Dodaj do ulubionych

najbardziej luksusowy hotel który polecacie

04.01.15, 21:13
ponieważ opinie są różne i wymagania każdy ma inne proszę o podpowiedź za jaki hotel warto zapłacić aby choć trochę można poczuć europejskie 5 gwiazdek no ok 4 . Jaki hotel dla małżeństwa z dzieckiem 5 lat ? Słyszałam że najlepsze są zawsze nowo otwarte hotele czy ktoś coś wie ? Za każdą podpowiedź będę wdzięczna .
Obserwuj wątek
    • gladi3 Re: najbardziej luksusowy hotel który polecacie 04.01.15, 21:42
      www.steigenbergeraldaubeach.com opinie rewelacyjne jak i sam hotel
      • kasia_p45 Re: najbardziej luksusowy hotel który polecacie 04.01.15, 23:06
        Nawet nie chce wiedzieć ile on kosztuje :P
        • renawet Re: najbardziej luksusowy hotel który polecacie 04.01.15, 23:47
          Obecnie 345 Euro od osoby all incl.
          • kasia_p45 Re: najbardziej luksusowy hotel który polecacie 04.01.15, 23:59
            Jak za dwa tygodnie to rzeczywiście niedrogo ;)
            • renawet Re: najbardziej luksusowy hotel który polecacie 05.01.15, 20:12
              Niestety tylko 7 dni
              • kasia_p45 Re: najbardziej luksusowy hotel który polecacie 05.01.15, 22:54
                No to i tak taniutko. Tui na ferie zimowe ma go za 3333 zł na tydzień www.tui.pl/wakacje-samolotem/premium/egipt/hotele;show,1671,steigenberger-al-dau-beach-hrg11011?hotel=6972&m=h&transport=1#wylot=BZG,GDN,KRK,KTW,LCJ,LUZ,POZ,RZE,SZZ,WAW,WRO&food=A&len=ln68&data_od=14 Lut 2015&data_do=28 Lut 2015&dt_from=20-02-2015&os_dorosle=2
    • kasia_p45 Re: najbardziej luksusowy hotel który polecacie 04.01.15, 23:04
      Nie rozumiem jak w Egipcie można poczuć europejski klimat? To po cholerę tam jechać? Chce Europy zostaje w Europie i jadę np. do Hiszpanii.. A po to zmieniam kontynent aby poczuć coś innego.. właśnie styl arabski... a nie europejski. I to jest piękne :))
      • kamykwskarpecie Re: najbardziej luksusowy hotel który polecacie 04.01.15, 23:23
        Cóż, w hotelowych kołchozach All Inclusive Hurgady czy Szarm, stylu arabskiego raczej nigdzie nie poczujesz :D

• kasia_p45 Re: najbardziej luksusowy hotel który polecacie 04.01.15, 23:38
          Dlaczego nie? Choćby sam fakt, ze obsługa to sami faceci :))
          • kamykwskarpecie Re: najbardziej luksusowy hotel który polecacie 05.01.15, 14:54
            No cóż, dla niektórych Bob z hotelu Roma, to esencja arabskości :D
            • kasia_p45 Re: najbardziej luksusowy hotel który polecacie 05.01.15, 15:32
              Może nie sama esencja ale gdzie indziej znajdziesz tego typu hotele (rozległe, kiczowate.. z wielkimi żyrandolami.. krzywymi fugami w łazience /:)/ męską obsługą.. etc, etc..) niż tylko w Egipcie??? Bo ja nie widziałam..
              Zresztą tu nie tylko o to chodzi. Tam arabskość czuje się w samym powietrzu, ich sposobie życia, zachowania, muzyce, którą wszędzie słychać.... tym czymś czego nie potrafię nazwać... może magią... sama nie wiem... Ale w Egipcie czuje to "coś" nawet siedząc w hotelu.. a jak już z niego wyjdę to jeszcze bardziej... Nawet w Maroku tak się nie czułam...
              No cóż myślcie sobie co tam chcecie ja i tak wiem swoje ;) :P
      • renawet Re: najbardziej luksusowy hotel który polecacie 04.01.15, 23:33
        Może i racja ale ja wybieram się z dzieckiem i to jest najważniejsze by nie latać po szpitalach itd a z tego co się orientuje niestety zdarza sie to czesto,także tego typu uwagi uważam za zbedne. Nie szukam hoteli pokroju luksusu w Dubaju tylko warunków do odpoczynku z przyzwoita czystością .Większość hoteli w Egipcie ma zawyżone gwiazdeczki. I jeszcze jedna sprawa niestety Europa jest mala i można to szybko zwiedzić a tempracują ciepła w marcu mnie powala. Wyspy kanaryjskie niestety mi się juz znudziły i niema tam takich temperatur . Prosiłam o pomoc w wyborze a nie o krytykę i opinie . W Polsce też są strony gdzie warunki są podobne do Egiptu.
        • kasia_p45 Re: najbardziej luksusowy hotel który polecacie 04.01.15, 23:40
          Oj przepraszam jeśli uraziłam :)) Wybierz jakiś fajny 5* hotel z porządnego biura a powinno być wszystko ok..
          • renawet Re: najbardziej luksusowy hotel który polecacie 04.01.15, 23:55
            Jest ok . Poprostu cenie sobie opinię z forum i za każdym razem byłam zadowolona . Ostatnio polecony hotel w Turcji Mukarnas,był ok .Dlatego zawsze szukam pomocy tutaj . Mówiono ze Hilton Long Beach jest ok i ma tylko 4 . Ja ogólnie boje się arabskich no ale cóż tak już mam ale też chcę coś więcej zobaczyć .Z doświadczenia wiem ze turki mieszkajacy u nas a w Turcji to dwa różne światy i bez porównania dużo lepsi . Wyjazd do Turcji przekonał mnie żeby próbować dalej. Ale mimo wszystko każde zdanie i opinie szanuje. Pozdrawiam
            • kasia_p45 Re: najbardziej luksusowy hotel który polecacie 05.01.15, 00:12
              2 razy byłam z TUI (Serenity Makadi i Lti Tropicana Grand Azure) i i hotele były naprawdę ok na dość wysokim poziomie. Raz ze śp SkyClubem (Titanic Palace) i choć hotel był tez 5* ale poziomem już odbiegał od tamtych.. Tak, że wg mnie ważne jest chyba biuro z którym jedziesz i cena jaką płacisz.. Przekonałam się o tym już nie raz i to nie tylko w Egipcie. Tak, że na pewno trzeba próbować i koniecznie czytać opinie o hotelu ale nie tylko tu na forum ale też na innych portalach choćby holidaycheck.. Życzę powodzenia w poszukiwaniach :)
              • renawet Re: najbardziej luksusowy hotel który polecacie 05.01.15, 20:23
                ja wylatuje z niemiec myślę że dam radę znaleźć przyzwoite biuro niby Niemcy mają lepsze zakwaterowanie jak dotąd tego nie zauważyłam jedyna różnicą było ze polscy turyści płacili za posiłki w samolocie my nigdy. Dzięki za wszystko .
                • kasia_p45 Re: najbardziej luksusowy hotel który polecacie 05.01.15, 22:49
                  EE to o czym my tu w ogóle rozmawiamy? Z Niemiec i tak masz lepsze biura i oferty. Ten hotel, o którym była mowa www.steigenbergeraldaubeach.com/ od Ciebie wypada taniej. Zdążyłam już sprawdzić nasze TUI na zimowe ferie ma go za ponad 5 tys/2tyg a co będzie latem? Na twoim miejscu ja bym się nie zastanawiała i wybrała właśnie ten.. No ale z Niemiec znajdziesz pewnie jeszcze lepszy :))
              • yaris9000 Re: najbardziej luksusowy hotel który polecacie 06.01.15, 08:06
                Pytanie z natury który lepszy mercedes czy bmw?Wszystko zalezy jaka miarą liczy się ten luksus...Jeśli ma to byc na przykład sześć restauracji i to wszystkie tematyczne w cenie to jest taki hotel,jesli do tego dziewięć barów to jest taki hotel,jesli internet na terenie całego hotelu łacznie z plaza to jest taki hotel,jesli w obsłudze pracuja tez kobiety to jest taki hotel,jesli baseny ze zjezdzalniami dla dzieci to tez jest taki hotel,i jeszcze tylko to mało,bardzo mało rodaków i sasiadow ze wschodu,to jest taki hotel.A do tego np obsługa przynosi ci codziennie nasza gazete,coprawda odbita na ksero,ale to miłe ze mozesz poczytac na lezaku wyborczą.Pozdrawiam i udanych wakacji!ps.dobrze poszukaj bo zareczam ci ze jest naprawde LUKSUSOWO !
                • renawet Re: najbardziej luksusowy hotel który polecacie 06.01.15, 10:19
                  Dziękuję za wszystkie porady mimo wszystko ceny poszły kosmicznie do góry chyba naprawdę trzeba interesować się innym miejscem . Myślę że Egipt powyżej 800 euro od osoby przed świętami wielkanocnym z przesiadka w Istanbule i min 2 godziny czekaniem to przesada.
    • kikka24 Re: najbardziej luksusowy hotel który polecacie 04.01.15, 23:33
      Polecam Cleopatre w Sharm...w tamtym roku byłam 3 razy, hotel rewelacyjny ale mało atrakcji dla dzieci, co prawda Kids Club jest ale nie ma żadnej zjezdzalni. I rodzice i dziecko będzie zadowolone z Rixos'a.
      • zjawa1 Re: najbardziej luksusowy hotel który polecacie 04.01.15, 23:47
        Cleopatra jak dobrze pamiętam lażała tuż obok Rehana beach resort, nie miała jednak dostępu do moża bezpośrednio. Przysługiwało jej molo. Zdecydowanie lepszy dla dziecka jest Rehana royal beach resort 5 gwiazdkowy. super baseniki, jedzenie. Mój wtedy 5-letni syn jadł absolutnie wszystko: owoce, lody itp. i był zdrów jak ryba:) Tuż przy plaży, zjeżdżalnie, statek piracki i kupa innych basenów. Fajne animacje dla dzieciaków.
        • kikka24 Re: najbardziej luksusowy hotel który polecacie 05.01.15, 01:03
          Tak, Cleopatra to następny hotel za Rehana Royal - znam ten hotel jak własną kieszen.... niby obydwa mają po 5 gwiazdek a przepaść między nimi jest ogromna. Po pierwszym urlopie w Cleopatre juz nigdy nie wróciłam do Rehany.
          • kikka24 Re: najbardziej luksusowy hotel który polecacie 05.01.15, 01:09
            Już sama nazwa hotelu mówi wszystko Cleopatra Luxury Resort Collection - nic dodać nic ująć.
            • cairo7 Re: najbardziej luksusowy hotel który polecacie 05.01.15, 07:05
              Ja bym się upierał przy Rixos SSH....i dla duzych i dla małych luxus.
              • ani.aw1 Re: najbardziej luksusowy hotel który polecacie 05.01.15, 08:47
                ja bym wybrala Kempiński w Soma Bay
            • zjawa1 Re: najbardziej luksusowy hotel który polecacie 05.01.15, 23:45
              Nie wiem co ,,nazwa mówi" ale na pobyt z dzieckiem i ogólnie ja osobiście polecam rehana.
    • 222kasia Re: najbardziej luksusowy hotel który polecacie 05.01.15, 10:03
      Polecam Rixos w Sharm rewelacja
      • zambrapl Re: najbardziej luksusowy hotel który polecacie 05.01.15, 10:48
        Hej,

ja polecam Palm Royale www.palmroyaleresort.com/
        • kasia25251 Re: najbardziej luksusowy hotel który polecacie 05.01.15, 14:15
          Stella Di Mare w Sharm- polecali znajomi jako bardzo luksusowy( dośc drogi jednak).Hilton Long beach byl mi polecany i byłam tam kilka lat temu ale jak dla mnie za daleko do plaży- kompleks jest bardzo rozległy i praktycznie nie było rafy.Natomiast wiele atrakcji dla dzieci - mini disco i mini disco na plazy,duży trawiasty plac zabaw,bezproblemowe wifi w lobby hotelowym,dobre jedzenie,wielka plaża i plytka woda,byla też taka jakby laguna.Bardzo fajne baseny.Ale byłam tam 6 lat temu.
          • kamykwskarpecie Re: najbardziej luksusowy hotel który polecacie 05.01.15, 14:59
            A na czym "luksusowość ma polegać"? Jakoś w kombinatach dla turystyki masowej w Egipcie cięzko ją znaleźć, no chyba, że lśniące kafelki i łabądki na pościeli są wyznacznikiem luksusu dla turysty powiatowego :D

Luksus to Burj al Arab w Emiratach albo Shangri-la Al Jissah w Omanie :)))
    • chuda41 Re: najbardziej luksusowy hotel który polecacie 05.01.15, 17:51
      Z hoteli przyzwoitych cenowo ja polecam Nubian Island-nie miałam się tam czego przyczepić,no może być mało atrakcji dla dzieci wieczorem,ale w sumie ja ich specjalnie nie szukałam. Są zjeżdżalnie w sąsiednim Nubian Village z których można korzystać,ciepła woda,dobre jedzenie,ładny ogród i plaża.
    • am42 Re: najbardziej luksusowy hotel który polecacie 05.01.15, 18:53
      Premier le reve, ale nie dla dzieci
    • jagusia1906 Re: najbardziej luksusowy hotel który polecacie 20.01.15, 10:36
      Albatros Palace w Hurgadzie, albo Hilton Nubian Resort w Marsa
      • marchewkad Re: najbardziej luksusowy hotel który polecacie 20.01.15, 13:04
        My właśnie wróciliśmy z Jaz Aquamarine w Hurgadzie,rewelacja.
        • markar72 Re: najbardziej luksusowy hotel który polecacie 21.01.15, 19:37
          Byłem w kilku ale ALBATROS PALACE myślę że jest najlepszy
    • diveisfun Re: najbardziej luksusowy hotel który polecacie 23.01.15, 15:14
      Według naszych znajomych w Hurghadzie (Egipcjanie) Steigenberger Hotel jest najlepszy.
      • cairo7 Re: najbardziej luksusowy hotel który polecacie 26.01.15, 12:25
        Ladno-wszedzie fajnie i dobrze,ale nie rozumiem hoteli za dziesiatki tys zl ,w których nalewaja to egipskie "gown..o"...a w Rixosie chcesz Baileys-ok,Martini,Red Label,balantines,Gordons..."szampanika"-proszę bardzo...a dla mnie to bardzo wazne.o reszcie pisałem.
        W Hurgadzie juz tydz upałow.Noce cieple.Niestety w mojej bazie dobroci nie nalewaja...ciągle duty free:)
    • ronia31 Re: najbardziej luksusowy hotel który polecacie 26.01.15, 22:48
      Ja bym uderzyła tutaj www.fostertravel.pl/hotele/egipt/dahab/le-meridien-dahab-resort/ obiekt zbydowany w 2007 roku i ma 5 gwiazdek o wysokich ocenach nie wspomnę. Jeśli ma się grosz można poszaleć :)
      • zjawa1 Re: najbardziej luksusowy hotel który polecacie 28.01.15, 23:41
        Po mojej ostatniej rezerwacji na luty wydaje mi się, że Hilton, zobaczymy jak będzie:) Jestem ciekawa czy nie jest to hotel przereklamowany.
        • pomorzanka08 Re: najbardziej luksusowy hotel który polecacie 29.01.15, 16:41
          A który Hilton Pani zarezerwowała ? Niestety Hiltony są sobie nierówne, i te w Hurghadzie są raczej starymi obiektami.
          • zjawa1 pomorzanka08 29.01.15, 23:24
            7-go lutego lecę do Marsa Alam hotelu Hilton. Naprawdę ciekawa jestem czy ta ,,renomowana firma" jest faktycznie taka dobra w krajach arabskich i pobije standardy np. mniej znanego hotelu Royal Atlas w Agadirze (Maroko). Bo, cenowo ten w Egipcie znacznie droższy. Zobaczymy.
            • zjawa1 Re: pomorzanka08 29.01.15, 23:32
              Ja wrócę to szczerze opisze Państwu czy faktycznie warto inwestować w ,,renome". Dotychczas, tak jak wspomniałam jeśli chodzi o kraje Arabskie w uznanym,, za bardzo luksusowy" byłam w na przełomie lipca i sierpnia w Agadirze hotelu Royal Atlas. I byłam bardzo zadowolona. Napoje rewelacyjne, soki ze świeżych owoców wyciskane, idealne drinki, obsługa itp. W Egipcie natomiast bywam w hotelach 5 gwiazdkowych i ciekawa jestem czy ten Hilton faktycznie jest taki cacy w porównaniu z innymi 5 gwiazdkowymi hotelami w tym kraju.
              • am42 Re: pomorzanka08 30.01.15, 16:41
                Bylam w tym Hiltonie trzy lata temu na Wielkanoc i uwazam, ze to dobry hotel, dzisiaj moi znajomi polecieli do niego trzeci raz wiec chyba nadal jest dobry
                • zjawa1 Re: pomorzanka08 30.01.15, 21:42
                  Dziękuje za informacje:) Mam nadzieje, że tak będzie, bo nigdy nie opierałam się na opisach ogólnodostępnych, po prostu spontanicznie wybrałam ten hotel... Najważniejsze, żeby pogoda dobra była:)
                  • kasiolegiptomanka Re: pomorzanka08 31.01.15, 10:02
                    Jadac kolejny raz w te sttone swiata namowilam męża aby wreszcie jechał ze mna.wybralam hiltona nubian resort i się nie zawiodlam.mazowi się podobalo i może kiedyś znowu da się namówić na Egipt.ja jeżdżę parę razy w roku bo nurkuje ale warunki tez lubię miec przyzwoite. Pozdrawiam egiptonurasow.
                    • jolantas1955 Re: pomorzanka08 31.01.15, 14:17
                      W Hiltonie byłam w listopadzie, podobnie jak Kasia z mężem, ale on juz nie da się namówić. Nie chodzi o hotel, tylko tak w ogólności :-) A hotel, no cóż. Fajny, ale z roku na rok gorszy. Wiem, bo mam porównanie. Poprzednio byłam zachwycona, teraz zadowolona.Obecnie tylko jeden nieduży basen podgrzewany umożliwia kąpiele, drugi jest w remoncie do nadal, a w dużym i pięknym woda lodowata. Jedzenie dobre, ale widziałam o wiele lepsze restauracje. Ta bardziej na stołówkę wygląda. Tematyczne są ok. Poprzednio w barach przy basenach serwowano dobrą kawę w filizankach, teraz to wstretna lura w jednorazowkach. No, ale Plaza, a konkretnie rafa wynagradza wszystko, więc na pewno Polsce kolejny raz, chociaż w kwietniu zdecydowałam się na Farouz Plaza.
                      • zosiak500 Re: pomorzanka08 31.01.15, 15:36
                        Podobno nowo otwarty Three Corners Equinox w Marsa jest wspaniały.Pracownica agencji turystycznej z której usług korzystam była w grudniu z grupą przedstawicieli różnych biur podróży na "inspekcji"kilkunastu hoteli,Equinox otrzymał od każdego najwyższą notę.Kusi mnie by polecieć tam w maju.Znajduje się niedaleko Abu Dabab.
                        • am42 luksusowy Rixos 31.01.15, 18:28
                          poniewaz tematem tego watku sa luksusowe hotele to mam pytanie czy jest wart swojej niemalej ceny i czy wejscie do morza jest tylko z pomostu i od samego brzegu jest rafa, czy tez jest miejsce gdzie nie nurkujacy i nie plywajacy zbyt dobrze moga sie popluskac, ze zdjec satelitarnych wynika , ze od brzegu jest rafa ale spotkalam sie, ze rzeczywistosc satelitarna odbiegala od realu
      • aka10 Re: najbardziej luksusowy hotel który polecacie 03.02.15, 19:22
        ronia31 napisał(a):

> Ja bym uderzyła tutaj www.fostertravel.pl/hotele/egipt/dahab/le-meridien-dahab-resort/ obiekt zbydowany w 2007 roku i ma 5 gwiazdek o wysokich ocenach nie wspomnę. Jeśli ma się grosz można poszaleć :)

Przestan reklamowac Fostertravel na wszystkich forach.
    • 1listekzielony Re: najbardziej luksusowy hotel który polecacie 02.02.15, 10:59
      Jeszcze dodam że nie powinno się bezwzględnie sugerować gwiazdkami w Egipcie, bo zazwyczaj nie ma przełożenia na standardy europejskie. 4 gwiazdki niekoniecznie jest gwarancją takich warunków i takiej czystości jak 4 gwiazdki na zachodzi Europy, czasami "delikatnie mówiąc" ;)
      • cairo7 Re: najbardziej luksusowy hotel który polecacie 03.02.15, 21:01
        Listek...zwiewaj z wiatrem bo nie rozumiem do czego chcesz jeszcze coś dodac????...
        • zedyta1 Re: najbardziej luksusowy hotel który polecacie 03.02.15, 21:13
          Rehana Port Ghalib w Marsa -otwarcie w marcu , na pewno będzie czyściutki ,świeżutki i drogi
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka