Dodaj do ulubionych

wyjazd do Egiptu - o nie!

23.10.14, 21:26
Bylam tam kilka lat temu ladnych kilka razy. Wrocilam w wakacje tego roku i znalazlam sie w innym kraju. Nieuprzejmych, czesto wrecz niegrzecznych ludzi, podupadajacych hoteli, bez porownania do lat wczesniejszych. Co mialam zwiedzic zwiedzilam. I dluuuuugo tam nie pojade. Zegnaj Egipcie, pora zakochac sie w innym kraju. Moze gdy turysci zaczna omijac ten kraj zatesknia za nimi, a raczej ich dolarami i sprawy wroca do rzeczy starego porzadku)
Obserwuj wątek
    • 1europejczyk11 Re: wyjazd do Egiptu - o nie! 24.10.14, 09:34
      Na to raczej nie liczyłbym,ta ich pokrętna wiara zrobiła z nich kompletnych świrów.W imię allaha gotowi są poświęcić już w tej chwili wszystko.Co tam pieniążki z turystów,co tam utrzymanie rodzin ,nagroda od ich stwórcy będzie super.Te dziewice,hm...;)
      Wracając do tematu ,na szczęście Egiptowo zdążyłem zwiedzić w poprzednich latach(podobnie ,jak Ty) ,i na szczęście rafa i snurkowanie nie kończy się na tym,upadłym, opętanym przez nienawiść kraju.
      Swego czasu nazwano ten kierunek ,kierunkiem dla biedaturystów,i ktoś miał nosa.
      Teraz nikt przy zdrowych zmysłach raczej się tam nie pakuje.
      Mając na 2 tyg.pobytu tam ,lepiej polecieć na tydzień w bezpieczne i jeszcze piękniejsze miejsce.

Nie takie stare ,sprzed pół roku,ale komentarze...bezcenne :)
      • 1europejczyk11 Re: wyjazd do Egiptu - o nie! 24.10.14, 09:36
        www.sfora.pl/swiat/Egipt-bije-rekord-Prawie-700-osob-skazanych-na-smierc-a67178
      • seatac Dużo tekstu, ale warto poczytać 24.10.14, 09:57
        vincentvseverski.tumblr.com/post/73969241886/islam-fakty-i-mity-czesc-xxiii-tolerancyjny-islam
        • hachis Rozwazcie Madere 24.10.14, 10:37
          Szczesliwie obejrzalem w Egipcie to co chcialem. Kair, Aleksandria.
          Obecny Egipt niech przysypie piach pustynny.
          Zachwycony jestem Madera. Tez cieplo w zimie. Lece w styczniu.
          Po raz trzeci:)
          • kasia_p45 A może Maroko? 24.10.14, 11:03
            A ja chciałam jeszcze na Marsa polecieć! Ale chyba nic z tego :(. W Sharm el Sheik byłam, w Hurghadzie 3 razy. Po Nilu płynęłam, Luxor, Asuan i Abu Simbel zwiedziłam. W Kairze byłam 2 razy. I nawet do Jerozolimy się udało. No ale na Marsa już chyba nie polecę... Żal mi dupe ściska normalnie :(.. Nawet Dorotka z Egiptu wyjechała i pewnie już tam nie wróci..
            Cóż z ciepełka to chyba wyspy greckie, Turcja ewentualnie Kanary zostały... albo jakieś dalsze Karaiby:)... Świat Arabski się zmienia i to wcale nie wróży niczego dobrego.. Póki co jeszcze Maroko dość podobne ale tam w Agadirze wcale nie tak gorąco jak w Egipcie no i piramid nie ma ale całkiem dużo innych ciekawostek ..
            Chyba nie ma co wzdychać i ubolewać tylko zacząć wybierać inny kierunek wakacji.
            • niiktos Re: A może Maroko? 24.10.14, 11:14
              kasia_p45 napisała:

> Chyba nie ma co wzdychać i ubolewać tylko zacząć wybierać inny kierunek wakacji
              po co?
              jedni jezdza wypoczac, inni zwiedzac
              • kasia_p45 Re: A może Maroko? 24.10.14, 11:21
                Owszem, masz racje... a jeszcze inni jak ja jeżdżą wypoczywać i zwiedzać. Może nie zwiedzam nie wiadomo jak dużo ale nigdy podczas wszystkich moich wyjazdów nie siedziałam tylko w hotelu...
                • cairo7 Re: A może Maroko? 24.10.14, 12:22
                  Kaska-jedni mają domek nad jeziorem drudzy latają do Egiptu.Kazdy ma swojego mola co go gryzie...Ja z hotelu staram się nie wychodzić co nie znaczy,że się nudzę lub leże na wyciągu...nikt mnie jeszcze leżącego na plaży nie widzial...a jesli to tylko wyjatek potwierdzający regułe.Spędzam tam pół roku w rok...i mi pasuje.A 22C Madery...sory dla mnie za zimno:)Karaiby sa fajne..moze fajniejsze niż Egipt(do siedzenia w hotelu),ale towarzystwo infantylnych Amerykanów mi nie podchodziło mimo kilku prób...o pijanych Angolach i małoletnich Hiszpanach nie wspomne.Egipt-się "zepsuł"pisałem o tym od samego początku...mało kto wierzył.Trzeb go brać jakim jest lub przebijać na swoje kopyto...ja walczę,rozrabiam...juz mnie mają dosyć...ale póki nie wyrzucą siedzę:)
            • egiptor Re: A może Maroko? 24.10.14, 12:45
              Te i inne propozycje mają jedną wadę: brak Morza Czerwonego :(
              • cairo7 Re: A może Maroko? 24.10.14, 12:59
                Własnie-wywalić prowokatorów stąd...jezdzijata gdzie chceta,ale piszta na innym forum...bo kula w łeb:)...serio piszę-doswiedos...walitie otsjuda.
              • radioaktywny Re: A może Maroko? 24.10.14, 19:16
                No własnie, przeglądałem katalogi, rózne miejsca na świecie, ale tam nie oferują przy plazy morza czerwonego :(
                • egiptor Re: A może Maroko? 25.10.14, 22:46
                  Świat jest za duży, albo Morze Czerwone za małe?
                  • colin1974 Re: A może Maroko? 25.10.14, 23:14
                    I do tego te ceny ...... masakra w tym segmencie polecimy na kanary i do Turcji , a jak się nie obudzą to będą piasek wpier...ć .
                    Ja byłem w Egipcie kilkanaście razy od Sharmu po samo południe Egiptu kraj piękny morze cudowne ale to już nie ten Egipt co kiedyś .
                    • damcar Re: A może Maroko? 26.10.14, 01:59
                      Egiptowo odwiedziliśmy 4 raz w przeciągu 5 lat i niestety ten kierunek spada na psy, muslim-y coraz bardziej niemiłe i pazerne bo w końcu dla nich kapitalizm to jedyne zło na tym świecie które ma dużo zielonych. W hotelach coraz gorszy standard (nie dzialająca klima, mrówki , smród szamba w zlewie) mam nadzieję że polski turysta będzie omijał ten rejon. To był mój ostatni raz nad morzem czerwonym.. Jest coraz gorzej, bo dzicz nie rozumie że żyją dzięki nam.
                      pozdrawiam forumowiczów.
                      • 1europejczyk11 Re: Zaczynają od białych dzieci ... 26.10.14, 10:27
                        ...skończą na białych turystach???

www.polishexpress.co.uk/pozbadzcie-sie-bialych-dzieci-muzulmanscy-rodzice-w-natarciu/
                        • kasia_p45 Re: Zaczynają od białych dzieci ... 26.10.14, 12:15
                          Kurde... Islam powoli zalewa całą Europe. To nie wróży nic dobrego :((
                          Powinno być tak, że każdy rządzi się we własnym kraju. A na obczyźnie przyjmujemy zasady gospodarza a nie odwrotnie. Do czego to dochodzi???. Oczywiście należy szanować poglądy innych ale nie może być tak, że islam narzuca swoje w chrześcijańskiej Europie.... Jakaś masakra. Dla mnie to jest niepojęte :(
                          • volvo74 Re: Zaczynają od białych dzieci ... 26.10.14, 13:32
                            zmianynaziemi.pl/wiadomosc/islam-jest-czescia-niemiec-powiedziala-angela-merkel
                            mamy słabych polityków a system demokracji już na starcie przegrywa z totalitaryzmem i tyranią
                            nie wiadomo czy być lepszym i dawać przykład innym czy walczyć o swoje wszelkimi sposobami dylemat
                            nie dotyczy to tylko religii, polityki czy np. pakietu klimatycznego ale niemal każdego aspektu życia
                            mam dzieci mam ich uczyć nie kłam,nie kradnij, pomagaj innym czy naucz się dawać łapówki by nie stać w kolejce do lekarza, nie płać za mp3 w telefonie za film w internecie , naucz sie omijać fotoradary ja jak cie już złapią to kombinuj tak wiec my zmieniliśmy się ale świat chyba jeszcze nie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka