na lotnisku nie wykupujemy wizy.

Z góry wielkie dzięki!
        p.s. czy dobry hotel wybrałam jak na pierwszy pobyt w Egipcie, wycieczka jeszcze nie zapłacona, więc mam chwilę czasu do namysłu.
    • bbarbie Re: Ferie zimowe 2015 28.09.14, 00:26
      My jedziemy na ferie do Marsa Alam do hotelu Royal Brayka od 17 do 31 stycznia z Itaki ( w Itace hotel nazywa się Zee Brayka Beach). Ferie wypadają dosyć wcześnie więc zdecydowaliśmy się na hotel przy zatoce. Mam nadzieje że nie będzie zbyt mocno wiało.
      W zeszłym roku byliśmy w fajnym hotelu w Hurgadzie Aquamarine od 14 do 29 lutego, chętnie tam kiedyś wrócimy ale w styczniu tam będzie zbyt chłodno.
      • amach102 Re: Ferie zimowe 2015 02.10.14, 21:57
        aquamarine też polecam.fajny hotel.wszystkie baseny są zimą podgrzewane-sprawdziłam:),jedzenie dobre,drinki super i duży wybór.plaża-no cóż...tu nie po mojej myśli.piasek z drobnym żwirkiem,sypki,babki nie lepiły się(mam na myśli najmłodszych uczestników wycieczki)morza brak-przez cały pobyt był odpływ.duży minus hotelu-brak wody mineralnej w pokojach,co jak przystało na 5* jest dość dziwne ,a wręcz denerwujące bo trzeba biegać do dystrybutorów.dla mnie było uciążliwe,gdyż musiałam przygotowywać dziecku mleko,kaszki,itp.wiało bardzo mimo pięknej,słonecznej pogody.polecam jednak zatokę makadi bay.sprawdzona wielokrotnie w czasie ferii zimowych.
        • amach102 Re: Ferie zimowe 2015 02.10.14, 22:02
          dodam jeszcze do powyższego postu,iż dużą zaletą dla aktywnych jest ciągnąca sie wzdłuż morza promenada przechodząca przez wszystkie hotele wokół zatoki.można spacerować do woli,biegać...a nie być zamkniętym na terenie jednego hotelu.ale co kto woli..:)
        • fatima5 Re: Ferie zimowe 2015 30.12.14, 11:09
          w aquamarine woda mineralna jest uzupelniana co dzień a nawet po 2 butelki dziennie.
          Nie wiem od czego zależy może od napiwku...poza tym.
          1 jedzenie nie jest takie wspaniale, bardzo duzy tlok w restauracji glownej , pelno dzieci biegających pod nogami, owszem ladnie jest ale jakos tak na styk,
          obiad od 13 do 15 a już przed 15 na oczach gości szybkie sprzątanie żeby już się wynoscic,
          w restauracjach przy barach trzeba niestety się ubrać w stroju kobita nie wejdzie ale facet goly już tak, hotel ogolnie ma dobre opinie niestety na mnie nie zrobil wrazenia, osoby pracujące oprócz recepcji bmile, w recepcji tragedia! wymuszali za doplata lepsze pokoje sami osobiście...
          nie czuc tam standardu 5*
    • aksas Re: Ferie zimowe 2015 04.12.14, 15:52
      ja desert rose:)
    • aniutaprim Re: Ferie zimowe 2015 04.12.14, 19:41
      Lecę do Sharm, hotelu Rehana Royal Beach 5* 27 stycznia na tylko tydzień. Czekam na ten wyjazd bardzo, bo te zimowe wypady mają to do siebie że cieszą bardziej od tych letnich, kiedy jest się spragniony słońca i ma się serdecznie dość śniegu i mrozu.
      • aksas Re: Ferie zimowe 2015 04.12.14, 20:34
        Ja jeszcze nigdy nie bylam zima, totez tez nie moge sie doczekac:)
      • zjawa1 Re:aniutaprim:)))) 05.12.14, 00:02
        No właśnie ja, tego roku z końcem stycznia byłam na tydzień ferii w tym cudownym hotelu!
        Na pewno opalisz się, zabawisz i ogólnie ja byłam bardzo zadowolona z tego hotelu.
        Przepieknie oświetlony nocą, kupa basenów powyżej 20-tu łącznie z tymi przy apartamentowcach. Imprezy/animacje rewelacyjne do 24-tej co rzadko zdarza się ,,po za sezonem". Prze miła obsługa, świetne sklepiki w hotelu, restauracje tematyczne.
        Pokoje nawet te uznawane ze ,,najgorsze" standardem napradę dobre.
        • aniutaprim Re:aniutaprim:)))) 05.12.14, 09:25
          Zjawa1 dzięki za informację. Ponieważ jedziemy trzy koleżanki a jedna pierwszy raz do Egiptu mam pytanie dot. Tego hotelu, czy baseny, te podgrzewane są podgrzewane do przyzwoitych temperatur? Mnie to aż tak na tej cieplej wodzie nie zależy, snurkuję, mam piankę, poza tym wodę która ma 20 stopni uważam za przyzwoicie ciepłą, No ale nie wszyscy są tak nastawieni. Jest sporo informacji o tym hotelu, ale nie znalazłam nic o tej wodzie w styczniu. Jakbyś była miła napisz mi proszę czy w tym okresie można liczyć na dobrze zaopatrzone bary sałatkowe ( jedna z nas żywi się zielskiem i owocami). Kiedy byłam w lutym/marcu to był sezon truskawkowy ciekawa jestem czy ten sezon na te owoce nie zaczyna się wcześniej, bo truskawki w środku zimy smakują rewelacyjnie, No takie truskawki dojrzałe na słoneczku. Pozdrawiam
          • zjawa1 Re:aniutaprim:)))) 08.12.14, 22:41
            Hejka. Odpowiem dokładnie na tyle, na ile pamiętam:)
            -Woda w basenach ze zjeżdżalnią i głównym, największym basenie tuż przy morzu miała około 24 stopni... tak na oko. Mogę tę temperaturę porównać np. do temperatury w basenach na kanaracha w sierpniu. Mam tutaj gł. na myśli wyspę Fuerta.
            -Dobrze, że masz piankę, nie polecam pływania dookoła rafy bez niej, bowiem są tam takie ryby-nie pamiętam w tej chwili ich nazwy- które wyglądają jak motyle z kolcami i mogą poważnie uszkodzić ciało człowieka. Rafka jest tam naprawdę przednia, pod koniec mola zapaść kilkudziesięciu metrowa. Ja robiłam foty z mola nie pływając i mam naprawdę superanckie okazy:)
            -Jedzenie, naprawdę bardzo dobre jak na Egipt! Sałatki-sama gł. tym się żywie. Pozytywnie zaskoczyły mnie świeże zioła i przyprawy np. liście rozmarynu w gałązkach.
            Na kolacje serwowane skorupiaki i przepyszne grillowane ryby świeżo wyłowione-podają na tarasie gł. restauracji. Do tego raz na tydzień przysługuje wam restauracja tematyczna-italiany nie polecam, chińska jest ok.
            Pokoje-przynajmniej te, które my mieliśmy- bardzo ok, choć nie pełne 5 gwiazdek, przykładowo w Maroko w hotelu 5-gwiazdkowym standard był wyższy.
            Obsługa, sprzątanie naprawdę super! Pod warunkiem, że jesteście miłe, nie trzeba dawać napiwków. Pamiętam, jak pan sprzątający dostrzegł pogryzieniau mojego syna, sam dostarczył nam preparaty w celu ochrony!
            I w związku z tym moje rady:
            -gryzą w tym okresie jakieś okropne muszki/komary. Wcale ich nie słychać. Kupcie w Polsce Off do kontaktu na muchy i komary- w Egipcie bardzo drogie.
            -Alkohl to główny i chyba jedyny mankament tego hotelu:(...
            kiepski, bardzo. Weżcie sobie coś z Polski, jeśli jesteście piwoszami, to rozkoszy tam nie doznacie, jedyne piwo, które piwem można było nazawc to dodatkowo płatny Haineken za jedyne chyba 6 dolców, o ile nie więcej. Soki i kawa, też do bani. Jednak po 10:00 możesz wypić sensowną kawę na dole z ekspresu, tuż na przeciwko sklepików.
            -No i dużo Ruskich-przynajmniej ja, ja byłam styczeń 2014!
            Aaaaa i uważajcie na tą panią, Polkę tuż przy recepcji-w niczym Wam na pewno nie pomoże- a może zaszkodzić. Dużo mówi, ale jeśli masz poważny problem, to wkopie Cię. My mieliśmy taką sytuację, że zostawiliśmy ręcznikin przy basenie. Kaucja kolosalna, ale dogadałam się zadarmo z panami przy basenie i wydali mi je! A ta pani tylko zaszkodziłabym nam.
            I sprawa końcowa. Nie wykupuj Wizy! To nie jest końieczne!!!! Tylko wtedy, gdy zamierzasz opuścić synaj!
            • zjawa1 Re:aniutaprim:)))) 08.12.14, 22:55
              p.s Uśmiechajcie się, bądźcie miłe dla ludzi pracujących w tym hotelu-ogólnie szanujcie ich pracę, a bez jakich kolwiek napiwków będą dla Was pomocni i będziecie miały wszystko:)
              My, pod koniec jednak daliśmy bakszysz, ale w ramach rekompensaty za to, co dla nas robili. Urządzili naprawdę genialne urodziny dla mojego syna. Starali się na miarę swych możliwości. Tort i ogólna oprawa była super-dlatego polecam ten hotel.
              • aniutaprim Re:aniutaprim:)))) 09.12.14, 09:06
                Dziękuję za odpowiedź. To mój czwarty wypad do Egiptu, trzy lata temu byłam na Synaju w hotelu Trropikana Grand AZure. Bardzo sympatyczny hotel, ale to był koniec września, wiec o wodę w basenach nie pytałam. Zależy mi po prostu na zadowoleniu koleżanki, która jedzie pierwszy raz do Egiptu i chciałabym by po prostu miała jaknajlepsze wspomnienia. Osobiście zawsze mam miłe wspomnienia z Egiptu, choć jak tak popatrzę, to zawsze mam miłe wspomnienia z rożnych kierunków. Nie odbija mi, nie mam jakiś nieziemskich wymagań. To miłe że piszesz, że warto być uprzejmym dla obsługi, jestem tego samego zdania, ci ludzie tam naprawdę cieżko pracują, sama widzę, że w hotelach w Turcji, Tunezji, czy Egipcie ludzie pracują po kilkanaście godzin dziennie, musza przy tym uśmiechać się i dogadzać wszystkim. Ale bycie uprzejmym obowiązuje we wszystkich szerokościach geograficznych. Dobrze że piszesz o offie na komary, czytam, że w Sharm jakaś teraz plaga much. Co do Rosjan myślę, że obecna sytuacja może poważnie ograniczyć ich wojaże. Pozdrawiam.
    • stawiarzanna Re: Ferie zimowe 2015 09.12.14, 08:06
      My planujemy ferie w Egipcie z wylotem z Katowic, ale w tym roku w ofercie tylko parę hoteli (mam na mysli 5*) i podobno juz brakuje miejsc w samolotach :(((. A planowalismy dopiero w styczniu kupować. Czy ktoś się orientuje czy zwiekszają ilośc samolotów na okreś ferii???????????
      • aniutaprim Re: Ferie zimowe 2015 09.12.14, 09:18
        W czwartek będę w zaprzyjaźnionym biurze gdzie poproszę koleżanki by zobaczyły jak wyglądają miejsca w samolotach. W biurach mogą sprawdzić ilośc miejsc w samolocie. Tylko napisz jakie lotnisko docelowe Ciebie interesuje, bo wylot z Katowic, No i orientacyjny termin. Czy będzie inny samolot tego nikt ci na sto procent nie powie, przynajmniej dwa miesiące przed wylotem. Miałam taka sama sytuacje już w listopadzie, miejsc w samolocie na 27 stycznia było 19 kiedy robiłam rezerwację. A wiadomo to ferie wiec nawet jakiejś większe grupy mogą się zdarzyć.
        • stawiarzanna Re: Ferie zimowe 2015 09.12.14, 19:04
          Dzięki, ja dziś dzwoniłam do biura z którym latam i po sprawdzeniu powiedzieli, że na dzien dzisiejszy jest jedno, ostatnie miejsce w samolocie :( (Katowice - Marsa 31.01- 14.02). Chyba będziemy musieli zmienić plany. :( ;(
          • zjawa1 Re: Ferie zimowe 2015 11.01.15, 22:33
            Szkoda, dlaczego musisz zmienić plany:(? Pisałaś przecież, że masz już wykupione wczasy????
            W Hiltonie, jak dobrze pamiętam?
            • stawiarzanna Re: Ferie zimowe 2015 12.01.15, 06:08
              hilton to późniejszy post. Miała być Akassia z Katowic jest hilton z W-wy. Dobrze, że cokolwiek jest bo z tego co widzę już nie ma żadnej oferty na dwa tygodnie a nam zależalo na 14 dniach.
              • zjawa1 Re: Ferie zimowe 2015 12.01.15, 20:09
                Sprawdz w Exim turs tam mają Hilton z Katowice i chyba jeszcze wolne miejsca na 2 tygodnie w tym okresie. My lecimy po raz pierwszy z tego biura.
    • stawiarzanna Re: Ferie zimowe 2015 30.12.14, 08:36
      Jak Wam idzie rezerwacja na ferie zimowe? Ja jestem trochę zdegustowana tym co się w tym roku dzieje. Najpierw był problem z miejscami w samolocie a teraz znowu w okresie ferii touroperatorzy oferują tylko tygodniowe wyjazdy - bez mozliwości zmiany na dwa tygodnie :( Pewnie chodzi o kase bo tydzień jest tak naprawde niewiele tańszy od dwóch więc im się bardziej opłaca. Mówię o wylotach do Marsa
      • amach102 Re: Ferie zimowe 2015 30.12.14, 21:13
        tak.do hurghady też podobnie.większość dwutygodniówek dawno zeszła.z ledwością rezerwowaliśmy w pażdzierniku to o co nam chodziło.wiadomo,ze z tygodniówek biura mają lepszy interes..
      • egiptor Re: Ferie zimowe 2015 30.12.14, 21:40
        www.itaka.pl/wczasy/wyniki-wyszukiwania/egipt/marsa-el-alam.html
        • stawiarzanna Re: Ferie zimowe 2015 31.12.14, 08:26
          w okresie ferii w woj, sląskim 31.01 - 15.02 nie ma nic - w itace tez. w zeszłym roku rezerwowaliśmy w tym samym okresie i nie było problemu. Niestety nie wszyscy mogą sobie rezerwować z wyprzedzeniem bo niektórzy pracodawcy do ostatniech chwilii nie informują czy udzielą urlopu w określonym czasie - wiem że urlop to nasze prawo ale realia są niestety inne. ;(
          • izawen Re: Ferie zimowe 2015 01.01.15, 01:17
            a w niemieckich biurach pełno miejsc w dowolnych terminach na 10,12,14 dni i ceny też niezłe.
            • stawiarzanna Re: Ferie zimowe 2015 01.01.15, 09:18
              Bo w niemczech klient jest ważniejszy a u nas biura podróży i ich zysk. W koncu udalo się zalatwić na dwa tygodnie ale z wylotem z Warszawy i nie taki hotel jak chcieliśmy.
              • izawen Re: Ferie zimowe 2015 01.01.15, 16:39
                a gdzie będziecie i kiedy?
                • stawiarzanna Re: Ferie zimowe 2015 01.01.15, 17:43
                  31.01-14.02 Hilton Marsa Alam Nubian resort
                  • zjawa1 Re: Ferie zimowe 2015 07.01.15, 23:08
                    W takim razie do zobaczenia;)
                    • stawiarzanna Re: Ferie zimowe 2015 12.01.15, 14:05
                      Jedziesz z dziećmi? My z 6 letnią córką. W zeszłym roku w Sentido poznała fajną koleżankę i całe dwa tygodnie się bawiły a my się relaksowaliśmy. :)
                      • zjawa1 Re: 12.01.15, 20:10
                        stawiarzanna napisała:

> Jedziesz z dziećmi? My z 6 letnią córką. W zeszłym roku w Sentido poznała fajną
                        > koleżankę i całe dwa tygodnie się bawiły a my się relaksowaliśmy. :)
                        Tak, z 6-letnim synem:)
                      • zjawa1 Re: Ferie zimowe 2015 12.01.15, 20:13
                        Hilton po LTI I hotelu Contynental to najlepszy z możliwych w tym miejscu. My chcieliśmy LTI ale miejsc już nie było:( więc został Hilton. My, mamy już sformalizowane wczasy.
                        • stawiarzanna Re: Ferie zimowe 2015 12.01.15, 20:34
                          My też już mamy wszystko załatwione i odliczamy dni ;). Jeszcze tylko krem z wysokim filtrem kupic i coś na ewentalną zemstę faraona.
                          • zjawa1 Re: stawiarzanna 12.01.15, 23:46
                            Nie ma sensu kupować, leków w Polsce jeśli już cos. W Egipcie jest lek który w miare skutecznie niweluje tę przypadłość... Nie pamiętam już nazwy ale zaczynał się na literę A:)
                            Polskie Stoperany i cuda wianki nic nie dają. Syn nasz był już 2 razy w tym kraju i nigdy nie miał problemów-jadł wszystko. Dorośli powinni jednak uważać na drinki z kostkami lodu-to jest jakieś ryzyko. stawiarzanna to gdzie Wy w końcu jedziecie? tj. do jakiego hotelu, bo pogubiłam się?
                            • zjawa1 Re: stawiarzanna 12.01.15, 23:48
                              Jeśli będziecie w Hiltonie to mam nadzieje, że spotkamy się:)
                            • stawiarzanna Re: stawiarzanna 13.01.15, 08:04
                              Do Hiltona z W-wy 31.01-14.02.Miała być Akassia ale nagle okazało się że nie ma miejsc w samolocie z Katowic a tour operator, który miał miejsca w samolocie z W-wy nie miał tego hotelu w swojej ofercie. ;( My zawsze bierzemy nifuroksazyd, to nasz 5 raz będzie w Egipcie. Nasza Zosia też nigdy nie choruje ale my już byliśmy chorzy dwa razy i Nifuroksazyd nam szybko pomogł.
                            • aksas Re: stawiarzanna 13.01.15, 08:20
                              WItam
                              Ja mam swój sposób i też nigdy nie chorowałam, na wszelki wypadek biorę z Polski nifuroksazyt i smecte i węgiel, gdyz później chorym szukać apteki i kłócić się z Egipcjanami o cenę, to ponad moje siły, ten lek nazywa się Antinal i nasz nifuroksazyt ma identyczny skład.
                              Przed wylotem aplikuje sobie flore bakteryjna w tabletkach i witaminę C, a w Egipcie już tylko swietnie się bawię
                              Asia
                              • stawiarzanna Re: stawiarzanna 13.01.15, 16:55
                                My też obowiązkowo dwa tygodnie przed wyjazdem probiotyki i w trakcie również no i mamy nifuroksazyd. W zeszłym roku nie byliśmy chorzy - nie wiem czy to zależy od hotelu czy pory roku. Może zimą bakterie w jedzeniu tak szybko się nie mnoża jak przy 40 stopniowym upale ;)
                                • moniaolaola Re: stawiarzanna 13.01.15, 17:47
                                  Zimą bakteria nie jest tak aktywna,jeśli bierze się probiotyk,nie wypija przez przypadek wody z basenu(mam na myśli dzieci) to jest ok. Ja myję zęby w ich ,,kranówce" i nie ma problemu- w zimie oczywiście. A jeśli już coś się dzieje, majlepiej kupić na miejscu w aptece Antinal,nasze leki nie są zbyt skuteczne
                                  • zjawa1 moniaolaola 13.01.15, 19:21
                                    Właśnie Antinal-dzięki za przypomnienie!
                                    Ja, raz w życiu przeżyłam tragicznie zemstę:( Było to już przeszło 10 lat temu, ale do diś to pamiętam-makabra. Powód-zachłysnęłam się wodą w basenie, upiłam wtedy dość dużo je:(
                                    Nufo-nie działał, podali mi Antinal, trochę załagodziło, ale było już trochę pozno. Po powrocie jeszcze przez ok 2 miesiące leczyłam się na gastro. To był koszmar. Z tym, że to był początek sierpnia, faktycznie mówiono mi, że wtedy bakterie są skrajnie aktywne...
                                    • izawen Re: moniaolaola 14.01.15, 21:16
                                      Mąż pare lat temu poznal szefa kuchni z Jungli ,ktory mieszka w Niemczech i dał nam wskazówki :po pierwsze jak najwięcej spryskiwać wszystkie warzywa i sałatki świeżą limonką,których stoją całe miski przy każdym posiłku,sok zabija bakterie.po2 jak najwięcej jeść ryżu.no i nas omija choć dzieci 2lata temu złapły w ostatnim dniu po wypiciu cieplej czekolady zanim wylądowaliśmy we Frankfurcie najmłodsza była już odwodniona i prosto do szpitala 2dni na kroplówce i do domu.
                                      • moniaolaola Re: moniaolaola 14.01.15, 22:53
                                        Ja to bym sobie sałaty darowała,nie jadła ich w ogóle i przede wszystkim sosów śmietanowych.
          • zjawa1 Re: Ferie zimowe 2015 04.01.15, 21:41
            My w zeszłym roku wykupiliśmy wczasy 2 dni przed wylotem w czasie ferii. Cena identyczna, żaden last i wtedy były miejsca. Nie wiadomo od czego to zależy.
            • stawiarzanna Re: Ferie zimowe 2015 05.01.15, 08:41
              Wiem, my w zeszłym roku też rezerwowaliśmy na początku stycznia a ferie zaczynały się w połowie stycznia i miejsc było sporo a w tym roku człowiek nie może sobie zarezerwować przyzwoitych ferii ;)
              • amach102 Re: Ferie zimowe 2015 05.01.15, 19:07
                były ale raczej nie dwutygodniowe..?
                • stawiarzanna Re: Ferie zimowe 2015 05.01.15, 19:45
                  My pojechalismy na dwa tygodnie do Marsa - może nam się poprostu udało. W tym roku też w końcu biuro coś znalazło ale dokupywali jakieś miejsce dla córki no i wylot z Warszawy a my mieszkamy pod Katowicami - czyli praktycznie cały dzień w drodze - 4 godziny lotu, wylot koło 17, 2 godziny wczesniej trzeba być na lotnisku, dojazd plus jakiś zapas czasu na korki. Plus małe dziecko pytające co pięc minut " Za ile będziemy? " ale damy radę i będziemy uprawiać leżing, snurkować i się relaksować przez dwa tygodnie :D Juz się nie mogę doczekać.
                  • amach102 Re: Ferie zimowe 2015 05.01.15, 20:06
                    to i tak fajnie ze wam się udało.pamietam jak uciekały w jednej chwili ostatnie miejsca na samolot do hurghady w systemie a nas była 5tka.w koncu dali nam dodatkowe 4miejsca po interwencji w głównej "bazie"lotów po telefonie do w-wy z błaganiem o miejsca.horror był,bo było to w momencie bukowania wycieczki..nigdy juz nie czekalismy do ostatniej chwili:)
      • agatapietrucha Re: Ferie zimowe 2015 05.02.15, 16:18
        Ja tutaj znalazłam fajny nocleg w centrum Zakopanego! ;) Odliczam dni do 20 lutego! www.zakopaneapartamenty.net/
    • stawiarzanna Re: Ferie zimowe 2015 30.12.14, 14:59
      Z jakiego operatora, bo moje biuro próbowało z exim, wezyrem, sunfun i nic nie ma - wszystko na 7 dni. Sprawdzam tez travelplanet i nie ma zadnej oferty
    • serenada2005 Re: Ferie zimowe 2015 04.01.15, 14:26
      Szukam informacji na temat Hotelu Jungle Aqua Park w Hurgadzie w okresie stycznia. Czy baseny w aquaparku są podgrzewane? Jaka jest pogoda i czy wieją wiatry? Proszę o uwagi osób, które tam były w tym okresie.
      • chuda41 Re: Ferie zimowe 2015 04.01.15, 17:11
        Nie byłam w Junglu,ale w sąsiedniej Alf Leili w ub.roku w styczniu. Pogoda super,przy basenach upał,wiatru zero,wieczory chłodne-podczas spacerów wystarczył polarek,przy dłuższym siedzeniu na dworze-nawet zabrana na podróż kurtka.Na plaży lekki wiatr,ale plaża brzydka,byłam tam tylko raz na spacerze.
        Baseny na pewno są podgrzewane ,ale nie wiem ile.
        • izawen Re: Ferie zimowe 2015 04.01.15, 17:49
          Jesteśmy tam od 4 lat co roku na ferie,w tym od 17.01 do 27. lecimy z Berlina 2+3.Baseny są ciepłe przy AQua parkach i basen z małym parkiem dla dzieci,ogólnie to wystarcza bo nie ma tyle ludzi co w sezonie.
          • serenada2005 Re: Ferie zimowe 2015 07.01.15, 23:20
            To pewnie się spotkamy na miejscu . My lecimy 2+1 od 16.01 - 30.01 z Warszawy. Do zobaczenie przy drinku w barze. Pozdrawiamy
          • nika3 Re: Ferie zimowe 2015 08.01.15, 13:19
            Czy możesz zdradzić, gdzie kupujesz wczasy z Berlina. My latamy z Gdańska, a z Berlina mielibyśmy bliżej.Wpisz swoją odpowiedź
            • nika3 Re: Ferie zimowe 2015 08.01.15, 13:33
              sorry, myślałam, że to się nie ukaże, a zapytanie miałam konkretnie do izy
              • nika3 Re: Ferie zimowe 2015 08.01.15, 13:35
                aha i jeszcze jedno. podobno wczasy z Niemiec są tańsze mogłabyś napisać ile Was kosztują 2 tyg .w jungle?
                • izawen Re: Ferie zimowe 2015 08.01.15, 19:02
                  My lecimy w zależności od ceny Drezno lub Berlin ale byly też wyloty z Monachium,Norymbergii czy Frankfurtu,kupujemy w Expedii,5 vor flug czy FTI.2tyg.to dla nas za długo 9-12 jest optymalnie,ceny trzeba cały czas monitorować bo są różne np.rezerwowałem dla 6 osób 1+2 i 1 +2 cena za 9dni 2050euro
                  • nika3 Re: Ferie zimowe 2015 08.01.15, 19:31
                    hej, dzięki za odpowiedź Iza. ale: szukasz ofert w necie , a potem rezerwujesz i płacisz kartą kredytową i odbierasz na lotnisku dokumenty? rzeczywiście jest trochę taniej i tak jak piszesz można jechać na 10 dni. będziemy w tym samym terminie w H, oby pogoda się poprawiła
                    • izawen Re: Ferie zimowe 2015 08.01.15, 19:51
                      Jak wylot jest do 5 dni to papiery odbierasz na lotnisku jak termin dłuższy do odlotu przychodza kurierem.ile wy płacicie i za ile osób
                      • nika3 Re: Ferie zimowe 2015 08.01.15, 19:54
                        11.tys. 2 tyg. biuro e...ho... 2+3.,.ale gorszy hotel , ale z aqua parkim
                        • izawen Re: Ferie zimowe 2015 08.01.15, 20:48
                          Jaki hotel?
                          • nika3 Re: Ferie zimowe 2015 08.01.15, 23:29
                            primasol titanic resort, a rok temu titanic beach, jungle wychodził trochę drogo dla naszej 5. najważniejsze, że dzieciaki szaleją w aquaparku, a my sie byczymy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka